|
Post by odyDuster on Nov 19, 2017 10:37:05 GMT 2
Ποια αυτοκίνητα θεωρείτε ανταγωνιστές του Duster; Ποια έχετε οδηγήσει από αυτά;Εντυπώσεις;
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jun 4, 2018 11:51:41 GMT 2
Να κάνω μια αιρετική ερώτηση ?
|
|
|
Post by ktgeo on Jun 4, 2018 12:39:51 GMT 2
Αν δεν πας για καινουργιο, μονο το μεταχειρησμένο Duster!  Βασικά αν δεν κοιταζα για το duster, θα κοιταζα, Suzuki scross, Suzuki Vitara, ισως και nissan QQ & τέλος xtrail και kuga(που παιζουν σε κατι εκπτωτικά προγράμματα τελευταία). Αν συνδιάσεις SUV-C, diesel, τιμή και τετρακίνηση (με offroad δυνατότητες), ειναι μονόδρομος για εμένα. (κάνεις έκπτωση μόνο στο brandname για κάποιους, εμένα δεν με απασχολησε αυτό) Απο εκει και πέρα αν κοιτάς δικίνητο, βενζίνη, με λίγο περισσότερα χρήματα βρίσκεις αρκετές, οπως ίσως ανέφερα παραπάνω.
|
|
|
Post by Azimuth (konstantinos) on Jun 4, 2018 12:48:07 GMT 2
Παίζει μόνο του στην κατηγορία. Αν τα φράγκα ήταν περισσότερα θα πήγαινα σε forester και αν ήταν ακόμα περισσότερα σε land cruiser ή νέο wrangler Rubicon 4d Στα <20κ το duster δεν έχει ανταγωνισμό.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jun 4, 2018 14:04:17 GMT 2
Dacia duster 1.5d 4x4 καινούργιο ή Nissan qashqai 1.6d 4x4 μεταχειρισμένο σε κατάσταση καινούργιου αλλά του 2015 με 60.000χλμ. 
|
|
|
Post by ktgeo on Jun 4, 2018 14:26:28 GMT 2
Dacia duster 1.5d 4x4 καινούργιο ή Nissan qashqai 1.6d 4x4 μεταχειρισμένο σε κατάσταση καινούργιου αλλά του 2015 με 60.000χλμ.  1. Σε ενδιαφέρει ή έλξη άρα η κοντή πρώτη (Duster)? ή όχι οποτε δεν παίζει καθόλου ρόλο στην εξίσωση. 2. Σε ενδιαφέρουν τα περισσότερα άλογα (110 Duster vs 130 QQ) 3. Σε ενδιαφέρει περισσότερο η εγγύηση (5 χρονια) και ότι θα το πάρεις καινουργιο ή το ονομα της εταιρείας (Εγγυηση νομιζω ότι έχει 3+3 το QQ (με 800ευρώ)) 4. Σε ενδιαφερει πιο πολυ η απόδοση στο offroad (Duster) ή στο onroad (QQ)
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jun 4, 2018 14:44:11 GMT 2
Αν εξαιρέσεις το offroad, όλα τα άλλα με ενδιαφέρουν. Το δίλημμα είναι ένα αυτοκίνητο κούτα ή ένα αυτοκίνητο πιο ποιοτικό σε όλα αλλά μτχ. Με την προοπτική ότι θα το έχω 10+ χρόνια.
|
|
|
Post by hlias3 on Jun 4, 2018 19:18:39 GMT 2
Όταν άρχισα να ψάχνω για καινούριο αυτοκίνητο, οι επιλογές ήταν μόνο δύο, Duster ή Vitara. Ψάχνοντας αλλά και μιλώντας με 2 κολλητούς που τα έχουν, η απόφαση μετά ήταν ξεκάθαρη. Μόνο Duster. Μηχανή διαμάντι, τετρακίνηση διαμάντι, ικανότητα εκτός δρόμου επίσης, χώροι για τις ανάγκες μου super, σχέδιο-ομοφιά super. Τα κέρδη προφανώς τα έχει βγάλει η Renault-Dacia με το Duster I και η τιμή του Duster II είναι κλοπή !!!
Όχι ότι το Vitara δεν είναι καλό. Απλά το Duster είναι καλύτερο.
Δεν ξέρω αν κάποιος μπορεί αυτήν την εποχή να διαθέσει 30,40 ή 50.000 € για να πάρει κάτι καλύτερο ( συνολικά ).
|
|
|
Post by alkaios on Jun 4, 2018 21:28:47 GMT 2
Το έχω ψιλο-ξεφτυλίσει στο ψάξιμο, έχω δει άπειρες ώρες youtube και ανταγωνιστή στην κατηγορία του δεν βρήκα ακόμα.
|
|
|
Post by Azimuth (konstantinos) on Jun 4, 2018 22:04:35 GMT 2
Το έχω ψιλο-ξεφτυλίσει στο ψάξιμο, έχω δει άπειρες ώρες youtube και ανταγωνιστή στην κατηγορία του δεν βρήκα ακόμα. Αν δεν το θέλεις για off road τότε θα χάσεις το 50% του αυτοκινήτου. Έχει δοθεί έμφαση σε αυτόν τον τομέα και θεωρώ ότι αν κάποιος δεν το αξιοποιησει, από value for money γίνεται αυτόματα μια μέτρια αγορά ενός ακόμα suv. Φίλος που είχε ψηθεί να πάρει duster μόνο και μόνο για την τιμή και για τους χώρους, του έδωσα το δικό μου για μεγάλη ασφάλτινη βόλτα στο Τατοι και μου είπε ότι έχει πολύ μαλακή ανάρτηση, είναι κοντό το σασμαν του, θορυβωδες και η ποιότητα κυλισης του μετριότατη. Μετά που τον έκανα ένα ανέβασμα στην αντιπυρικη ζώνη και του έφυγαν τα τσισα, μου είπε όκ το αμάξι είναι all terrain. Τελικά πήρε το octavia scout με λίγα χλμ και είναι χαρούμενος. Συνεπώς το duster δεν είναι για όλους, ασχέτως αν το marketing το παρουσιάζει ως τέτοιο.
|
|
|
Post by alkaios on Jun 5, 2018 0:23:41 GMT 2
Το μάρκετινγκ το παρουσιάζει ως περισσότερο χωμάτινο. Αυτο μπορείς να το διαπιστωσεις απο τις διαφημίσεις, αλλα και απο την επίσημη παρουσίαση που έγινε σε λατομείο μαρμάρων, δηλαδή σε τερέν με χώμα, λάσπες κλπ. Συμφωνώ απόλυτα ως προς τον χωμάτινο χαρακτήρα, είναι εμφανές σε όλο το αυτοκίνητο. Εξάλλου ένα suv εκεί μετράει, στην άσφαλτο όλα πάνε.
|
|
|
Post by hlias3 on Jun 5, 2018 14:51:47 GMT 2
Το έχω ψιλο-ξεφτυλίσει στο ψάξιμο, έχω δει άπειρες ώρες youtube και ανταγωνιστή στην κατηγορία του δεν βρήκα ακόμα. Αν δεν το θέλεις για off road τότε θα χάσεις το 50% του αυτοκινήτου. Έχει δοθεί εμφάνιση σε αυτόν τον τομέα και θεωρώ ότι αν κάποιος δεν το αξιοποιησει, από value for money γίνεται αυτόματα μια μέτρια αγορά ενός ακόμα suv. Φίλος που είχε ψηθεί να πάρει duster μόνο και μόνο για την τιμή και για τους χώρους, του έδωσα το δικό μου για μεγάλη ασφάλτινη βόλτα στο Τατοι και μου είπε ότι έχει πολύ μαλακή ανάρτηση, είναι κοντό το σασμαν του, θορυβωδες και η ποιότητα κυλισης του μετριότατη. Μετά που τον έκανα ένα ανέβασμα στην αντιπυρικη ζώνη και του έφυγαν τα τσισα, μου είπε όκ το αμάξι είναι all terrain. Τελικά πήρε το octavia scout με λίγα χλμ και είναι χαρούμενος. Συνεπώς το duster δεν είναι για όλους, ασχέτως αν το marketing το παρουσιάζει ως τέτοιο. Το marketing είναι το Α και το Ω στις πωλήσεις. Δε θα διαφωνήσω με αυτό που γράφεις. Αυτά που γίνονται όμως στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, εγώ τα θεωρώ τραγικά. Έχουν στην κατηγορία εκτός δρόμου τα εξής αυτοκίνητα ( και όχι μόνο ) AUDI Q2 ( απόσταση από το έδαφος 14,5 εκ ), VW T-ROC, πάνω κάτω τα ίδια, Mercedes GLA με μηχανή 1,5 dci by Renault !!! 1ον) Αν τα αγοράσεις με τετρακίνηση, θέλεις μια περιουσία 2ον) Ποιος θα τα λερώσει-λασπώσει αυτά τα αυτοκίνητα; Εγώ πιστεύω μόνο το 1%. 3ον) Εννοείται πως ο αγοραστής θα πρέπει να παίρνει ένα αυτοκίνητο για να καλύψει κάποιες ανάγκες που θέλει. Δεν μπορεί να θέλεις χώρους και παίρνεις δίπορτο sport coupe, δε μπορεί να θέλεις ταχύτητα και επιδόσεις και να παίρνεις τετρακίνητο τζιπ. Αν λοιπόν είσαι ένας συνειδητοποιημένος αγοραστής και δεν είσαι πρόβατο ή ψώνιο, παίρνεις αυτό που θέλεις για να καλύψεις τις ανάγκες σου. Πας κάνεις test drive, διαβάζεις τα τεχν.χαρακτηριστικά, διαβάζεις τα τεστ περιοδικών και site, βλέπεις video στο you tube , βλέπεις την τιμή και τέλος διαβάζεις και ... μορφώνεσαι από αξιόπιστα forum !!!
