nikitas
Junior Member

Μάρκα: Dacia
Μοντέλο: Duster II
Χρονολογία παραγωγής: 2018
Κινητήρας: 1,5DCI
Έκδοση: Prestige
Χρώμα: Blue Navy
Κίνηση: 4x4
Μετάδοση: Χειροκίνητο
Κατοχή από: Δεκέμβριος 2018
|
Post by nikitas on Jan 13, 2020 9:49:03 GMT 2
Καλημέρα στην παρέα! Πριν 2-3 ημέρες εμφανίστηκε στην οθόνη "Ελέγξτε σύστημα αντιρρύπανσης" και άναψε το λαμπάκι με το κλειδάκι και το μοτέρ. Με προβλημάτισε γιατί επειδή βιαζόμουν την προηγούμενη ή προ-προηγούμενη μέρα είχα βάλει πετρέλαιο από ένα πρατήριο που δεν έχω ξαναβάλει ποτέ και η αλήθεια το αποφεύγω γιατί δεν έχω ακούσει τα καλύτερα για αυτό.... Ήμουν στην ρεζέρβα και έβαλα 20 Ευρώ (ΕΚΟ Avio). Χθες το πρωί σταμάτησα στο πρατήριο στο οποίω βάζω και το γέμισα (ΕΚΟ Avio). Μόλις άναψα τον κινητήρα δεν άναβα κανένα λαμπάκι... είχαν σβήσει όλα!! Είχαμε κανονίσει μία πολύ κοντινή εκδρομή και έκανα περίπου 40 χιλιόμετρα και όλα ήταν ΟΚ. Στην επιστροφή από την εκδρομή και μόλις άναψα το αυτοκίνητο τα λαμπάκια επανήλθαν και πάλι. Διάβασα κάποια παρόμοια Thread αλλά εγώ δεν έχω Ad-Blue. Να είναι ίσως από την ποιότητα του πετρελαίου που έβαλα από το πρατήριο που απέφευγα? να μην τα συνδυάσω...? Δεν ξέρω...
Θα περάσω φυσικά αργότερα από την αντιπροσωπεία να το κοιτάξουν.
|
|
nikitas
Junior Member

|
Post by nikitas on Jan 15, 2020 8:08:59 GMT 2
Καλημέρα! Προχθές πήγα στην αντιπροσωπεία και το έλεγξε στον εγκέφαλο. Οι βλάβες που έβγαζε ήταν πορτοκαλί οπότε μου είπε όχι πολύ επείγον... Το περίεργο ήταν πως έβγαζε βλάβες σε πολλά τμήματα. Εκτός από κινητήρα είχε και σε άλλα σημεία A/C κτλ. Τον επόμενο μήνα θα πάω για το πρώτο service οπότε μου τα έσβησε όλα για να το κοιτάξουμε. Μπορεί να θέλει λέει και αναβάθμιση γιατί κάτι αντίστοιχο είχε και σε ένα Clio. Χθες πάντως εμφανίστηκε και πάλι η ένδειξη..
|
|
|
Post by gprot on Jan 15, 2020 9:34:36 GMT 2
Καλημέρα! Προχθές πήγα στην αντιπροσωπεία και το έλεγξε στον εγκέφαλο. Οι βλάβες που έβγαζε ήταν πορτοκαλί οπότε μου είπε όχι πολύ επείγον... Το περίεργο ήταν πως έβγαζε βλάβες σε πολλά τμήματα. Εκτός από κινητήρα είχε και σε άλλα σημεία A/C κτλ. Τον επόμενο μήνα θα πάω για το πρώτο service οπότε μου τα έσβησε όλα για να το κοιτάξουμε. Μπορεί να θέλει λέει και αναβάθμιση γιατί κάτι αντίστοιχο είχε και σε ένα Clio. Χθες πάντως εμφανίστηκε και πάλι η ένδειξη.. Ωραίος.... Βγάζει βλάβη/error message κι απλά σβήνουμε το μήνυμα από τον εγκέφαλο... Ελπίζω τουλάχιστον να μην πλήρωσες για την ανάγνωση/σβήσιμο του εγκεφάλου!
|
|
ziko
New Member
Χρονολογία παραγωγής: 2019
Κινητήρας: 1500 DCI ADBLUE
Έκδοση: Sportive
Κατοχή από: 3/2019
|
Post by ziko on Jan 15, 2020 18:19:27 GMT 2
Καλησπέρα.Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι ενώ έβγαλε το διαγνωστικό βλάβες σε πολλά σημεία σε άφησε να φύγεις χωρίς να το ψάξει καλύτερα ο μηχανικός ενώ το σέρβις όπως λες θα γίνει σε ένα μήνα. Σε ποια αντιπροσωπεία το πήγες αν επιτρέπεται.
|
|
nikitas
Junior Member

