ergostar
Full Member

Μάρκα: Dacia
Μοντέλο: Duster II
Χρονολογία παραγωγής: 2018
Κινητήρας: 1.5 dci
Έκδοση: Prestige 4x4
Χρώμα: Χρυσαφί
Κίνηση: 4x4
Μετάδοση: Χειροκίνητο
Κατοχή από: 9/2018
|
Post by ergostar on Jun 8, 2021 23:27:05 GMT 2
Γεια σε όλους.εχω αυτό το θέμα με το duster.το βράδυ με το που πατήσω το αλαρμ αυξομειώνεται η ένταση των φώτων εξωτερικά,το φωτάκι από τη πλαφονιερα και ο ήχος από τη αντλία πετρελαίου αυξομειώνεται.το είχα από την αρχή,το είπα στην αντιπροσωπεία,αλλά μου είπανε ότι είναι φυσιολογικό.αλλα εμένα δεν μου φαίνεται καθόλου.και τώρα το βλέπω ότι αυξήθηκε η αυξομείωση αυτή.εχει τύχει σε κανέναν?
|
|
|
Post by dusterman on Jun 11, 2021 15:26:11 GMT 2
Και τα έξι φλας μαζί είναι ένα φορτίο σχεδόν 100 βατ. Αντίστοιχο με τα φώτα πορείας. Και μάλιστα μέχρι να πυρώσει το νήμα των λαμπτήρων το φορτίο είναι σημαντικά μεγαλύτερο. Αυτό δικαιολογεί μία μικρή πτώση τάσης στο κύκλωμα. Η πτώση τάσης είναι περισσότερο αντιληπτή γιατί η λειτουργία είναι ρυθμικά διακοπτόμενη. Αν το φαινόμενο είναι έντονο εγώ θα έλεγχα αν κάνουν οι πόλοι της μπαταρίας καλή επαφή. Θα έλεγχα την γείωση της μπαταρίας και τελικά την κατάσταση της ίδιας της μπαταρίας.
|
|
ergostar
Full Member

|
Post by ergostar on Jun 12, 2021 9:32:04 GMT 2
Ναι το καταλαβαίνω αυτό που λες αλλά μου φαίνεται κάπως παράξενο να δείχνει τόσο η αυξομείωση αυτή.τλπ ήθελα να ξέρω αν έχει τύχει και σε άλλον εδώ κάτι παρόμοιο.δευτερα έχω ραντεβού στην αντιπροσωπεία για αλλαγή λαδιών οπότε θα το ξαναναφερω.ευχαριατω
|
|
|
Post by lksduster on Jun 12, 2021 22:09:02 GMT 2
Καλησπέρα.Με την αντλία έχω κι εγώ το ίδιο φαινόμενο όταν δουλεύουν τα αλάρμ.Στην αντιπροσωπεία μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν το θεωρώ φυσιολογικό.Με τα φώτα δεν έχω παρατηρήσει κάτι.
|
|
|
Post by ChrisPap SKG on Jun 15, 2021 14:00:04 GMT 2
τελικά φίλε το έλεγξες για ποιο λόγο το κάνει?? Η μπαταρία σου είναι σε καλή κατάσταση??
|
|
spiros34
New Member
Μοντέλο: Duster I
Χρονολογία παραγωγής: 2014
Έκδοση: Prestige facelift
Χρώμα: Ασημί
|
Post by spiros34 on Jun 15, 2021 20:41:11 GMT 2
Καλησπέρα να πω την άποψη μου όχι σαν ειδικός αλλά από τα λίγα που ξέρω. Λοιπόν αν το κάνει μόνο στο ρελαντί ίσως να είναι φυσιολογικό αλλά αν το κάνει όταν έχεις στροφές τότε κάτι παίζει ή με την μπαταρία ή με τον δυναμό. Πάρε ένα πολύμετρο και βάλτο πάνω στην μπαταρία όταν ειναι αναμμένη η μηχανή και μέτρα βολτ(14-14.4 χωρίς να έχει τίποτα ηλεκτρικό αναμμένο) ή καλύτερα πάνε σε ένα ηλεκτρολόγο να σε τσεκαρει μπαταρία και δυναμό χωρίς να βάλει χέρι πολύ πολύ μην χάσεις καμία εγγύηση εάν έχεις ακόμη!
|
|
ergostar
Full Member

