ilias86
Full Member

Μάρκα: Dacia
Μοντέλο: Duster II
Χρονολογία παραγωγής: 8/2019
Κινητήρας: 1.3 TCe 130 HP
Έκδοση: Sportive
Χρώμα: Black Nacre
Κίνηση: 4x4
Μετάδοση: Χειροκίνητο
Κατοχή από: 8/2019
|
Post by ilias86 on Apr 21, 2021 14:00:47 GMT 2
Σήμερα στο σέρβις μου μέτρησαν μπαταρία. Μετά από 20 μήνες είναι σαν καινούρια. Γενικά θεωρώ ότι έχει κορυφαία το duster
|
|
kostaslef
New Member
Χρονολογία παραγωγής: 2018
Κινητήρας: 2x4 dci
Έκδοση: Prestige
Χρώμα: Grey commet
Κίνηση: 4x2
Κατοχή από: 2018
|
Post by kostaslef on May 1, 2021 10:27:07 GMT 2
Στο δικό μου πριν το δεύτερο service παρατήρησα αυξομείωση στα φώτα της καμπίνας όταν ημουν σταματημενος όπως και περίεργο ήχο από την αντλία (σαν να πιέζεται). Από την αντιπροσωπεία μου είπαν ότι ήταν πολύ πεσμένη η μπαταρία και την άλλαξαν αφού ήταν στην εγγύηση. Στην ερώτηση μου αν είναι φυσιολογικό να τα έχει φτύσει μπαταρία σε λιγότερο από δύο χρόνια η απάντηση ήταν πως όχι. Παρεμπιπτόντως το πρόβλημα στα και ο ήχος στην αντλία συνεχίζει.
|
|
theoskg
Newbie
Μάρκα: DACIA DUSTER
Μοντέλο: Duster I
Χρονολογία παραγωγής: 2015
Κινητήρας: 1500cc
Έκδοση: PRESTIGE
Χρώμα: Ασπρο
Κατοχή από: 11/2020
Όνομα: Θεοδωρος
|
Post by theoskg on Jan 15, 2022 21:20:52 GMT 2
Καλησπέρα στην παρέα . Μετά από πολυήμερη ,25 μέρες περίπου, ακινησία του αυτοκινήτου προχθες δεν πήρε μπρος και το βάλαμε μπρος με καλώδια .την φορτώσα με έναν φορτιστή του Praktiker αλλά σημερα σήμερα πάλι δεν Πήρε μπρος οπότε το ξανάβάλαμε μπρος με καλώδια ,αλλά το λαμπάκι του ESP έχει μείνει αναμένο .Τη Δευτέρα θα αλλάξω μπαταρία.Θα σβήσει μόνο του ή πρέπει να κάνω κάτι. Βγάζω τους πόλους κανονικά η πρέπει να συνδέσω παράλληλα μια άλλη μπαταρία?
|
|
|
Post by Δημήτρης (kyro) on Jan 16, 2022 11:06:45 GMT 2
Στο δικό μου πριν το δεύτερο service παρατήρησα αυξομείωση στα φώτα της καμπίνας όταν ημουν σταματημενος όπως και περίεργο ήχο από την αντλία (σαν να πιέζεται). Από την αντιπροσωπεία μου είπαν ότι ήταν πολύ πεσμένη η μπαταρία και την άλλαξαν αφού ήταν στην εγγύηση. Στην ερώτηση μου αν είναι φυσιολογικό να τα έχει φτύσει μπαταρία σε λιγότερο από δύο χρόνια η απάντηση ήταν πως όχι. Παρεμπιπτόντως το πρόβλημα στα και ο ήχος στην αντλία συνεχίζει. Η αντλία κάνει έτσι και αλλιώς ένα θόρυβο σα λεπτό σφύριγμα και ειδικά στα κρύα ακούγεται λίγο περισσότερο. Μήπως δεν το είχες παρατηρήσει πριν;
|
|
jimduster
Junior Member

Μάρκα: DACIA
Χρονολογία παραγωγής: 2017
Κινητήρας: 1.5 dCi 110 Εuro 6
Χρώμα: Άσπρο
Κατοχή από: 7/4/2017
Όνομα: ΔΗΜΗΤΡΗΣ
|
Post by jimduster on Mar 15, 2022 11:08:29 GMT 2
Καλησπέρα στη παρέα, μετά από 5 χρόνια και 92000 χιλ. έγινε αντικατάσταση μπαταρίας μου άναβε το λαμπάκι στον διακόπτη s/s και μερικές φορές άναβε η πορτοκαλί αντίσταση και απο auto στην τετρακίνηση έπεφτε 2w μέχρι που έβαζα με ενίσχυση. Μετά από ψάξιμο κατέληξα στη αντιπροσωπεία Νασιακοπουλος Λαρισα) με 151 ευρώ και τρία (3) χρόνια εγγύηση ( Τεο, είχες δίκαιο, συμφέρει)
|
|
berettakias
Full Member

