Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Dec 1, 2018 15:20:23 GMT 2
Ψψψψψ.. Πολύ δυνατός... Μ αυτό αδερφέ πιστεύω δεν κολλάς πουθενά....
|
|
|
Post by Ανδρεας on Dec 1, 2018 17:25:21 GMT 2
τον διακοπτη τον εχω παντα στο auto. Οταν μπω στα δυσκολα,χιονι,λασπη,αμμο κλπ θα τον βαλω στο lock. Αλυσιδες βαζω στα πολυ δυσκολα,αρα εχω σιγουρα τετρακινηση εμπλεγμενη, κι ο λογος που βαζω στους πισω τροχους ειναι οτι οι μπροστινοι πατανε το φρεσκο χιονι και οι πισω πλεον με τις αλυσιδες εχουν καλυτερη προσφυση ωστε να σπρωξουν το αμαξι και να συνεχισουν οι μπροστινοι να ανοιγουν δρομο. Δεν το σκεφτηκα μονος μου, δες το βιντεο αυτο . Πολυ ωραιο βιντεο!!!
|
|
|
Post by ktgeo on Dec 3, 2018 23:05:49 GMT 2
Εγω ψώνισα από το γνωστό ελληνικό εργοστάσιο τις heavy duty αλυσίδες για το dusteraki. Μου είπαν ότι και οι πιο απλές κάνουν και μάλιστα μπαίνουν πιο εύκολα. Είπα να κάνω λίγο δύσκολη την ζωή μου και να πάρω τις χοντρες! Οπότε τις περιμένω για να τις δοκιμάσω
|
|
|
Post by Ανδρεας on Dec 4, 2018 15:10:49 GMT 2
Μιας κι αρχισαν τα πρωτα χιονια και οι βροχες, αλλαξα την καλοκαιρινη τετραδα με τα χειμωνιατικα BF και δοκιμασα της αλυσιδες για να ειμαι ετοιμος.Καλες εκδρομες και ασφαλεις περιπετειες σε ολους μας.
Αυτα τα εργαλεια στα μπροστινα τα λαστιχα απο που τα πηρες?
|
|
vagdus
Junior Member

Μάρκα: DACIA
Μοντέλο: Duster II
Χρονολογία παραγωγής: 2018
Κινητήρας: 1.5 dCi
Έκδοση: 4x4 Sportive
Χρώμα: Grey Comet
Κίνηση: 4x4
Μετάδοση: Χειροκίνητο
Κατοχή από: 5/2018
|
Post by vagdus on Dec 4, 2018 15:17:50 GMT 2
Εγω ψώνισα από το γνωστό ελληνικό εργοστάσιο τις heavy duty αλυσίδες για το dusteraki. Μου είπαν ότι και οι πιο απλές κάνουν και μάλιστα μπαίνουν πιο εύκολα. Είπα να κάνω λίγο δύσκολη την ζωή μου και να πάρω τις χοντρες! Οπότε τις περιμένω για να τις δοκιμάσω ποιές εννοείς; μπορείς να δώσεις παραπάνω info? ευχαριστώ...
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Dec 4, 2018 16:00:36 GMT 2
Μιας κι αρχισαν τα πρωτα χιονια και οι βροχες, αλλαξα την καλοκαιρινη τετραδα με τα χειμωνιατικα BF και δοκιμασα της αλυσιδες για να ειμαι ετοιμος.Καλες εκδρομες και ασφαλεις περιπετειες σε ολους μας.
