Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jan 9, 2019 23:52:40 GMT 2
Ενταξει μην τα ισοπεδωνουμε ολα....
|
|
|
Post by ktgeo on Jan 10, 2019 0:28:52 GMT 2
Ενταξει το jimny εχει κοντές σχέσεις, οπότε μην κοιτας την ροπή. Έχει σασι τύπου σκάλας, έχει άξονες, το duster είναι απλά ένα suv με προσανατολισμό offroad.
Για μενα ειναι πιο τίμιο στα λεφτά του το duster αλλά και το jimny στα λεφτά του παίζει χωρίς ανταγωνισμό. Σε αυτό που τα συγκρίνω είναι οτι και τα δύο είναι για συνειδητοποίημενους αγοράστες.
|
|
|
Post by Azimuth (konstantinos) on Jan 10, 2019 1:06:19 GMT 2
Εγώ σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ ότι το jimny είναι καλύτερο off road από το duster. Το αντίθετο μάλιστα, δεδομένης και της ροπής του duster (26 κιλά), όπου το jimny με τα 13 κιλά στις 4400 είναι εξαιρετικά αδύναμο. Αν λάβουμε δε υπόψη χώρους κλπ τότε το duster απλά δεν έχει ανταγωνισμό. Το περιβάλλον του jimny θα το προσδιόριζα σε κάποιο μικρό νησί και ως εκεί. Εν κατακλείδι για εμένα το jimny είναι καλό σε εξαιρετικά περιορισμένο περιβάλλον (μικρό νησί) και ως εκεί. Η σύγκριση είναι άτοπη μίας και τα δύο αυτοκίνητα απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό. Παρόλα αυτά, οι φοβερές γωνίες του, το σασί σκάλας, οι άξονες και η αργές σχέσεις σε συνδυασμό με τα esp κτλ κάνουν το jimny ένα πολύ καλό off road ικανό να ντροπιάσει mercedes G και defender. Το είχα για 8 χρόνια και 140000 χλμ και το λάτρεψα. Απο άποψη αεροδυναμικής όμως ήταν σαν περίπτερο με ροδες, λόγω πίσω κίνησης και κοντού μεταζονιου έμπαινες σε στροφή και ετρεμες να μην έχει νερά και γίνεις ο Γιούρι Γκριγκαροβιτς! Το καινούργιο αν και φρέσκο κρατάει την δοκιμασμένη συνταγή που το κάνει ακόμα καλύτερο. Αν λοιπόν θέλουμε να τα συγκρίνουμε, η άποψη μου είναι ότι το duster θα πάει ενδεχομένως καλύτερα σε σαθρά τερέν (αμμουδιά) ή σε τερέν με χαμηλή πρόσφυση (λασπη χιόνι) λόγω ροπής και ανεξάρτητης ανάρτησης, αλλά θα χάσει σχετικά εύκολα όταν στο παιχνίδι μπαίνει το crawling όπου οι άξονες του jimny διατηρούν σταθερή την απόσταση από το έδαφος και το τρανσφερ σου δίνει πλήρη ροπή με 5χλμ. (Πίστεψε με τα 13 κιλά ροπής με υποδιαίρεση 8,8 σε ανεβάζουν σε 45 μοίρες γωνία σχεδόν από ρελαντί....😉) You lose some you win some που λέμε και στην Κρήτη 😁
|
|
|
Post by alkaios on Jan 10, 2019 11:37:05 GMT 2
Δεν επιμένω για το jimny εξάλλου δεν το γνωρίζω το αυτοκίνητο. Σίγουρα δεν λέω ότι είναι ένα κακό αυτοκίνητο, όμως θεωρώ ότι είναι αυτοκίνητο για πολύ περιορισμένο περιβάλλον (π.χ. μικρό νησί) και με πολύ περιορισμένες δυνατότητες. Εγώ την επιλογή μου την έκανα και σίγουρα το jimny ούτε καν το σκεφτόμουν.
