fotis
Junior Member

Μάρκα: Dacia
Μοντέλο: Duster II
Χρονολογία παραγωγής: 10/2021
Κινητήρας: TCe 100 LPG
Έκδοση: Prestige
Χρώμα: comet grey
Κίνηση: 4x2
Μετάδοση: Χειροκίνητο
Κατοχή από: 12/2021
|
Post by fotis on Feb 19, 2022 12:16:01 GMT 2
θα σε βοηθησει πως να το κανεις και το παρακατω βιντεο εμενα με βοηθησε πως να το φτιαξω
|
|
antonis90
New Member
Χρονολογία παραγωγής: 2022
Κινητήρας: Diesel
Χρώμα: Comet grey
Κίνηση: 4x4
Κατοχή από: 3/22
|
Post by antonis90 on Mar 11, 2022 12:57:13 GMT 2
Νόμιζα ότι είχα το ίδιο θέμα αλλά απλά δεν ήταν ενεργοποιημένο το android auto στο κινητό μου. Αν πας στο google play και γράψεις android auto θα σου έχει να πατήσεις ενεργοποίηση. Επίσης κατά τη σύνδεση θα σου ζητήσει να ενεργοποιήσεις τα δικαιώματα της εφαρμογής στο κινητό σου καθώς και την τοποθεσία. Δε χρειάζεται καλώδιο.
|
|
PanosΤ
Junior Member

Μάρκα: DACIA
Κινητήρας: Blue dCi 115
Χρώμα: Γκρι Comet
Κατοχή από: 1/2023
Όνομα: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
|
Post by PanosΤ on Mar 30, 2022 10:55:31 GMT 2
Παιδιά καλημέρα. Προχθές έβλεπα αυτό το video. Δεν ξέρω αν μπορεί να σας βοηθήσει. Προσωπικά δεν έχω εμπειρία ακόμα.
|
|
alexarctic
New Member
Κινητήρας: 1.0 + LPG
Χρώμα: Μαύρο
Κατοχή από: 23/11/2021
|
Post by alexarctic on May 6, 2022 19:20:30 GMT 2
Την Prestige έχω φίλε μου. Το αγόρασα 11/21 και μάλιστα πριν από μερικές ημέρες πήγα και έκανα αναβάθμιση λογισμικού του Media Nav (άλλαξε η έκδοση και έγιναν μερικές προσθήκες στον χάρτη). Ακόμη και μετά την αναβάθμιση το Android Auto λειτουργεί μόνο με καλώδιο. Ασύρματα συνδέεται βέβαια (όπως έγραψα και πιο πάνω), αλλά μόνο σαν hands free μέσω bluetooth. αυτη η επιλογη ειναι ενεργοποιημενη στο κινητο στην εφαρμογη android auto; μηπως επηρεαζει;  Καλησπέρα σας! Χριστός Ανέστη και χρόνια σας πολλά με υγεία! Μετά από αρκετό καιρό, επανέρχομαι δριμύτερος με το "θέμα" που έχω ανοίξει. Δυστυχώς, δεν βλέπω κάποια ρύθμιση για wireless android auto στις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Η μόνη επιλογή που έχω στην εφαρμογή android auto του κινητού, στο tab "σύστημα" είναι ένα παρόμοιο "διακοπτάκι" αλλά για το Google analytics. Όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα διακόπτη "wireless android auto". Στις οδηγίες που ήλθαν μαζί με το αυτοκίνητο άλλωστε, η διαδικασία "pairing" του android auto με το Media Nav γίνεται μόνο με χρήση καλωδίου. Θα συνεχίσω να το ψάχνω όμως και θα επανέλθω.  Ευχαριστώ πολύ για την διάθεσή σας να με βοηθήσετε. Οποιαδήποτε άλλη συμβουλή ευπρόσδεκτη.