|
Post by nikitas on Jan 18, 2020 10:40:44 GMT 2
Καλημέρα! Προχθές πήγα στην αντιπροσωπεία και το έλεγξε στον εγκέφαλο. Οι βλάβες που έβγαζε ήταν πορτοκαλί οπότε μου είπε όχι πολύ επείγον... Το περίεργο ήταν πως έβγαζε βλάβες σε πολλά τμήματα. Εκτός από κινητήρα είχε και σε άλλα σημεία A/C κτλ. Τον επόμενο μήνα θα πάω για το πρώτο service οπότε μου τα έσβησε όλα για να το κοιτάξουμε. Μπορεί να θέλει λέει και αναβάθμιση γιατί κάτι αντίστοιχο είχε και σε ένα Clio. Χθες πάντως εμφανίστηκε και πάλι η ένδειξη.. Ωραίος.... Βγάζει βλάβη/error message κι απλά σβήνουμε το μήνυμα από τον εγκέφαλο... Ελπίζω τουλάχιστον να μην πλήρωσες για την ανάγνωση/σβήσιμο του εγκεφάλου! Πέρασα στα γρήγορα, έβγαλε έξω το Laptop και το έλεγξε. Ήταν υπόθεση 5 λεπτών, χωρίς χρέωση....
|
|
nikitas
Junior Member

|
Post by nikitas on Jan 18, 2020 10:45:12 GMT 2
Καλησπέρα.Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι ενώ έβγαλε το διαγνωστικό βλάβες σε πολλά σημεία σε άφησε να φύγεις χωρίς να το ψάξει καλύτερα ο μηχανικός ενώ το σέρβις όπως λες θα γίνει σε ένα μήνα. Σε ποια αντιπροσωπεία το πήγες αν επιτρέπεται. Μου είπε πως μπορεί κάτι να βρήκε σαν βλάβη και λόγω can-bus (δεν ξέρω τι είναι αυτό αλλά το έχω ακούσει και στους κοτσαδόρους) έβγαλε βλάβες και σε άλλα σημεία. Ίσως να θέλει αναβάθμιση.. πάντως αφού ήταν πορτοκαλί τις έσβησε και θα το δούμε και πάλι σε περίπου 15-20 μέρες. Η αντιπροσωπεία είναι στην Ρόδο.
|
|
nikitas
Junior Member

|
Post by nikitas on Jan 20, 2020 9:36:23 GMT 2
Χθές το απόγευμα έσβησε η ένδειξη μόνη της.... Δεν ξέρω τι να πω... ελπίζω στο service σε λίγες μέρες να δούμε τι ήταν.
|
|
nikitas
Junior Member

|
Post by nikitas on Jan 20, 2020 15:14:24 GMT 2
Πριν λίγο άναψε και πάλι η ένδειξη...... Θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα μετά το 1ο service.
|
|
|
Post by antonis peroulis on Jan 29, 2020 21:54:44 GMT 2
Πριν λίγο άναψε και πάλι η ένδειξη...... Θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα μετά το 1ο service. Μου παρουσίασε το ίδιο και εμένα. Το πήγα για σέρβις και παράλληλα μου έκαναν αντικατάσταση του ρεζερβουάρ του adblue.
|
|
nikitas
Junior Member

