george83
Junior Member

Μάρκα: Dacia Duster
Χρονολογία παραγωγής: 2019
Κινητήρας: 1,3lt Turbo 130hp
Έκδοση: Prestige
Χρώμα: Dune Beige
Κίνηση: 4x2
Μετάδοση: Χειροκίνητο
Κατοχή από: 5/7/2019
|
Post by george83 on Oct 23, 2019 3:13:56 GMT 2
Το ίδιο λέμε αδερφέ μου, συμφωνούμε απόλυτα
|
|
|
Post by Θωμάς on Oct 23, 2019 7:26:34 GMT 2
To Qashqai 4χ4 τον Αύγουστο έβγαινε γύρω στα 28.000 αλλά για μένα δεν αξίζει. Το 90% των qashqai που πωλούνται είναι δικινητα. Όσοι το επιλέγουν το θέλουν δικινητο, οπότε στη μεταπώληση τα 7.000 ευρώ διαφορά περίπου που έχουν το 2wd με το 4wd θα γίνουν αέρας... Αντίθετα στο duster οι περισσότερες πωλήσεις είναι στο 4wd και στα μεταχειρισμενα παραμενουν πολυ δημοφιλη τα 4wd, η δε διαφορά των 2wd με 4wd είναι περίπου 2.000 ευρώ. Σε σχεση με το νεο vitara τωρα, που εχει σαφως πιο ασφαλτινο προσανατολισμο απ το duster, προσωπικα παντα, δεν μου αρέσει και το σουλουπι του.
|
|
|
Post by ktgeo on May 31, 2020 8:36:13 GMT 2
|
|
|
Post by Dusterider on Jun 23, 2021 16:12:31 GMT 2
Αν διατηρήσει τα κλασσικά offroad χαρακτηριστικά του, θα βρει μια θέση στο γκαράζ μου!
|
|
FaniSporty
Full Member

Μοντέλο: Duster II
Χρονολογία παραγωγής: 4/2021
Κινητήρας: 1.5 dci
Χρώμα: Μαύρο
Κίνηση: 4x4
Κατοχή από: 9/4/2021
Όνομα: Φάνης
|
Post by FaniSporty on Jun 24, 2021 11:43:06 GMT 2
Από το Σεπτέμβρη που μας πέρασε κοιτούσα για αντικαταστάτη του Sportage...
Για μένα οι εκτός δρόμου δυνατότητες ήταν το πρώτο που κοιτούσα... Όχι, δεν κάνω trial...αλλά έψαχνα ένα τετρακίνητο να μπορεί να φτάσει έστω τις δυνάμεις του Sportage και να μην με κρεμάσει σε κανένα χωριό, φορτωμένο με τρέιλερ κλπ χαχαχα
Στο στόχαστρο ήταν τα Vitara, Renegade και Duster....σε diesel πάνω απ΄όλα...
Το Vitara πιο πολύ από περιέργεια και λόγω ονόματος πήγα να το δω.. Μόλις έμαθα ότι δεν έβγαινε diesel το απέκλεισα τελείως... Αρχικά, ήταν χαμηλό...και χαμηλή θέση οδήγησης...θα μου πεις λύνεται με ένα ψήλωμα... Ωραίο μέσα και με διάφορα ηλεκτρονικά καλούδια...
Το Renegade μου άρεσε πολύ...σαν σουλούπι...Πήγαινα για την trailhawk έκδοση...λόγω "αργού"...και βάζω "" στο αργό, γιατί δεν ήταν παρά μόνο μία 1η κοντή ταχύτητα...απλά σου έχει την επιλογή low να πατήσεις...όπου την έχεις μόνο στην πρώτη ταχύτητα... 2.0 κυβικά ντίζελ...τέλη 2.0 κυβικά... Τιμή...από 35 χιλιάδες και κάτι ψηλά...που θεωρητικά έπρεπε να τα περιλαμβάνει όλα μιας και είναι η τοπ έκδοση του μοντέλου...
Έλα όμως που στον εξοπλισμό δεν είχε...κάμερα οπισθοπορείας (+1100 ευρώ διότι μαζί με την κάμερα περιλαμβάνει και αυτόματο παρκάρισμα), δεν είχε φώτα ημέρας... νομίζω αλλά 700 ευρώ εκεί...όχι gps από τη μάνα του (android auto χρησιμοποιώ αλλά σε αυτά τα λεφτά να σου χρεώνει αλλά 600-700 για να σου έχει εγκατεστημένο gps) Εν ολίγοις, θα έφτανε κοντά τα 40 χιλιάρικα με πινακίδες, τέλη, έξοδα παραλαβής κλπ... και όλα αυτά για το "αργό"...
Λέω κάτσε ρε Φάνη...αυτό με την 1η κοντή το έχει και το Duster...για να δούμε λέω...
Μες τα Χριστούγεννα που πήγα να το δω είχε γίνει ήδη η αύξηση στην τιμή...αλλά και πάλι...15 χιλιάρικα λιγότερο από το Renagade...με ουσιαστικά τις ίδιες δυνατότητες... Ναι, μπορεί να μην έχει σύστημα προειδοποίησης διατήρησης λωρίδας, έχει όμως blind spot...Αυτόματο φρενάρισμα δεν είχε ούτε το Jeep... Έχει όμως 4 κάμερες περιμετρικά...που με έχουν βολέψει αρκετά...Έχει led φώτα ημέρας μπροστά...το GPS...όπως και να είναι κι αυτό χαχαχα...το έχει όμως στην ανάγκη... Μεγαλύτερους χώρους από τα άλλα 2... πορτ παγκάζ τα άλλα 2 δεν το φτάνουν το Dusty... Και πάνω απ'όλα πιο ψηλό από τα άλλα 2...απόσταση από έδαφος εννοώ..
Ναι, έχει εκπτώσεις στην ποιότητα...αλλά δεν με ενδιαφέρει αν έχει μαλακά πλαστικά...εγώ το μόνο που θέλω είναι να μην τρίζει...
Οπότε εν ολίγοις, το Duster το επιλέγεις βάσει προτεραιοτήτων... Μέχρι στιγμής κανένα παράπονο...περιμένω να στρώσει λίγο ο κινητήρας να το "επεξεργαστώ" περισσότερο εκτός δρόμου...
|
|
|
Post by Dusterider on Jun 25, 2021 12:44:29 GMT 2
Φίλε Φάνη, έχεις απόλυτο δίκιο! Έκανες την καλύτερη επιλογή. Κι αν πας γι αυτήν την εκτός δρόμου "επεξεργασία" -όπως την λες- προς την ιδιαίτερη πατρίδα σου, δηλαδή το Τροβάτο και πέριξ των Αγράφων, βάλε αν θες μια φωνή.
|
|
FaniSporty
Full Member

