|
Post by dusterman on Mar 21, 2018 1:41:40 GMT 2
επιτέλους...(δικό μας αποκλειστικά: δικός μας σχεδιασμός, πρόταση βελτίωσης με αντίγραφο άτοπη)
Δικό μας ή όχι δεν το σχολιάζω άλλο για να διευκολύνω την διαδικασία. Εκτός αυτού μ΄αρέσει! Με λίγες πινελιές θα μπορούσε να γινει πολύ καλό:
Α. Πρώτον τα βουνά. Προτιμώ τα φυσικά βουνά της Α και Β επιλογής. Και αν είναι το βουνό να είναι καφέ, μήπως να δοκιμάζαμε την ίδια απόχρωση ανοιχτό καφέ (ή πορτοκαλί - μπρονζέ όπως το λέει η Dacia) του λογότυπου Duster? Ίδιο ανοιχτό καφέ βουνό και "Duster" και μαύρη η πυξίδα. Ή έστω έναν τόνο πιο ανοιχτό καφέ. Αυτό παρα είναι σκούρο και αν εκτυπωθεί θα σκουρύνει κι άλλο. Φυσικά στα μονόχρωμα αυτές οι παρατηρήσεις δεν παίζουν ρόλο. Επίσης χρειάζεται λίγη προσοχή στις σκιές των βουνών. Η αριστερή κορυφή μοιάζει με βέλος και με ασχημόφατσα. Αυτό μπορεί να παραλλαχθεί λίγο...
Β. Η πυξίδα του σχεδίου είναι στην πραγματικότητα ένα απλό ανεμολόγιο σαν αυτά που υπάρχουν τυπωμένα σε χάρτες αλλά και στο εσωτερικό των πυξίδων. Αν γκουγκλάρει κανείς την λέξη "πυξίδα" ή "compass" βρίσκει άπειρα σχήματα και φωτογραφίες. Εγώ όταν ακούω την λέξη πυξίδα μου έρχεται στο μυαλό κάτι τέτοιο:
Το συγκεκριμένο σχήμα είναι free. Και είναι και Vector που θα πει ότι το μεγεθύνεις όσο θέλεις αν θυμάμαι καλά. Αυτό το σχήμα για μένα αγγίζει το τέλειο. Έχει λεπτομέρεια, κομψότητα, είναι λιτό και είναι πραγματική πυξίδα. Θα μπορούσε να τοποθετηθεί πάνω στο σχήμα μας και μάλιστα υπό κλίση πχ 30 μοίρες περίπου προς τα δεξιά που θα του έδινε περισσότερη κίνηση. Και είναι και στρογγυλό και αφομοιώνεται καλύτερα μέσα στο σχήμα. Θα θυμίζει ήλιο που ανατέλει και όχι το μεγαλειώδες άστρο "της Βηθλεέμ" που βγάζει μάτι με εκείνο το κάθετο Ν στην κορυφή. Μπορεί επίσης η πυξίδα να μεγαλώσει λιγάκι σε διάμετρο και να χαμηλώσει ταυτόχρονα λίγο ακόμα πίσω από τα βουνά. Τα 2/3 περίπου αν φαίνονται νομίζω θα είναι εντάξει. Αυτά βέβαια αν δεν τα παιδέψει κανείς πάνω στο χαρτί δεν μπορεί να ξέρει πως θα φαίνονται και να έχει τελική γνώμη.
Γ. Το logo. Εδώ προτιμώ την ταχτοποιημένη συμμετρική εκδοχή της Δ πρότασης. Προτιμώ επίσης κι εγώ το "hellenic". Νομίζω ότι η τωρινή διατύπωση σημαίνει πάνω κάτω "duster club ή Ελλάδα". Πως λέμε Club "η ωραία Ελλάδα" ένα πράγμα... Δεν ξέρω και τόσο καλά Αγγλικά. Ένας Αγγλομαθής ή καλύτερα κάποιος που έχει ζήσει στην Αγγλία θα μπορούσε να μας πει πως ακούγεται αυτό σε έναν Άγγλο. Αν χρησιμοποιούσαμε την λατινική μας ονομασία θα το λέγαμε "Greek duster club" και όχι Greece Duster club. Μην ξεφτιλιστούμε σαν αγράμματοι! Τώρα που το ξανασκέφτομαι μήπως είναι σωστότερο συντακτικά το "Duster club of Hellas" ? ...