|
|
|
Post by ktgeo on Jun 5, 2018 16:32:00 GMT 2
Θα συμφωνήσω και εγώ με το φίλο Κωνσταντινο, ότι αν δεν θες offroad θα χάσεις το 50% του αυτοκινήτου. Εδώ αν θες στοιχειώδης offroad και με το δικίνητο εισαι μια χαρά λογο της κοντης 1ης και της απόστασης απο το έδαφος, όπως μαθαίνουμε απο τις εμπειρίες των παλιών μελών. Αρα αν κάποιος θέλει μονο 4x2 θα μπορουσε να δει αυτοκινητα με λιγο παραπάνω χρήματα αλλά σαφώς καλυτερα στον δρόμο και ίσως σε ποιότητα (οχι απαραιτητα ομως αξιοπιστία και θα πω και εμφανιση)
|
|
txdkts
Junior Member

Μάρκα: Dacia
Μοντέλο: Duster II
Χρονολογία παραγωγής: 2018
Κινητήρας: 1.5 dCi
Έκδοση: Sportive
Χρώμα: Λευκό
Κίνηση: 4x2
Μετάδοση: Χειροκίνητο
Κατοχή από: 6/2018
|
Post by txdkts on Jun 5, 2018 19:34:12 GMT 2
Οι παράγοντες που συνθέτουν την καταληκτική απόφαση αγοράς ενός αυτοκινήτου διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Θεωρώ ωστόσο ότι όσοι δρατηριοποιούμαστε στο συγκεκριμένο forum επιλέγουμε να αγοράσουμε το Dacia Duster ακόμα και αν οι ανάγκες μας διαφέρουν παρασάγγας! Είμαστε τυχεροί που έχει βγει στην παραγωγή αυτό το αυτοκίνητο γιατί καλύπτει μεγάλο εύρος (συνειδητοποιημένων) αγοραστών. Το αυτοκίνητο, όντως, στην έκδοση 4x4 παίζει μπάλα μόνο του! Δεν υπάρχει ανταγωνιστής. Προσωπικά μιλώντας, το επέλεξα αυτό το αυτοκίντηο (στην έκδοση 4x2), γνωρίζοντας ότι υπάρχουν ακρετοί ανταγωνιστές σε αυτή την τιμή, όμως μόνο μεταχειρισμένα. Έχασα το 50% της ικανότητας του αυτοκινήτου; Ίσως! Το στήσιμο όμως του αυτοκινήτου είναι τέτοιο που με καλύπτει το υπόλοιπο το 50%, και με το παραπάνω! Είτε μιλάμε για soft off road διαδρομές, είτε για χρήση στη καθημερινότητα. Εν κατακλείδι, δεν θα αγόραζα άλλο 4x2 SUV ακόμα και αν είχα στην κατοχή μου επιπλέον 5000€!
|
|
|
Post by Ανδρεας on Jun 6, 2018 13:19:06 GMT 2
Duster Μονο και τα μυαλα στα καγκελα. Δεν θα μπω στην διαδικασια να πω τα ιδια με τους παραπανω φιλους γιατι δεν εχω βασικα κατι αλλο να προσθεσω. Στον τομεα του παιζει μπαλα μονο, ισως μονο το τερριος απο θεμα δυνατοτητων αλλα και το οτι δεν βγαινει ντιζελ ειναι μεγαλο μειονεκτημα + λιγοτεροι και μικροτεροι εσωτερικοι χωροι. Ο σκονιστης ειναι τουμπανο και ποσο μαλιστα το νεο μοντελο που εργονομικα στο εσωτερικο εχει τεραστια διαφορα με το προηγουμενο.
|
|