nemesis
Junior Member

Μοντέλο: Duster II
Κινητήρας: 1.5 dci
Έκδοση: Sportive
Χρώμα: White
Κίνηση: 4x4
Μετάδοση: Χειροκίνητο
Κατοχή από: 10/05/18
|
Post by nemesis on Jul 22, 2018 11:31:31 GMT 2
Σε εσάς που εμφανίστηκε αυτό το μήνυμα, να σας ενημερώσω ότι η χρονική στιγμή συμπίπτει με τις συνήθης ημερομηνίες που γίνονται released τα updates των χαρτών από το Naviextras. Εγώ έκανα την αναβάθμιση των χαρτών (btw, η τελευταία έκδοση είναι η 2017.Q4) στις 5 Ιουλίου και μετά από λίγες ημέρες μου εμφανίστηκε το μήνυμα αυτό... Προφανώς, είναι προγραμματισμένο να εμφανίζεται περίπου στις περιόδους που συνήθως βγαίνουν νέοι χάρτες. Με την ευκαιρία, να σας πω ότι αναβάθμιση λαμβάνει και το ίδιο το λογισμικό του Media Nav (από την έκδοση 9.1.1 -> 9.1.3, στη δική μου περίπτωση). Στη πραγματικότητα, πρώτα έλαβε την αναβάθμιση του Media Nav και μετά των χαρτών. Όταν ολοκληρωθούν αυτές οι δύο ενέργειες, θα πρέπει να ξανατοποθετήσετε το usb stick σας στον υπολογιστή σας καθώς, θα πρέπει να εγκαταστήσετε και ένα bug fix που διορθώνει το πρόβλημα με το time zone (για να μπορεί να ενημερώνεται η ώρα από τους δορυφόρους). Καλημέρα. Έκανα και εγώ αρχικά ενημέρωση του λογισμικού, από 9.1.1 σε 9.1.3 (του πατέρα μου είχε αρχική έκδοση την 9.1.2). Και πριν λίγες ημέρες έκανα την ενημέρωση στους χάρτες, μετά το μνμ που εμφανίστηκε, στην έκδοση 2017.Q4. Διαβάζοντας το ποστ σου, σήμερα έκανα προσπάθεια για νέα ενημέρωση, για τους δορυφόρους όπως γράφεις. Αλλά, δυστυχώς, δεν το κατάφερα. Δεν μου έβγαλε κάποια νέα ενημέρωση. Να σημειώσω ότι το μνμ ειδοποίησης για την νέα έκδοση των χαρτών εξακολουθεί να εμφανίζεται.... Κάποια λύση, τι να κάνω έξτρα? Ευχαριστώ!
|
|
txdkts
Junior Member