|
|
|
Post by Azimuth (konstantinos) on Jan 10, 2019 11:49:54 GMT 2
Δεν επιμένω για το jimny εξάλλου δεν το γνωρίζω το αυτοκίνητο. Σίγουρα δεν λέω ότι είναι ένα κακό αυτοκίνητο, όμως θεωρώ ότι είναι αυτοκίνητο για πολύ περιορισμένο περιβάλλον (π.χ. μικρό νησί) και με πολύ περιορισμένες δυνατότητες. Εγώ την επιλογή μου την έκανα και σίγουρα το jimny ούτε καν το σκεφτόμουν. Αν και με τη γυναίκα μου φτάσαμε σχεδόν Οδησσό , δε μπορείς να πεις ότι το jimny είναι αυτοκίνητο που σε εμπνέει για μεγάλες αποστάσεις. Ουσιαστική σύγκριση μπορεί να γίνει μόνο με το βιταρα
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jan 10, 2019 12:12:15 GMT 2
Δεν επιμένω για το jimny εξάλλου δεν το γνωρίζω το αυτοκίνητο. Σίγουρα δεν λέω ότι είναι ένα κακό αυτοκίνητο, όμως θεωρώ ότι είναι αυτοκίνητο για πολύ περιορισμένο περιβάλλον (π.χ. μικρό νησί) και με πολύ περιορισμένες δυνατότητες. Εγώ την επιλογή μου την έκανα και σίγουρα το jimny ούτε καν το σκεφτόμουν. Δεν έχεις παει με Τζίμνι στο βουνό ποτέ γι αυτό τα λες αυτά  Ας βγει ντιζελάκι με 5 πόρτες κ θα δεις ποιος θα πάρει ντάστερ........(δε μιλάμε για τους αστικούς πεζοδρομιάκιδες)
|
|
savvas
Junior Member

Μάρκα: DACIA
Μοντέλο: Duster I
Χρονολογία παραγωγής: 2017
Κινητήρας: 1.5
Έκδοση: FL
Χρώμα: MAYRO
Κίνηση: 4x4
Μετάδοση: Χειροκίνητο
Κατοχή από: 2017
|
Post by savvas on Jan 10, 2019 12:33:20 GMT 2
Μαμά είναι τόσο καλό όσο θες να πεις γιατί το είχα και νομίζω ότι το dusteraki είναι αρκετά καλό και όχι μόνο στον δρόμο που το jimny δεν είναι ευχάριστο στον δρομο
|
|
|
Post by lksduster on Jan 10, 2019 15:51:37 GMT 2
Μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικά αυτοκίνητα που απευθύνονται σε διαφορετικό αγοραστικό κοινό.Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης...
|
|
|
Post by ktgeo on Jan 10, 2019 17:18:38 GMT 2
Εγω θα συμπληρώσω ότι είναι δύο διαφορετικά αυτοκίνητα, καμία σχέση το ένα με το άλλο. Απλά μοιραία η σύγκριση γίνεται, γιατι βάση τιμής είναι κοντά και έχουν και τα δυο offroad προσανατολισμό στο marketing. Εγω έχω φίλο που ήταν μεταξύ duster και jimny και επέλεξε jimny. Άρα σύγκριση γίνεται απλά είναι τραγικά μεγάλες οι διαφορές τους, τα πλεονεκτήματα του ενός είναι μειονέκτηματα του άλλου.
|
|
|
Post by marios on Jan 10, 2019 18:33:02 GMT 2
Στην Ελλάδα σαφώς ανταγωνιστές του duster είναι και το jimny και το vitara. Πολλοί γύρω μας είναι ειται μεταξύ duster-vitara (για light offroad)είτε μεταξύ duster-jimny (για πιο σκληρό offroad/ κυνηγοί πχ.)
|
|
|
Post by hlias3 on Jan 10, 2019 18:53:59 GMT 2
Κατ εμέ ανταγωνιστής του Duster είναι το Vitara και ήταν και το μόνο που είχε περάσει από το μυαλό μου να δω πριν καταλήξω στο Duster. Σύγκριση με το Jimny μπορεί να γίνει μόνο για να περνάει η ώρα και εξηγώ. Το ένα είναι οικογενειακό SUV και το άλλο είναι δίπορτο ειδικού σχεδόν σκοπού, γιατί με 85lt χώρο αποσκευών δεν μπορείς να το πεις κάτι άλλο.
Σε μια πιο ευρύτερη κουβέντα αν δεν βάλουμε στο μέτρο σύγκρισης το χρηματικό, ανταγωνιστές του Duster είναι το Tiguan, το S Cross, το QQ, ίσως το Compass και όποιο άλλο SUV 4χ4 είναι κοντά στο μέγεθός του γιατί οι κατηγορίες συγκρίσεων είναι με βάση το μέγεθος π.χ. supermini, b class, c class, b suv, c suv, cabrio, supercar κλπ. Απ την άλλη, SUV λένε και το AUDI Q2 & Q3 όπως και την MB GLA. Θα βάλει κανείς το Q3 αμάξι 50.000 € σε χωματόδρομο ; Μην τρελαθούμε, άντε ένας θαρραλέος μέχρι ένα στάδιο πριν την άσφαλτο.
Το Jimny κατά τη γνώμη μου λοιπόν δεν συγκρίνεται σαν κατηγορία αυτοκινήτου με το Duster, αυτό βέβαια δεν απαγορεύει στο να γίνει κουβέντα για το τί είναι ικανό να κάνει το ένα και τί το άλλο.
