george83
Junior Member

Μάρκα: Dacia Duster
Χρονολογία παραγωγής: 2019
Κινητήρας: 1,3lt Turbo 130hp
Έκδοση: Prestige
Χρώμα: Dune Beige
Κίνηση: 4x2
Μετάδοση: Χειροκίνητο
Κατοχή από: 5/7/2019
|
Post by george83 on Jul 21, 2019 13:47:48 GMT 2
Εγώ που το πήρα πριν από 15 μέρες είχε.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jul 23, 2019 11:41:09 GMT 2
Αυτόματα φώτα ναι. Υαλοκαθαριστήρες όχι
|
|
|
Post by antonis peroulis on Jul 23, 2019 12:23:50 GMT 2
Εγώ παρέλαβα την προηγούμενη εβδομάδα. Νόμιζα πως έχει αλλά αν δεν βρέξει δεν θα καταλάβω. Μήπως να ρίξω κανένα κουβά νερό 😅😅😅
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jul 23, 2019 12:55:53 GMT 2
Εγώ παρέλαβα την προηγούμενη εβδομάδα. Νόμιζα πως έχει αλλά αν δεν βρέξει δεν θα καταλάβω. Μήπως να ρίξω κανένα κουβά νερό 😅😅😅 ΔΕν θα έχει....... αν είχε θα εβλεπες την επιλογή στον μοχλοδιακόπτη
|
|
vpduster2018
Junior Member

Μάρκα: Dacia
Μοντέλο: Duster II
Χρονολογία παραγωγής: 2018
Κινητήρας: 1.5 DCI
Χρώμα: Λευκό
Κίνηση: 4x4
Κατοχή από: 8/6/2018
Όνομα: Βαγγέλης
|
Post by vpduster2018 on Jul 24, 2019 13:27:11 GMT 2
Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά. Η ρύθμιση γίνεται και με αναμμένη την μηχανή αλλά και στην θέση πριν την εκκίνηση. Εγώ την έκανα με αναμμένη (λόγω kealess συστήματος). Εχω ενεργοποιήσει και ΤΟ CORNERING. Δεν τίθεται θέμα εγγύησης καθώς δεν προσθέτεις κάτι extra. Μόλις ενεργοποίησα αυτόματους υαλοκαθαριστήρες και cornering lights! Σχετικά εύκολο μπορώ να πω, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jul 24, 2019 14:34:53 GMT 2
Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά. Η ρύθμιση γίνεται και με αναμμένη την μηχανή αλλά και στην θέση πριν την εκκίνηση. Εγώ την έκανα με αναμμένη (λόγω kealess συστήματος). Εχω ενεργοποιήσει και ΤΟ CORNERING. Δεν τίθεται θέμα εγγύησης καθώς δεν προσθέτεις κάτι extra. Μόλις ενεργοποίησα αυτόματους υαλοκαθαριστήρες και cornering lights! Σχετικά εύκολο μπορώ να πω, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Tι εννοείς αυτόματους? Εχει αισθητήρα νερού κ απλά κάθετε? Για εξηγήσου λίγο ..... Πως δουλεύουν??
|
|
vpduster2018
Junior Member

|
Post by vpduster2018 on Jul 24, 2019 15:35:46 GMT 2
Μόλις ενεργοποίησα αυτόματους υαλοκαθαριστήρες και cornering lights! Σχετικά εύκολο μπορώ να πω, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Tι εννοείς αυτόματους? Εχει αισθητήρα νερού κ απλά κάθετε? Για εξηγήσου λίγο ..... Πως δουλεύουν?? Ναι, εχει τον αισθητήρα αλλα ήταν απενεργοποιημένη η αυτόματη λειτουργεία. Την ενεργοποίησα και τώρα όταν το βάζω στην πρώτη σκάλα, δουλεύουν αυτόματα όταν πέσει νερό στο παρμπρίζ.
|
|
|
Post by antonis peroulis on Jul 24, 2019 16:04:22 GMT 2
Σε παρακαλώ vpduster2018, όταν θα έχεις χρόνο, πες μας βήμα βήμα τι έκανες και για τα δύο!
|
|
vpduster2018
Junior Member