|
|
alexarctic
New Member
|
Post by alexarctic on May 6, 2022 19:33:45 GMT 2
Νόμιζα ότι είχα το ίδιο θέμα αλλά απλά δεν ήταν ενεργοποιημένο το android auto στο κινητό μου. Αν πας στο google play και γράψεις android auto θα σου έχει να πατήσεις ενεργοποίηση. Επίσης κατά τη σύνδεση θα σου ζητήσει να ενεργοποιήσεις τα δικαιώματα της εφαρμογής στο κινητό σου καθώς και την τοποθεσία. Δε χρειάζεται καλώδιο. Μου δίνεις κουράγιο. Θα το προσπαθήσω και θα ενημερώσω. Σε πρώτο έλεγχο πάντως, δεν υπάρχει κάπου να πατήσω για ενεργοποίηση. Στις εφαρμογές του κινητού μου είναι κανονικά εγκατεστημένο το android auto και ενεργοποιημένο με όλες τις άδειες. Σ' ευχαριστώ πολύ!
|
|
alexarctic
New Member
|
Post by alexarctic on May 14, 2022 11:31:52 GMT 2
Επιτυχία!
Μετά και τις τελευταίες συμβουλές από τους αγαπητούς φίλους τα κατάφερα τελικά και σύνδεσα το τηλέφωνο μου στο Media Nav σύστημα μέσω wifi!
Αυτά είναι τα βήματα που ακολούθησα:
1. Έκανα επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων στο σύστημα Media Nav. Ακόμη και μετά από αυτό το βήμα δεν μπορούσα να συνδεθώ ασύρματα με το Android Auto. Θα μπορούσε ίσως και να παραληφθεί.
2. Αφαίρεσα από το Android auto στο κινητό μου την εγγραφή του αυτοκινήτου. Αυτό γίνεται από τις ρυθμίσεις ---> εφαρμογές ---> όλες οι εφαρμογές ---> Android auto ---> ρυθμίσεις ---> επιπλέον ρυθμίσεις ---> συνδεδεμένα αυτοκίνητα και στις τρεις τελείες (επάνω δεξιά) ---> Κατάργηση απομνημόνευσης όλων των αυτοκινήτων.
3. Τέλος στις ρυθμίσεις της εφαρμογής --->εκκαθάριση δεδομένων ---> εκκαθάριση όλων των δεδομένων.
Μετά από τα παραπάνω, όταν έκανα την διαδικασία σύνδεσης του κινητού με το Media Nav μου εμφάνισε (για πρώτη φορά) επιλογή για σύνδεση μόνο μέσω bluetooth ή μέσω Αndroid Αuto. Επέλεξα το δεύτερο και voila! Εννοείται πως για να γίνουν όλα τα παραπάνω θα πρέπει να είναι σε λειτουργία το wifi και bluetooth του κινητού και το wifi και να μην είναι συνδεδεμένο σε κάποιον router.
Τελικά γίνεται όπως ακριβώς είχα αναφέρει και σε προηγούμενο post. Γίνεται η διαπίστευση του κινητού μέσω bluetooth και στη συνέχεια, περνούν τα διαπιστευτήρια του wifi μέσω του bluetooth για την σύνδεση.
Τις δύο ημέρες που το έχω και λειτουργεί έτσι, έχω αντιμετωπίσει μερικά "κολλήματα" αλλά σίγουρα ο τρόπος αυτός της σύνδεσης είναι μακράν ο πιο βολικός.
Δεν γνωρίζω αν το Android Auto και το Media Nav εκμεταλλεύεται την σύνδεση δεδομένων 4G του κινητού. Όποτε χρειάστηκε να κάνει επικοινωνία με το internet αυτό δεν στάθηκε δυνατόν. Αν γνωρίζει κάποιος κάτι επ' αυτού, ας μοιραστεί την γνώση του.
