john
Newbie
Μάρκα: dacia
Μοντέλο: Duster II
Χρονολογία παραγωγής: 2014
Κινητήρας: 1.5dci
Χρώμα: ποντικί
Κίνηση: 4x4
Μετάδοση: Χειροκίνητο
Κατοχή από: 2014
|
Post by john on Nov 6, 2017 12:58:28 GMT 2
καλησπέρα στη παρέα. έχει κάποιος συμφορουμίτης βάλει πίσω μπλοκέ στο duster του να μας πει εντυπώσεις? έχω δεί στο youtube ρώσους κυρίως που βάζουν κάποιου είδους LSD
|
|
|
Post by dusterman on Nov 7, 2017 20:50:09 GMT 2
Οι Ρώσοι και οι Ρουμάνοι έχουν φτιάξει διαφορικά και για τους δύο άξονες. Μάλιστα τα Ρώσικα είναι αρκετά φτηνά. Με ένα χιλιάρικο αγοράζεις δύο Torsen τύπου Quaife. Ένα για μπροστά και ένα για πίσω και πας σε άλλα επίπεδα. Αν έμενα επάνω και είχα συνέχεια πρόσβαση σε offroading θα έμπαινα σε μεγάλο πειρασμό. Βέβαια το κόστος μαζί με τα περαστικά θα είναι σίγουρα γύρω στο 1,5 χιλιάρικο. Το μπροστά κυρίως έχει πολύ δουλειά. Και πρέπει να βρεις εξειδικευμένο συνεργείο σασμάν-διαφορικών γιατί πρέπει τα γρανάζια να καθίσουν σωστά. Κι αυτό είναι τέχνη. Πρέπει να κατέβει το σασμάν να λυθεί κλπ. Εγώ θα άλλαζα και δίσκο-πλατό επί τη ευκαιρία. Τα έχω τα χιλιομετράκια μου... Πολλά λεφτά ρε παιδιά! Για χρήση σε χώμα το "μπλοκέ" είναι καλύτερο από το torsen. Οι δύο παραπάνω έχουν και κάτι μπλοκέ τύπου "lock right" . Μάλιστα είναι πολύ προσιτά σε τιμή και τοποθετούνται πολύ εύκολα πίσω. Αυτά τα διαφορικά όμως είναι ιδιόρρυθμα για οδήγηση σε άσφαλτο. Είναι μάλλον επικίνδυνα θα έλεγα για τον μέσο οδηγό γιατί σε λίγο γλιστερό δρόμο και με λίγο παραπάνω γκάζι θα μπλοκάρουν και θα προκαλούν θεαματικά τετ-α-κέ. Ότι πρέπει για μία διασκεδαστική ανάβαση σε βρεγμένο δηλαδή!
|
|
|
Post by Kostas on Sept 24, 2020 17:19:40 GMT 2
Torsen διαφορικό με κατ' επιλογήν αναστολέα διαφόρισης δεν υπάρχει και συγκεκριμένα για το duster; Αυτο θα ήταν πολύ καλή επιλογή χωρίς προβλήματα διαφορισμού στην άσφαλτο.
|
|
|
Post by dusterman on Oct 2, 2020 0:04:52 GMT 2
Torsen διαφορικό με κατ' επιλογήν αναστολέα διαφόρισης δεν υπάρχει και συγκεκριμένα για το duster; Αυτο θα ήταν πολύ καλή επιλογή χωρίς προβλήματα διαφορισμού στην άσφαλτο. Torsen με δυνατότητα μπλοκέ ταυτόχρονα δεν ξέρω αν υπάρχει γενικότερα...
|
|
|
Post by dusterwarrior on Nov 7, 2020 13:50:03 GMT 2
Torsen διαφορικό με κατ' επιλογήν αναστολέα διαφόρισης δεν υπάρχει και συγκεκριμένα για το duster; Αυτο θα ήταν πολύ καλή επιλογή χωρίς προβλήματα διαφορισμού στην άσφαλτο. Torsen και κατ' επιλογή αναστολή διαφορισμού δεν πάνε μαζί... άλλωστε το concept του torsen είναι το αυτόματο "κλείδωμα" του διαφορικού, μεταφέροντας την ροπή προς τον τροχό με την περισσότερη πρόσφυση!!! Αυτό που είναι κατα πολύ πιο εύκολο να γίνει στο duster είναι να τοποθετηθούν τόσο εμπρός όσο και πίσω torsen τα οποία λειτουργούν με άκρως μηχανικό τρόπο επιτυγχάνοντας έτσι την πιο γρήγορη κατανομή ροπής πριν επέμβουν τα ηλεκτρονικά του duster (esp & abs)... Άλλωστε και η λειτουργία της τετρακίνησης του duster περίπου στην ίδια φιλοσοφία με τα torsen είναι μόνο που αντί να γίνετε μεσα στο διαφορικό η διαδικασία για την κατανομή της ροπής, έχουμε ένα ανοιχτού τύπου διαφορικό και με την χρήση των φρένων μόλις αντιληφθεί κάποιον τροχό να γυρνάει τρελά τον φρενάρει, περνώντας έτσι την ροπή στον απέναντι τροχό με την πρόσφυση! Βέβαια όλο αυτό απαιτεί χρόνο στο αμάξι για να αντιληφθεί τι πρέπει να κάνει!!!
