|
Post by marios on Nov 17, 2017 14:28:24 GMT 2
Αντιπροσωπεία Χανίων μου συμπλήρωσαν δωρεάν υγρό ψύξης που ηταν στο min, όπως και μου τσεκαραν τακάκια υγρο φρένων όλα καλά. Αντιπροσωπεία Ιωαννίνων είχα παει για το θεματακι που παρουσιαστηκε σε κάποιους με ήχο απο την πλαστική απόληξη απο το φιλτροκουυτι που ακουμπουσε σε μεταλλο και ετριζε το έφτιαξαν καλύπτοντας με μονωτική ταινία δωρεάν και αυτό εκτός εγγύησης. Όλα καλά και εκεί. Αντιπροσωπεια Κοζάνης εκανα τα 4 ετησια σερβις,στα οποία είχε και μεγαλύτερη έκπτωση κάθε φορά. ως τώρα όλα καλά και εκεί, απλα τις δυο φορες ξέχασαν να μηδενίζουν την υπενθύμιση αλλαγής λαδιων, την οποία μηδενισα εγώ όταν άναψε συμφωνα με τις οδηγίες του manual. Γράφω για κάποια οτι είναι δωρεάν επειδή είχα το polo 6r παλιότερα και μου έπιαναν τον k... στις αντιπροσωπειες..
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Nov 22, 2017 19:37:30 GMT 2
Και σε τι κατασταση βρίσκεται Σπύρο;
Στην κατάσταση που με αφήνει απόλυτα ευχαριστημένο. Αμορτισέρ, σύστημα διεύθυνσης, ένταση και κατευθυντικότητα των φωτιστικών, απόδοση κλιματιστικού, μηδαμινές απώλειες στα υγρά τιμονιού φρένων, καυσαέρια (έβγαλα και κάρτα με την ευκαιρία!) βάσεις μηχανής κλπ. Όλα σαν καλοκουρδισμένο ρολόι. Παιδιά ειλικρινά σας το λέω, ούτε λάμπα δεν έχω αλλάξει ακόμη. Να θυμίσω βέβαια πως το 80-90% των χιλιομέτρων που έχω κάνει είναι στην ΑΟ και στις Εθνικές οδούς με τις στροφές να παίζουν μεταξύ 2000 -2800 το πολύ και ταχύτητες μεταξύ 90 και 120 κυρίως. Κατά συνέπεια οι αλλαγές σε ταχύτητες ρυθμό και τα φρεναρίσματα μου είναι ουσιαστικά ελάχιστα. Πριν λίγες μέρες πήρα την νιοστή άρνηση να μου αλλάξουν τακάκια καθως τα υπάρχοντα απλά δεν έχουν φθαρεί παρά ελάχιστα. Μου μέτρησαν πάχος δίσκων. Τα ίδια κι εκεί. Δεν βρήκαν τίποτε αξιόλογο. Το έχω ξαναγράψει πως δεν με υπολογίζω σαν αντιπροσωπευτικό δείγμα αλλά στα χέρια μου το duster μοιάζει άφθαρτο! Αυτά σίγουρα δεν έχουν να κάνουν βέβαια με τον αντιπρόσωπο.
επιμένεις πάντως βρε Σπύρο να μην αναφέρεις κόστος των σέρβις ούτε εδώ ούτε στην ανάλογη ενότητα και παρά τη σύσταση του admin...ξεχνάς?