Σας ευχαριστώ όλους!
|
|
antonis90
New Member
Κινητήρας: Diesel
Χρώμα: Comet grey
Κατοχή από: 3/22
|
Post by antonis90 on May 18, 2022 11:13:54 GMT 2
Χρησιμοποιεί τα data του κινητού. Είναι σαν να έχεις το κινητό σου με λίγο διαφορετικό μενού σκέψου, στην οθόνη του duster. Υπάρχει μια πολύ καλή εφαρμογή (not official) που μπορείς να βλέπεις και YouTube και πολλά άλλα ακόμα. Την έχω βρει εδώ στο φόρουμ στο αντίστοιχο θέμα και λέγεται AAAD.
|
|
sakis85
Junior Member

Κινητήρας: 1.0 tce lpg
Έκδοση: prestige
Χρώμα: red fusion
Όνομα: Σάκης
|
Post by sakis85 on May 25, 2022 11:57:11 GMT 2
Να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου. Για να γίνει αυτή η σύνδεση τι έκδοση Android πρέπει να έχει το κινητό; Επίσης το Android Auto είναι εφαρμογή και πρέπει να την κατεβάσω ή παίζει κάτι άλλο που δεν κατάλαβα;
|
|
PanosΤ
Junior Member

|
Post by PanosΤ on Jun 17, 2022 13:24:18 GMT 2
Να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου. Για να γίνει αυτή η σύνδεση τι έκδοση Android πρέπει να έχει το κινητό; Επίσης το Android Auto είναι εφαρμογή και πρέπει να την κατεβάσω ή παίζει κάτι άλλο που δεν κατάλαβα; To Android Auto είναι εφαρμογή. Υπάρχει και το site auto.myzone.gr/ όπου θα βρεις την τελευταία έκδοση. Θα πρέπει να ξέρεις την την αρχιτεκτονική του επεξεργαστή της συσκευής σας (ARM ή ARM64 ή X86 ή X86-64). Για να τη δεις μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή Droid Hardware Info (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.inkwired.droidinfo&hl=el). Μετά την εγκατάσταση επιλέγετε System>CPU Architecture.
|
|
PanosΤ
Junior Member

|
Post by PanosΤ on Jun 19, 2022 10:20:49 GMT 2
Επιτυχία! Μετά και τις τελευταίες συμβουλές από τους αγαπητούς φίλους τα κατάφερα τελικά και σύνδεσα το τηλέφωνο μου στο Media Nav σύστημα μέσω wifi! Αυτά είναι τα βήματα που ακολούθησα: 1. Έκανα επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων στο σύστημα Media Nav. Ακόμη και μετά από αυτό το βήμα δεν μπορούσα να συνδεθώ ασύρματα με το Android Auto. Θα μπορούσε ίσως και να παραληφθεί. 2. Αφαίρεσα από το Android auto στο κινητό μου την εγγραφή του αυτοκινήτου. Αυτό γίνεται από τις ρυθμίσεις ---> εφαρμογές ---> όλες οι εφαρμογές ---> Android auto ---> ρυθμίσεις ---> επιπλέον ρυθμίσεις ---> συνδεδεμένα αυτοκίνητα και στις τρεις τελείες (επάνω δεξιά) ---> Κατάργηση απομνημόνευσης όλων των αυτοκινήτων. 3. Τέλος στις ρυθμίσεις της εφαρμογής --->εκκαθάριση δεδομένων ---> εκκαθάριση όλων των δεδομένων. Μετά από τα παραπάνω, όταν έκανα την διαδικασία σύνδεσης του κινητού με το Media Nav μου εμφάνισε (για πρώτη φορά) επιλογή για σύνδεση μόνο μέσω bluetooth ή μέσω Αndroid Αuto. Επέλεξα το δεύτερο και voila! Εννοείται πως για να γίνουν όλα τα παραπάνω θα πρέπει να είναι σε λειτουργία το wifi και bluetooth του κινητού και το wifi και να μην είναι συνδεδεμένο σε κάποιον router. Τελικά γίνεται όπως ακριβώς είχα αναφέρει και σε προηγούμενο post. Γίνεται η διαπίστευση του κινητού μέσω bluetooth και στη συνέχεια, περνούν τα διαπιστευτήρια του wifi μέσω του bluetooth για την σύνδεση. Τις δύο ημέρες που το έχω και λειτουργεί έτσι, έχω αντιμετωπίσει μερικά "κολλήματα" αλλά σίγουρα ο τρόπος αυτός της σύνδεσης είναι μακράν ο πιο βολικός. Δεν γνωρίζω αν το Android Auto και το Media Nav εκμεταλλεύεται την σύνδεση δεδομένων 4G του κινητού. Όποτε χρειάστηκε να κάνει επικοινωνία με το internet αυτό δεν στάθηκε δυνατόν. Αν γνωρίζει κάποιος κάτι επ' αυτού, ας μοιραστεί την γνώση του. Σας ευχαριστώ όλους! Καλημέρα το Smartphone σου, ποιά έκδοση Android έχει? Κάπου διάβασα ότι οι εκδόσεις 6-9 μόνο με καλώδιο. Δεν ξέρω αν ισχύει. Προς το παρόν δεν έχω συνδεθεί με Android 9 και τελευταία έκδοση Android Auto
|
|
dimitris1px
New Member
Κινητήρας: Blue dCi 115 4x4
Χρώμα: Comet Gray
Κατοχή από: 19 Μαιου 2022
Όνομα: Δημήτρης Π.
