|
Post by Γιάννης (Dusterix) on Nov 27, 2017 0:19:27 GMT 2
10.500 χλμ. μέσα σε 3,5 μήνες και συνεχίζω. Πέραν του γνωστού θέματος με το S&S το οποίο λύθηκε χωρίς κόστος δεν έχω άλλο θέμα. Αν μπορεί να θεωρηθεί θέμα το bluetooth το οποίο είναι φορές που δε συνεργάζεται άψογα με το iphone. Αλλά όταν είχα θέμα έκανα επανεκκίνηση στο iphone και όλα μια χαρά. Οσο για το S&S Που αναφέρθηκε παραπάνω, όντως είναι ευλογία να έχεις άμεσα το start και να μην έχεις το stop. Πάντως παιδιά το απολαμβάνω για τα λίγα χιλιόμετρα που το χρειάζομαι εντός πόλης. Η αμεσότητα του start με έχει εκπλήξει μπορώ να πω. ΚΑι στην τελική αφού είναι μια τεχνολογία που ερχόταν φιξ με το αυτοκίνητο και δεν πλήρωσα εξτρά γιατί να μην μπορώ να το εκμεταλλευτώ; Για τον φίλο τον darkster ίσως το σενάριο που λέει να είναι το ιδανικό, οπότε δεν έχει παρά να το αφήσει μέχρι λίγο πριν τη λήξη της εγγύησης και να πάει τότε να του το φτιάξουν και να το χρησιμοποιεί από εκεί και πέρα!!! Προσωπικά το έφτιαξα γιατί δεν ξέρω με τι άλλο μπορεί να συνδέεται. Εάν τύχει και το βαρεθώ υπάρχει και το κουμπάκι απενεργοποίησης στο κάτω κάτω της γραφής και όλα καλά. Εγώ δεν το ευχαριστιέμαι από πλευράς οικονομίας (σιγά την εξοικονόμηση που μου κάνει στα 5 φανάρια μέχρι να βγω στην εθνική κάθε μέρα...)Απλά απολαμβάνω την ησυχία στο φανάρι που μου προσφέρει απλόχερα η Dacia...Τι παραπάνω έχουν δλδ τα Ιταλικά ή Γερμανικά που τα ακούς να παίρνουν μπρος στο φανάρι....;;;; Απλά οι επιταγές της εποχής για πιο καθαρό περιβάλλον (και λιγότερα τέλη κυκλοφορίας) "επέβαλλαν" το S&S και στην Dacia.
|
|
darkster
Junior Member

Μάρκα: DACIA
Μοντέλο: Duster I
Χρονολογία παραγωγής: 2017
Κινητήρας: 1.5 dCi 110 Εuro 6
Έκδοση: Sportive
Χρώμα: γκρί-κομέτ
Κίνηση: 4x4
Μετάδοση: Χειροκίνητο
Κατοχή από: 6/09/2017
|
Post by darkster on Nov 27, 2017 22:24:27 GMT 2
10.500 χλμ. μέσα σε 3,5 μήνες και συνεχίζω. Πέραν του γνωστού θέματος με το S&S το οποίο λύθηκε χωρίς κόστος δεν έχω άλλο θέμα. Αν μπορεί να θεωρηθεί θέμα το bluetooth το οποίο είναι φορές που δε συνεργάζεται άψογα με το iphone. Αλλά όταν είχα θέμα έκανα επανεκκίνηση στο iphone και όλα μια χαρά. Οσο για το S&S Που αναφέρθηκε παραπάνω, όντως είναι ευλογία να έχεις άμεσα το start και να μην έχεις το stop. Πάντως παιδιά το απολαμβάνω για τα λίγα χιλιόμετρα που το χρειάζομαι εντός πόλης. Η αμεσότητα του start με έχει εκπλήξει μπορώ να πω. ΚΑι στην τελική αφού είναι μια τεχνολογία που ερχόταν φιξ με το αυτοκίνητο και δεν πλήρωσα εξτρά γιατί να μην μπορώ να το εκμεταλλευτώ; Για τον φίλο τον darkster ίσως το σενάριο που λέει να είναι το ιδανικό, οπότε δεν έχει παρά να το αφήσει μέχρι λίγο πριν τη λήξη της εγγύησης και να πάει τότε να του το φτιάξουν και να το χρησιμοποιεί από εκεί και πέρα!!! Προσωπικά το έφτιαξα γιατί δεν ξέρω με τι άλλο μπορεί να συνδέεται. Εάν τύχει και το βαρεθώ υπάρχει και το κουμπάκι απενεργοποίησης στο κάτω κάτω της γραφής και όλα καλά. Εγώ δεν το ευχαριστιέμαι από πλευράς οικονομίας (σιγά την εξοικονόμηση που μου κάνει στα 5 φανάρια μέχρι να βγω στην εθνική κάθε μέρα...)Απλά απολαμβάνω την ησυχία στο φανάρι που μου προσφέρει απλόχερα η Dacia...Τι παραπάνω έχουν δλδ τα Ιταλικά ή Γερμανικά που τα ακούς να παίρνουν μπρος στο φανάρι....;;;; Απλά οι επιταγές της εποχής για πιο καθαρό περιβάλλον (και λιγότερα τέλη κυκλοφορίας) "επέβαλλαν" το S&S και στην Dacia. για το bluetooth έχω να προσθέσω πως με το δικό μου iPhone (7plus) συνεργάζεται άψογα, όλως παραδόξως..! Ήμουν επιφυλακτικός στην αρχή (δεδομένων των ιδιοτροπιών των iphones στα bluetooth) αλλά διαψεύστηκα εντελώς.. με το που θα κάτσω στη θέση του οδηγού και ασχέτως που είναι το τηλέφωνο (πχ. στην τσέπη, στο πορτμπαγκαζ.. οπουδήποτε) με την άκρη του ματιού βλέπω πως είναι ήδη συνδεδεμένο στο Nav !! Νομίζω πως ποτέ δεν πρόλαβα να δω τη μετάβαση από μη σύνδεση --> σε σύνδεση !! Στις όσες δυσκολίες βλέπω για μερικούς, πιστεύω πως συμβάλλουν: 1. οι συνδέσεις ΚΑΙ με άλλα τηλέφωνα (μην παίζετε μ αυτό αν δεν συντρέχει λόγος) 2. το μοντέλλο τηλεφώνου και οι κάποιες ιδιαιτερότητες στη bluetooth ρύθμιση που πιθανά έχει κάνει ο καθένας 3. ο ..δαίμονας των ψηφιακών συνδέσεων ..που αγαπάει ιδιαίτερα το [ηλίθιο κατά τα άλλα] πρωτόκολλο του bluetooth Όσο για το "ιδανικό" σενάριο που λες στο θέμα του S&S φίλε Γιάννη, ρισκάρω λίγο όντως, αλλά είμαι στην αρχή της εγγύησης και το παίζω εκ του ασφαλούς..! Δεν νομίζω ν αντέξω 5 χρόνια (της εγγύησης) και να μην το σκαλίζω κάθε κάτι μηνες ξανά και ξανά, αλλά λέω ως την πρώτη αλλαγή λαδιών τουλάχιστον να περιμένω. Ούτε φαντάζομαι πως θα έχουμε ποτέ υπεύθυνη και εμπεριστατωμένη απάντηση για το ποιές "άλλες" λειτουργίες μπορεί να επηρεάζει το bug.. μόνο οι firmwarάδες στα κεντρικά της Renault μπορούν να απαντήσουν φαντάζομαι, κανείς άλλος!
