Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Dec 4, 2017 6:53:05 GMT 2
δηλαδή αν πήγαινα εγώ, που δεν έχω γνωστό πόσα θα ζητούσαν? έχω μείνει...άφωνος! και με τακάκια και με σιαγωνες, πάλι ακριβοί θα ήταν...
|
|
|
Post by dusterman on Dec 5, 2017 0:03:11 GMT 2
Υπάρχει μία προσφορά για ιμάντα χρονισμού + αντλία νερού: www.rexbo.eu/blue-print/water-pump-timing-belt-kit-adn173702?c=100091Αυτό το κιτ έβαλα κι εγώ και το άλλαξα στα 140.000χλμ και στα 7 χρόνια. Είναι επώνυμη εταιρία. Εικάζω πως προσπαθούν να ξεστοκάρουν παλιά ανταλλακτικά. Μάλλον κάποια έχουν ημερομηνία λήξης (Ιμάντες). Μετά θα πάνε για καταστροφή... Δεν θυμάμαι πόσα πλήρωσα για εργατικά και δεν βρίσκω το τιμολόγιο αυτή την στιγμή. Νομίζω γύρω στο κατοστάρι...
|
|
|
Post by dusterman on Dec 5, 2017 1:02:40 GMT 2
Λαδια Φ.λαδιου Φ.πετρελεου Φ.αερος Φ.καμπινας Τρομπα νερου Παραφλου Ημαντες κεντροφορου +εργασια=700€ φιλικι τιμη λογου γνοστου !!!! Εννοειται οτι δεν ξαναπαταω ουτε απο εξω...!!! Αν δεν ηταν ο ημαντας του ηκεντροφορου δεν θα το εκανα εκει το servis!!! Φιλική τιμή;  Εμένα γιατί μου φαίνεται ...εχθρική; Πιο εχθρική τιμή δεν υπάρχει! Δεν άλλαζες κινητήρα καλύτερα; Λάδια ...................................................................................31,5ε Ροδέλα τάπας FEBI BILSTEIN .............................................. ...........0,85 ε φ.λαδιού MANN-FILTER................................................................ 6,5ε φ. πετρελαίου MANN-FILTER .........................................................20ε φ. αέρος MANN-FILTER .............................................................8,5ε φ. καμπίνας MANN-FILTER ........................................................... 9ε Ιμάντας εκκεντροφόρου + αντλία + τεντωτήρας Blue Print..............35ε Ιμάντας poly-V SKF ......................................................................9,5ε Παραφλού 5 λίτρα: ......................................................................30ε Σύνολο:....................................................................................150ε 150 ευρώ κοστίζουν άπαντα τα αναλώσιμα μαζί με το κιτ του ιμάντα και τον ιμάντα του δυναμό που αλλάζει κι αυτός στα 120χιλ. Εκτός από φρένα. Είναι όλα επώνυμα και υπάρχουν και ακόμα φτηνότερα αν κανείς θέλει. Το κιτ του ιμάντα βέβαια μπορεί να κοστίζει πολύ περισσότερο (αλλά γιατί ;;; ). Πχ Οι καθ όλα επώνυμοι και αξιοπρεπείς ΙΝΑ 74ε, SKF 82ε , Bosch 91e, κλπ.... Η Blue Print δεν βγάζει ανταλλακτικά για ευρωπαικά αυτοκίνητα παρά μόνο για Γιαπωνέζικα. Έτσι βγάζει κιτ ιμάντα χρονισμού για όλα τα Nissan 1,5dCi αλλά όχι για τα ευρωπαίκά 1,5dCi. Έχουν χωρίσει τα χωράφια τους δηλαδή και πουλάνε το ίδιο πράγμα σε άλλη πελατεία... Κι εμείς θα βάλουμε ιμάντα από Qashqai αν τον βρούμε φτηνότερο. Το ίδιο πράγμα είναι! Η κανονική τιμή του κιτ ιμάντα της Βlue Print για το Qashqai είναι κι αυτή γύρω στα 80ε. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία!
|
|
|
Post by nikosperisteri on Dec 5, 2017 17:10:31 GMT 2
Θελω μα κλαψω..... Ποτε ξανα σε αντιπροσοπηα!!!!
|
|
|
Post by dusterman on Dec 6, 2017 1:19:34 GMT 2
Θελω μα κλαψω..... Ποτε ξανα σε αντιπροσοπηα!!!! Συγνώμη βρε Νίκο! Δεν το έκανα σκόπιμα για να σε φέρω σε τέτοια κατάσταση! Το έκανα για να καταλάβουμε όλοι πόσο πιο απλα φτηνά και εύκολα είναι κάποια πράγματα και πόσο αέρα κοπανιστό πληρώνουμε συχνά χωρίς λόγο.