|
Post by ergostar on Jun 15, 2021 22:51:45 GMT 2
Το πήγα για την αλλαγή λαδιών.ανεφερα το θέμα.ο ηλεκτρολόγος στο κατακη εδώ είναι για γερές σφαλιάρες.το είδε το έβαλε μπρος έβαλε τα αλαρμ άνοιξε τα φώτα και τη πόρτα για τη πλαφονιερα.τλπ είπε ότι δε τρεμοπαιζουν τα φώτα.ενω το βράδυ φαίνεται ότι παίζουν με τα αλαρμ.η πλαφονιερα παίζει λιγο αλλά το κάνουν όλα.του είπα αν Ελένξε τουλάχιστον τη μπαταρία.και μου είπε οχι δεν το έκανα δεν έχω χρόνο.ο υπεύθυνος και εγώ πήγαμε και ελενξαμε αν το κάνουν και άλλα ντυστερ που είχε εκεί.τελικα το κάνουν.με τη παλφονιερα το δοκιμάσαμε.οχι με τα φώτα.μιυ είπε ότι μπορεί κάποια γείωση να παίζει θέμα αλλά δε μπορεί να ξηλώσει όλο το αμάξι για να τη βρει.αλλα ούτε όμως τη μπαταρία κοίταξε ουτε τη γείωση που είναι εκεί στη μπαταρία.τελικα θα πάω στο κύριο και μέλος του φόρουμ να το δει στη Χαλκιδική.θα πρέπει να τον πάρω τηλέφωνο να κανονίσω ραντεβού.
|
|
|
Post by nikosperisteri on Oct 15, 2021 21:12:24 GMT 2
Το πήγα για την αλλαγή λαδιών.ανεφερα το θέμα.ο ηλεκτρολόγος στο κατακη εδώ είναι για γερές σφαλιάρες.το είδε το έβαλε μπρος έβαλε τα αλαρμ άνοιξε τα φώτα και τη πόρτα για τη πλαφονιερα.τλπ είπε ότι δε τρεμοπαιζουν τα φώτα.ενω το βράδυ φαίνεται ότι παίζουν με τα αλαρμ.η πλαφονιερα παίζει λιγο αλλά το κάνουν όλα.του είπα αν Ελένξε τουλάχιστον τη μπαταρία.και μου είπε οχι δεν το έκανα δεν έχω χρόνο.ο υπεύθυνος και εγώ πήγαμε και ελενξαμε αν το κάνουν και άλλα ντυστερ που είχε εκεί.τελικα το κάνουν.με τη παλφονιερα το δοκιμάσαμε.οχι με τα φώτα.μιυ είπε ότι μπορεί κάποια γείωση να παίζει θέμα αλλά δε μπορεί να ξηλώσει όλο το αμάξι για να τη βρει.αλλα ούτε όμως τη μπαταρία κοίταξε ουτε τη γείωση που είναι εκεί στη μπαταρία.τελικα θα πάω στο κύριο και μέλος του φόρουμ να το δει στη Χαλκιδική.θα πρέπει να τον πάρω τηλέφωνο να κανονίσω ραντεβού. τελικά βρήκες τη έχει;
|
|
ergostar
Full Member