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Nov 29, 2017 6:44:04 GMT 2
Όταν βγαίνετε από το αυτοκίνητο σβήνετε το μπλουτουθ του τηλεφώνου σας? Εγώ το κάνω για να μην πέφτει η μπαταρία. Όταν μετά ξαναμπώ ξαναβάζω μπλουτουθ στο κινητό κ πατώ στην οθόνη το τηλέφωνο για να συνδεθώ. Τότε ανοίγει η επιλογή για να διαλέξω αναζήτηση συσκευών ή λιστα από τηλ που είχαν συνδεθεί. Επιλέγω λίστα εμφανίζει το κινητό μου, το επιλέγω κ εμφανίζεται αναμονή για σύνδεση όπου κάποιες φορές καθυστερεί ή χρειαζεται να κάνω και δευτερη φορά τα πάντα από την αρχή...(όταν στη λίστα είχα κ άλλα τηλέφωνα που είχα συνδεθεί στο παρελθόν τότε η καθυστέρηση ήταν υπερβολική και έσβησα τα υπόλοιπα) Τι κάνω λάθος 
|
|
|
Post by Κώστας Παπακωνσταντίνου on Nov 29, 2017 8:43:31 GMT 2
Όταν βγαίνετε από το αυτοκίνητο σβήνετε το μπλουτουθ του τηλεφώνου σας? Εγώ το κάνω για να μην πέφτει η μπαταρία. Όταν μετά ξαναμπώ ξαναβάζω μπλουτουθ στο κινητό κ πατώ στην οθόνη το τηλέφωνο για να συνδεθώ. Τότε ανοίγει η επιλογή για να διαλέξω αναζήτηση συσκευών ή λιστα από τηλ που είχαν συνδεθεί. Επιλέγω λίστα εμφανίζει το κινητό μου, το επιλέγω κ εμφανίζεται αναμονή για σύνδεση όπου κάποιες φορές καθυστερεί ή χρειαζεται να κάνω και δευτερη φορά τα πάντα από την αρχή...(όταν στη λίστα είχα κ άλλα τηλέφωνα που είχα συνδεθεί στο παρελθόν τότε η καθυστέρηση ήταν υπερβολική και έσβησα τα υπόλοιπα) Τι κάνω λάθος  Τίποτα.Εγώ λόγω του οτι βαριέμαι όλη αυτή τη διαδικασία,δεν βγάζω το μλουτούθ απο το τηλέφωνο και το φορτίζω λίγο πιό συχνά.Αμ πώς!
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Nov 29, 2017 9:10:06 GMT 2
Όταν βγαίνετε από το αυτοκίνητο σβήνετε το μπλουτουθ του τηλεφώνου σας? Εγώ το κάνω για να μην πέφτει η μπαταρία. Όταν μετά ξαναμπώ ξαναβάζω μπλουτουθ στο κινητό κ πατώ στην οθόνη το τηλέφωνο για να συνδεθώ. Τότε ανοίγει η επιλογή για να διαλέξω αναζήτηση συσκευών ή λιστα από τηλ που είχαν συνδεθεί. Επιλέγω λίστα εμφανίζει το κινητό μου, το επιλέγω κ εμφανίζεται αναμονή για σύνδεση όπου κάποιες φορές καθυστερεί ή χρειαζεται να κάνω και δευτερη φορά τα πάντα από την αρχή...(όταν στη λίστα είχα κ άλλα τηλέφωνα που είχα συνδεθεί στο παρελθόν τότε η καθυστέρηση ήταν υπερβολική και έσβησα τα υπόλοιπα) Τι κάνω λάθος  Τίποτα.Εγώ λόγω του οτι βαριέμαι όλη αυτή τη διαδικασία,δεν βγάζω το μλουτούθ απο το τηλέφωνο και το φορτίζω λίγο πιό συχνά.Αμ πώς!