|
|
|
Post by Κώστας Παπακωνσταντίνου on Dec 6, 2017 7:14:11 GMT 2
Και αγοράζω όλα αυτά τα ανταλλακτικά απο το εμπόριο,όλα επώνυμα,τα λάδια άλλη μάρκα αλλά που να καλύπτει τις απαιτήσεις του κατασκευστή και πάω στην αντιπροσωπεία για σέρβις για να είμαι και καλυμένος απο την εγγύηση. Θα τα δεχτούν,ή θα αρνηθούν να τα τοποθετίσουν στο αυτοκίνητο?
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Dec 6, 2017 7:43:23 GMT 2
Και αγοράζω όλα αυτά τα ανταλλακτικά απο το εμπόριο,όλα επώνυμα,τα λάδια άλλη μάρκα αλλά που να καλύπτει τις απαιτήσεις του κατασκευστή και πάω στην αντιπροσωπεία για σέρβις για να είμαι και καλυμένος απο την εγγύηση. Θα τα δεχτούν,ή θα αρνηθούν να τα τοποθετίσουν στο αυτοκίνητο? Kώστα καλή σου μέρα! Το να βρείς άλλη μάρκα λαδιού που να καλύπτει την προδιαγραφή rn 0720 και να κοστίζει και φθηνότερα δεν νομίζω. Αν παρόλα αυτά βρεις γνωστοποίησέ το μας παρακαλώ. Όσο για την ερώτησή σου εγώ πάντως πολύ αμφιβάλλω, εκτός κι αν κάποιος έχει προσωπικές σχέσεις κλπ με τεχνικό διευθυντή τουλάχιστον, όπου κι εκεί <<κερδίζει>> κάποια ιδιαίτερη έκπτωση επιπλέον των υπολοίπων μας. (Οπότε κι αυτός ίσως δεν ψάξει για ανταλλακτικά). Απ την άλλη θέλω να αναφέρω το εξής για τα ανταλλακτικά. Όλα τα ανταλλακτικά είναι επώνυμα, τα φτιάχνει κάποια εταιρεία κάθε φορά για κάποιο συγκεκριμένο όχημα. Αυτά όμως που τα φτιάχνει για τη συγκεκριμένη και βάζει και το όνομά της πάνω έχει και την εγγύηση του ονόματος αυτού...οπότε κάνετε σκέψεις ποιά είναι τα επώνυμα και ποια τα ημιτασιόν...
|
|
|
Post by dusterman on Dec 6, 2017 15:07:18 GMT 2
Και αγοράζω όλα αυτά τα ανταλλακτικά απο το εμπόριο,όλα επώνυμα,τα λάδια άλλη μάρκα αλλά που να καλύπτει τις απαιτήσεις του κατασκευστή και πάω στην αντιπροσωπεία για σέρβις για να είμαι και καλυμένος απο την εγγύηση. Θα τα δεχτούν,ή θα αρνηθούν να τα τοποθετίσουν στο αυτοκίνητο? Τα λάδια είναι της Elf ακριβώς αυτά που προτείνει η Ρενω. Στην Γερμανία πωλούνται προς 30-35 ευρώ τα 5 λίτρα. Εγώ τα βρήκα πριν δυο τρεις μήνες με 27,5 ευρώ προσφορά. Πήρα 4 5λιτρα και πλήρωσα 15 ευρώ μεταφορικά. Κόστος 31,25 ευρώ τα 5 λιτρα.Ρίξτε μια ματιά σήμερα: www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2047675.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.TRS0&_nkw=Elf+Evolution+FULL-TECH+FE+5W-30+5L&_sacat=0Κάποια στιγμή θα σκάσει καμιά καλύτερη προσφορά... Ρώτησα όταν τα πήρα αν ενδιαφέρεται κανείς να τα μοιραστούμε. Και τώρα μπορώ να δώσω 1 ή 2 μπετόνια αν θέλει κανείς... Τι θα σου πει το σέρβις για τα λάδια; Δε θα τα αναγνωρίσει; Ακόμα και με άλλα λάδια να πας με προδιαγραφή rn0720 έχει καμιά λογική να μην σου αναγνωρίσει την εγγύηση; Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω. Τα "γνησια" έχουν την λογική τους. Γνήσια όμως μπορείς να βρείς και από αλλού και μάλιστα φτηνότερα. Γιατί πρέπει να σου τα πουλήσουν αυτοί με το ζόρι; Και η εγγύηση κάποια στιγμή τελειώνει........