Δ. Ζώντας όλον τον 21ο αιώνα σε τουριστικά μέρη, με το που βλέπω αρχαιοπρεπή γραμματοσειρά αυθόρμητα μου έρχεται στο νου το χιλιοδιαβασμένο "Suvlaki me tzatziki" κ.α... Ας όψονται οι σουβλατζίδες που νομίζουν πως πουλάνε ελληνικό πολιτισμό τυλιγμένο σε λαδωμένη πίτα!.... Θα νομίζουν οι ξένοι, που δεν ξέρουν και τι θα πει Hellas, πως διαβάζουν κάτι σαν "Suvlaki Duster Club" και θα απορούν... ??
Ψηφίζω την Α πρόταση και θα δω για δεύτερη επιλογή. Βέβαια θα περιμένω μία δύο μέρες ακόμα πριν ψηφίσω επίσημα. Θέλω να πιω λίγο τσίπουρο πριν πω την τελευταία λέξη...
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Mar 21, 2018 7:11:23 GMT 2
είμαστε ωραίος λαός ρε!!! αν ο σχεδιασμός μιας πυξίδας δεν θυμίζει ανεμολόγιο, τι θα έπρεπε να θυμίζει... εκτός κι αν δεν γνωρίζουμε αλλά κρίνουμε και απαξιώνουμε έτσι για να λέμε!!! είμαστε ωραίος λαός ρε!!! κριτική από σημεία στίξης μέχρι πολιτισμό με πυτόγυρα!!! απαξιωτική βέβαια!!! κουλάρετε ρε...ψηφοφορία για ενα αυτοκόλλητο κάνουμε...
|
|
|
Post by Κώστας Παπακωνσταντίνου on Mar 21, 2018 9:13:41 GMT 2
είμαστε ωραίος λαός ρε!!! αν ο σχεδιασμός μιας πυξίδας δεν θυμίζει ανεμολόγιο, τι θα έπρεπε να θυμίζει... εκτός κι αν δεν γνωρίζουμε αλλά κρίνουμε και απαξιώνουμε έτσι για να λέμε!!! είμαστε ωραίος λαός ρε!!! κριτική από σημεία στίξης μέχρι πολιτισμό με πυτόγυρα!!! απαξιωτική βέβαια!!! κουλάρετε ρε...ψηφοφορία για ενα αυτοκόλλητο κάνουμε... Πολύ νωρίς για να αρχίσουμε την γκρίνια,αλλά δεν μπορώ παρά να βάλω ένα ερώτημα.Κριτική για τις προτάσεις της η ηγετική ομάδα δέχεται;Άλλες προτάσεις δέχεται;
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Mar 21, 2018 9:27:42 GMT 2
είμαστε ωραίος λαός ρε!!! αν ο σχεδιασμός μιας πυξίδας δεν θυμίζει ανεμολόγιο, τι θα έπρεπε να θυμίζει... εκτός κι αν δεν γνωρίζουμε αλλά κρίνουμε και απαξιώνουμε έτσι για να λέμε!!! είμαστε ωραίος λαός ρε!!! κριτική από σημεία στίξης μέχρι πολιτισμό με πυτόγυρα!!! απαξιωτική βέβαια!!! κουλάρετε ρε...ψηφοφορία για ενα αυτοκόλλητο κάνουμε... Πολύ νωρίς για να αρχίσουμε την γκρίνια,αλλά δεν μπορώ παρά να βάλω ένα ερώτημα.Κριτική για τις προτάσεις της η ηγετική ομάδα δέχεται; Τι θες να πεις βρε Κώστα; Ποιός αρχίζει γκρίνια; Ανεμολόγιο ξέρουμε τι είναι; Ποιά είναι η ηγετική ομάδα; Πότε η κριτική ονομάζεται γκρίνια και η γκρίνια κριτική αναλόγως από ποιόν προέρχεται;;; να κουλάρουμε εγώ είπα και νομίζω πως αρκετά μηνύματα έχω γράψει περί διαλακτικότητας προς κατευθυνση συνεννόησης... και επιπλέον να πω πως δεν είδα κάποια πρόταση ανάλογη να παρουσιάσει κάποιος δουλεμένη από γραφίστα, έτοιμη για να μπορέσει να μπεί κι αυτή στην ψηφοφορία το να λέμε μόνο ιδέες να γκρινιάζουμε (κριτική το λες εσύ -καλώς), απαξιώνουμε χωρίς έργα όμως δεν βγάζει πουθενά
