|
Post by Duster4X4 on Apr 2, 2021 9:01:37 GMT 2
Και ετσι ξαφνικα, χωρις καμια προειδοποιηση, η μπαταρια μας αφησε χρονους. Πολυ λιγο μου φαινονται τα 2 χρονια και 2 μηνες για καινουριο αυτοκινητο. Χωρις χρηση s/s. Eιχε καποιος αλλος τετοιο θεμα;
|
|
dusterhero
Junior Member

Μάρκα: dacia
Μοντέλο: Duster II
Χρονολογία παραγωγής: 2018
Κινητήρας: dci
Έκδοση: sportive
Χρώμα: μαυρο
Κίνηση: 4x4
Μετάδοση: Χειροκίνητο
|
Post by dusterhero on Apr 2, 2021 10:13:26 GMT 2
Το δικό μου είναι σχεδόν 3ων ετών. Και γω δεν συνηθίζω να χρησιμοποιώ το start/stop, αλλά το καλό που έχει είναι οτι σου δίνει μια εικόνα για το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας. Το start/stop σταματά να λειτουργεί σε κάθε περίσταση όταν η μπαταρία είναι λιγότερο από 80% φορτισμένη. Μέχρι τώρα μου συνέβη 1 φορά να μην λειτουργεί, οπότε και φόρτισα τη μπαταρία. Αυτό έγινε μετά από σχεδόν 3 χρόνια. Βοηθάει και η ακινησία/μικρές αποστάσεις της καραντίνας να ξελιγώνονται νωρίς οι μπαταρίες.
|
|
eol
Junior Member

Μάρκα: Dacia
Κινητήρας: 1.5dci
Έκδοση: Prestige
Χρώμα: Beige Dune
Κατοχή από: March 2018
|
Post by eol on Apr 2, 2021 14:42:54 GMT 2
και εγώ 3 χρόνια και 50.000 χλμ. Μέχρι στιγμής όλα καλά. Ούτε εγώ το πολυκουνάω: με τον κορονοϊο μπορεί να μείνει και 2-3 εβδομάδες ακίνητο, απλά όταν το κουνήσω θα κάνω πάνω απο 200χλμ (συνήθως 500-700 μέσα σε μια ημέρα), ίσως αυτό να με έχει σώσει
|
|
|
Post by Duster4X4 on Apr 2, 2021 16:20:54 GMT 2
Δεν υπαρχει ουτε μια μερα που να μην το βαλω μπρος. Ετσι με ανταμειψε η μπαταρια μου. Τι να πω. Το εβαλα μπροστα με καλωδια. Μεχρι στιγμης ειναι οκ. Για να δουμε για ποσο.
|
|
lupusgr
Junior Member

Χρονολογία παραγωγής: 2019
Κινητήρας: 1.5 dCi Blue
Χρώμα: Γκρι Comet
Κατοχή από: 12/2019
Όνομα: Βασίλης
|
Post by lupusgr on Apr 2, 2021 16:39:53 GMT 2
Και εμένα έτσι ξαφνικά μετά από ένα χρόνο και 3 μήνες με άφησε. Πήρε μπροστά με καλώδια και τώρα υπολειτουργεί. Ξέρουμε αν έχει εγγύηση η μπαταρία και αν ναι πόσο; Μπορεί να μας βοηθήσει ο teo σε αυτό;
|
|
|
Post by Duster4X4 on Apr 2, 2021 16:53:04 GMT 2
Τι εννοεις υπολειτουργει Βασιλη; Παιρνει μπροστα πιο δυσκολα;
|
|
|
Post by Nik on Apr 2, 2021 16:53:46 GMT 2
Συνήθως οι μπαταρίες έχουν 6-12 μήνες.. Αυτοί ξέρουν γιατί. 
|
|
lupusgr
Junior Member