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Nov 24, 2017 11:27:49 GMT 2
Πέτρο δεν το κάνω επίτηδες και για το λόγο αυτό κάτι θα αναφέρω σύντομα. Δεν θεωρώ όμως τόσο ουσιώδες να γράψω πως η πρώτη αλλαγή λαδιών στο επίσημο μου πήγε στα 60 ευρώπουλα καθώς την χρονική στιγμή που έγινε αυτό έπαιζε προσφορά από την dacia για όλα τα εξουσιοδοτημένα. Μέσες άκρες τα ποσά που πλήρωσα για αλλαγές λαδιών φίλτρων λαδιού, αέρος και πετρελαίου δεν ήταν όμως διαφορετικά σε σχέση με κάποια που αναφέρθηκαν και έτσι δεν έχω δώσει ιδιαίτερη σημασία σε αυτό. Να προσθέσω πως στις 5 αλλαγές λαδιών κλπ που έχω κάνει μέχρι τώρα λόγω της εγγύησης και του γεγονότος πως είχα συνδυάσει με κάποια χαζά πράγματα που έχριζαν διόρθωση οι χρόνοι που μου είχαν χρεώσει δεν είχαν φτάσει ποτέ πέρα του μισάωρου και με το ανάλογο κόστος πολύ μειωμένο ως προς τις εργατοώρες. Στην τελευταία αλλαγή λαδιών που πραγματοποίησα εκτός εγγύησης δεν πήγα στο εξουσιοδοτημένο αλλά σε συγκεκριμένο δικό μου συνεργείο όπου το λάδι elf και το φιλτρο λαδιού κόστισαν 55 ευρώ μαζί με την εργασία. Αυτό που θεωρώ πολύ σημαντικό και θα το αναφέρω σίγουρα, είναι η αλλαγή του ιμάντα στα 120000 χλμ που θα γίνει σύντομα βάσει των ρυθμών μου και εκεί έχει πολύ νόημα. Αυτό θα το κάνω στο εξουσιοδοτημένο και μόνο. Όλα τα υπόλοιπα στον δικό μου. Να τονίσω εδώ πως γράφω ότι γνωρίζω πάντα όχι καθ' υπόδειξη, σύσταση ή ότι άλλο... αλλά μόνο για να βοηθήσω τους νέους κατόχους μου με ότι θεωρώ πράγματι σημαντικό. Ενδεικτικά αναφέρω για τις περιπτώσεις (φιλτροκούτι, media nav σε media nav evo, βάση μηχανής και πίσω ελατήρια) που θεώρησα άξιες να μοιραστώ μαζί σας.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Nov 24, 2017 16:56:29 GMT 2
Οκ Σπύρο, αναμένουμε στην ανάλογη ενότητα...(κ πιστεύω πως καταλαβαίνεις πως άλλο το 60, άλλο το 93 και άλλο το 110 ...ποσά που έχουν αναφερθεί και για αυτό γίνεται και η κουβέντα...)
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Nov 24, 2017 20:43:29 GMT 2
Οκ Σπύρο, αναμένουμε στην ανάλογη ενότητα...(κ πιστεύω πως καταλαβαίνεις πως άλλο το 60, άλλο το 93 και άλλο το 110 ...ποσά που έχουν αναφερθεί και για αυτό γίνεται και η κουβέντα...)
Φίλε Πέτρο 60 ευρώ σε εξουσιοδοτημένο σημαίνει πως άλλαξες μόνο λάδια με δωρεάν εργασία και κάποια έκπτωση που έπαιζε ή που πήρες με το σπαθί σου. 93 ευρώ σημαίνει λάδια, φίλτρο λαδιού (7-11 ευρώ) και τα υπόλοιπα εργασία. 110 σημαίνει πως πιθανό μπήκε και φίλτρο a/c ή έγινε καθαρισμός στα φρένα. Οι τιμές των ανταλλακτικών δεν αλλάζουν ιδιαίτερα από αντιπρόσωπο σε αντιπρόσωπο αλλα και σε δύο αντιπροσωπείες που πέρασα εγώ είχαν την ιδια τιμή 48 ευρώ/ώρα όσον αφορά τις εργατοώρες. Όταν σε αυτά τα ποσά προσθέσεις φίλτρο πετρελαίου και φίλτρο αέρος τουλάχιστον μαζί με φπα ανεβαίνεις στα 180 με 200 ευρώ με ΦΠΑ 23%. Για εσας τους νέους θα πρέπει να υπολογίζετε πως μέχρι τα 100000 χλμ αυτό είναι το αποδεκτό ταβάνι και μόνο επι μέρους ιδιαιτερότητες μπορεί να ανεβάσουν το ποσό της συντήρησης. Για παράδειγμα εάν