|
|
|
Post by Κώστας Παπακωνσταντίνου on Mar 21, 2018 10:06:51 GMT 2
Πέτρο σε σέβομαι,το ίδιο και ολους όσοι μπαίνουν και γράφουν σε αυτό το φόρουμ.Να πω λοιπόν πώς τα βλέπω εγώ εδώ μέσα.Ηγετική ομάδα σαφώς και πρέπει να υπάρχει και αποτελείται απο αντμίν και μοντερειτορς,γνωστό.Σημεία στίξης ποιός ζήτησε να βάζουμε ελληνικά;Σωστό και το δεχτήκαμε.Την πρόταση το HELLAS να μην είναι γραμμένο με αρχαιοπρεπείς χαρακτήρες την είδα όχι μόνο απο έναν.Και δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιες προτάσεις για πιό καλαίσθητο αποτέλεσμα θεωρούνται απαξιωτικές. Και θέλω να διευκρινήσω οτι την γκρίνια την κάνω εγώ.Γιατί βλέπω να υπάρχει μιά τάση που να λέει,έκανα αυτό,και χίλια μπράβο στον Οδυσσέα που ασχολήθηκε,θα το κατεβάσουμε σε φηφοφορία δημοκρατικά,αλλά το αρχικό σχέδιο είναι αυτό που θα κυκλοφορίσει. Ελπίζω το αποτέλεσμα να με διαψεύσει.Άλλωστε,ένας 70άρης γκρινιάρης είμαι...
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Mar 21, 2018 10:42:15 GMT 2
Δεν αμφέβαλα Κώστα περί σεβασμού ούτε προς το πρόσωπό μου, ούτε προς οποιοδήποτε μέλος από μέρους σου και γι αυτό δεν ανέφερα περί σεβασμού σήμερα. Όταν όμως απαντάς αντιγράφοντας πόστ δικό μου λέγοντας για γκρίνια, εγώ καταλαβαίνω ότι εγώ γκρινιάζω.
Οσο αφορά την ηγετική ομάδα, αυτή έρχεται κ παρερχεται και αλλάζει(πρέπει να θυμάσαι τις αλλαγές στην συνάντηση) η γνώμη του κάθε μέλους όμως είναι ισάξια και σεβαστή. Για τα σημεία στίξης άλλο καταλαβες, δεν αφορά το αυτοκόλλητο αλλά απάντησή μου σε συγκεκριμένο ερώτημα ενδιαφερόμενου προς εμένα αποκλειστικά, εκείνος θα κατάλαβε. εξάλλου εμένα έκρινε.
Οι βελτιώσεις που αναφέρονται βεβαίως καταγράφονται κ όσες είναι εφικτές θα γίνουν. Αρκεί βέβαια να καταλαβαίνουμε όλοι ότι το αυτοκόλλητο δεν μπορει πάνω να λεει και γκρικ και ελλας κ ελλενικ επειδή ένας είπε καλύτερα γκρικ κ αλλοι δύο ελλας...
Και βέβαια μπραβο στον οδυσσεα που ασχολήθηκε, είδες να ασχολήθηκε κανένας άλλος; ούτε εγώ ούτε εσύ! δοθηκε παράταση χρόνου, λέγαμε περιμένετε δυο μέρες...ποιό το πρόβλημα;;;υπήρξε άλλη πρόταση έτοιμη όχι αντίγραφο να μπει ψηφοφορία;;; του οδυσσέα κ με 5 εναλλαγές...ειλικρινά ποιό το πρόβλημα;;; κ είπαμε για τις βελτιώσεις ας μην επαναλαβω...