Μάρκα: Dacia
Χρονολογία παραγωγής: 2018
Κινητήρας: 1.5 dCi
Χρώμα: Λευκό
Κίνηση: 4x2
Κατοχή από: 6/2018
|
Post by txdkts on Jul 22, 2018 14:41:36 GMT 2
Nemesis, μετά τις αναβαθμίσεις, η ώρα στο Media-Nav, είναι η σωστή; Αν είναι σωστή τότε δεν χρειάζεται να εγκαταστήσεις το tzone bug fix. Στη δική μου συσκευή έδειχνε 5 ώρες μετά τη πραγματική ώρα... Μετά το συγκεκριμένο update, όλα καλά! Όσον αφορά το μήνυμα ειδοποίησης για αναβάθμιση χαρτών, εμένα μου το έδειξε μία μόνο φορά μετά το update των χαρτών και δεν το ξαναεμφάνισε. Ενδεχομένως να έχεις προβεί στην ακόλουθη διαδικασία αλλά για να είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει (προς στιγμήν) κάποια άλλη αναβάθμιση, ξαναβάλε το usb stickάκι στο Media Nav και μέσα από την επιλογή αναβάθμισης χαρτών, ξαναπάρε ένα "fingerprint". Πήγαινε στον υπολογιστή σου και αφού εκκινήσεις την εφαρμογή Dacia Media Nav Toolbox, σύνδεσε το stickάκι σου. Αφού το αναγνωρίσει η εφαρμογή, δες αν επιλέγοντας το tab "Updates", σου εμφανίσει κάποιο update (btw, σήμερα είδα ότι υπάρχει διαθέσιμο άλλο ένα fix!): Update tab
New content
|
|
|
Post by hlias3 on Jul 22, 2018 15:46:33 GMT 2
Ρε συ tyxodiokth μας έχεις στείλει με τις οδηγίες και τις γνώσεις σου … Εγώ αισθάνομαι σαν να ζω στην παλαιολιθική εποχή χαχαχαχαχ
Δεν μπορούσαν να το κάνουν πιο εύκολο. Να είχε σύνδεση στο internet το Duster και εμείς απλώς με το πάτημα ενός κουμπιού να κάναμε ανανέωση,
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jul 22, 2018 15:54:02 GMT 2
Αν καταλαβαίνω καλά, μόνο την πρώτη ενημέρωση μπορούμε να κανουμε με αυτόν τον τρόπο...οι επόμενες θα πρέπει να μεταβαίνουμε στην αντιπροσωπεία (επι πληρωμής) η και να αγοράζουμε μεσω της εφαρμογης...
|
|
|
Post by hlias3 on Jul 22, 2018 17:46:24 GMT 2
Η ενημέρωση του λογισμικού έγινε, από 9.1.1 σε 9.1.3 !!! Όποιος την κάνει εντός 90 ημερών είναι δωρεάν. Από την αντιπροσωπεία μου είπαν ότι αν η αναβάθμιση γίνει μετά τις 90 ημέρες ( και γενικά για τις επόμενες αναβαθμίσεις ) το κόστος ανέρχεται σε 60 €. Τώρα αυτό που μένει είναι να πάω την Κορίνθου-Πατρών ή την Αντιρρίου-Ιωαννίνων για να δω αν όντως έχει ενημερωθεί ο χάρτης …
|
|
|
Post by ktgeo on Jul 22, 2018 18:40:08 GMT 2
|
|
nemesis
Junior Member

Κινητήρας: 1.5 dci
Χρώμα: White
Κατοχή από: 10/05/18
|
Post by nemesis on Jul 22, 2018 20:00:34 GMT 2
Nemesis, μετά τις αναβαθμίσεις, η ώρα στο Media-Nav, είναι η σωστή; Αν είναι σωστή τότε δεν χρειάζεται να εγκαταστήσεις το tzone bug fix. Στη δική μου συσκευή έδειχνε 5 ώρες μετά τη πραγματική ώρα... Μετά το συγκεκριμένο update, όλα καλά! Όσον αφορά το μήνυμα ειδοποίησης για αναβάθμιση χαρτών, εμένα μου το έδειξε μία μόνο φορά μετά το update των χαρτών και δεν το ξαναεμφάνισε. Ενδεχομένως να έχεις προβεί στην ακόλουθη διαδικασία αλλά για να είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει (προς στιγμήν) κάποια άλλη αναβάθμιση, ξαναβάλε το usb stickάκι στο Media Nav και μέσα από την επιλογή αναβάθμισης χαρτών, ξαναπάρε ένα "fingerprint". Πήγαινε στον υπολογιστή σου και αφού εκκινήσεις την εφαρμογή Dacia Media Nav Toolbox, σύνδεσε το stickάκι σου. Αφού το αναγνωρίσει η εφαρμογή, δες αν επιλέγοντας το tab "Updates", σου εμφανίσει κάποιο update (btw, σήμερα είδα ότι υπάρχει διαθέσιμο άλλο ένα fix!): Update tab
New contentΝαι, μετά την ενημέρωση η ώρα είναι η κανονική ,δεν είχε κάποιο θέμα. Ευχαριστώ!
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jul 22, 2018 20:29:39 GMT 2
Η (διαζευτικόν) δεν αλλαζεις τίποτα κ χρεισιμοποιεις το κινητό σου όταν θες χάρτες...
|
|
txdkts
Junior Member

|
Post by txdkts on Jul 22, 2018 22:16:39 GMT 2
Δεν μπορούσαν να το κάνουν πιο εύκολο. Να είχε σύνδεση στο internet το Duster και εμείς απλώς με το πάτημα ενός κουμπιού να κάναμε ανανέωση, Ηλία, αν το αυτοκίνητό μας είχε αυτή τη δυνατότητα, δεν θα λεγόταν Duster αλλά Tesla!... Την διαδρομή που λες ότι θέλεις να κάνεις, την έκανα πριν δύο εβδομάδες και οι νέοι δρόμοι είναι χαρτογραφημένοι κανονικά!
|
|
txdkts
Junior Member