|
|
darkster
Junior Member

Κινητήρας: 1.5 dCi 110 Εuro 6
Έκδοση: Sportive
Χρώμα: γκρί-κομέτ
Κατοχή από: 6/09/2017
|
Post by darkster on Dec 1, 2017 14:35:51 GMT 2
Όταν βγαίνετε από το αυτοκίνητο σβήνετε το μπλουτουθ του τηλεφώνου σας? Εγώ το κάνω για να μην πέφτει η μπαταρία. Όταν μετά ξαναμπώ ξαναβάζω μπλουτουθ στο κινητό κ πατώ στην οθόνη το τηλέφωνο για να συνδεθώ. Τότε ανοίγει η επιλογή για να διαλέξω αναζήτηση συσκευών ή λιστα από τηλ που είχαν συνδεθεί. Επιλέγω λίστα εμφανίζει το κινητό μου, το επιλέγω κ εμφανίζεται αναμονή για σύνδεση όπου κάποιες φορές καθυστερεί ή χρειαζεται να κάνω και δευτερη φορά τα πάντα από την αρχή...(όταν στη λίστα είχα κ άλλα τηλέφωνα που είχα συνδεθεί στο παρελθόν τότε η καθυστέρηση ήταν υπερβολική και έσβησα τα υπόλοιπα) Τι κάνω λάθος  99% φταίει αυτή η συμπεριφορά Πέτρο! Δοκίμασε να το κρατήσεις για 4-5 μέρες ενεργό (με το όποιο κόστος σε μπαταρία -κατά τη γνώμη μου είναι αμελητέο..) κι αν αυτό ευκολύνει τη συμβίωση με το Nav θα’σαι σίγουρος αν φταίει ή όχι 😊
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Dec 1, 2017 14:39:20 GMT 2
ήδη από τότε που το είπε ο Κώστας Παπακωνσταντίνου αυτό κάνω κ πλέον δεν χρειάζεται τίποτα!!! επίσης θαθελα κ τη γνώμη σου στην ερώτηση στο θεμα με το τσιπακι obd...
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Dec 1, 2017 14:46:16 GMT 2
ήδη από τότε που το είπε ο Κώστας Παπακωνσταντίνου αυτό κάνω κ πλέον δεν χρειάζεται τίποτα!!! επίσης θαθελα κ τη γνώμη σου στην ερώτηση στο θεμα με το τσιπακι obd... περι δεδομένων obd στο γενικά...
|
|
john
Newbie
Μάρκα: dacia
Μοντέλο: Duster II
Χρονολογία παραγωγής: 2014
Κινητήρας: 1.5dci
Χρώμα: ποντικί
Κατοχή από: 2014
|
Post by john on Dec 4, 2017 20:36:13 GMT 2
καλησπέρα στη παρέα. εχθές καβατζάρισα τις 70000 km. είχα βάλει τη ρεμούλκα (τρέιλερ) και την είχα φορτώσει με 20 τσουβάλια ελιές.υπολογίζω γύρω στα 800 Kg φορτίο και άλλα καμιά 200αριά η ρεμούλκα, σύνολο 1 τόνος. το πρόβλημα είναι ότι στην ανηφόρα, κακοτράχαλος χωματόδρομος, το αφηλώτιμο ζήταγε να του βάλω και 2έρα ταχύτητα. το εργαλείο πρωτη φορά το φόρτωσα έτσι και δε κόλλωσε!!!! ΠΑΛΗΚΑΡΙ!!!!!
|
|
|
Post by Κώστας Παπακωνσταντίνου on Dec 4, 2017 20:50:02 GMT 2
Του αρέσουν κάτι τέτοια.
|
|
|
Post by marios on Dec 4, 2017 23:31:04 GMT 2
Ελκτική ικανοτητα το τετρακίνητο έχει 1.5 τόνο..