Χρονολογία παραγωγής: 2019
Κινητήρας: 1.5 dCi Blue
Χρώμα: Γκρι Comet
Κατοχή από: 12/2019
Όνομα: Βασίλης
|
Post by lupusgr on Apr 2, 2021 18:10:20 GMT 2
Τι εννοεις υπολειτουργει Βασιλη; Παιρνει μπροστα πιο δυσκολα; Εννοώ ότι το s/s παρόλο που το έχω ενεργοποιημένο λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα και αν. Και όταν λειτουργεί δεν κρατάει ένα φανάρι (χρόνος μέχρι να ανάψει το πράσινο) στα μισά έχει πάρει μπροστά μόνο του και μετά σε καμία εβδομάδα πάλι.
|
|
|
Post by parnon65 on Apr 2, 2021 20:47:12 GMT 2
Δεν υπαρχει ουτε μια μερα που να μην το βαλω μπρος. Ετσι με ανταμειψε η μπαταρια μου. Τι να πω. Το εβαλα μπροστα με καλωδια. Μεχρι στιγμης ειναι οκ. Για να δουμε για ποσο. Άρα η μπαταρία είναι ζωντανή...
|
|
|
Post by petran2 on Apr 2, 2021 21:49:31 GMT 2
Τι εννοεις υπολειτουργει Βασιλη; Παιρνει μπροστα πιο δυσκολα; Εννοώ ότι το s/s παρόλο που το έχω ενεργοποιημένο λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα και αν. Και όταν λειτουργεί δεν κρατάει ένα φανάρι (χρόνος μέχρι να ανάψει το πράσινο) στα μισά έχει πάρει μπροστά μόνο του και μετά σε καμία εβδομάδα πάλι. Αν εχει πεσει η μπαταρια δεν δουλευει το Σ/Σ κανε μερικα χιλιομετρα και θα δουλεψει κανονικα οταν θα εχει φορτησει η μπαταρια πληρως.
|
|
|
Post by Azimuth (konstantinos) on Apr 2, 2021 22:11:14 GMT 2
Στο δεύτερο σέρβις και περίπου δεύτερο χρόνο λειτουργίας μου λέει η αντιπροσωπεία θες μπαταρία και για 3 μήνες είσαι εκτός εγγύησης. Μα είναι δυνατόν λέω? Μη μου την αλλάξεις και θα δω τι θα κάνω. Λοιπόν, κλείνω 4 χρόνια με την ίδια και δουλεύει μια χαρά.
|
|
dusterhero
Junior Member

Μάρκα: dacia
Κινητήρας: dci
Έκδοση: sportive
Χρώμα: μαυρο
|
Post by dusterhero on Apr 2, 2021 23:01:43 GMT 2
Αν έχεις φορτιστή καλό είναι να την φορτίσεις.
|
|
|
Post by teo on Apr 3, 2021 14:48:19 GMT 2
Και εμένα έτσι ξαφνικά μετά από ένα χρόνο και 3 μήνες με άφησε. Πήρε μπροστά με καλώδια και τώρα υπολειτουργεί. Ξέρουμε αν έχει εγγύηση η μπαταρία και αν ναι πόσο; Μπορεί να μας βοηθήσει ο teo σε αυτό; Η εγγύηση της μπαταρίας είναι 2 χρόνια. Οπότε είσαι εντός εγγύησης.
|
|
|
Post by dusterman on Apr 20, 2021 21:16:34 GMT 2
Ποτέ δεν μου έχει "τελειώσει" μπαταρία σε λιγότερα από 4-5 χρόνια. Ακόμα και στο πρώτο μου Yugo. Και δεν τις πρόσεχα ιδιαίτερα. Απλά φρόντιζα να είναι πάντα φορτισμένες σε εβδομαδιαία βάση. Δεν χρειάζονται κάτι παραπάνω. Τότε καθάριζα πόλους και έβαζα βαζελίνη δύο φορές τον χρόνο. Τώρα δεν χρειάζονται ούτε αυτό. Απλά να είναι πάντα φορτισμένες.
|
|
|
Post by Duster4X4 on Apr 21, 2021 11:03:19 GMT 2
Μου το εχει κανει αλλες δυο φορες απο το πρωτο ποστ μου. Βγαινω το πρωι να φυγω και...νεκρο. Εβαλα μπρος με τα καλωδια που εχω με το αλλο μου αυτοκινητο. Το περιεργο ειναι οτι αναμεσα απο αυτες τις φορες ειναι ολα οκ. Ακομα και το s/s δουλευει. Το αυτοκινητο κινειται καθε μερα. Οταν λετε να ειναι φορτισμενη η μπαταρια τι εννοειται; Με την κινηση ή σε ειδικο φορτιστη;
|
|