σε όλα τα προαναφερθέντα επιπλέον αλλάξεις τακάκια τότε κάτω από 250 δεν πέφτεις με τίποτε. Σε εμένα απλά δεν έχει χρειαστεί ακόμη. Δεν υπεισέρχομαι σε επιπλέον λεπτομέρειες καθώς μετά από 3,5 χρόνια κατοχής του οχήματος και με την πιο πρόσφατη αλλαγή λαδιών να μου έχει πάει στα 55 ευρώ σε μη εξουσιοδοτημένο, δεν θέλω νούμερα προγενέστερα να χρησιμοποιηθούν ως να ήταν τρέχοντα... Χοντρικά τα ποσά που αναφέρω είναι από τσεκ των ποσών από τις αποδείξεις όπως τα διαπίστωσα. Με αυτό νομίζω ότι δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω και τακτοποιείται το ζήτημα. Υπάρχουν εδώ μέσα dusterάδες παλαιότεροι από εμένα και νομίζω πως μέσες άκρες ή θα συμφωνήσουν ή θα προσθέσουν κάτι παραπάνω σε αυτά που λέω. Εμένα προσωπικά το κόστος που με ενδιαφέρει και θα σας το περιγράψω λεπτομερώς είναι η επερχόμενη αλλαγή ιμάντα που ελπίζω να μην πονέσει πολύ, γιατί ότι θα πονέσει αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Πάντως για την ίδια υπηρεσία - ανταλλακτικό κλπ από τους αντιπροσώπους προσωπικά δεν αναμένω διαφορές μεγαλύτερες του 10ευρου αντε 20ευρου. Ακόμη και αν ίσχυε αυτό όμως, δεν θα ήταν ο λόγος που θα έφευγα από το πιο κοντινό εξουσιοδοτημένο της γειτονιάς μου (Πεντέλη) για να πάω (πχ Χαϊδάρι ή Βουλιαγμένης ή όπου αλλού). Για να αλλάξω εξουσιοδοτημένο ο μόνος λόγος είναι να κρίνω πως απογοητεύτικα σφόδρα με την συμπεριφορά τους (δεν συνέβει απαραίτητα κάτι τέτοιο ) ή να αλλάξουν διεύθυνση (έτσι έγινε με τον πρώτο και επέλεξα τον Σφακιανάκη ως τον πιο κοντινό μου). Αυτά...
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Nov 24, 2017 22:35:43 GMT 2
Σπυρο γιατι τοσα λογια? Τελικα στο Σφακιανακη ποσο χρεωνονται τα λαδια? Το φιλτρο λαδιου? 7 η 11? Το φιλτρο πετρελαιου? Το φιλτρο αερα.? Η σαφη απαντηση ειναι για την εργατωρα.
Οπωσδηποτε αναμενουμε λεπτομερειες για το σερβις που περιλαμβανει την αλλαγη ιμαντα κλπ...κι οπωσδηποτε ο καθενας κανει την αξιολογηση κ συμφωνα με την κριση του πηγαινει οπου θελει.. Το φορουμ ενημερωτικα λειτουργει προς οφελος ολων μας. Δεν διαφωνουμε σε κατι...
Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
|
|
Post by marios on Nov 24, 2017 23:08:42 GMT 2
Πέτρο αλλάζουν οι τιμες μερα με τη μέρα κ αν θες παίρνεις και τηλεφωνικη προσφορα
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Nov 25, 2017 5:53:54 GMT 2
Πέτρο αλλάζουν οι τιμες μερα με τη μέρα κ αν θες παίρνεις και τηλεφωνικη προσφορα ναι βρε Μάριε, συζήτηση κάνουμε ενημερωτική για τα εξουσιοδοτημένα που έχει πάει ο καθένας, πόσα έβγαλε από το παντελόνι, ποιά αντιμετώπιση είχε και κατά πόσο του κέρδισαν την εμπιστοσύνη ως καλοί μάστορες...Απλά, να το πώ κι αλλιώς, ας είμαστε πιό ακριβείς στο τι γράφουμε κυρίως σε εργασίες και τιμές, για να μη θεωρηθούμε από τρίτους που μας διαβάζουν ότι λειτουργούμε ως διαφημιστές κάποιων εξουσιοδοτημένων...