|
Post by nikitas on Feb 1, 2020 9:27:24 GMT 2
Καλημέρα! Χθες το πήγα για το 1ο service. Αυτό που υποψιαζόταν ο μηχανικός είναι πως θα ήθελε αναβάθμιση γιατί το ίδιο είχε και σε Clio και ήταν αναβάθμιση. Το σύστημα του έδειχεν πως χρειάζεται οπότε 99,9% ήταν αυτό το πρόβλημα!
|
|
aktravelife
New Member
-One life. Travel it- www.aktravelife.com
Κινητήρας: 1.5 Blue Dci
Χρώμα: Μπεζ Dune
Κίνηση: 4x2
Κατοχή από: 03/19
|
Post by aktravelife on Dec 20, 2020 17:14:20 GMT 2
Αυτό το πρόβλημα παρουσιάστηκε και σ' εμάς, σε εντελώς άβολες συνθήκες, μάλιστα. Κάπου στον Βορρά της Ισλανδίας, λαμπάκι και ειδοποίηση "ελέγξτε σύτημα αντιρύπανσης". Ανησύχησα μήπως έφταιγε ότι γέμισα με χύμα adblue στη Γερμανία, καμία σχέση φυσικά. Το λαμπάκι έσβησε μόνο του μετά από κάμποση ώρα, και άναψε ξανά 1000 χλμ αργότερα, ενώ τρέχαμε σε χωματόδρομους και απομονωμένα μέρη. Το θέμα είναι ότι τότε δεν έσβηνε, και μετά από λίγη ώρα άριχε η αντίστροφη χιλιομετρική μέτρηση. 800, 799, τικ τοκ! $%*& το σύμπαν! Φυσικά ήταν Παρασκευή, το κοντινότερο σημείο Renault βρίσκεται στο Ρέικιαβικ, περίπου 500 χλμ δυτικά μας, ενώ δύο μέρες αργότερα εμείς θα φεύγαμε από την άλλη πλευρά της χώρας. Άρχισα τους υπολογισμούς. "Τόσα χλμ για το λιμάνι, άλλα τόσα στα Φερόε, να φτάσουν και για Δανία να μπούμε ηπειρωτική Ευρώπη"...Πολύ στρες, άσε που θα αφήναμε εκτός διαδρομής ένα αξιοθέατο που ήθελα πώς και πώς να δω! (Arctic Henge, για όσους θέλουν να το δουν). Σκέφτηκα κιόλας να νοικιάσω στα Φερόε για τρεις μέρες, και να άφηνα το δικό μου για διαμονή στο κάμπινγκ. Τα χιλιόμετρα εν τω μεταξύ μειώθηκαν στα 450 διαθέσιμα μέχρι το τέλος της μέρας, και τα καταραμένα λαμπάκια δεν έλεγαν να σβήσουν, χοχο! Ο Τσέχος που μας φιλοξενούσε σε μία φάρμα έψαχνε κάτι προγράμματα στο laptop του, αλλά δεν βρήκε αυτό που ήθελε για να μηδενίσει τη βλάβη μου. Θα μου πείτε, τον άφηνες να βάλει χέρι; Ξέρω κι εγώ; Καλύτερα να μείνεις σε ένα νησί στο βόρειο Ατλαντικό, Σαββατοκύριακο, με το επόμενο καράβι σε μία εβδομάδα; Αν μπορούσα να ξηλώσω αυτή τη δεξαμενή adblue, θα το έκανα. Ξυπνήσαμε την επομένη, έτοιμοι απλά να πάμε λιμάνι και να αράξουμε εκεί. Γυρνάω τον διακόπτη, έκπληξη! Κανένα λαμπάκι, ούτε κόκκινο, ούτε πορτοκαλί! Δεν πίστευα στα μάτια μου, σκεφτόμου "να το σβήσω, ή μήπως να τον έχω μόνιμα αναμμένο τώρα;" Αστείος, ε; "Κι αν ξεκινήσει να μετράει πάλι, αλλά από τα 450; Πάμε στο πρόγραμμα, τι κάνουμε;" Έκανα καναδυό βόλτες στα χωράφια, το έσβησα και το έβαλα ξανά μπρος, όλα καλά. Φύγαμε, πήγαμε στις ερημιές, πήγαμε στα Φερόε, γυρίσαμε Ελλάδα, όλα δίχως λαμπάκια. Πρώτο σέρβις στην αντιπροσωπεία, τους το είπα το θέμα, αλλά δεν έβλεπαν καμία βλάβη, όπως μου είπαν. Εκκρεμούσε βέβαια μία αναβάθμιση λογισμικού για το adblue που έγινε, δεν ξέρω αν ήταν αυτό. Ουφ, αγχώθηκα και πάλι περιγράφοντας το! ΑΠό τότε δεν έχει εμφανιστεί το θέμα, έχω 45000 χλμ τώρα. Και βάζω adblue χύμα.
|
|
ergostar
Full Member

