vagdus
Junior Member

Μάρκα: DACIA
Μοντέλο: Duster II
Χρονολογία παραγωγής: 2018
Κινητήρας: 1.5 dCi
Έκδοση: 4x4 Sportive
Χρώμα: Grey Comet
Κίνηση: 4x4
Μετάδοση: Χειροκίνητο
Κατοχή από: 5/2018
|
Post by vagdus on Apr 15, 2018 22:46:57 GMT 2
|
|
|
Post by ktgeo on Apr 16, 2018 20:28:39 GMT 2
Πολύ νέος στο χώρο του off-road και έχω παραγγείλει και εγώ γκρι comet. Τα σκαλοπάτια λένε ενοχλούν το offroading γιατί βρίσκουν. Άρα αν σε απασχολεί αυτό το κομμάτι θα ειναι λιγο πρόβλημα. Οπτικά είναι πολύ όμορφα για μενα! Τέλος με το pullbar πάλι από ότι έχω ακούσει θα έχεις θέμα με την ασφάλεια, σε περίπτωση τρακάρισματος , αφού κάτι που προεξέχει ειναι παράνομο. Οι παλιοί, ίσως να μπορούσαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τα λεγόμενα μου.
|
|
|
Post by dusterpillar on Apr 16, 2018 20:30:33 GMT 2
H γνώμη μου είναι ότι δεν προσφέρουν τίποτε άλλο από εμφάνιση (κι αυτή υποκειμενική είναι). Προσωπικά δε μου αρέσουν. Τα σκαλοπάτια θα σε χαμηλώσουν 5 πόντους τουλάχιστον όπως και το bull bar κάτι πόντους μπροστά. Αν κάνεις off road θα χαλαστείς. Επίσης προσθέτεις βάρος στο αυτοκίνητο με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αν όμως αποφασίσεις να τα πάρεις τότε καλοφόρετα να είναι.
|
|
|
Post by Κώστας Παπακωνσταντίνου on Apr 16, 2018 20:51:39 GMT 2
Πολύ νέος στο χώρο του off-road και έχω παραγγείλει και εγώ γκρι comet. Τα σκαλοπάτια λένε ενοχλούν το offroading γιατί βρίσκουν. Άρα αν σε απασχολεί αυτό το κομμάτι θα ειναι λιγο πρόβλημα. Οπτικά είναι πολύ όμορφα για μενα! Τέλος με το pullbar πάλι από ότι έχω ακούσει θα έχεις θέμα με την ασφάλεια, σε περίπτωση τρακάρισματος , αφού κάτι που προεξέχει ειναι παράνομο. Οι παλιοί, ίσως να μπορούσαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τα λεγόμενα μου. Για τα σκαλοπάτια σου απάντησαν πολύ σωστά.Μόνο εμφάνιση και μηδέν πρακτικότητα.Με τα pullbar,σωστά το λές.Αν εμπλακείς σε ατύχημα,το πρόβλημα με την ασφαλιστική είναι δεδομένο.
|
|
vagdus
Junior Member

|
Post by vagdus on Apr 17, 2018 7:44:23 GMT 2
Αυτό με το bullbar και τις ασφαλιστικές δεν το ήξερα. Πάντως σε ερώτηση που έκανα προς την αντιπροσωπεία, το εργοστασιακό bullbar έχει έγκριση τύπου και μπορείς να κυκλοφορείς κανονικά. Γι' αυτό εξεπλάγειν σχετικά με την κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος. Γιατί αν δεν σε καλύπτει, τότε δεν το συζητάμε κάν...
|
|
|
Post by fsword on Apr 17, 2018 7:58:49 GMT 2
Κι εγώ αυτό ξέρω για τα bull bar και γενικότερα οτιδήποτε αλλάζει τις διαστάσεις του αυτοκινήτου (π.χ. κανονικά ο κοτσαδόρος πρέπει να είναι αποσπώμενος έτσι ώστε να βγαίνει όταν δε ρυμουλκούμε κάτι, άλλο που οι περισσότεροι τον αφήνουν επάνω).
Αλλά για να είσαι κι εσύ 100% σίγουρος πάρε ένα τηλέφωνο την ασφαλιστική σου να ρωτήσεις. Μπορεί κάτι να έχει αλλάξει ή να υπάρχουν εξαιρέσεις κτλ.
|
|
vagdus
Junior Member