Χρονολογία παραγωγής: 4/2021
Κινητήρας: 1.5 dci
Χρώμα: Μαύρο
Κίνηση: 4x4
Κατοχή από: 9/4/2021
Όνομα: Φάνης
|
Post by FaniSporty on Jul 3, 2021 11:47:42 GMT 2
Φίλε Φάνη, έχεις απόλυτο δίκιο! Έκανες την καλύτερη επιλογή. Κι αν πας γι αυτήν την εκτός δρόμου "επεξεργασία" -όπως την λες- προς την ιδιαίτερη πατρίδα σου, δηλαδή το Τροβάτο και πέριξ των Αγράφων, βάλε αν θες μια φωνή. Ναι φανταστώ τα έχεις γυρίσει τα μέρη εκεί πάνω; Μέχρι στιγμής έχει ανέβει 2 φορές στο Τροβάτο σε διάστημα ενός μήνα ...ωραίο στρώσιμο του κάνω αχαχαχ αλλά λάιτ καταστάσεις... Για τον χειμώνα ανυπομονώ...με ένα λαστιχάκι θα δω διαφορά υποθέτω ..
|
|
aldendis
Junior Member

Owner
Μάρκα: Dacia
Χρονολογία παραγωγής: 2021
Κινητήρας: 1.0 ECO-G
Έκδοση: SPORTIVE
Χρώμα: ΛΕΥΚΟ
Κίνηση: 4x2
Κατοχή από: 8/21
Όνομα: Αλέξανδρος
|
Post by aldendis on Aug 21, 2021 20:33:08 GMT 2
Καλησπέρα κι από εμένα, κι ας έχει μείνει ψιλοανενεργη η συζήτηση. Για εμένα το DUSTER ήταν μονόδρομος θα έλεγα κι ας θεωρηθεί , όχι αδίκως, ιεροσυλία ο λόγος ή καλύτερα οι λόγοι επιλογής του. Αυτοκίνητο που να κοστίζει λιγότερο από 16000. ( Εντάξει είχε ετοιμοπαραδοτο και ατελωνιστο στο sportive σε λευκό που το ήθελα και έκανα πίσω για 800) Να χωράει 3 παιδικά καθίσματα (έστω και με δέσιμο με ζώνες) και να μην έχει πορτπαγκαζ κάτω από 400 Να έχει όσο περισσότερες δυνατοτητες off road για να καταφέρω επιτέλους να πάω σε αυτές τις κρυφές παραλίες του νησιού μου με κατσικοδρομο! Να έχει τουλάχιστον τετραετή εγγύηση Να έχει όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος χρήσης και συγκεκριμένα κόστος κίνησης. Θα είναι το κύριο αυτοκίνητο που θα διανύει τουλάχιστον 1000km το μήνα για δουλειά και καθημερινή μετακίνηση και τουλάχιστον 4 ταξίδια 1000km τον χρόνο (γιατί όχι και περισσότερα!!) Η συγκεκριμένη απαίτηση οδηγεί , λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς κόστους και χώρων είτε ίσως σε mild hybrid (s-cross) είτε...  Έλα ντε! Νομίζω δεν υπάρχει ανταγωνιστής με τα παραπάνω δεδομένα!
|
|