|
Post by dimitris1px on Oct 25, 2022 12:00:20 GMT 2
Λοιπον εχοντας και εγω Dacia Duster Prestige Blue dCi 115 4x4 σχετικα με το Media Nav εχω να πω: Α) Με κινητο Xiaomi poco F1 η συνδεση επιτυγχανεται μονο μεσω bluetooth και μετα στην οθονη του κινητου εμφανιζει οτι υπαρχει Wifi Dacia αλλα δεν μπορω να συνδεθω γιατι δεν εχω το password . Αν ομως συνδεσω το Poco F1 με καλωδιο στη USB θυρα τοτε επιτυγχανεται συνδεση MEDIA NAV με το Duster.
B) Με αλλο πιο συγχρονο κινητο οπως το REALME GT Neo2 βαζοντας bluetooth επιτυγχανω Media NAV connection αμεσως και αν ανοιξω τα DATA του κινητου τοτε ανοιγει και απο μονο του το Wifi του κινητου χωρις εγω να το ενεργοποιησω και μου φαινεται ανοιγει και το GPS location . Και αρα γιατι να πληρωσω να ανανεωσω τους χαρτες του DACIA Duster εφοσον τωρα οι χαρτες που δειχνει ειναι απο GOOGLE MAPS και ειναι οτι πιο τελευταιο. Και κατι ακομα ,κατεβασα μια εφαρμογη απο Google play " RADIO FM " και μου την εμφανιζει στο μενου του Media Nav και παιζει στο NAV αμετρητους ιντερνετικους σταθμους εφοσον το κινητο μου εχει free DATA. Καπου διαβασα οτι υπαρχει εφαρμογη να παιζει και βιντεο το media NAV φαινεται πολυ ενδιαφερον .(πρεπει να το ψαξω).
|
|
dimitris1px
New Member
|
Post by dimitris1px on Oct 25, 2022 12:07:04 GMT 2
Ισως αντι για τη φραση " MEDIA NAV " θα επρεπε να λεω "Android Auto Media NAV "
|
|
dimitris1px
New Member
|
Post by dimitris1px on Oct 25, 2022 12:22:58 GMT 2
Βρηκα και το ακολουθο βιντεο στο YOUTUBE αλλα φαινεται να εχει αρκετο ρισκο η ολη διαδικασια. ( Πως να βλεπεις βιντεο στο Media NAV)
|
|
|
Post by nikosduster 2 on Oct 25, 2022 12:41:37 GMT 2
Από την στιγμή που το κινητό σου συνδέεται με την οθόνη και το Android auto, ακολούθα ακριβώς ότι κάνει ο τύπος στο βίντεο που έστειλα και θα έχεις YouTube.
|
|
|
Post by nikosduster 2 on Oct 25, 2022 12:42:54 GMT 2
Για βιντεάκια δεν το ρισκάρω.
|
|