|
Post by alkaios on Apr 3, 2022 18:15:13 GMT 2
Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί υπάρχουν ήδη μέλη μας με Duster που είναι κυνηγοί ή και ασχολούνται με την κυνηγετική σκοποβολή. Εξάλλου το περιπετειώδες θηριάκι μας (Duster) σχεδόν ταυτίζεται και με την κυνηγετική περιπέτεια, τα κυνηγετικά όπλα και την σκοποβολή!
Εγώ ξεκίνησα πολύ πρόσφατα την περιπέτειά μου στην κυνηγετική σκοποβολή οπότε κάθε συμβουλή είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη!
Μέσα από το συγκεκριμένο thread θα μπορούμε να μιλάμε για θηράματα, κυνηγότοπους, κυνηγετικά όπλα, σκοποβολή κλπ , να οργανώνουμε κυνήγια και εξορμήσεις σε σκοπευτήρια κλπ !
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν αυτό το ταξίδι που προμηνύεται πολύ ενδιαφέρον και συναρπαστικό!
Και μην ξεχνάτε ποτέ ότι τα κυνηγετικά όπλα δεν είναι παιχνίδι και η ασφάλεια στο κυνήγι και την σκοποβολή είναι υπευθυνότητα όλων μας! Υ.Γ. παρακαλείστε να μην ανεβάζετε φωτογραφίες με σκοτωμενα θηράματα.
|
|
fatsa
Full Member

Μάρκα: Dacia
Μοντέλο: Duster II
Χρονολογία παραγωγής: 9/19
Κινητήρας: Diesel
Έκδοση: Prestige
Χρώμα: Λευκο
Κίνηση: 4x4
Μετάδοση: Χειροκίνητο
Κατοχή από: 10/21
Όνομα: Kωστας
|
Post by fatsa on Apr 3, 2022 20:44:14 GMT 2
Ενα πολυ ωραιο θεμα για εμας τους Dusterlovers.Kυνηγι,μια αρχαια δραστηριοτητα επιβιωσης του ανθρωπου.Μια δραστηριοτητα,για μενα δεν ειναι χομπυ,οπου σου δινεται η δυνατοτητα να ερθεις σε επαφη με τη φυση,να ερθεις σε επαφη με το αγαπημενο σου θηραμα,να το "γνωρισεις",να το κυνηγισεις και τελος να το θηρευσεις και να το γευτεις... Η επαφη με τη φυση μπορει να γινει με οποιοδηποτε μεταφορικο μεσο...μεχρι ενος σημειου φυσικα...απο κει και περα,υπαρχουν θηραματα τα οποια δεν μπορεις να τα προσεγγισεις με οποιοδηποτε οχημα και εδω ερχεται το DUSTER και αναλλαμβανει τον ρολο του.εκει που αλλοι σταματουν,αυτο συνεχιζει ακαθεκτο... Οφειλω να ομολογισω οτι οσα χρονια εχω στην κατοχη μου Duster,εχω γνωρισει κυνηγετικα μερη οπου δεν μπορουσα να παω με συμβατο οχημα. Οποτε φτανουμε σε ενα σημειο με πολλα συναισθηματα..το ευχαριστο συναισθημα του κυνηγιου,οπου κυνηγισαμε το θηραμα στην "εδρα" του,το ευχαριστο συναισθημα που μας προσφερε το Duster να προσεγγισουμε την εδρα του,που με αλλον τροπο δεν ειχαμε τη δυνατοτητα....Και φυσικα,την ευχαριστη αισθηση που σου προσφερουν ολα τα παραπανω ωστε να ξεφυγεις απο τα τετριμενα και το αγχος της καθημερινοτητας και να βρεθεις σε ενα χωριο και να απολαυσεις μια γευστικοτατη προβατινα,με κρασακι και ομορφη παρεα... Στο θεμα της σκοποβολης....ειναι ενα καταπληκτικο αθλημα και χομπυ.Λιγο δαπανηρο,αλλα..πιστεψτε με,αξιζει υπερ του δεοντος.... Ενα αθλημα που σε φερνει σε επαφη με το "οπλο" και καλο ,για μενα,ειναι οτι πριν ξεκινησεις το κυνηγι,πρεπει να ξεκινησεις το σκοπευτηριο.Το λεω αυτο διοτι πρεπει να μαθεις πρωτα απ ολα τους κανονες ασφλειας του οπλου και να τους εχεις παντα στο μυαλο σου.Πρεπει να μαθεις να χειριζεσαι αυτο το οπλο διοτι δεν ειναι ενα πιστολακι που εχουμε για τις αποκριες. Ειναι ενα εργαλειο που ΣΚΟΤΩΝΕΙ.... Και για ολα αυτα,η επαφη σου με το σκοπευτηριο και η συναναστροφη σου με αλλους σκοπευτες,μαθαινεις πραγματα που δεν μπορουσες να φανταστεις και σε κανουν εναν υπευθηνο καθ ολα κυνηγο,αποφευγοντας τα θληβερα ατυχηματα στο βουνο διοτι εχεις τις γνωσεις που σου εχουν γινει βιωμα απο τα σκοπευτηρια... Οσο για τα οπλα..ειναι σαν να με ρωτας τι γυναικα να διαλεξω...χαχαχα...αυτο ειναι καθαρα προσωπικο θεμα του καθενος.Ο,τι αρεσει στον καθενα και του ικανοποιει τις οποιες αναγκες του...Στην πορεια φυσικα στο σκοπευτηριο ερχεσαι σε πολλες ανατροπες με την παροδο των ετων και με την ενασχοληση σου με το αθλημα... Αυτα προς το παρον...εδω ειμαστε και θα τα λεμε.... www.facebook.com/kostaschin/videos/324259393075374www.facebook.com/photo.php?fbid=3456472541048421&set=pb.100000571272870.-2207520000..&type=3
|
|
|
Post by alkaios on Apr 3, 2022 21:53:34 GMT 2
Κώστα σ ευχαριστούμε πολύ για τα γραφόμενα! Από ποτέ ασχολείσαι με το κυνήγι και την σκοποβολή;
Υ.Γ. αν μπορείς σε παρακαλώ αφαίρεσε μόνο την τελευταία εικόνα με τα θηράματα, ας μην ανεβάζουμε τέτοιες φωτογραφίες 😉
|
|
fatsa
Full Member

