|
Post by Θωμάς on Jan 25, 2020 9:51:23 GMT 2
Καλημερα παίδες και καλό ΣΚ. Νομίζω ότι είναι μια καλή περίπτωση πόδιας για Egr για το μοντέλο με ad blue. Το σκέφτομαι
|
|
|
Post by ρωμύρι on Jan 25, 2020 21:52:09 GMT 2
με ενδιαφερει το θεμα ποδια erg,γιατι στην δικια μου περιπτωση ειναι απαραιτητη και πως οργανωνομαστε να κανουμε δουλεια μας χωρις να εχουμε θεματα εγγυησης του καινουργου αυτοκινητου?
|
|
|
Πόδια EGR
Jan 25, 2020 22:10:41 GMT 2
via mobile
Post by Θωμάς on Jan 25, 2020 22:10:41 GMT 2
Γιατί να υπάρχει θέμα με εγγυηση;; Για μια ποδιτσα egr? Επικοινωνησα παντως με αυτον που τις φτιάχνει και Δευτέρα θα μου δώσει προσφορά. Στο μεταξύ δενει πάνω στην εξατμηση. Ουτε τρυπες δεν χρειαζονται
|
|
|
Post by ρωμύρι on Jan 26, 2020 0:17:01 GMT 2
ενημερωσεμε αν δεν σου κανει κοπο,με ενδιαφερει, οι δικες μου ποδιες με την χρηση που κανω κατα καιρους πιασανε τοπο μου λειπει η erg ευχαριστω!!
|
|
|
Πόδια EGR
Jan 26, 2020 8:58:10 GMT 2
via mobile
Post by Duster4X4 on Jan 26, 2020 8:58:10 GMT 2
Πόσα χιλιοστά είναι;
|
|
|
Post by Θωμάς on Jan 26, 2020 9:22:37 GMT 2
Νομίζω τρία. Θα μου στείλει λεπτομέρειες αύριο. Αν και δεν νομίζω ότι έχει ιδιαίτερη σημασία γιατι δένει στην εξάτμιση και αν βρει μετακινείται με αυτή προς τα πάνω λίγο.
|
|
lyggas
Junior Member

Μάρκα: SUZUKI G.V. & RENAULT KADJAR 1.5 BLUE DCI
Χρονολογία παραγωγής: 2005 & 2018
Έκδοση: 1.6 3D & SPORT EDITION αντίστοιχα
Μετάδοση: Χειροκίνητο
|
Post by lyggas on Jan 26, 2020 21:07:43 GMT 2
.... Στο μεταξύ δενει πάνω στην εξατμηση... Αυτό είναι το κακό...
|
|
|
Πόδια EGR
Jan 26, 2020 21:20:11 GMT 2
via mobile
Post by Θωμάς on Jan 26, 2020 21:20:11 GMT 2
.... Στο μεταξύ δενει πάνω στην εξατμηση... Αυτό είναι το κακό... Γιατί ειναι κακο;; Ή εξατμηση έχει ανοχές όταν βρίσκεις γι αυτό μετακινείται. Το θέμα είναι να μη βρεις κατευθείαν στο Egr. Έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ. Η συγκεκριμενη πόδια προστατεύει απ το να βρεις στη βαλβίδα απευθείας.
|
|
lyggas
Junior Member