|
Post by vpduster2018 on Jul 24, 2019 17:24:03 GMT 2
Συνοπτικές οδηγίες έχει αναρτήσει και ο φίλος babisdr σε προηγούμενο σχόλιο του στο παρόν νήμα αλλα θα προσπαθήσω να το αναλύσω εδώ όσο καλύτερα μπορώ:
1. Αγορά συσκευής OBD2/ELM-327 - Εγω είχα ένα Bluetooth αλλα δεν ήταν συμβατό με το ddt4all και αγόρασα το "KW903 wifi ELM-327 ODB2" που δούλεψε μια χαρά.
2. Κατέβασμα ddt4all Dacia - Εγώ το κατέβασα απο το Link που βρίσκεται στα σχόλια του παρακάτω βίντεο
3a. Για τους υαλοκαθαριστήρες επιλέγεις απο την λίστα στα αριστερά: XJD - DUSTER II -> UPC-EMM -> T4 EMM VS v2.3 -> WipingAndWashing -> WipingAndWashing-Configuration βρίσκεις στα δεξιά το Nbx_AUTO_WIPE_CF το κάνεις "true" και πατάς send
3b. Για τα cornering lights: XJD - DUSTER II -> UPC-EMM -> T4 EMM VS v2.3 -> Cornering -> Cornering-Configuration -> Nbx_Cornering_CF -> "true" -> send
Υπ'όψιν οτι πρέπει στο ddt4all (τουλάχιστον στην έκδοση που κατέβασα εγώ) να έχεις ενεργοποιημένο το expert mode (δεύτερο κουμπί πάνω αριστερά κάτω απο την επιλογή Plugins) για να δεχτεί το send.
Το παρακάτω βίντεο είναι μόνο για τα cornering lights με διαφορετική έκδοση ddt4all απο τη δική μου (version 5.3.5 - 20/01/2019) αλλά θα σε βοηθήσει σίγουρα να πιάσεις το νόημα!
|
|
|
Post by antonis peroulis on Jul 24, 2019 19:38:01 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου! Καλή συνέχεια!!!
|
|
|
Post by gouris on Jul 24, 2019 20:30:26 GMT 2
|
|
vpduster2018
Junior Member

|
Post by vpduster2018 on Jul 24, 2019 20:37:27 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου! Καλή συνέχεια!!! Τίποτα φίλε, να σαι καλα!
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jul 25, 2019 14:05:06 GMT 2
Tι εννοείς αυτόματους? Εχει αισθητήρα νερού κ απλά κάθετε? Για εξηγήσου λίγο ..... Πως δουλεύουν?? Ναι, εχει τον αισθητήρα αλλα ήταν απενεργοποιημένη η αυτόματη λειτουργεία. Την ενεργοποίησα και τώρα όταν το βάζω στην πρώτη σκάλα, δουλεύουν αυτόματα όταν πέσει νερό στο παρμπρίζ. Οχι πως θέλω να σε αμφσβητήσω αλλα να έχει τέτοιον αισθητήρα, που έχει το κόστος του κ είναι δυνατό επιπλέον πλεονκτημα στο γενικώς φτωχό αμάξι κ όλο αυτό να είναι στα μουγκά, μου φαίνεται τρομερά περίεργο........
|
|
|
Post by Δημήτρης (kyro) on Jul 25, 2019 15:15:30 GMT 2
Ναι, εχει τον αισθητήρα αλλα ήταν απενεργοποιημένη η αυτόματη λειτουργεία. Την ενεργοποίησα και τώρα όταν το βάζω στην πρώτη σκάλα, δουλεύουν αυτόματα όταν πέσει νερό στο παρμπρίζ. Οχι πως θέλω να σε αμφσβητήσω αλλα να έχει τέτοιον αισθητήρα, που έχει το κόστος του κ είναι δυνατό επιπλέον πλεονκτημα στο γενικώς φτωχό αμάξι κ όλο αυτό να είναι στα μουγκά, μου φαίνεται τρομερά περίεργο........ Σου φαίνεται περίεργο αλλά συμβαίνει με αρκετές εταιρίες. Έχουν δει τα μάτια μου πολλά και έχουν ακούσει τα αυτιά μου περισσότερα. Ένας λόγος ίσως είναι πως το κόστος (και σε χρόνο) για τη διαχείριση του αν θα μπει ή όχι κάτι (που δεν τους κοστίζει πολλά) είναι περισσότερο από το να το βάζουν παντού και να το ενεργοποιούν ή όχι αργότερα μέσω software. Το παλιό μου αυτοκίνητο το είχα πάρει χωρίς υπολογιστή ταξιδιού ο οποίος κόστιζε αν θυμάμαι καλά 200-300 Ευρώ. Μετά από καιρό έμαθα πως υπήρχε σε όλα τα αυτοκίνητα απλά αν δεν το είχες πληρώσει τον είχαν απενεργοποιημένο. Τον ενεργοποίησα λοιπόν και όλα καλά.
|
|
|
Post by gouris on Jul 25, 2019 15:59:32 GMT 2
Ναι, εχει τον αισθητήρα αλλα ήταν απενεργοποιημένη η αυτόματη λειτουργεία. Την ενεργοποίησα και τώρα όταν το βάζω στην πρώτη σκάλα, δουλεύουν αυτόματα όταν πέσει νερό στο παρμπρίζ. Οχι πως θέλω να σε αμφσβητήσω αλλα να έχει τέτοιον αισθητήρα, που έχει το κόστος του κ είναι δυνατό επιπλέον πλεονκτημα στο γενικώς φτωχό αμάξι κ όλο αυτό να είναι στα μουγκά, μου φαίνεται τρομερά περίεργο........ Ισχύει αυτό που είπε ο vpduster2018. Εμένα το είχε ενεργοποιημένο από μόνο του.
|
|