|
Post by fatsa on Apr 3, 2022 22:21:22 GMT 2
Ασχολουμαι με το αθλημα 13 χρονια με πολυ πεισμα και υπομονη. Ο μονος αντιπαλος σε αυτο το αθλημα ειναι ο εαυτος σου.... Οταν πρωτοξεκινησα ειμουν μια σκετη απογοητευση...αλλα οπως εγραψα..αν σου αρεσει πολυ και ασχοληθεις εστω με μια ελαχιστη σοβαροτητα,θα εχεις αποτελεσματα που θα σε εκπλησουν... Οσο για το κυνηγι...απο την εποχη της σφεντονας με μπιλιες απο ρουλεμαν....
|
|
|
Post by alkaios on Apr 3, 2022 22:27:18 GMT 2
Δεν είναι εύκολο και ας δείχνει απλό όταν το βλέπεις απ έξω! Θα κανονίσουμε να πάμε σκοπευτήριο!
|
|
fatsa
Full Member

|
Post by fatsa on Apr 3, 2022 22:30:24 GMT 2
Ναι πολυ ευχαριστως...υπαρχουν δυο ωραια σκοπευτηρια,(ειναι και αλλα πολυ ωραια,αλλα εκτος Αττικης)που μπορουμε να παμε.Στη Μαλακασα και στα Ψαχνα Ευβοιας.
|
|
|
Post by alkaios on Apr 3, 2022 22:32:47 GMT 2
Βεβαίως! Εμένα σήμερα ήταν η πρώτη μου μέρα στο σκοπευτήριο Ασπροπύργου και πρώτη μέρα λειτουργίας του όπλου! 🤗
|
|
fatsa
Full Member

|
Post by fatsa on Apr 3, 2022 22:35:59 GMT 2
Δεν είναι εύκολο και ας δείχνει απλό όταν το βλέπεις απ έξω! Θα κανονίσουμε να πάμε σκοπευτήριο! Σε πληροφορω οτι σε αγωνες 25 πιατα δεν εχω κανει ποτε,μονο σε προπονηση. Ολα ειναι θεμα αυτοκυριαρχιας,και αυτοσυγκεντρωσης...ειναι πολλα....δεν μαθαινονται σε μια νυχτα.....
|
|
fatsa
Full Member

|
Post by fatsa on Apr 3, 2022 22:37:31 GMT 2
Βεβαίως! Εμένα σήμερα ήταν η πρώτη μου μέρα στο σκοπευτήριο Ασπροπύργου και πρώτη μέρα λειτουργίας του όπλου! 🤗 Τι οπλο εχεις;;;
|
|
|
Post by alkaios on Apr 3, 2022 22:39:54 GMT 2
Πήρα ένα benelli vinci με αποθήκη 5+1
|
|
fatsa
Full Member

|
Post by fatsa on Apr 3, 2022 22:44:03 GMT 2
Το 5+1 το καταργεις,στο κυνηγι μεχρι τρια φυσιγγια.Στο δε σκοπευτηριο μονο δυο... Αργοτερα,θα το δεις και εσυ στην πορεια,να φροντισεις να παρεις ενα Ο/U.(over/under)
|
|
|
Post by alkaios on Apr 3, 2022 22:45:01 GMT 2
Τι είναι το o/u;
|
|
fatsa
Full Member

|
Post by fatsa on Apr 3, 2022 22:48:16 GMT 2
|
|
|
Post by alkaios on Apr 3, 2022 22:54:32 GMT 2
Ναι τα είδα και αυτά, απλά τώρα είμαι σε φάση καραμπίνας! 
|
|
fatsa
Full Member