|
Post by Θωμάς on Apr 14, 2021 19:28:42 GMT 2
Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που η μαμά Renault χαντακώνει το sandero στα crash tests...
|
|
|
Post by Θωμάς on Apr 14, 2021 19:30:43 GMT 2
Και εντάξει το ποσοστό ασφαλείας για τους επιβαίνοντες 70% δεν είναι κακό. Θα μπορούσε όμως σε μια πλούσια έκδοση να δώσει προαιρετικά συστήματα ενεργητικής πέδησης και ασφάλειας και να έχει 2 αστέρια παραπάνω. Που να μην βασιζόταν και στη νέα πλατφόρμα της Renault. Πολύ λάθος marketing. Κρίμα...
|
|
|
Post by nikosduster 2 on Apr 14, 2021 20:55:31 GMT 2
Ότι να'ναι λέω εγώ. Φέρει αυτόματο φρενάρισμα, αλλά δεν έχει σύστημα αναγνώρισης λωρίδας. Έ και; Σιγά το σύστημα ( ειδικά στην Ελλάδα😜 ). Μια χαρά ασφαλές είναι στα δικά μου μάτια. Για μένα η δομή μετράει, αερόσακοι - προεντατήρες.
|
|
|
Post by Θωμάς on Apr 14, 2021 21:46:32 GMT 2
Συμφωνώ, αλλά για όσους ξέρουν είναι σωστό αυτό. Ο μέσος καταναλωτής μένει στα 2 αστέρια
|
|
|
Post by nikosduster 2 on Apr 14, 2021 23:50:02 GMT 2
Συμφωνώ, αλλά για όσους ξέρουν είναι σωστό αυτό. Ο μέσος καταναλωτής μένει στα 2 αστέρια Δυστυχώς έτσι είναι. Αν και πιστεύω ότι θα τα πάει καλά στις πωλήσεις παγκοσμίως γιατί πραγματικά το αξίζει!!!
|
|
|
Post by parnon65 on Apr 15, 2021 0:07:07 GMT 2
Εγώ κρατάω την δήλωση του EuroNCAP στο Twitter, ότι στα τεστ σύγκρουσης τα αστέρια είναι 4 (τέσσερα)!
Pas mal du tout (καθόλου άσχημα), που λένε και οι Φράγκοι!
Μας φάγανε τα ηλεκτρονικά βοηθήματα...
Νισάφι πια...
|
|
|
Post by nikosduster 2 on Apr 15, 2021 0:19:30 GMT 2
Έχει πονέσει πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες η στρατηγική της renault που με την dacia σπάει ταμία😜😁
|
|
|
Post by hlias3 on Apr 15, 2021 0:24:45 GMT 2
Όντως, κακό marketing. Πόσα σχόλια έχουν γραφτεί για τα αστέρια του Duster II. Κάποιας (λίγες) πωλήσεις θα τις έχει χάσει γι' αυτό το λόγο. Πάντως αν αποφύγεις τη μετωπική με 50++ χιλιόμετρα (εννοείται και με οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο) το Duster κατά τη γνώμη μου έχει φοβερή ενεργητική ασφάλεια.. Σε γρήγορους ρυθμούς και ειδικά για τη φιλοσοφία του, δεν έχω νοιώσει πουθενά ανασφάλεια. Ούτε σε στροφές, ανηφόρες, κατηφόρες, βροχή, έντονες ριπές αέρα κλπ. Τρένο.... Την παθητική ασφάλεια ΔΕ θέλω να τη δοκιμάσω με κανένα αυτοκίνητο...
Εξού και τα 3,4 ή 5 αστέρια για μένα είναι δευτερευούσης σημασίας. Αυτό με βάση την εμπειρία μου, την οικογενειακή μου κατάσταση, τις διαδρομές που κάνω κλπ. Σέβομαι απόλυτα και κατανοώ οποίον έχει πρώτη προτεραιότητα την παθητική ασφάλεια και κατ' επέκταση τα αστέρια.
|
|
|
Post by petran2 on Apr 15, 2021 21:41:02 GMT 2
Συγνωμη αλλα το βλεπω λιγο διαφορετικα το θεμα δεν γινεται και τιμη και αστερια αλλα τα αυτοκινητα που ειχαν παρει 5 αστερια πριν απο 5 χρονια σημερα τι θα επαιρναν αν τα βαζανε για δοκιμη? Απλη ερωτηση κανω και ρητορικη βεβαια γιατι αυτα δεν θα περναγαν ουτε απεξω. Και ενα βασικο δεν αγοραζεις ενα αμαξι για να το κανεις συγκρουομενο υπαρχουν κινδυνοι οταν εισαι στο δρομο αλλα ολοι εχουν τον ιδιο φοβο οποτε μια χαρα ειναι και με 1 αστερι αν προσεχεις λιγο παραπανω. Αυτη ειναι η δικη μου γνωμη.
|
|
|
Post by petran2 on Apr 15, 2021 21:45:52 GMT 2
Μονο για τα ηλεκτρονικα χανει τα αστερια στα χτυπηματα ειναι μια χαρα.
|
|
DIMITRIS
Full Member

Μάρκα: Dacia sandero stepway
Χρονολογία παραγωγής: 2019
Κινητήρας: 1.5 dci
Χρώμα: ΛΕΥΚΟ
Κίνηση: 4x2
Μετάδοση: Χειροκίνητο
|
Post by DIMITRIS on Apr 16, 2021 7:15:32 GMT 2
Το sandero του 2013 ειχε παρει 4 αστερια, αρα τα κριτηρια τα τελευταια χρονια εχουν δυσκολεψει πολυ ωστε ακομα και ενα σχετικα καινουριο αμαξι 5ετιας να κρινεται ανεπαρκες στο θεμα της ασφάλειας.
|
|
|
Post by Θωμάς on Apr 16, 2021 13:06:21 GMT 2
Σίγουρα έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Σκεφτείτε ότι το Fiat punto το 2005 είχε πάρει 5 αστέρια και το ίδιο αυτοκινητο τώρα 0 αστέρια. Απλά δεν θα επρεπε να χαντακωνονται τόσο στις δοκιμές, όταν λείπουν συστήματα ενεργητικής ασφάλειας. Διότι με τα 2 αστέρια καταλαβαίνεις ότι δεν είναι ασφαλές αλλά η αλήθεια είναι ότι σε μια ενδεχομενη συγκρουση (υπό κανονικές συνθήκες) σε προστατεύει μια χαρά
|
|
|
Post by parnon65 on Apr 18, 2021 20:09:33 GMT 2
|
|