NHZ
Newbie
Μάρκα: Dacia
Κινητήρας: 1.5 dci
Έκδοση: 4x4 navi
Χρώμα: Μαύρο
Κίνηση: 4x4
Μετάδοση: Χειροκίνητο
Κατοχή από: 12.2017
|
Post by NHZ on Aug 15, 2022 20:49:19 GMT 2
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους! Αν και έψαξα, νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποιο ποστ οπότε το ανοίγω εδώ (αν υπάρχει συγχωρήστε με). Έχει κάποιος από σας τροχόσπιτο που το ρυμουλκεί με το νταστεράκι; Αν ναι, ας δώσει μερικές πληροφορίες όπως τι μοτέρ φοράει, τι βάρος και μήκος έχει το τροχόσπιτο! Γνωρίζω τις δυνατότητες έλξης, νομίζω όμως ότι τα 1500 κιλά θα του πέσουν βαριά καθώς δεν θέλω απλώς να μετακινήσω το τροχόσπιτο αλλά να ταξιδεύω μαζί του αρκετά.
Καθαρά εμπειρικά, νιώθω ότι δεν θα ήθελα να ξεπεράσω τα 1100 κιλά αλλά ίσως κάνω λάθος. Τι λέτε;
|
|
|
Post by Azimuth (konstantinos) on Aug 16, 2022 9:53:57 GMT 2
Είμαστε στην ίδια ακριβώς φάση, αλλά για διαφόρους λόγους έχουμε μεταθέσει την αγορά για τον επόμενο χρόνο. Δεν μας ενδιαφέρει η λογική που επικρατεί στην Ελλάδα και το τροχόσπιτο γίνεται ουσιαστικά ένα εξοχικό παρκαρισμένο σε ένα κάμπινγκ ή σε ένα οικόπεδο... Θέλουμε να το κοτσαρουμε και να χανόμαστε σε άγνωστα μέρη σε Ελλάδα και εξωτερικό. Για αυτό το λόγο έχω καταλήξει ότι τα κιλά που θα παίξω είναι 1100-1400 και το πολύ μέχρι 5 μέτρα. Ιδανικά θα ήθελα να έχει κουκετες για τα παιδιά και οποιαδήποτε mover και φωτοβολταϊκά.
|
|
dimitri
Newbie
Μοντέλο: Duster I
Χρονολογία παραγωγής: 2013
Χρώμα: Καφέ
|
Post by dimitri on Aug 19, 2022 22:59:04 GMT 2
Καλησπέρα και από εμένα. Πέρυσι αγόρασα ένα τροχοσπιτο 4 μέτρα χωρίς τον κοτσαδορο. Έχει μέσα ένα διπλό κρεβάτι και ένα διόροφο κρεβάτι κουκέτα για τα παιδιά. Έχει κουζίνα και ψυγείο υγραερίου νεροχύτη και μπάνιο με νιπτήρα ντουζιέρα και χημική τουαλέτα. Μικτό βάρος 850 κιλά. Το τραβάω με duster 1.5dci του 2013. Σήμερα επέστρεψα από ένα 15ημερο ταξίδι 3500 χιλιομέτρων στα Βαλκάνια. Πήγα Αλβανία Μαυροβούνιο Κροατία Βοσνία και Βόρεια Μακεδονία. Αν έχετε πάει προς τα εκεί, οι δρόμοι τους είναι άθλιοι στενοί με πολλές αναφορές και στροφές. Το ταξίδι με το duster ήταν πολύ άνετο χωρίς να νοιώσω ότι ζοριστηκε κάπου. Σε γενικές γραμμές αν θέλετε ταξιδιαρικο τροχοσπιτο θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι όταν ταξιδεύετε σε άγνωστους δρόμους πολλές φορές θα χρειαστεί να κάνετε δύσκολες μανούβρες και αναστροφές σε περιπτώσεις που κάνετε λάθος ή λόγω του ότι δεν χωρατε να περάσετε. Σε αυτές τις περιπτώσεις όσο μικρότερο είναι το τροχόσπιτο τόσο πιο ευέλικτο είναι. Στο ταξίδι που έκανα ήμασταν 2 τροχόσπιτα με το 2ο να είναι μισό μέτρο μεγαλύτερο από το δικό μου. Παρόλο που η διαφορά στο μήκος ακούγεται μικρή, υπήρχαν περιπτώσεις που η διαφορά στην ευελιξία σε κάποιες καταστάσεις ήταν μεγάλη. Άρα στην επιλογή σας εκτός από το βάρος να δώσετε προσοχή και στο μήκος του. Για ότι χρειαστείτε για την αναζήτηση σας μπορείτε να με ρωτήσετε
|
|
|
Post by Azimuth (konstantinos) on Aug 20, 2022 0:30:38 GMT 2
Καλησπέρα Δημήτρη. Πολύ σημαντικά όσα αναφέρεις! Το πρώτο ταξίδι εκτός Ελλάδας που θέλουμε να κάνουμε είναι οι δαλματικές ακτές αλλά μέσω Σκοπίων, μίας και διαβάζω σε πολλά φόρουμ ότι το οδικό δίκτυο της Αλβανίας είναι τραγικό. Ποιο τροχόσπιτο έχεις?
