|
Post by Dusterider on May 6, 2020 16:17:26 GMT 2
Γεια και χαρά σε όλους από την όμορφη, ακριτική Χίο. Ελπίζω να είστε καλά και έτοιμοι για νέες εξορμήσεις. Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με την εξής ιδέα. Τι θα λέγατε αν κάποιες φορές κάναμε λίγο διαφορετικές εκδρομές περισσότερο απαιτητικές; Εκδρομές που θα προσανατολίζονται στο να δοκιμάσουν ανθρώπους και μηχανές. Θα μπορούσαν αυτά τα "duster challenge" να γίνονται μία ή το πολύ δύο φορές το χρόνο, να είναι μονοήμερα με διάρκεια από το αξημέρωτο έως αργά το βράδυ και με περιεχόμενο την κάλυψη πολλών και δύσκολων ορεινών χιλιομέτρων. Περιμένω με ενδιαφέρον τις προτάσεις σας για το τι θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνει ένα duster challenge αλλά και τις διαφωνίες σας.
|
|
|
Post by Azimuth (konstantinos) on May 6, 2020 23:39:08 GMT 2
Χάρη, ένα challenge, trophy ή όπως τελικά ονομαστεί, είναι μια πολύ καλή ιδέα! Σε κάθε εκδρομή συζητάμε με φίλους/μέλη και μου λένε να κάνουμε κάτι πιο δύσκολο με περισσότερη λάσπη, χιόνι,νύχτα, να έχει λίγο αδρεναλίνη το πράγμα... Προσωπικά, είμαι σύμφωνος και ανοιχτός σε κάθε πρόταση να βάλουμε κάτω διαδρομές, ώρες, εξοπλισμό και ότι άλλο χρειαστεί.
Στην πρώτη μονοήμερη που θα κάνουμε θα τα συζητήσουμε.
|
|
|
Post by Dusterider on May 7, 2020 16:05:19 GMT 2
Χάρη, ένα challenge, trophy ή όπως τελικά ονομαστεί, είναι μια πολύ καλή ιδέα! Σε κάθε εκδρομή συζητάμε με φίλους/μέλη και μου λένε να κάνουμε κάτι πιο δύσκολο με περισσότερη λάσπη, χιόνι,νύχτα, να έχει λίγο αδρεναλίνη το πράγμα... Προσωπικά, είμαι σύμφωνος και ανοιχτός σε κάθε πρόταση να βάλουμε κάτω διαδρομές, ώρες, εξοπλισμό και ότι άλλο χρειαστεί. Στην πρώτη μονοήμερη που θα κάνουμε θα τα συζητήσουμε. Ωραία φίλε. Χαίρομαι που είναι, όπως λες, γενική επιθυμία. Θα μπορούσε μια προκαταρκτική συζήτηση να γίνει απ' το φόρουμ και στην πρώτη συνάντηση το αναλύουμε περισσότερο.
|
|
|
Post by Dusterider on May 9, 2020 13:21:40 GMT 2
Για το ξεκίνημα της κουβέντας, θα θέσω δυο-τρία θέματα προς συζήτηση. α) Η διάρκεια της εκδρομής (μονοήμερη, διήμερη, πολυήμερη). β) Ο εξοπλισμός των αυτοκινήτων αλλά και ο ατομικός. Χρειάζεται κάτι επιπλέον απ' αυτόν που χρησιμοποιούμε συνήθως; γ) Η σύνθεση των πληρωμάτων. Θα συμμετέχουν μέλη οικογενειών ή μόνο οδηγοί; Δική μου γνώμη είναι ότι η μονοήμερη έχει το πλεονέκτημα της αποφυγής των εξόδων διαμονής αλλά η μεγαλύτερη διάρκεια δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε πιο μακρινές περιοχές. Οπότε και οι δυο περιπτώσεις είναι καλές. Ως προς τον εξοπλισμό δε νομίζω πως χρειάζεται οπωσδήποτε κάτι επιπλέον. Αν κάποιος θέλει μπορεί να έχει το κάτι παραπάνω όπως για παράδειγμα προβολείς οροφής για νυχτερινή διαδρομή αλλά δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Τέλος, είμαι της γνώμης ότι είναι καλύτερο να συμμετέχουν μόνο οδηγοί γιατί αυτού του είδους οι δραστηριότητες είναι πιο απαιτητικές, κουραστικές, αντροπαρε'ί'στικες και "επιχειρησιακές".
|
|
|
Post by Azimuth (konstantinos) on May 9, 2020 23:59:09 GMT 2
Ας το ξεκινήσουμε σαν brainstorming που λέμε και στην Ιεράπετρα..... και το εμπλουτίζουμε. Οι ειδικές αυτές εκδρομές, με βαθμό δυσκολίας που πλησιάζει ή και ξεπερνάει τις δυνατότητες του αυτοκινήτου, σημαίνουν τουλάχιστον τα εξής. Πολύ μικρότερη μέση ωριαία ταχύτητα (πολλά κολλήματα σε χιόνι πχ). Μεγαλύτερη καταπόνηση του αυτοκινήτου και ιδιαίτερα των σημείων πρόσδεσης (ρυμούλκησης είναι δυστυχώς). Μεγαλύτερη πιθανότητα ζημιάς. Μικρότερα κομβόι ή σπάσιμο σε γκρουπ. Οδηγούς έτοιμους για φτυάρι, τσάπα κτλ. Ιδανικά χωρίς πιτσιρίκια που βαρέθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο (όπως τα δικά μου) και γενικά καταστάσεις γκρίνιας (Έτερον Ήμισυ) μιας και δεν αντιλαμβάνονται ότι μπορεί να χρειαστεί και 2 ώρες, βράδυ χειμώνα και υπό βροχή, για να ξεκολλήσει ένα αυτοκίνητο που τακαρε σε μερεντα.... (εμείς βέβαια οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι 3 ώρες είναι ο ελάχιστα αποδεχτός χρόνος παραμονής στα Η&Μ για την επιλογή μιας...... μπλούζας  ) Από εξοπλισμό Τουλάχιστον ΑΤ λάστιχα. Ιμάντα και ναυτικά κλειδιά Ω >2Τ και 5+ μέτρα σε ΚΑΘΕ αυτοκίνητο που συμμετέχει (περίπου 40 ευρώ) Σπαστό φτυαράκι ή κάτι αντίστοιχο (από 10 ευρώ) Φακό κεφαλής (από 5 ευρώ) Γάντια εργασίας Γαλότσες Σε ακτίνα 200 χλμ (μονοήμερη) υπάρχουν πάμπολλα σημεία για να επισκεφτούμε.