Κινητήρας: 1.5 dci
Έκδοση: Prestige 4x4
Χρώμα: Χρυσαφί
Κατοχή από: 9/2018
|
Post by ergostar on Dec 22, 2020 18:10:47 GMT 2
Εμένα όταν μου το έβγαλε δεν έπιανε καλά ένας αισθητηρας πίεσης τούρμπο.τα πινάκια δε πιάναμε.οταν τα πειραξανε λίγο δούλευε κανονικά.μεχρι να μου το αλλάξουν εντελώς αφού ούτως η άλλως το παραγγείλανε.ελπιζω να βοήθησα κάπως
|
|
Voland Ryk
Junior Member

Χρονολογία παραγωγής: 2019
Κινητήρας: 1.3 TCE 150hp
Χρώμα: white
Κατοχή από: October 2019
|
Post by Voland Ryk on Jan 3, 2021 12:20:33 GMT 2
Εμένα όταν μου το έβγαλε δεν έπιανε καλά ένας αισθητηρας πίεσης τούρμπο.τα πινάκια δε πιάναμε.οταν τα πειραξανε λίγο δούλευε κανονικά.μεχρι να μου το αλλάξουν εντελώς αφού ούτως η άλλως το παραγγείλανε.ελπιζω να βοήθησα κάπως Και μενα ακριβως το ιδιο πριν ενα χρονο, δεν ηταν λεει κατι κουμπωμενο καλα στο τουρμπο. Εκτοτε , ολα καλα χτυπα ξυλο
|
|
FaniSporty
Full Member

Χρονολογία παραγωγής: 4/2021
Κινητήρας: 1.5 dci
Χρώμα: Μαύρο
Κατοχή από: 9/4/2021
Όνομα: Φάνης
|
Post by FaniSporty on Jan 3, 2021 21:55:26 GMT 2
Αναφορικά με την πλήρωση του AdBlue, φαίνεται κάπου αν χρειάζεται συμπλήρωμα; Πριν φτάσει δηλαδή να ανάψει η σχετική ένδειξη στο καντράν.
|
|
|
Post by teo on Jan 4, 2021 9:44:23 GMT 2
Αναφορικά με την πλήρωση του AdBlue, φαίνεται κάπου αν χρειάζεται συμπλήρωμα; Πριν φτάσει δηλαδή να ανάψει η σχετική ένδειξη στο καντράν. Όχι δεν υπάρχει κάτι που να μπορείς να δεις στάθμη. Αναγκαστικά περιμένεις να ανάψει η ένδειξη ότι θέλει συμπλήρωμα.
|
|