|
|
dimitri
Newbie
|
Post by dimitri on Aug 20, 2022 9:50:56 GMT 2
Το ταξίδι στις δαλματικές ακτές είναι πολύ ωραίο ταξίδι να το κάνεις. Τα καλύτερα μέρη για να δεις είναι το Κότορ στο Μαυροβούνιο και το Ντουμπρόβνικ στην Κροατία. Είναι δύο απίστευτες καστροπολιτείες. Επειδή εγώ πήγα από Αλβανία και γύρισα από Σκόπια είδα ότι όλοι οι δρόμοι ήταν παντού ίδιοι. Το πρόβλημα με την Αλβανία είναι ότι έχει πάρα πολύ κίνηση. Για να γλιτώσεις την κίνηση πρέπει να ταξιδέψεις πολύ νωρίς το πρωί. Επίσης μου έκανε εντύπωση ότι από όσες χώρες επισκέφθηκα, η πιο φιλόξενη και φιλική προς τους Έλληνες ήταν η Αλβανία και τα Σκόπια. Η πιο αφιλόξενη το Μαυροβούνιο. Το τροχόσπιτο μου είναι ένα tabbert του 1990. Δες το στο παρακάτω link. photos.app.goo.gl/nhBfBkAnRXHDUeyv6
|
|
onlyduster
Junior Member

η ζωή ξέρει κ' εγώ την εμπιστεύομαι...
Μάρκα: Dacia Duster
Χρονολογία παραγωγής: 2011
Κινητήρας: dci 110
Έκδοση: Prestige
Χρώμα: Μαύρο
Κίνηση: 4x2
Κατοχή από: 02/2021
|
Post by onlyduster on Sept 1, 2022 0:41:09 GMT 2
Dimitri σε ζήλεψα, με την καλή έννοια. Που διανυκτερευες? Το χες ψάξει από πριν που θα αράζεις η στην πράξη, όπως βόλευε? Το ταξίδι Ελλάδα μέχρι Κροατία το έχω κάνει κ γω με το παλιό μου αυτοκίνητο. Το πιο ωραίο μέρος, όντως ήταν το Κότορ.
|
|
dimitri
Newbie
|
Post by dimitri on Sept 1, 2022 22:36:20 GMT 2
Επειδή δεν είχα ξαναβγεί ποτέ εκτός Ελλάδος με τροχόσπιτο στο ανέβασμα διανυκτερεύσαμε σε κάμπινγκ που είχα ψάξει από πριν. Στην επιστροφή κάναμε ελεύθερες διανυκτερεύσεις σε σημεία που αποφασίζαμε την τελευταία στιγμή. Ήμασταν παρέα δύο τροχόσπιτα. Η εμπειρία ήταν απίστευτη. Ήδη σχεδιάζουμε το ταξίδι μας για του χρόνου το καλοκαίρι. Αν βρούμε πάλι παρέα και είμαστε καλά σχεδιάζουμε να πάμε πάλι με το τροχόσπιτο στα τουρκικά παράλια. .