|
|
|
Post by Dusterider on May 10, 2020 20:21:29 GMT 2
Ωραία, έχουμε τα πρώτα δεδομένα: Μονοήμερη διάρκεια, Μόνο οδηγοί, Συνήθης εξοπλισμός εκδρομών με απαίτηση για λάστιχα all terrain.
|
|
|
Post by Dusterider on Aug 3, 2020 7:44:51 GMT 2
Κι εκεί, στην ατελείωτη χαλάρωση στην ακροθαλασσιά, ξεκινούν κάτι περίεργες σκέψεις... τί λάστιχα θα του φορέσω; από που να πάρω θώρακες προστασίας; να βάλω τρίποντη ή πεντάποντη ανάρτηση;
Είναι τα προεόρτια της προετοιμασίας. Το πρώτο "Duster Challenge" δεν είναι μακρυά...
|
|
|
Post by Azimuth (konstantinos) on Aug 3, 2020 8:32:51 GMT 2
Κι εκεί, στην ατελείωτη χαλάρωση στην ακροθαλασσιά, ξεκινούν κάτι περίεργες σκέψεις... τί λάστιχα θα του φορέσω; από που να πάρω θώρακες προστασίας; να βάλω τρίποντη ή πεντάποντη ανάρτηση;
Είναι τα προεόρτια της προετοιμασίας. Το πρώτο "Duster Challenge" δεν είναι μακρυά...
Bf ko2 δαγκωτο, θώρακες θέλω και εγώ, μάλλον από mudster. Για ανάρτηση θα πάω πρώτα σε ελατήρια και μετά σε όλο το σετ
|
|
|
Post by Dusterakias on Aug 3, 2020 10:16:35 GMT 2
Από ελαστικά,από Bf ko2 και πάνω. Από ανάρτηση,τα +5 της Bilstein προσφέρουν σιγουριά,άνεση και μια δόση αυτοπεποίθησης στα δύσκολα που θα βρεθούν στο διάβα.
|
|
|
Post by Dusterider on Aug 3, 2020 12:47:03 GMT 2
Bf ko2 δαγκωτο, θώρακες θέλω και εγώ, μάλλον από mudster. Για ανάρτηση θα πάω πρώτα σε ελατήρια και μετά σε όλο το σετ Ωραία, από ανάρτηση είμαι εντάξει (H&R +3cm), από ελαστικά βολεύομαι προσωρινά με τα Gripmax, λείπουν οι θώρακες... αύριο "ρίχνω" παραγγελία.
|
|
|
Post by Dusterider on Aug 3, 2020 13:22:56 GMT 2
Από ελαστικά,από Bf ko2 και πάνω. Από ανάρτηση,τα +5 της Bilstein προσφέρουν σιγουριά,άνεση και μια δόση αυτοπεποίθησης στα δύσκολα που θα βρεθούν στο διάβα. Φιλαράκι Κώστα, έχεις φτιάξει ένα πάρα πολύ δυνατό όπλο, το πιο βελτιωμένο duster της παρέας μας. Θέλω πάρα πολύ να δω πώς θα "καταπίνει" κάποια πολύ-πολύ δύσκολα εμπόδια που ανακάλυψα στην πρόσφατη βόλτα στον Πατέρα. Ελπίζω να 'σαι κει όταν δοθεί το σχετικό ραντεβού.
|
|
|
Post by ρωμύρι on Aug 3, 2020 15:48:00 GMT 2
απο mudster πως θα οργανωθουμε για τον θωρακα της βαλβιδας στην εξατμηση?? ειναι ο μοναδικος που δεν του εχω επανω και τον θεωρω απαραιτητο.
|
|
|
Post by alkaios on Aug 4, 2020 20:29:57 GMT 2
Παίδες ας περιοριστούμε στο θέμα του duster challenge.
|
|
|
Post by ρωμύρι on Aug 4, 2020 21:18:39 GMT 2
ειμαι ετοιμος με οτι διαθετω ως εχει(περισσοτερο η λιγοτερο ετοιμοπολεμο αυτοκινητο) αν ειναι κυριακη που εχω ρεπω ειμαι μεσα δαγκωτο(πλην δεπενταυγουστου,ειμαι εφημερια 15 και 16 του μηνα)
|
|
|
Post by Dusterider on Aug 4, 2020 21:34:39 GMT 2
ειμαι ετοιμος με οτι διαθετω ως εχει(περισσοτερο η λιγοτερο ετοιμοπολεμο αυτοκινητο) αν ειναι κυριακη που εχω ρεπω ειμαι μεσα δαγκωτο(πλην δεπενταυγουστου,ειμαι εφημερια 15 και 16 του μηνα) Λίγη υπομονή φιλαράκι. Από Σεπτέμβριο.
|
|