|
Post by gprot on May 28, 2023 14:05:58 GMT 2
Καλησπέρα! Η μπαταρία μας τελείωσε, κυριώς λόγω μεγάλων διαστημάτων ακινησίας (ελπίζω...) και αύριο πάμε επειγόντως για αλλαγή ( teo, τι ώρα να σου έρθω  ). Για να σωθεί η επόμενη όμως, θα μπαίνει από εδώ και στο εξής, επάνω φορτιστής όσο το αυτοκίνητο θα κάθεται, που θα ενεργοποιείται κάθε ~10μέρες. Το θέμα ειναι αν γνωρίζει κανείς (εκ πείρας) κάποια αξιόπιστη μάρκα φορτιστή όμως... Η λειτουργίες τους ειναι λίγο πολύ ίδιες, αλλά αυτό που έχει σημασία για μένα ειναι η αξιοπιστία για να μην έχουμε καμιά υπερφόρτιση και άλλα τρεχάματα μετά... Έχω ήδη έναν από τα Lidl εδώ και χρόνια, που λειτουργεί ικανοποιητικά αλλά δεν τον εμπιστεύμαι για μακροχρόνια χρήση δυστυχώς. Έχω δει Black&Decker, Noco, CTEK & Telwin αλλά κρίνω μόνο από το όνομα και από το ότι έχουν και πολύ ακριβούς φορτιστές (άρα ενεργοποιούνται στο χώρο των φορτιστών) Κάθε άποψη ευπρόσδεκτή!!!
|
|
dusterhero
Junior Member

Μάρκα: dacia
Μοντέλο: Duster II
Χρονολογία παραγωγής: 2018
Κινητήρας: dci
Έκδοση: sportive
Χρώμα: μαυρο
Κίνηση: 4x4
Μετάδοση: Χειροκίνητο
|
Post by dusterhero on Jun 8, 2023 16:57:54 GMT 2
CTEK MXS 5.0 ως πρώτη επιλογή. Εξαιρετικά ποιοτικός φορτιστής. Και ο einhell του lidl είναι επίσης πολύ καλός. Ειδικά η δεύτερη και πιο πρόσφατη έκδοση που έβγαλε με την οθόνη. Αν έχεις ήδη φορτιστή δεν χρειάζεται να πάρεις άλλον ακριβότερο για τη χρήση που τον θες. Και του lidl έχει προστασίες από υπερφορτώσεις κλπ. Όσον αφορά την μπαταρία σου μπορείς να δοκιμάσεις να την φορτίσεις πριν την αλλάξεις. Στο lockdown έμεινε κι εμένα από μπαταρία σε σημείο που δεν γύριζε καν η μίζα και απλά την φόρτισα και την έχω μέχρι σήμερα. Ένα σημάδι για την υγεία της μπαταρίας είναι η λειτουργία του start stop. Σταματά να λειτουργεί όταν η μπαταρία είναι κάτω από το 80% της χωρητικότητάς της. Αν μετά από φόρτιση ή μεγάλη διαδρομή συνεχίζει να μην λειτουργεί το s/s σημαίνει πως φτάνει στο τέλος της ζωής της. Αν έχεις κλειστό χώρο και μπαίνει ο φορτιστής 10 ημέρες ανά εξάμηνο μπορείς να την διατηρήσεις σε καλή κατάσταση για πολλά χρόνια. Ειδικά για συντήρηση της μπαταρίας ακόμη κι ένας φορτιστής για μηχανάκια μπορεί να κάνει καλή δουλειά (π.χ. ctek xs 0.8), απλά όταν θα έχει αποφορτιστεί και θα θες κανονική φόρτιση θα κάνει αρκετές ημέρες.
|
|
|
Post by vnikolaidis73 on Jun 9, 2023 9:17:21 GMT 2
Το LIDL αν δε κάνω λάθος έχει μόνο Pakside. Einhell πρέπει να το είδες αλλού
|
|
|
Post by gprot on Jun 13, 2023 15:14:55 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ με ...καθυστέρηση! Τελικά πήρα τον NOCO Genius 2 που, ΝΑΙ ξέρω, ειναι μικρός για την μπαταρία μας. Ειμαι μικρός για φόρτιση αλλά για συντηρηση-φρεσκάρισμα κάνει μια χαρά! Αυτό που δεν ανέφερα στο αρχικό post ειναι ότι το αυτοκίνητο παραμένει ακινητοποιημένο αρκετές ημέρες/εβδομάδες λόγω απουσίας μας στο εξωτερικό. Γι αυτό απέφυγα να χρησιμοποιήσω τον φορτιστή του Lidl (Parkside), μήπως τυχόν και έχει κανένα θέμα αξιοπιστίας (τον έχω και πολλά χρόνια...). Προτίμησα τον NOCO γιατί: - Έχει ασφάλεια ακριβώς μετά τα κροκοδειλάκια
- Έχει αισθητήρα θερμοκρασίας και αν ανέβει πολύ (στο χώρο), κόβει από μόνος του
Ο καιρός θα δείξει...
|
|