Κινητήρας: 1.5 dci
Χρώμα: Μαύρο
Κατοχή από: Ιούλιο 2017
|
Post by berettakias on Mar 29, 2022 12:21:35 GMT 2
Εγώ πάω για τα 5 χρόνια με 70000χλμ και δεν έχω κάποιο θέμα προς το παρόν με την εργοστασιακή μπαταρία αλλά σιγά σιγά θα αρχίσω να το σκέφτομαι για την αλλαγή της. Ίσως βοηθαει ότι κάθε χρόνο από Οκτώβρη μέχρι και Φλεβάρη γράφω πολλά χλμ στην εθνική οδό (500-600 αυθημερον) πηγαίνοντας για κυνήγι φορτιζοντας με αυτό τον τρόπο. Πλέον βλέπω μια αυξομειωση της τάσης των φώτων, της πλαφονιερας κτλ όταν λειτουργούν τα αλαρμ και θεωρώ πως πλησιάζει η ώρα της. Ξέρουμε περίπου σε τι τιμές κυμαίνονται οι αξιοπρεπής μπαταρίες για τα dusterakia μας? 🤔
|
|
|
Post by Azimuth (konstantinos) on Mar 29, 2022 13:04:56 GMT 2
Εγώ πάω για τα 5 χρόνια με 70000χλμ και δεν έχω κάποιο θέμα προς το παρόν με την εργοστασιακή μπαταρία αλλά σιγά σιγά θα αρχίσω να το σκέφτομαι για την αλλαγή της. Ίσως βοηθαει ότι κάθε χρόνο από Οκτώβρη μέχρι και Φλεβάρη γράφω πολλά χλμ στην εθνική οδό (500-600 αυθημερον) πηγαίνοντας για κυνήγι φορτιζοντας με αυτό τον τρόπο. Πλέον βλέπω μια αυξομειωση της τάσης των φώτων, της πλαφονιερας κτλ όταν λειτουργούν τα αλαρμ και θεωρώ πως πλησιάζει η ώρα της. Ξέρουμε περίπου σε τι τιμές κυμαίνονται οι αξιοπρεπής μπαταρίες για τα dusterakia μας? 🤔 Ρώτα τον Τεό και βάλε πάλι γνήσια. Αξίζει μια μικρή διαφορά τιμής από του εμπορίου.
|
|
|
Post by Nik on Mar 30, 2022 13:00:16 GMT 2
εμενα κανει αυξομειωση απο την αρχη..
|
|
berettakias
Full Member