Αυτα τα εργαλεια στα μπροστινα τα λαστιχα απο που τα πηρες? Τα παραγγειλα απο ebay διοτι στην Ελλαδα πουλιουνται στην διπλασια τιμη......Υπαρχουν σε διαφορετικα μεγεθη οσον αφορα το πλατος, διοτι ταιριαζουν σε ολες τις διαστασεις ελαστικων.Για τις δικες μου χρειαζεσαι 4 ή 5 σε καθε λαστιχο, αν παρεις πιο φαρδιες βαζεις 4. Στα πισω λαστιχα βεβαια βαζω μονο τις κλασικες αλυσιδες ενισχυμενες για SUV. Και οι απλες κανουν απλα δεν ξερεις αν θα αντεξουν σε δυσκολες περιπτωσεις.Και φυσικα η μεγαλη διαφορα ειναι στο βαρος μιας και μια αλυσιδα SUV ζυγιζει 5 κιλα!!!!
|
|
|
Post by Ανδρεας on Dec 4, 2018 16:51:22 GMT 2
Αυτα τα εργαλεια στα μπροστινα τα λαστιχα απο που τα πηρες? Τα παραγγειλα απο ebay διοτι στην Ελλαδα πουλιουνται στην διπλασια τιμη......Υπαρχουν σε διαφορετικα μεγεθη οσον αφορα το πλατος, διοτι ταιριαζουν σε ολες τις διαστασεις ελαστικων.Για τις δικες μου χρειαζεσαι 4 ή 5 σε καθε λαστιχο, αν παρεις πιο φαρδιες βαζεις 4. Στα πισω λαστιχα βεβαια βαζω μονο τις κλασικες αλυσιδες ενισχυμενες για SUV. Και οι απλες κανουν απλα δεν ξερεις αν θα αντεξουν σε δυσκολες περιπτωσεις.Και φυσικα η μεγαλη διαφορα ειναι στο βαρος μιας και μια αλυσιδα SUV ζυγιζει 5 κιλα!!!! Ωραιος Σωκρατη! Ευχαριστω Πολυ για τις Πληροφοριες. Στα πισω εχω τις ιδιες. Οποτε για τα Μπροστα θα τις δω και οποτε μπορεσω θα τις Παραγγειλω.
|
|
|
Post by ktgeo on Dec 4, 2018 17:00:56 GMT 2
Εγω ψώνισα από το γνωστό ελληνικό εργοστάσιο τις heavy duty αλυσίδες για το dusteraki. Μου είπαν ότι και οι πιο απλές κάνουν και μάλιστα μπαίνουν πιο εύκολα. Είπα να κάνω λίγο δύσκολη την ζωή μου και να πάρω τις χοντρες! Οπότε τις περιμένω για να τις δοκιμάσω ποιές εννοείς; μπορείς να δώσεις παραπάνω info? ευχαριστώ...
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Dec 4, 2018 17:27:33 GMT 2
Πολυ καλη επιλογη, καλοφορετες.Απο βδομαδα ξεκιναω εξορμησεις στην Πινδο , οποτε πιθανοτατα θα τις χρησιμοποιησω.
|
|
nemesis
Junior Member

Κινητήρας: 1.5 dci
Έκδοση: Sportive
Χρώμα: White
|
Post by nemesis on Dec 19, 2018 12:02:58 GMT 2
Καλημέρα. Θέλω να αγοράσω αλυσίδες χιονιού, θα χρειαστώ μια βοήθεια για την διάσταση. Επειδή θα τις χρειαστώ για 2 αυτοκίνητα, τον ένα έχει ελαστικά 215/60/17 και το dusteraki έχει 215/65/16. Οι αλυσίδες που βρήκα κάνουν για 215/60/17 & 215/70/16 ,άρα η διαφορά μας είναι στο ύψος (στο duster) 65 το λάστιχο - 70 η αλυσίδα. Λογικά αν είναι προς τα επάνω η διαφορά ,δεν θα υπάρχει πρόβλημα σε αντίθεση με προς τα κάτω διαφορά. Σωστά; Γνωρίζει κάποιος, μπορεί να με βοηθήσει. Ευχαριστώ.