|
Post by ergostar on Oct 16, 2021 12:05:05 GMT 2
Η αλήθεια είναι οτι μέχρι στιγμής δεν του έδωσα σημασία.περιμενω να με πάρουν τηλέφωνο για να περάσουν και κάτι αλλά που πρέπει στο αμάξι και θα τους το πω.αλλαξα αντιπροσωπεία εννοείται.οταν έχω νεότερα θα γράψω
|
|
|
Post by nikosperisteri on Oct 16, 2021 20:26:53 GMT 2
Η αλήθεια είναι οτι μέχρι στιγμής δεν του έδωσα σημασία.περιμενω να με πάρουν τηλέφωνο για να περάσουν και κάτι αλλά που πρέπει στο αμάξι και θα τους το πω.αλλαξα αντιπροσωπεία εννοείται.οταν έχω νεότερα θα γράψω [brαν μάθεις κάτι πες το κ σε εμάς γιατί κ σε εμένα κάνει αυτό το πράγμα ακριβώς
|
|
giannistig
Newbie
Μάρκα: DACIA
Μοντέλο: Duster I
Χρονολογία παραγωγής: 2017
Έκδοση: Sportive
Χρώμα: Black
Κατοχή από: 12/2017
|
Post by giannistig on Dec 5, 2021 1:10:22 GMT 2
Γεια σε όλους.εχω αυτό το θέμα με το duster.το βράδυ με το που πατήσω το αλαρμ αυξομειώνεται η ένταση των φώτων εξωτερικά,το φωτάκι από τη πλαφονιερα και ο ήχος από τη αντλία πετρελαίου αυξομειώνεται.το είχα από την αρχή,το είπα στην αντιπροσωπεία,αλλά μου είπανε ότι είναι φυσιολογικό.αλλα εμένα δεν μου φαίνεται καθόλου.και τώρα το βλέπω ότι αυξήθηκε η αυξομείωση αυτή.εχει τύχει σε κανέναν? Και σε εμένα μοντέλο του 17 το ίδιο ακριβώς κάνει σχεδόν από την αρχή...Εκτός από τα φλας το κάνει και όταν στρίβω το τιμόνι....
|
|
|
Post by nikosperisteri on Dec 11, 2021 13:43:45 GMT 2
Καλημέρα στην ομάδα, σήμερα που πήρα το αυτοκίνητο κ πατησα τά alarm, αναβοσβηνε η οθόνη, έχει αντιμετωπίσει κανένας άλλος;
|
|
FaniSporty
Full Member

Χρονολογία παραγωγής: 4/2021
Έκδοση: Prestige
Χρώμα: Μαύρο
Κατοχή από: 9/4/2021
Όνομα: Φάνης
|
Post by FaniSporty on Dec 12, 2021 10:52:49 GMT 2
Καλημέρα κι από μένα...Αυτό με την αυξομείωση με τα αλάρμ μου το είχε κάνει στο Sportage...ήταν έντονο όπως ακριβώς έχει περιγραφτεί παραπάνω... Ήταν θέμα του δυναμό τελικά...
|
|
|
Post by nikosperisteri on Dec 12, 2021 11:56:58 GMT 2
Καλημέρα στην ομάδα, σήμερα που πήρα το αυτοκίνητο κ πατησα τά alarm, αναβοσβηνε η οθόνη, έχει αντιμετωπίσει κανένας άλλος; Το θέμα λιθικε,είχα βάλει led στα φώτα της πινακίδας κ τα έβγαλα κ δεν το ξαναέκανε. Το θέμα είναι ότι τι δουλειά έχει η οθόνη κ τα alarm με την πινακίδα;;
|
|
|
Post by dusterman on Dec 12, 2021 14:47:03 GMT 2
Το θέμα λιθικε,είχα βάλει led στα φώτα της πινακίδας κ τα έβγαλα κ δεν το ξαναέκανε. Το θέμα είναι ότι τι δουλειά έχει η οθόνη κ τα alarm με την πινακίδα;; Πράγματι πολύ παράξενο! Τα φώτα της πινακίδας είναι δύο ψείρες 5 βατ το πολύ. Τι διαφορά κάνει στο κύκλωμα να βάλεις λεντ; Κι αν καούν ή τα αφαιρέσεις εντελώς;... Μήπως ήταν τυχαίο;
Τέλος πάντων όμως αφού λύθηκε...
|
|