|
Post by Γιάννης (Dusterix) on Mar 28, 2018 23:37:02 GMT 2
Σπύρο δε μου πρότειναν να καθαρίσουν το μήνυμα όπως λες ταυτόχρονα με το σέρβις. Το μήνυμα σβήστηκε τη μέρα που παρουσιάστηκε το θέμα. Μάλιστα το σέρβις κλείστηκε για μια εβδομάδα αργότερα (η Παρασκευή που μας πέρασε) λόγω φόρτου εργασίας του συνεργείου (δεν είχαν κενά κανένα πρωινό κι έτσι περίμενα μια βδομάδα για σέρβις. Το λαμπάκι έσβησε την ίδια μέρα που δημιουργήθηκε το θέμα. Πάντως στα αυτιά μου (ήχος κινητήρα & συμπεριφορά αυτοκινήτου) και στα μάτια μου (ταυτόχρονη εμφάνιση στα 20.000 χλμ) τείνω να πιστεύω ότι υπάρχει λάθος στον εγκέφαλο και δεν είναι κάποιο μηχανικό πρόβλημα, καθότι επαναλαμβάνω το λαμπάκι της αντίστασης άναψε ακριβώς με τη συμπλήρωση 20.000 χλμ. Ούτε στα 19.950 αλλά ούτε και στα 20.136. Δε νομίζω πια να συμβαίνει κάτι άλλο και να άναψε ακριβως στα 20.000 Στο σέρβις λοιπόν που πήγα ασχολήθηκα λίγο παραπάνω και σε σχετικές επίμονες ερωτήσεις μου με το θέμα μου είπαν ότι έχει εμφανιστεί το ίδιο θέμα σε άλλα μοντέλα του ομίλου. Το ζήτημα κατ' εμέ αγαπητοί συνάδελφοι είναι η στάση της αντιπροσωπείας. Δεν μπορεί να σου βγαίνει αυτό το πρόβλημα σε κάποια μοντέλα και απλά να το σβήνει ο μηχανικός. Κάνε κάτι γι αυτό. Δηλαδή πρέπει να αρχίσω πάλι σε συνεργασία με άλλον παθόντα να πρήζουμε την Αθήνα (κεντρικά) για να ασχοληθεί με το θέμα και να πάρει επιτέλους επίσημη απάντηση από Γαλλία;;;; Το έκανα με τον Πέτρο για το θέμα του start & stop και ευτυχώς λύθηκε το θέμα και για εμάς αλλά και για αρκετούς ακόμα πιστεύω.
|
|
|
Post by Γιάννης (Dusterix) on Mar 28, 2018 23:41:12 GMT 2
Στα μάτια μου λοιπόν η αντιπροσωπεία ή μάλλον πιο σωστά ο όμιλος (εφόσον αυτό έχει εμφανιστεί και σε "αδερφάκια" και "ξαδερφάκια") θα έπρεπε να το κοιτάξει και με επίσημο τρόπο να το λύσει .Τόσο δύσκολο είναι πια ένα mail στη Γαλλία για να ασχοληθούν τα σαΐνια εκεί και να βρουν τη λύση έτσι ώστε με ένα update να λυθεί το θέμα άπαξ δια παντός;;;; Καλό και άγιο το Duster και value for money κ.ο.κ, αλλά το after sales είναι αυτό που μένει μετά την αγορά και το βγάλσιμο του νάιλον από τα καθίσματα... Τι να πω; Ίσως είμαι πολύ απαιτητικός, αλλά έτσι είμαι και στη δουλειά μου και φροντίζω να παρέχω το καλύτερο δυνατόν στον πελάτη.