Μάρκα: SUZUKI G.V. & RENAULT KADJAR 1.5 BLUE DCI
Χρονολογία παραγωγής: 2005 & 2018
Έκδοση: 1.6 3D & SPORT EDITION αντίστοιχα
|
Post by lyggas on Jan 27, 2020 4:33:47 GMT 2
Γιατί ειναι κακο;; Ή εξατμηση έχει ανοχές όταν βρίσκεις γι αυτό μετακινείται. Το θέμα είναι να μη βρεις κατευθείαν στο Egr. Έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ. Η συγκεκριμενη πόδια προστατεύει απ το να βρεις στη βαλβίδα απευθείας. Επειδή μπορεί να ξηλωθεί ένα μεγάλο μέρος της εξάτμισης και να μην γλυτώσει τελικά ούτε η EGR.
- Αν δεις πως είναι μια κανονική ποδιά με στραντζαρίσματα στην λαμαρίνα, τοποθετημένη στο σασσί ή έστω στο αμάξωμα θα καταλάβεις. Και αν είναι από αλουμίνιο ακόμα καλύτερα. Τέτοιες κατασκευές παρέχουν ουσιαστική προστασία.
- Δεν γνωρίζω αν το αμάξωμα του Duster μπορεί να υποστηρίξει μια τέτοια τοποθέτηση, ή στην περίπτωση αυτή ισχύει το "μη χείρον βέλτιστο". Προσωπικά την συγκεκριμένη λύση θα την απέφευγα, γιατί εκτιμώ ότι μπορεί να προκαλέσει μαζί με την καταστροφή της εν λόγω βαλβίδας και άλλες ζημιές.
- Αντίθετα, στο βίντεο φαίνεται ότι η η ποδιά του κινητήρα είναι από αλουμίνιο, σωστά σχεδιασμένη και κατασκευασμένη άρτια.
|
|
|
Πόδια EGR
Jan 27, 2020 8:45:08 GMT 2
via mobile
Post by Θωμάς on Jan 27, 2020 8:45:08 GMT 2
Για τη χρήση που κάνω εγώ νομίζω είναι οκ. Άλλωστε η εξάτμιση δεν καλύπτεται ποτέ τελείως. Σε όλα τα αυτοκίνητα κάποια μέρη είναι εκτεθειμένα. Την Egr νομίζω την προστατεύει πάντως από την οποία επαφή. Επίσης μου φαίνεται καλύτερη η λύση αυτή από πριν να τοποθετησης απ το να τρυπάνε το πλαίσιο για να μπει. Θα δούμε. Περιμένω προσφορά και θα δω τι θα κάνω
|
|
zetakias
Full Member

Μάρκα: Dacia
Χρονολογία παραγωγής: 2019
Κινητήρας: 1.5dci
Έκδοση: Duster
Χρώμα: Άσπρο
Κίνηση: 4x4
Όνομα: Panos
|
Post by zetakias on Jan 27, 2020 10:57:47 GMT 2
Καλημέρα Είναι μια καλή λύση στην περίπτωση που είναι κ οικονομική για την EGR απλά εάν χτυπήσει σε βράχο θα μπορεί εύκολα να σου ξηλώσει την εξάτμιση.Τωρα για τις κανονικές έξτρα ποδιές δεν χρειάζεται να ανοίξεις καινούργιες τρύπες προσαρμόζονται κανονικά στις υπάρχουσες τρύπες που έχει.
|
|
|
Πόδια EGR
Jan 27, 2020 11:05:51 GMT 2
via mobile
Post by Θωμάς on Jan 27, 2020 11:05:51 GMT 2
Για τις άλλες ποδιές έχει ναι. Έχει τρυπες και για την Egr στο πλαισιο;; Θα το κοιτάξω. Πάντως είναι υπό εξέταση. Καλά είναι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να υπάρχει μια προστασία κι εκει
|
|
akis1172
Newbie
Μάρκα: dacia
Μοντέλο: Duster II
Χρονολογία παραγωγής: 2020
Κινητήρας: 1500 πετρελαιο
Έκδοση: sportive
Χρώμα: γκρι
Κίνηση: 4x4
Κατοχή από: 8/2020
|
Post by akis1172 on Nov 3, 2022 19:42:12 GMT 2
Γιατί να υπάρχει θέμα με εγγυηση;; Για μια ποδιτσα egr? Επικοινωνησα παντως με αυτον που τις φτιάχνει και Δευτέρα θα μου δώσει προσφορά. Στο μεταξύ δενει πάνω στην εξατμηση. Ουτε τρυπες δεν χρειαζονται Καλησπέρα θέλω να σε ρωτήσω τελικά την έβαλες την ποδιά ή όχι..?? Ενδιαφέρομαι αν θέλεις δώσε μας κάποιες λεπτομέρειες από που την πήρες και πόσο σου κόστισε..??
|
|
|
Post by Θωμάς on Nov 5, 2022 15:37:07 GMT 2
Έβαλα πόδια ναι. Από την παραγγελία που έγινε από εδώ από το club. Θα πάνε δυο χρόνια.
|
|
|
Post by konstantinos on Nov 5, 2022 17:32:22 GMT 2
Έβαλα πόδια ναι. Από την παραγγελία που έγινε από εδώ από το club. Θα πάνε δυο χρόνια. Ωραίες εποχές, που τα μέταλλα ήταν φτηνά....
|
|