οταν όμως κρίνει ο καθένας μας από τον καναπέ μπλέκοντας σουβενιρ σουβλάκια πολιτισμους τσιπουρα κλπ με ενοχλεί φίλε και ας μάθουμε επιτέλους ότι στον πολιτισμό μας είναι και το σουβλάκι μας και γιατί θα πρέπει να αναφερθούν όλα αυτα μέχρι πολιτισμού για να πείσει καποιος για την πρόταση και την αισθητική του ... με απαξιώνει φίλε αν και δεν πρόκειται για το άτομό μου!!! πες δηλ. (τρόπος του λεγειν όχι εσύ προσωπικά) εμένα θα μου άρεσε αυτό καλύτερα και τέλος
ξέρεις πόσοι είχαν γράψει, πριν δημοσιευσει ο Οδυσσέας, ότι <<αυτοί ρε έχουν ήδη έτοιμο>>;;; έχω σβήσει αρκετά μηνύματα, καναδυό άφησα
ελπίζω να έγινα κατανοητός...εδώ είμαι συζητάμε φιλικά πάντα κυριολεκτώ
|
|
|
Post by Κώστας Παπακωνσταντίνου on Mar 21, 2018 11:06:30 GMT 2
Βάζω κι εγώ τέλος εδώ Πέτρο,όπως λες,ας μην επαναλαμβενόμαστε.Πάντα φιλικά και να δούμε πότε θα πιούμε και κανα τσιπουράκι!
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Mar 21, 2018 11:16:15 GMT 2
Βάζω κι εγώ τέλος εδώ Πέτρο,όπως λες,ας μην επαναλαμβενόμαστε.Πάντα φιλικά και να δούμε πότε θα πιούμε και κανα τσιπουράκι! ξαναδιάβασε το προηγούμενο πρόσθεσα κάτι...Μέσα είμαι οπωσδήποτε!Θα γίνει κι αυτό!
|
|
|
Post by odyDuster on Mar 21, 2018 12:28:27 GMT 2
Παραθέτω απλά το αρχικό μου post για υπενθύμιση της διαδικασίας..... Επανερχόμαστε λοιπόν επί της διαδικασίας επιλογής του δικού μας λογότυπου με τα υποψήφια όπως τα έστειλε ο γραφίστας (την οποία παρακαλούμε να διαβάσετε όλοι με προσοχή).
- Υπάρχουν 5 προτάσεις/κατηγορίες που θα τεθούν σε ψηφοφορία. (Α,Β,Γ,Δ,Ε). Μπορείτε να επιλέξετε το πολύ 2.Η ψηφοφορία φαίνεται στο πάνω μέρος αυτού του thread.
- Η κάθε πρόταση περιέχει την έγχρωμη έκδοση (για το logo του site , facebook, κτλ.) και δύο ασπρόμαυρες εκδόσεις αυτοκόλλητων μία για τα ανοιχτόχρωμα και μία για τα σκούρα αμάξια.
- Το λογότυπο θα είναι υψηλής ανάλυσης ώστε μετά να μπορεί να εκτυπωθεί σε οποιοδήποτε μέγεθος (ακόμα και αφίσα) και να "κοπεί" σε laser. Για τη διαδικασία αυτή θα μιλήσουμε αναλυτικότερα μετά την επιλογή.
- Στο λογότυπο θα δείτε ότι υπάρχει και ένα URL (www.hellasduster.gr). Τo URL αυτό δεν είναι το τελικό, είναι ενδεικτικό και θα γίνει η κατοχύρωση domain του τελικού URL όταν αποφασιστεί και το τελικό λογότυπο. Μελλοντικά θα δημιουργηθεί και δική μας ιστοσελίδα.
- Η ψηφοφορία θα διαρκέσει 10 μέρες δηλαδή μέχρι τις 31-03-2018 και καλό είναι να ψηφίσουμε όλοι.