|
|
michael5
New Member
Κινητήρας: 1.5 DCI
Έκδοση: SPORTIVE
Χρώμα: COMET GRAY
Κατοχή από: 17/10/2017
|
Post by michael5 on Feb 19, 2018 0:23:17 GMT 2
Καλησπέρα, Σήμερα έκλεισα τα 4000 χλμ σχετικά απροβλημάτιστα. Το μόνο "σημαντικό" τεχνικό θέμα η επισκευή του S/S που διορθώθηκε στην αντιπροσωπεία σε 30'  . Κάποιοι μικροί θόρυβοι (ντουπ ντούπ στις λακούβες προερχόμενοι από το πίσω μέρος) εξαφανίστηκαν αφού στερέωσα τις πίσω ζώνες ασφαλείας στις ειδικές υποδοχές και τοποθέτησα 2 μικρά τσόχινα αυτοκόλλητα πάνω στα ποδαράκια του καλύμματος του πορτ μπαγκάζ (τα μανίσια είναι λίγο κοντά και το κάλυμμα παρότι από μαλακό υλικό, χτυπούσε πάνω στην βάση του). Τα σιδερένια μουαγιέ και τον πίσω άξονα με την επιφανειακή σκουριά που έχουν όλα (και τα duster 2 όπως είδα σε ένα video δέν αποτελεί εξαίρεση) τα έβαψα με σφυρήλατο χρώμα και όλα καλά. Τέλος είναι αρκετά αισθητή και σε μένα η μυρωδιά στην καμπίνα που ανέφερε κάπου και άλλος φίλος (σαν καμμένο ντουί λάμπας) όταν χρησιμοποιώ το καλοριφέρ. Ο τεχνικός που ρώτησα στην αντιπροσωπεία, μου είπε οτι προέρχεται από τα λάδια και τα γράσα που βρίσκονται στο κουτί που διοχετεύει τον αέρα στο εσωτερικό και επειδή είναι φρέσκα, μυρίζουν όταν ζεσταίνονται. Είπε ότι φυσιολογικά με τον καιρό και την σκόνη που θα πιάσουν θα σταματήσουν να μυρίζουν Το ελπίζω, αλλά μέχρι τώρα .... Αυτά, κατά τα άλλα, αρχίσαμε ήδη να ανεβάζουμε στροφές και συχνότερες off road διαδρομές και το αυτοκίνητο δείχνει απλόχερα τις δυνατότητές του! Και μου αποδεικνύει καθημερινά το πόσο έξυπνη υλοποίηση είναι. Ο Γάλλος κέρδισε τον σεβασμό μου, respect !!
|
|
|
Post by spiduster on Apr 17, 2018 13:06:22 GMT 2
Στα 115000 χλμ και 4 χρόνια έκαψε την μια daylight λάμπα. Κόστος δύο ευρώ. Διπολική 12v. Απαράδεκτο. Θα περίμενα να κρατήσει τουλάχιστον άλλα 100000 χλμ αλλά δυστυχώς με πρόδωσε!
|
|
loic75
New Member
Κινητήρας: 1,5 dci
Έκδοση: sportive
Χρώμα: γκρί
Κατοχή από: 9/12/2017
|
Post by loic75 on Apr 24, 2018 15:20:56 GMT 2
Καλησπέρα και από εμένα. 6500 χλμ. 4 μήνες απροβλημάτιστα. Το μόνο που έχει πάθει είναι ότι έχασε τις ρυθμίσεις του Navi.
|
|
dusteratos
New Member
Κινητήρας: 1.5 DCI
Έκδοση: SPORTIVE
Χρώμα: ΑΣΠΡΟ
Κατοχή από: GEKAEM
|
Post by dusteratos on Jun 17, 2018 9:42:22 GMT 2
69000 Κm. δύο θεματάκια μέχρι τώρα (κανένα δεν οφείλετε στο τουτου). 1ο. δεισλειτουργία βαλβίδας EGR. έφτιαξε μόνο του μετά απο σβήσε-άναψε κινητήρα. οφειλόταν σε κακής ποιότητας πετρέλαιο. 2ο. μου κλείδωσε ο εγκέφαλος τα φλάς. όταν έβαλα πρώτη φορά το τρέιλερ και έβγαλα φλας αυτό άναψε για τρεις φορές και μετά πάπαλα, ούτε το ένα ούτε το άλλο. το διαγνωστικό έδειξε ότι λόγο αυξημένης κατανάλωσης (ρεύμα απο το επιπλέον λαμπάκι), ο εγκέφαλος κλείδωσε τα φλας για να μην καεί η καλωδίωση, (αμαξάρα, ούτε τα διαστημόπλοια δε το κάνουν αυτό χαχαχαχαχα). στην ουσία τίποτα. ρε φιλαρακι και εμενα αυτο μου εκανε αλλα δεν μασ ειπες τι εφταιξε και πως το ελυσεσ..εγω φοβαμαι να ξανα συνδεσω φωτα
|
|