Στο ότι οι τιμές αλλάζουν απόλυτα σεβαστό, έχει δίκιο ο Σπύρος όταν λέει ή μάλλον θέλει να πει ότι σέρβις με φίλτρο πετρελαίου το έκανα πριν 2 χρόνια τι να λέω τώρα, αλλά ας αναγράφεται και ο χρόνος σε παρόμοια περίπτωση. Δεν διαφώνησα σε τίποτα και με κανέναν νομίζω, σε φόρουμ είμαστε συζήτηση ενημερωτική κάνουμε αλλά ας είμαστε όσο περισσότερο σαφης μπορούμε να είμαστε. Το να λέμε πέρασα στη Λαμία και μου βάλανε νερό τζάμπα για παράδειγμα, ή πάρε τηλέφωνο να δεις κόστος ή κερδισε έκπτωση με την ομορφάδα σου,δεν λέει και κάτι για μενα τουλάχιστον, μέχρι και για την ύπαρξη του φόρουμ... (άντε να δούμε θα παρεξηγηθώ πάλι  )
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Nov 25, 2017 7:54:31 GMT 2
Πέτρο ούτε διαφημιστής είμαι αλλά και δεν θέλω να γίνω. Στα 5 service που έχω κάνει μέχρι τώρα (2 σε έναν αντιπρόσωπο, 2 στον Σφακιανάκη που μου έκαναν κάποιες βελτιωτικές ενέργειες που έχω αναφέρει ) δεν παρατήρησα αποκλίσεις άξιες λόγου στα αναλώσιμα. Εκτός και αν είναι τόσο σημαντικό να γράψω πως 3 χρόνια πριν στον πρώτο αντιπρόσωπο το φίλτρο λαδιού έκανε 6,8 ευρώ και το τελευταίο στον Σφ στην αρχή του 2017 έκανε 7. Οι τιμές είναι παρόμοιες σε όλους. Τα τρέχοντα κόστη των αναλωσίμων μπορείς να τα βρεις πολύ εύκολα από πολλές πηγές. Η εργατοώρα έχει σημασία και για αυτό την ανέφερα καθώς είναι υπηρεσία. Εκεί και μόνο μπορείς να δεις διαφορές που εγώ και πάλι δεν είδα. Το ταβάνι για παράδειγμα στο φίλτρο πετρελαίου όπου και να πας δεν ξεπερνά τα 20 ευρώ με πάτωμα τα 18. Καταλαβαίνω πως ζητάς να σου δώσω αν γίνεται ένα excel με τις ημερομηνίες τα κόστη κλπ αλλά ο μόνος λόγος που δεν το κάνω είναι για να μην θεωρηθεί πως σπρώχνω προς τον ένα ή τον άλλο αντιπρόσωπο και μάλιστα δίχως επικαιροποιημένη έρευνα. Ο αρχικός μου ήταν η protech που ήταν στην αρχή δίπλα στο σπίτι μου. Όταν αυτοί μετακόμισαν, πήγα στους άλλους γιατί ήταν πιο κοντά μου. Δεν σε παρεξηγώ αλλά προσπάθησε να μην με παρεξηγείς κι εσύ τόσο εύκολα. Γιατί δεν διαβάζεται ευχάριστα από εμένα πως μου έχει γίνει σύσταση κατ' επανάληψη να αναφέρω τα ακριβή κόστη παρελθόντων ετών ή πως γράφω λόγια - λόγια που μάλλον φέρνουν σε φλυαρία παρά βοήθεια στην συζήτηση. Ήδη νομίζω πως έγραψα αρκετά και δεν θα γράψω τίποτε παραπάνω. Δεν νομίζω πως θα μπορούσε άλλωστε να μπει ακόμη και κάποιος παλαιότερος dusteras σε τέτοιο θέμα και να προσθέσει κάτι παραπάνω από αυτά που σου γράφω (και δεν είναι λίγοι εδώ μέσα).
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Nov 25, 2017 18:59:41 GMT 2
ρε Σπύρο...δεν σε παρεξηγώ!!! ρε γαμώτο πρέπει να σε βγάλω για τσίπουρα σένα να σιάξεις που λέει και ο ο Κώστας!!! βρε ούτε εξσελ θέλω ούτε τίποτα...Απλά είπα να είμαστε ΟΛΟΙ περισσότερο ακριβείς...κ τον δικό σου το λόγο τον μετράω...αυτό εν ολίγεις λέω... αυτά τα γαμόλαδα τελικά πόσο τα χρεώνουν που όλοι διαμαρτύρονται, κοιτάνε που θα τα αγοράσουν μέχρι κ απ εξωτερικό?...
ε και πούσαι να χαίρεσαι την Κατερίνα!!! (μην αρχίσεις πάλι...) όλοι έχουμε και από μία...μέρα που ναι, κ είμαι κομμάτια απ τις ελιές...
|
|
|
Post by Admin on Nov 29, 2017 12:17:26 GMT 2
Οι συζητήσεις μεταφέρθηκαν σε νέες ενότητες στο ίδιο board (ένα thread/αντιπρόσωπο).
|
|