- Μετά από αυτή την ημερομηνία η ψηφοφορία θα κλειδώσει και η πρόταση με τις περισσότερες ψήφους θα επιλεγεί και οι υπόλοιπες θα απορριφθούν.
- Η πρόταση που θα επιλεγεί θα αποτελέσει τη "βάση" για το νέο λογότυπο πάνω στην οποία θα γίνουν και οι απαραίτητες τελικές διορθώσεις λαμβάνοντας υπόψιν και τα σχόλια που τυχόν να υπάρχουν.
- Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας λοιπόν αν έχετε σχόλια για την επιλογή σας ή για αλλαγές (χρώματα, γραμματοσειρά) παρακαλούμε να τα αναφέρετε. Ήδη έχουν αναφερθεί μερικά π.χ. για την γραμματοσειρά ή για την πυξίδα. Επίσης μπορεί να σας αρέσουν στοιχεία από τη μία πρόταση που θα θέλατε να τα βλέπατε στην άλλη πρόταση. Μπορείτε και αυτό να το αναφέρετε.
- Προφανώς οι αλλαγές δεν θα είναι μεγάλης έκτασης και θα είναι δύσκολο να ικανοποιηθούν όλα τα σχόλια γιατί ο καθένας μας έχει διαφορετικό γούστο, αλλά θα γίνει προσπάθεια συγκερασμού και σε συνεννόηση με τον γραφίστα.
- Μετά και τα τελικά σχόλια θα εκδοθεί το τελικό λογότυπο και από κει και πέρα θα συντονιστούμε για την εκτύπωση του, κτλ.
Ελπίζουμε να διατηρηθεί το καλό κλίμα που υπάρχει μέχρι τώρα στις συζητήσεις μας μακριά από ειρωνείες, αυθαίρετα συμπεράσματα και κατηγορίες.... image.ibb.co/msgZec/hellas_DUSTER_10_2.jpg
|
|
|
Post by alkaios on Mar 21, 2018 12:49:49 GMT 2
επιτέλους...(δικό μας αποκλειστικά: δικός μας σχεδιασμός, πρόταση βελτίωσης με αντίγραφο άτοπη)
Ψηφίζω την Α πρόταση και θα δω για δεύτερη επιλογή. Βέβαια θα περιμένω μία δύο μέρες ακόμα πριν ψηφίσω επίσημα. Θέλω να πιω λίγο τσίπουρο πριν πω την τελευταία λέξη...
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Mar 21, 2018 12:55:08 GMT 2
λοιπόν μόλις βγεί το αυτοκόλλητο...θα... βγάλουμε.. απόφαση... με... δημοκρατικές... διαδικασίες... πια... και ... πιστεύω... ότι ... μέχρι... τότε... θα... έχουμε... μάθει... να... να πάμε ... με τα DUSTER!!! βέβαια... για...
ΤΣΙΠΟΥΡΑ!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
Post by alkaios on Mar 21, 2018 12:58:15 GMT 2
Δεν ξέρω ποιό logo θα αποφασίσουμε τελικά...πάντως το τσίπουρο αναδεικνύεται με διαφορά το επίσημο ποτό του club!!  Μήπως να βάζαμε στο logo κι ένα τσίπουρο; αριστερά από την πυξίδα για να υπάρχει συμμετρία!!
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Mar 21, 2018 12:59:53 GMT 2
ξερω ξερω...που όμως, τι μεζέ θα έχει...ποιος το είπε...τι ώρα....θα βρεχει;...
είμαστε ωραίοι ρε!!! έχουμε DUSTER!!!!!!!!!!!
|
|
|
Post by alkaios on Mar 21, 2018 13:01:49 GMT 2
Κι όσοι δεν έχουμε ακόμα Duster....έχουμε....τσίπουρα!
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Mar 21, 2018 13:05:14 GMT 2
Κι όσοι δεν έχουμε ακόμα Duster....έχουμε....τσίπουρα! είπαμε...και σεις σε καλό δρόμο είστε...και προς το παρόν, μεεε μέλλον!!!
|
|