|
|
|
Post by parnon65 on Nov 7, 2020 14:53:32 GMT 2
|
|
nxat
Full Member

Μάρκα: Dacia
Μοντέλο: Duster II
Κινητήρας: 1500dci
Έκδοση: Sportive
Χρώμα: Γκρι Comet
Κίνηση: 4x4
Μετάδοση: Χειροκίνητο
Κατοχή από: April 2018
|
Post by nxat on Nov 8, 2020 9:19:52 GMT 2
|
|
|
Post by dusterman on Nov 9, 2020 11:14:30 GMT 2
Στο 4Χ2 το torsen είναι πιο χρήσιμο. Νομίζω θα αναβαθμίσει αρκετά την έλξη του οχήματος.
Το πρόβλημα με τα διαφορικά αυτά είναι ότι δεν ξέρουμε πόσο ποιοτικά είναι. Δεν ξέρουμε επίσης αν κάνουν θόρυβο κατά την λειτουργία τους. Σκεφτείτε να σφυρίζουν ή να βουίζουν στις μεγάλες ταχύτητες. Πολύ ενοχλητικό για οικογενειακό αυτοκίνητο που είναι το Duster!...
Και τελικά δεν είναι πολύ απλή διαδικασία η τοποθέτησή τους. Χρειάζεται εξειδικευμένο μηχανικό ώστε να κάτσουν σωστά τα δόντια σε πηνιο κορώνα. Κυρίως το μπροστά θέλει κατέβασμα και λύσιμο σασμάν. Ποιον μηχανικό να εμπιστευτείς;
Και το κόστος μαζί με τα εργατικά υπολογίζω θα είναι από 1500-2000€ και για τους δύο άξονες. Είναι πολύ!
|
|
|
Post by parnon65 on Nov 9, 2020 13:14:11 GMT 2
Ρώτησα σε ένα εξειδικευμένο εργαστήριο κιβωτίων/διαφορικών.
Για την τοποθέτηση του LSD σε TL4 (Duster 4X2) και την αλλαγή ρουλεμάν και τσιμουχών (αν το κιβώτιο έχει πολλά χλμ) ζητούν 700 ευρώ.
|
|
|
Post by teo on Nov 9, 2020 13:49:36 GMT 2
Ρώτησα σε ένα εξειδικευμένο εργαστήριο κιβωτίων/διαφορικών. Για την τοποθέτηση του LSD σε TL4 (Duster 4X2) και την αλλαγή ρουλεμάν και τσιμουχών (αν το κιβώτιο έχει πολλά χλμ) ζητούν 700 ευρώ. Μιχάλη ναι, περίπου τόσο θα κόστιζε και σε εμένα αυτή η επισκευή. Εάν η τιμή αυτή είναι χωρίς ΦΠΑ τότε θα έλεγα ότι είναι και λίγο τσιμπημένη. Ο κατασκευαστής αναφέρει ρητά ότι σε περίπτωση που βγάλεις το κιβώτιο, θα πρέπει οποσδήποτε να αντικατασταθούν το υδραυλικό ρουλεμάν και οι τσιμούχες διαφορικού.
|
|
|
Post by parnon65 on Nov 9, 2020 14:50:45 GMT 2
Ρώτησα σε ένα εξειδικευμένο εργαστήριο κιβωτίων/διαφορικών. Για την τοποθέτηση του LSD σε TL4 (Duster 4X2) και την αλλαγή ρουλεμάν και τσιμουχών (αν το κιβώτιο έχει πολλά χλμ) ζητούν 700 ευρώ. Μιχάλη ναι, περίπου τόσο θα κόστιζε και σε εμένα αυτή η επισκευή. Εάν η τιμή αυτή είναι χωρίς ΦΠΑ τότε θα έλεγα ότι είναι και λίγο τσιμπημένη. Ο κατασκευαστής αναφέρει ρητά ότι σε περίπτωση που βγάλεις το κιβώτιο, θα πρέπει οποσδήποτε να αντικατασταθούν το υδραυλικό ρουλεμάν και οι τσιμούχες διαφορικού. Θοδωρή, αλλάζουν τα ρουλεμάν του κιβωτίου και τις τσιμούχες, σε αυτή την τιμή.
|
|
|
Post by dusterman on Nov 9, 2020 14:55:03 GMT 2
Άρα πάμε στο 1500€ μόνο για μπροστά!!! και κανα 1000άρικο για το πίσω.... Α, να μην ξεχάσω να υπολογίσω και τις βαλβολίνες
|
|
|
Post by teo on Nov 10, 2020 9:23:51 GMT 2
Άρα πάμε στο 1500€ μόνο για μπροστά!!! και κανα 1000άρικο για το πίσω.... Α, να μην ξεχάσω να υπολογίσω και τις βαλβολίνες Nαι πολλά χρήματα για να κάνεις μία φορά στο τόσο κάτι παραπάνω από αυτό που κάνεις ήδη.
|
|