|
|
|
Post by annouvis on Jan 10, 2019 19:08:31 GMT 2
Κατ εμέ ανταγωνιστής του Duster είναι το Vitara και ήταν και το μόνο που είχε περάσει από το μυαλό μου να δω πριν καταλήξω στο Duster. Σύγκριση με το Jimny μπορεί να γίνει μόνο για να περνάει η ώρα και εξηγώ. Το ένα είναι οικογενειακό SUV και το άλλο είναι δίπορτο ειδικού σχεδόν σκοπού, γιατί με 85lt χώρο αποσκευών δεν μπορείς να το πεις κάτι άλλο. Σε μια πιο ευρύτερη κουβέντα αν δεν βάλουμε στο μέτρο σύγκρισης το χρηματικό, ανταγωνιστές του Duster είναι το Tiguan, το S Cross, το QQ, ίσως το Compass και όποιο άλλο SUV 4χ4 είναι κοντά στο μέγεθός του γιατί οι κατηγορίες συγκρίσεων είναι με βάση το μέγεθος π.χ. supermini, b class, c class, b suv, c suv, cabrio, supercar κλπ. Απ την άλλη, SUV λένε και το AUDI Q2 & Q3 όπως και την MB GLA. Θα βάλει κανείς το Q3 αμάξι 50.000 € σε χωματόδρομο ; Μην τρελαθούμε, άντε ένας θαρραλέος μέχρι ένα στάδιο πριν την άσφαλτο. Το Jimny κατά τη γνώμη μου λοιπόν δεν συγκρίνεται σαν κατηγορία αυτοκινήτου με το Duster, αυτό βέβαια δεν απαγορεύει στο να γίνει κουβέντα για το τί είναι ικανό να κάνει το ένα και τί το άλλο. Ηλία μην συγκρίνεις όσα ανέφερες με το duster, λόγω μεγέθους και της ονομασίας SUV. Κανένα τους δεν κάνει για χώμα... μόνο για το Κολωνάκι είναι. Το vitara πλησιάζει... αλλά και πάλι το νέο μοντέλο της εταιρείας έχει ασφάλτινο προσανατολισμό...σε σχέση με το παλιό vitara που ήταν σκληροτράχηλο. Το Jimmy είναι όντως πολύ ικανό για εκτός δρόμου... αλλά έως εκεί. Απευθύνεται σε ορισμένη ομάδα ανθρώπων και ειδικών συνθηκών (κυνηγοί κτλ)...και πάλι σαν δεύτερο αυτοκίνητο και όχι πρώτο. Το μόνο που παντρεύει όλες τις καταστάσεις αυτή την στιγμή... είναι το Duster..!!!!
|
|
|
Post by hlias3 on Jan 10, 2019 19:22:32 GMT 2
Κοίτα και το Golf με το Focus και το Astra μια κατηγορία είναι ασχέτως που είναι το ένα καλύτερο και που το άλλο. Και το Duster με το Vitara πάλι ίδια κατηγορία. Τώρα και γω συμφωνώ ( με βάση τεστ ειδικών, κατόχων Duster αλλά και από βίντεο στο you tube γιατί εγώ δεν έχω εμπειρία ) ότι το Duster είναι καλύτερο στο off road. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί κάποιοι λένε ότι δεν είναι τόσο καλό στο … on road. Εγώ προερχόμενος 25 χρόνια από δίπορτα sportcoupe βρίσκω το Duster II πολύ πολύ καλό και στην άσφαλτο και το ευχαριστιέμαι κάθε μέρα. Και το έχω τεστάρει κιόλας και αυτή είναι προσωπική άποψη και δεν μπορεί να μου την αλλάξει κάποιος. Το μόνο κακό είναι ότι δεν ... 200ρίζει, χαχαχαχαχ
|
|
|
Post by annouvis on Jan 10, 2019 19:26:34 GMT 2
Κοίτα και το Golf με το Focus και το Astra μια κατηγορία είναι ασχέτως που είναι το ένα καλύτερο και που το άλλο. Και το Duster με το Vitara πάλι ίδια κατηγορία. Τώρα και γω συμφωνώ ( με βάση τεστ ειδικών, κατόχων Duster αλλά και από βίντεο στο you tube γιατί εγώ δεν έχω εμπειρία ) ότι το Duster είναι καλύτερο στο off road. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί κάποιοι λένε ότι δεν είναι τόσο καλό στο … on road. Εγώ προερχόμενος 25 χρόνια από δίπορτα sportcoupe βρίσκω το Duster II πολύ πολύ καλό και στην άσφαλτο και το ευχαριστιέμαι κάθε μέρα. Και το έχω τεστάρει κιόλας και αυτή είναι προσωπική άποψη και δεν μπορεί να μου την αλλάξει κάποιος. Το μόνο κακό είναι ότι δεν ... 200ρίζει, χαχαχαχαχ Σε αυτό συμφωνούμε απόλυτα... έχει πάρα πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά. Το απολαμβάνεις στο έπακρο, τόσο στην άσφαλτο, όσο και στο χώμα. Τώρα για την ταχύτητα.... προσωπικά έπαψε πλέον να με ενδιαφέρει... κοιτάω άλλα πράγματα πάνω σε ένα αυτοκίνητο.
|
|
|
Post by fsword on Jan 10, 2019 19:31:31 GMT 2
Άμα πηγαίνει ταξίδι μέχρι 140 (φορτωμένο) χωρίς να πολυζορίζεται μια χαρά είναι.
|
|