|
Post by txdkts on Jul 22, 2018 22:43:32 GMT 2
Η (διαζευτικόν) δεν αλλαζεις τίποτα κ χρεισιμοποιεις το κινητό σου όταν θες χάρτες... Τα 549€ που κοστίζει η πρόταση του ktgeo είναι σίγουρα αποτρεπτικά! Με τόσα χρήματα, και αν ισχύει αυτό που είπαν από την αντιπροσωπεία στον Ηλία ότι κάθε αναβάθμιση κοστίζει 60€, τότε, δεδομένου ότι δεν χρειαζόμαστε παραπάνω από μία ενημέρωση χαρτών τον χρόνο, θα μπορούσαμε να κάνουμε αναβάθμιση για 9 χρόνια! Οπότε, Πέτρο, συμφωνώ μαζί σου. Όταν παλιώσουν οι χάρτες που "φοράει" το Media Nav, η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιούμε το Google Maps ή το Here του κινητού (που έχει τους ίδιους χάρτες με το Media Nav), τα οποία διαθέτουν δωρεάν ενημερώσεις χαρτών για πάντα και μπορούν να λειτουργήσουν και σε offline mode ώστε να μην χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν δεδομένα από το κινητό σας.
|
|
nikou85
Junior Member

Κινητήρας: 1461
Έκδοση: Diesel
Χρώμα: Bez dune
Κατοχή από: Ιουνιο 2018
|
Post by nikou85 on Jul 23, 2018 12:40:33 GMT 2
Στο δικο μου αν και δεν εχουν περασει 90 ημερες προσπαθω να κανω το update(αφου εχω συγχρονισει το φλασακι στο αμαξι) και στο toolbox μου βγαζει συνεχως αυτη τη σελιδα σαν να μην αναγνωριζει το φλασάκι! Ξερεις καποιος τι πρεπει να κανω; 
|
|
|
Post by fanis on Jul 23, 2018 13:24:39 GMT 2
|
|
txdkts
Junior Member

|
Post by txdkts on Jul 23, 2018 13:26:51 GMT 2
Έχεις κατεβάσει και εγκαταστήσει την εφαρμογή από εδώ; Αν όχι, κάνε πρώτα αυτή την ενέργεια. Στη συνέχεια, πριν βάλεις το stickάκι στον υπολογιστή σου, θα πρέπει να τρέξεις την εφαρμογή "Dacia Media Nav Toolbox". Αφού γίνει αυτό, βάλε στο usb σου και αυτόματα θα το αναγνωρίσει. Κατόπιν, επιλέγεις το κουμπί "Updates" στα αριστερά της οθόνης και ακολουθείς τις οδηγίες του προγράμματος. Μην ξεχνάς ότι για να κάνεις αναβάθμιση των χαρτών, θα πρέπει να έχεις δημιουργήσει πρώτα ένα account εδώ: dacia.naviextras.com/shop/portal τα οποία credentials θα χρησιμοποιήσεις και στην εφαρμογή του υπολογιστή σου. Φάνη, με πρόλαβες για 2 λεπτά!...
|
|
nikou85
Junior Member

|
Post by nikou85 on Jul 23, 2018 13:31:01 GMT 2
εχεις δικιο φανη! Σευχαριστω φιλε!
|
|
nikou85
Junior Member

|
Post by nikou85 on Jul 23, 2018 13:31:45 GMT 2
Έχεις κατεβάσει και εγκαταστήσει την εφαρμογή από εδώ; Αν όχι, κάνε πρώτα αυτή την ενέργεια. Στη συνέχεια, πριν βάλεις το stickάκι στον υπολογιστή σου, θα πρέπει να τρέξεις την εφαρμογή "Dacia Media Nav Toolbox". Αφού γίνει αυτό, βάλε στο usb σου και αυτόματα θα το αναγνωρίσει. Κατόπιν, επιλέγεις το κουμπί "Updates" στα αριστερά της οθόνης και ακολουθείς τις οδηγίες του προγράμματος. Μην ξεχνάς ότι για να κάνεις αναβάθμιση των χαρτών, θα πρέπει να έχεις δημιουργήσει πρώτα ένα account εδώ: dacia.naviextras.com/shop/portal τα οποία credentials θα χρησιμοποιήσεις και στην εφαρμογή του υπολογιστή σου. Φάνη, με πρόλαβες για 2 λεπτά!... σευχαριστω το εκανα!
|
|