|
|
|
Post by spiduster on Mar 29, 2018 7:10:56 GMT 2
Επαναλαμβάνω ... Το μήνυμα διεγράφη ακριβώς γιατί πραγματοποιήθηκε στο δικό μου όχημα "εκμάθηση του υπολογιστή". Αυτό έγινε με τον μόνο τρόπο που μπορεί να γίνει ώστε να μην επανεμφανιστεί μήνυμα λάθους. Με update του εγκεφάλου. Δεν μπήκε δηλαδή το όχημά μου στο διαγνωστικό για να του σβήσουν έτσι απλά το log...Αν ήταν έτσι θα το είχε ξαναβγάλει. Επειδή η δική μου η δουλειά είναι πάρα πολύ απαιτητική και μάλιστα στον τομέα πληροφορικής, γνωρίζω πολύ καλά ότι δεν αρκεί να "σβήσει" manually ένα μήνυμα λάθους για να διορθωθεί οποιοδήποτε πρόβλημα. Όσον αφορά το λάθος στον εγκέφαλο υπήρξε και στην δική μου περίπτωση τέτοιο αλλά δεν είχε καμία σχέση με τα προβλεπόμενα χλμ συντήρησης. Κάθε λαμπάκι σχετίζεται με συγκεκριμένη υπηρεσία που εξυπηρετεί ο υπολογιστής του αυτοκινήτου και δεν τολμώ να φανταστώ ή να υποθέσω τι θα γίνονταν αν για άλλη υπηρεσία - πρόβλημα άναβε διαφορετικό λαμπάκι από αυτό που προβλέπονταν. Για το θέμα αυτό δεν διαπίστωσα κάποιο μελανό σημείο είτε του αντιπροσώπου ή του κατασκευαστή. Μάλλον οι περισσότεροι εδώ μέσα έχουμε μάθει σε Ιαπωνικά, δεν εξηγείται αλλιώς. Σε Γερμανικά και Ιταλικά δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα καντραν είναι σαν χριστουγεννιάτικα δέντρα.
|
|
dusteryamahar1
New Member
Μάρκα: DACIA
Μοντέλο: Duster I
Χρονολογία παραγωγής: 2011
Κινητήρας: 1.5 dci
Χρώμα: ΜΑΥΡΟ
Κίνηση: 4x4
Μετάδοση: Χειροκίνητο
|
Post by dusteryamahar1 on Jul 30, 2018 10:28:00 GMT 2
καλημερα σας.ειμαι καινουριος εδω κ μολις διαβασα το προβλημα με το λαμπακι της προθερμανσης.περιπου εχω κ εγω ενα θεματακι.αναβει για 5 λεπτα περιπου ενω οδηγω κ μετα σβηνει μονο του.π.χ. στα 600 χιλιομετρα μου το εκανε 4 φορες.κ τα χιλιομετρα μου ειναι 145000 γνωριζετε κατι;ευχαριστω
|
|
|
Post by Γιάννης (Dusterix) on Aug 1, 2018 23:36:38 GMT 2
Από τη μικρή μου εμπειρία δεν ξέρω κάτι αντίστοιχο, πέρα από αυτό που συνέβη σε μένα και αναλύεται σε αυτές τις συγκεκριμένες σελίδες. Καλό θα ήταν να επισκεφτείς αντιπροσωπεία για να λυθεί το μυστήριο. Οχι τπτ άλλο, αλλά όταν άναψε στη δική μου περίπτωση κόντεψα να τρελαθώ γιατί άνοιξα το manual κι έλεγε άμεση ακινητοποίηση και επίσκεψη σε αντιπροσωπεία.
|
|
|
Post by marios on Aug 2, 2018 9:27:38 GMT 2
Για αντικατασταση λάδιων είναι ρε παιδιά διαβάστε το άλλο θέμα. Δεν είναι κάτι. Διαβάστε και κάνα μανουαλ. Σελιδα 1.53
|
|
xristosjos
Junior Member

Μάρκα: DACIA
Μοντέλο: Duster I
Χρονολογία παραγωγής: 2017
Κινητήρας: 1.5 Disel
Έκδοση: Prestige
Χρώμα: grey
Κίνηση: 4x4
Μετάδοση: Χειροκίνητο
Κατοχή από: 09/3/2022
Όνομα: Χρηστος
|
Post by xristosjos on Dec 9, 2022 17:37:33 GMT 2
καλησπερα σημερα σε ταξιδι που εκανα στην θεσσαλονικη μετα απο 2,5 ωρες δρομου και που εφτασα στην θεσσαλονικη μου αναψε το λαμπακι τις αντιστασεις το πορτοκαλι χρωμα το πηγα στο συνεργειο και η βλαβη που εβγαλε κομενο σωληνα που παει στο dpf μαλιστα υπαρχει ακομα ενας σωληνας χρωματος πρασινος οπως με ειπαν που ειναι και αυτος ετοιμος να κοπη και θα χρειαστει αλλαγη αλλα δεν τον ειχαν οποτε με την επιστροφη μου θα πρεπει να τον αλλαξω αυτα τα αναφερω παιδια για να παρετε μια ιδεα σχετικα με τις βλαβες και με την ενδειξει τις αντιστασεις να πω πως οσο ηταν αναμενο το λαμπακι το αυτοκινητο δεν τραβουσε και ειδα μια αυξηση καταναλωσης 6,7-6,8
|
|