ΥΓ: έψαξα θέμα για αλυσίδες, δεν βρήκα, αν είναι σε λάθος σημείο η ανάρτησή μου ας την μεταφέρει κάποιος διαχειριστής.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Dec 19, 2018 12:23:50 GMT 2
Καλημέρα. Θέλω να αγοράσω αλυσίδες χιονιού, θα χρειαστώ μια βοήθεια για την διάσταση. Επειδή θα τις χρειαστώ για 2 αυτοκίνητα, τον ένα έχει ελαστικά 215/60/17 και το dusteraki έχει 215/65/16. Οι αλυσίδες που βρήκα κάνουν για 215/60/17 & 215/70/16 ,άρα η διαφορά μας είναι στο ύψος (στο duster) 65 το λάστιχο - 70 η αλυσίδα. Λογικά αν είναι προς τα επάνω η διαφορά ,δεν θα υπάρχει πρόβλημα σε αντίθεση με προς τα κάτω διαφορά. Σωστά; Γνωρίζει κάποιος, μπορεί να με βοηθήσει. Ευχαριστώ. ΥΓ: έψαξα θέμα για αλυσίδες, δεν βρήκα, αν είναι σε λάθος σημείο η ανάρτησή μου ας την μεταφέρει κάποιος διαχειριστής. Μεταφέρθηκε. Παναγιώτης
|
|
nemesis
Junior Member

Κινητήρας: 1.5 dci
Έκδοση: Sportive
Χρώμα: White
|
Post by nemesis on Dec 19, 2018 12:44:55 GMT 2
Καλημέρα. Θέλω να αγοράσω αλυσίδες χιονιού, θα χρειαστώ μια βοήθεια για την διάσταση. Επειδή θα τις χρειαστώ για 2 αυτοκίνητα, τον ένα έχει ελαστικά 215/60/17 και το dusteraki έχει 215/65/16. Οι αλυσίδες που βρήκα κάνουν για 215/60/17 & 215/70/16 ,άρα η διαφορά μας είναι στο ύψος (στο duster) 65 το λάστιχο - 70 η αλυσίδα. Λογικά αν είναι προς τα επάνω η διαφορά ,δεν θα υπάρχει πρόβλημα σε αντίθεση με προς τα κάτω διαφορά. Σωστά; Γνωρίζει κάποιος, μπορεί να με βοηθήσει. Ευχαριστώ. ΥΓ: έψαξα θέμα για αλυσίδες, δεν βρήκα, αν είναι σε λάθος σημείο η ανάρτησή μου ας την μεταφέρει κάποιος διαχειριστής. Μεταφέρθηκε. Παναγιώτης Παναγιώτη,ευχαριστώ!!! Θοδωρής
|
|
|
Post by gouris on Dec 24, 2018 2:07:52 GMT 2
Μου προσφέρουν ένα ζευγάρι αλυσίδες. Οι διαστάσεις που γράφουν πάνω είναι διάφορες και γράφουν και 215/60/16. Δεν γράφουν πουθενά 215/65/16. Η διαφορά που βλέπω στο ιντερνέτ είναι περίπου 2cm. Υπάρχει περίπτωση να κάνουν? Έχει δοκιμάσει κανένας κάτι παρόμοιο ή τσάμπα θα υποχρεωθω?
Ευχαριστώ
|
|
|
Post by gouris on Dec 27, 2018 21:04:59 GMT 2
Σήμερα ανεβαίνοντας στα χιόνια και βλέποντας αρκετό πάγο, παρατηρούσα διάφορες λύσεις που δοκίμαζε ο καθενας., Μπήκα λοιπόν στον πειρασμό να βρω κάτι σε περίπτωση ανάγκης που να μπορεί να σε βγάλει μόνο για λίγο από την δύσκολη θέση, πχ παγο, λάσπη. Ψάχνοντας στο youtube βρήκα το παρακάτω
Δεν μου φαίνεται άσχημο σαν λύση ανάγκης.. Οπότε από αύριο μια χούφτα δεμάτικα καλωδίων μαζί με υπόλοιπα εργαλεία στο πορτπαγκαζ..
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Dec 27, 2018 21:46:39 GMT 2
Βασικά για περίπτωση ανάγκης υπάρχουν οι αλυσίδες στα πορτ μπαγκάζ....
|
|