|
|
|
Post by Azimuth (konstantinos) on Sept 2, 2022 10:23:15 GMT 2
Επειδή δεν είχα ξαναβγεί ποτέ εκτός Ελλάδος με τροχόσπιτο στο ανέβασμα διανυκτερεύσαμε σε κάμπινγκ που είχα ψάξει από πριν. Στην επιστροφή κάναμε ελεύθερες διανυκτερεύσεις σε σημεία που αποφασίζαμε την τελευταία στιγμή. Ήμασταν παρέα δύο τροχόσπιτα. Η εμπειρία ήταν απίστευτη. Ήδη σχεδιάζουμε το ταξίδι μας για του χρόνου το καλοκαίρι. Αν βρούμε πάλι παρέα και είμαστε καλά σχεδιάζουμε να πάμε πάλι με το τροχόσπιτο στα τουρκικά παράλια. . Ακούγεται ενδιαφέρον ταξίδι στα τουρκικά παράλια. Αν καταφέρουμε να το πάρουμε μέχρι του χρόνου, θα ακολουθήσουμε. Στείλε μου πμ με τα στοιχεία σου να μιλήσουμε.
|
|
dimitri
Newbie
|
Post by dimitri on Sept 2, 2022 11:13:35 GMT 2
Σου έστειλα πμ
|
|
|
Post by ChrisPap SKG on Sept 10, 2022 7:11:18 GMT 2
Καλημέρα σε όλους, πάνω στο θέμα του τροχοσπίτου και της ρυμούλκησης έχω τις εξής απορίες σχετικά με το αμάξι μας.
Χρειάζεται ενίσχυση των πίσω αμορτισέρ ? Σε όσα Duster (παλιά & καινούργια) είδα κοτσαρισμένο τροχόσπιτο παρατήρησα πολύ έντονο βυθισμα στο πίσω μέρος.
Μάλιστα σε συνομιλία με ένα ρουμάνο με 01/2022 Duster 4χ4 πετρέλαιο μου είπε ότι είχε θέματα κατα τις πρώτες διαδρομές ένιωθε αστάθεια και έτσι πήγε και ενίσχυσε την πίσω ανάρτηση.
|
|
dimitri
Newbie
|
Post by dimitri on Sept 12, 2022 16:25:38 GMT 2
Καλησπέρα, Όταν ρυμουλκείς τροχοσπιτο, πρεπει το βάρος στο τροχόσπιτο να είναι μοιρασμένο έτσι ώστε το βάρος στον κοτσαδόρο του αυτοκινήτου που έχει το τροχόσπιτο, να μην ξεπερνάει τα 50 - 60 κιλά. Αυτο το επιπλεον βάρος δεν θεωρώ ότι ειναι αρκετό για να έχει αρκετό βυθισμα στο πισω μέρος. Οπότε το βυθισμα που βλεπεις στα αυτοκίνητα που ρυμουλκουν τροχοσπιτα, είτε οφειλεται σε λαθος φορτωμα του τροχοσπιτου είτε σε υπερβολικο φορτωμα του πορτμπαγκαζ του αυτοκινήτου. Στη δικη μου περιπτωση και επειδη προτιμώ το ελευθερο καμπινκ, φορτώνω στο πορτμπαγκαζ μπετονια με νερο για να έχω να γεμίζω τη δεξαμενή του τροχοσπίτου οπότε ένα καθισμα το έχω. Όσον αφορά την αστάθεια στο δρόμο αυτό εξαρτάται κυρίως απο το είδος της χούφτας που έχει ο κοτσαδόρος του τροχοσπίτου. Αν έχεις την απλη χουφτα, τότε έχεις κάποια αστάθεια ή μαλλον καλύτερα μία πιο εντονη ταλαντωση στην πίσω ανάρτηση, διότι το τροχοσπιτο ταλαντωνεται στις ανωμαλιες του δρόμου και στους πλευρικούς ανέμους ανεξαρτητα απο το αυτοκίνητο. Αν αντι για απλη χουφτα, βάλεις χουφτα με σταμπιλιζατερ, τότε το δεσιμο του αυτοκινήτου με το τροχόσπιτο, γίνεται με τέτοιο τρόπο, που το ολο συστημα λειτουργεί σαν ενα ενιαιο όχημα. Οπότε αν θες να μειώσεις την ταλάντωση του πισω αξονα, ειναι καλύτερα να αλλαξεις την χουφτα του κοτσαδόρου, παρά να ενισχίσεις τα αμορτισερ. Στο δικό μου τροχόσπιτο έχω απλο κοτσαδορο, χωρίς να με ενοχλει ιδιαιτερα στις ανωμαλίες του δρόμου.
|
|