Κινητήρας: 1.5 dci
Χρώμα: Μαύρο
Κατοχή από: Ιούλιο 2017
|
Post by berettakias on Mar 30, 2022 22:35:49 GMT 2
Εγώ πάω για τα 5 χρόνια με 70000χλμ και δεν έχω κάποιο θέμα προς το παρόν με την εργοστασιακή μπαταρία αλλά σιγά σιγά θα αρχίσω να το σκέφτομαι για την αλλαγή της. Ίσως βοηθαει ότι κάθε χρόνο από Οκτώβρη μέχρι και Φλεβάρη γράφω πολλά χλμ στην εθνική οδό (500-600 αυθημερον) πηγαίνοντας για κυνήγι φορτιζοντας με αυτό τον τρόπο. Πλέον βλέπω μια αυξομειωση της τάσης των φώτων, της πλαφονιερας κτλ όταν λειτουργούν τα αλαρμ και θεωρώ πως πλησιάζει η ώρα της. Ξέρουμε περίπου σε τι τιμές κυμαίνονται οι αξιοπρεπής μπαταρίες για τα dusterakia μας? 🤔 Ρώτα τον Τεό και βάλε πάλι γνήσια. Αξίζει μια μικρή διαφορά τιμής από του εμπορίου. οκ συνονοματε εννοείται πως αφού είμαι υπέρ ευχαριστημένος για την ίδια θα πάω πάλι αν την βρω..
|
|
|
Post by fanis on Apr 7, 2022 8:58:12 GMT 2
Λίγο πριν τα 4 χρόνια έμεινα κι εγώ. Εχθές λειτούργησα λίγο ραδιόφωνο με σβηστή μηχανή. Ταυτόχρονα άλλαζα λάμπες πορείας και αναβόσβηνα τα φώτα δοκιμάζοντας αν έχει κουμπώσει σωστά η νέα λάμπα. Όταν προσπάθησα να βάλω εμπρός τη μηχανή, άρχισαν τα λαμπάκια του καντράν και δεν έδινε καν στη μίζα.
Προσπάθησα να συνδέσω τον γνωστό φορτιστή του Lidl αλλά δεν ξεκινούσε η φόρτιση (έβγαζε ένδειξη για σφάλμα μπαταρίας ο φορτιστής). Μετρώντας με πολύμετρο είδα ότι η τάση στους πόλους ήταν κάτω από 10volt και γι'αυτό μάλλον δεν ξεκινούσε ο φορτιστής.
Αφού έμεινε σε ηρεμία (εκτός φορτιστή), μετά από λίγη ώρα ανέβηκε η τάση στους πόλους στα 10+ volts και τελικά ξεκίνησε η φόρτιση.
Σήμερα το πρωί όμως που το έλεγξα, είχε σταματήσει πάλι η φόρτιση με την ίδια ένδειξη (πρόβλημα μπαταρίας).
Πώς μπορεί να πέθανε έτσι ξαφνικά; Να σημειώσω ότι ναι μεν κάνει καθημερινά μικρές διαδρομές, αλλά φρόντιζα μια φορά το μήνα να φορτίζω τη μπαταρία και το start stop (το οποίο γενικά το απενεργοποιώ) ενεργοποιούνταν, συνεπώς η μπαταρία ήταν σε καλή κατάσταση.
Ενημερωτικά, για τη γνήσια μου ζητάνε 145 + 10 εργασία.
|
|
|
Post by Γιάννης (Dusterix) on Apr 9, 2022 23:17:39 GMT 2
Εμένα με κράτησε 3,5 χρόνια ακριβώς. Με κανονική χρήση S&S. Έβαλα μια Γερμανική (η γνωστή μάρκα) λίγο μεγαλύτερη αν θυμαμαι καλά στα 150€. Οι επιλογές δεν ήταν πολλές γιατί έμεινα στην Τσιμισκή με πορεία ΚΚΕ να βρίσκεται σε εξέλιξη κι εγώ να περιμένω την οδική να με βάλει μπρος με καλώδια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
Post by fanis on Apr 12, 2022 18:35:32 GMT 2
Update. Τελικά λόγω φόρτου εργασίας δεν βόλεψε η επίσκεψη στην τοπική αντιπροσωπεία για αλλαγή μπαταρίας. Ο φορτιστής τελικά ολοκλήρωσε τη φόρτιση με ένδειξη full (από το στρες την ώρα που με άφησε έβλεπα τη σωστή ένδειξη φόρτισης στον φορτιστή σαν ένδειξη βλάβης).
Κινήθηκα το Σαβ/κο σε αποστάσεις των 60km, εχθές σε μια μικρή μετακίνηση εντός πόλης, σήμερα πήρε κανονικά, πήγε κοντά (3 km) και ξαφνικά το μεσημέρι δεν έπαιρνε μπρος.
Το έβαλα με καλώδια και παρατήρησα το εξής παράδοξο.
Ενώ η μπαταρία είναι άδεια (πήρε με καλώδια) και σε αμέσως επόμενη προσπάθεια με το ζόρι πήρε ξανά, στο φανάρι λειτούργησε κανονικά το start stop και έσβησε ο κινητήρας (ξαναπήρε κανονικά).
Τι μπορεί να συμβαίνει; Κρατάει τάση αλλά δεν έχει φορτίο και γι'αυτό το start/stop ξεγελιέται;
Το κακό είναι ότι λόγω ωραρίων δεν προλαβαίνω ούτε ηλεκτρολόγο ούτε αντιπροσωπεία για τις επόμενες μέρες.
|
|
|
Post by Γιάννης (Dusterix) on Apr 12, 2022 21:15:13 GMT 2
Λογικά για το S&S θα χρειάζεται περισσότερη τάση. Τουλάχιστον αυτό με είχε συμβουλέψει ο άνθρωπος της οδικής που ηρθε. Ραδιόφωνο ήταν κλειστο;
|
|
|
Post by fanis on Apr 12, 2022 21:56:03 GMT 2
Το S&S όμως λειτουργεί κανονικά. Αυτό είναι το περίεργο. Επομένως το S&S "βλέπει" καλή κατάσταση μπαταρίας.
|
|
ilias86
Full Member

Χρονολογία παραγωγής: 8/2019
Κινητήρας: 1.3 TCe 130 HP
Χρώμα: Black Nacre
Κατοχή από: 8/2019
|
Post by ilias86 on Apr 3, 2023 17:28:24 GMT 2
Με άφησε χθες στην εκδρομή και σήμερα στην δουλειά. Στα 3,5 χρόνια η μαμά μπαταρία νομίζω πως είναι λίγο νωρίς. Έχω και 60000 + χλμ... Τι προτείνετε να βάλω και αν γνωρίζετε κόστος?
|
|