kostas k.
Junior Member

Επιτελους το πηρα!!!!!!
Μάρκα: duster
Μοντέλο: Duster II
Χρονολογία παραγωγής: 2020
Κινητήρας: 1.0 lpg
Έκδοση: sportive
Χρώμα: greyccomet
Κίνηση: 4x2
Μετάδοση: Χειροκίνητο
Κατοχή από: 11/2020
|
Post by kostas k. on Oct 21, 2021 9:55:27 GMT 2
Γεια σας έχω δικινητο νταστερ του 20 υγραέριο. Στην τελευταία καταπληκτική εκδρομή με το club, ανακάλυψα τις δυνατότητες του οχήματος μου. Να σημειώσω ότι 15 χρόνια οδηγούσα ένα hyundai accent του 07 χωρις esp και εχοντας οδηγήσει κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες σε όλη την Ελλάδα λόγω επαγγέλματος, δεν έχω κολλήσει πουθενά και το χειμώνα με χειμερινά λάστιχα ποτέ δεν έβαλα αλυσίδες όταν πήγαινα χιονοδρομικά. Επειδή λοιπόν στην εκδρομή μας κόλλησα σε ανηφόρα με λάσπη φρέσκια καθαρά λόγω φρεναρίσματος esp, θα ήθελα να μου πει κάποιος αν υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης μερικής η μόνιμης του esp.
|
|
|
Post by Nik on Oct 21, 2021 11:56:50 GMT 2
Καλησπέρα φιλε μου! Στα ιδια ειμαι κι εγω για το esp.. Το απενεργοποιησα μεσω OBD και του προγραμματος ddt4all αλλα δυστυχως το ενεργοποιει αμεσως ξανα μονο του. Πολυ πιθανον να θελει και καποια αλλη παραμετρο πειραγμα (on ή off) αλλα δεν το εχω βρει.. Για την επιλογη της ασφαλειας με διακοπτη οπως ειχε κανει ο Κωστας με το Duster I, τα παιδια μου ειπαν οτι πιθανον να γεμισει σφαλματα κλπ, γιατι ειναι διαφορετικο το αμαξι.. θα ηθελα να το δω κι εγω ομως με διακοπτη, ισως να μην εχει θεμα τελικα.
|
|
kostas k.
Junior Member

Επιτελους το πηρα!!!!!!
|
Post by kostas k. on Oct 21, 2021 16:14:36 GMT 2
Όταν λες ότι το ενεργοποιεί μόνο του εννοείς μετά τα 30 χλμ; Αν είναι έτσι αυτό δεν με πειράζει. Σκέφτομαι και το θέμα της εγγύησης μην έχω θέμα. Που το απενεργοποιήσες αν επιτρέπεται;
|
|
|
Post by Nik on Oct 21, 2021 17:22:01 GMT 2
Όχι εννοώ άμεσα.. Κι εγώ περίμενα αυτή τη συμπεριφορά που αναφέρεις αλλά το ενεργοποιεί και ακινητοποιημένος που είμαι χωρίς καν να ξεκινήσω. Κάνω ανανέωση στο πρόγραμμα δηλαδή και είναι πάλι ενεργοποιημένο, σε αντίθεση πχ με άλλες επιλογές που πειράζω και μένουν όπως τις αφήνω. Μόνος μέσω του προγράμματος που σου λέω από το κινητό. Αν το κατέχεις πες μου να σου πω τι και πως 
|
|
|
Post by Nik on Oct 21, 2021 19:19:14 GMT 2
Το ξαναδοκιμασα, τελικά δεν παίρνει καν την εντολή. Στέλνει μήνυμα σφάλματος το πρόγραμμα ('bad response' συγκεκριμένα), απλά βγάζει κι άλλα μηνύματα και δεν το είχα προσέξει. Μάλλον κάποιο κλείδωμα ( ;; ) και δεν την δέχεται σαν εντολή.
|
|
|
Post by Kostas X on Oct 22, 2021 5:42:25 GMT 2
Το ξαναδοκιμασα, τελικά δεν παίρνει καν την εντολή. Στέλνει μήνυμα σφάλματος το πρόγραμμα ('bad response' συγκεκριμένα), απλά βγάζει κι άλλα μηνύματα και δεν το είχα προσέξει. Μάλλον κάποιο κλείδωμα ( ;; ) και δεν την δέχεται σαν εντολή. Δύστυχος στο duster II έχουν ενώσει κ αλλά πράγματα στην ασφάλεια του esp κ αν την θέσης εκτός το αμάξι δεν πέρνει μπροστά, ενώ στο duster I τα πράγματα είναι απλά, γι'αυτο και μεγαλύτερη ασφάλεια ( 50αρα στο duster I κ 80αρα αν θυμάμαι καλά στο duster II)
|
|
kostas k.
Junior Member

Επιτελους το πηρα!!!!!!
|
Post by kostas k. on Oct 22, 2021 21:47:38 GMT 2
Κάποιος που να το έχει κάνει υπάρχει;
|
|
|
Post by Kostas on Oct 23, 2021 8:09:07 GMT 2
Καλημέρα σας. Ναι υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσεις το ESP,ABS μαζι στα 4χ2 duster 2. Το δεύτερο φισάκι της μπαταρίας ελέγχει μόνο αυτά τα συστήματα ίσως και κάτι αλλα που δεν επηρεάζουν την εκκινηση. Κοίτα στο παρακάτω thread που έχω ανεβάσει και φωτογραφίες: hellasduster.freeforums.net/thread/1111/edl-4x2?page=2
|
|
|
Post by Kostas X on Oct 23, 2021 8:26:07 GMT 2
Καλημέρα σας. Ναι υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσεις το ESP,ABS μαζι στα 4χ2 duster 2. Το δεύτερο φισάκι της μπαταρίας ελέγχει μόνο αυτά τα συστήματα ίσως και κάτι αλλα που δεν επηρεάζουν την εκκινηση. Κοίτα στο παρακάτω thread που έχω ανεβάσει και φωτογραφίες: hellasduster.freeforums.net/thread/1111/edl-4x2?page=2Το έχεις κάνει; το δοκίμασες έκανες χλμ έτσι; αν ναι Γράψε να γνωρίζουν τα παιδιά με 4Χ2.😉
|
|
|
Post by Kostas on Oct 24, 2021 16:36:25 GMT 2
Ναι το εχω κανει 2-3 φορες. Οχι δεν εχω κανει χιλιομετρα. Το βγαζω κανω την δουλεια μου (ή νομιζω οτι κανω την δουλεια μου  και το ξαναβαζω.
|
|