|
Post by vagdus on Apr 20, 2018 11:16:39 GMT 2
Η διαδικασία είναι η εξής: από τη στιγμή που είναι το εργοστασιακό με έγκριση τύπου, έρχεται πραγματογνώμονας από την ασφαλιστική να το καταγράψει όταν τοποθετηθεί και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! Απλά η ασφαλιστική πρέπει να το ξέρει και να είναι πιστοποιημένο.
|
|
Νωντας
New Member
Μάρκα: Duster
Χρονολογία παραγωγής: 2019
Κινητήρας: K9k
Έκδοση: Techroad
Χρώμα: Μαύρο
Κατοχή από: 2022
|
Post by Νωντας on Dec 11, 2022 18:24:16 GMT 2
Καλησπέρα παιδιά.αν και το θέμα παλιό θα σας πω τι ξέρω για το bull bar.αν είναι εργοστασιακό και έχει μπει από αντιπροσωπεία τότε αναγράφεται επάνω στην άδεια κυκλοφορίας και δεν έχεις κανένα θέμα.οπως πχ με τον κοτσαδορο.οσο για τα σκαλοπάτια ωραία αλλά χάνεις ύψος.εγω το πήρα και τα είχε όλα επάνω.αλλα λογο κυνηγίου θέλω να αρχίζω να αφαιρώ πράγματα..
|
|
|
Post by dasterbour on Mar 3, 2023 13:30:56 GMT 2
Καλησπέρα παιδιά.αν και το θέμα παλιό θα σας πω τι ξέρω για το bull bar.αν είναι εργοστασιακό και έχει μπει από αντιπροσωπεία τότε αναγράφεται επάνω στην άδεια κυκλοφορίας και δεν έχεις κανένα θέμα.οπως πχ με τον κοτσαδορο.οσο για τα σκαλοπάτια ωραία αλλά χάνεις ύψος.εγω το πήρα και τα είχε όλα επάνω.αλλα λογο κυνηγίου θέλω να αρχίζω να αφαιρώ πράγματα.. Καλησπέρα σας. Για τα bull bar επειδή και εγώ όταν το αγόρασα δεν είχε τα τοποθέτησα μετά. Η διαδικασία είναι η εξής δεδομένου ότι θα πάρεις το εργοστασιακό με έγκριση τύπου.. Πηγαίνεις στο υπουργείο μεταφορών. Κάνεις μια αίτηση και κλείνεις ραντεβού να πας να το ελέγξουν. Εννοητε ότι όταν το τοποθετήσεις στα χαρτιά με την έγκριση τύπου θα πρέπει η κάθε σελίδα να έχει τη σφραγίδα της αντιπροσωπείας. Με αυτά λοιπόν τα χαρτιά και την άδεια πας στο ραντεβού και το βλέπει εμπειρογνώμονας. Στη συνέχεια σου αλλάζουν την άδεια και αναγράφει πάνω και το εξάρτημα που τοποθετησες. Το ίδιο γίνεται και με τον κοτσαδορο. Καλό είναι όταν πας στο υπουργείο να έχεις μαζί σου και τον νόμο που αναφέρει όλη τη διαδικασία. Αυτό το λέω γιατί εγώ όταν πήγα ήταν αρνητικοί και μου λέγαν ότι δεν γίνεται. Όταν τους έδειξα τη νομοθεσία, η απάντηση τους ήταν ότι δεν είχαν προλάβει να διαβάσουν όλο το νομό. Ειχαν γνώση μόνο για τον κοτσαδορο. Θα βρω και το νομό και θα τον ανεβάσω εδώ για όποιον ενδιαφέρεται.
|
|
dusterbour
Junior Member

Μάρκα: Dacia
Μοντέλο: Duster I
Κινητήρας: 1.5 dci 110 Εuro 6
Έκδοση: Sportive
Χρώμα: Grey comet
Κατοχή από: 2-1-2018
|
Post by dusterbour on Mar 3, 2023 13:47:39 GMT 2
|
|
dusterbour
Junior Member

Μάρκα: Dacia
Μοντέλο: Duster I
Κινητήρας: 1.5 dci 110 Εuro 6
Έκδοση: Sportive
Χρώμα: Grey comet
Κατοχή από: 2-1-2018
|
Post by dusterbour on Mar 3, 2023 13:50:42 GMT 2
Αάσα και κάτι ακόμη. Αν τοποθετήσει κάποιος bull bar θα πρέπει να το δηλώσει στο υπουργείο, διαφορετικά θα το κόψουν το αυτοκίνητο στο ΚΤΕΟ.
|
|
Νωντας
New Member
Μάρκα: Duster
Χρονολογία παραγωγής: 2019
Κινητήρας: K9k
Έκδοση: Techroad
Χρώμα: Μαύρο
Κατοχή από: 2022
|
Post by Νωντας on Mar 11, 2023 21:44:32 GMT 2
Σίγουρα θα πρέπει να δηλωθεί, γιατί πέρα από το ΚΤΕΟ που πρέπει να περάσει αν που μπορείς να το βγάλεις και να το ξαναβάλεις για πλακα είναι και το θέμα με την ασφαλιστική το βασικότερο πιστεύω.σε περίπτωση τρακαρισματος δεν θα σε καλύψει.
|
|
|
Post by zerosandtwos on Jun 26, 2023 1:08:35 GMT 2
Γεια και χαρά σε όλους! Προσωπικά ήθελα να ρωτήσω για τα σκαλοπάτια γιατί ενδιαφέρομαι (καθώς έχω και μικρά παιδιά που ανεβαίνουν). Στην αντιπροσωπεία όταν ρώτησα μου είπαν την εξωφρενική τιμή των 700 ευρώ! Ήθελα να ρωτήσω: Μπορώ να βάλω αλλού σκαλοπάτια; Υπάρχει πιο φτηνή λύση; Θα έχω πρόβλημα με την εγγύηση αν βάλω; Σας ευχαριστώ πολύ.
|
|