|
|
|
Post by Κώστας Παπακωνσταντίνου on Dec 6, 2017 16:17:11 GMT 2
Και αγοράζω όλα αυτά τα ανταλλακτικά απο το εμπόριο,όλα επώνυμα,τα λάδια άλλη μάρκα αλλά που να καλύπτει τις απαιτήσεις του κατασκευστή και πάω στην αντιπροσωπεία για σέρβις για να είμαι και καλυμένος απο την εγγύηση. Θα τα δεχτούν,ή θα αρνηθούν να τα τοποθετίσουν στο αυτοκίνητο? Τι θα σου πει το σέρβις για τα λάδια; Δε θα τα αναγνωρίσει; Ακόμα και με άλλα λάδια να πας με προδιαγραφή rn0720 έχει καμιά λογική να μην σου αναγνωρίσει την εγγύηση; Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω. Τα "γνησια" έχουν την λογική τους. Γνήσια όμως μπορείς να βρείς και από αλλού και μάλιστα φτηνότερα. Γιατί πρέπει να σου τα πουλήσουν αυτοί με το ζόρι; Και η εγγύηση κάποια στιγμή τελειώνει........ Σωστά και λογικά όλα αυτά.Ισως όμως πούν οτι γνήσια θεωρούν μόνο όσα έχουν part numb.Renault.Tα οποία φυσικά μπορεί να είναι κατασκευασμένα π.χ. απο την SKF που η SKF τα πουλάει με χαμηλότερη τιμή με δική της συσκευασία.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Dec 6, 2017 18:45:51 GMT 2
Και αγοράζω όλα αυτά τα ανταλλακτικά απο το εμπόριο,όλα επώνυμα,τα λάδια άλλη μάρκα αλλά που να καλύπτει τις απαιτήσεις του κατασκευστή και πάω στην αντιπροσωπεία για σέρβις για να είμαι και καλυμένος απο την εγγύηση. Θα τα δεχτούν,ή θα αρνηθούν να τα τοποθετίσουν στο αυτοκίνητο? Τα λάδια είναι της Elf ακριβώς αυτά που προτείνει η Ρενω. Στην Γερμανία πωλούνται προς 30-35 ευρώ τα 5 λίτρα. Εγώ τα βρήκα πριν δυο τρεις μήνες με 27,5 ευρώ προσφορά. Πήρα 4 5λιτρα και πλήρωσα 15 ευρώ μεταφορικά. Κόστος 31,25 ευρώ τα 5 λιτρα.Ρίξτε μια ματιά σήμερα: www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2047675.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.TRS0&_nkw=Elf+Evolution+FULL-TECH+FE+5W-30+5L&_sacat=0Κάποια στιγμή θα σκάσει καμιά καλύτερη προσφορά... Ρώτησα όταν τα πήρα αν ενδιαφέρεται κανείς να τα μοιραστούμε. Και τώρα μπορώ να δώσω 1 ή 2 μπετόνια αν θέλει κανείς... Τι θα σου πει το σέρβις για τα λάδια; Δε θα τα αναγνωρίσει; Ακόμα και με άλλα λάδια να πας με προδιαγραφή rn0720 έχει καμιά λογική να μην σου αναγνωρίσει την εγγύηση; Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω. Τα "γνησια" έχουν την λογική τους. Γνήσια όμως μπορείς να βρείς και από αλλού και μάλιστα φτηνότερα. Γιατί πρέπει να σου τα πουλήσουν αυτοί με το ζόρι; Και η εγγύηση κάποια στιγμή τελειώνει........ Βαγγέλη γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά στην τιμή μεταξύ τους? www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2047675.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.TRS0&_nkw=Elf+Evolution+FULL-TECH+FE+5W-30+5L&_sacat=0 σόρι δεν γνωρίζω γερμανικά
|
|
|
Post by Κώστας Παπακωνσταντίνου on Dec 6, 2017 19:05:12 GMT 2
Πέτρο είναι απο διαφορετικούς πωλητές.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Dec 6, 2017 19:14:00 GMT 2
οκ ευχαριστώ...είμαι κ λιγο ντουβάρι σε κάποια θέματα
|
|
|
Post by dusterman on Dec 7, 2017 15:12:17 GMT 2
Στην Γερμανία τα λάδια γενικά είναι πολύ φτηνά. Το δικό μας πουλιέται από 28-35 ευρώ το 5λιτρο. Στην Αγγλία αντιθέτως είναι ακριβά. Ίσως και ακριβώτερα από τα δικα μας. Δεν ξέρω που οφείλεται αυτό. Πάντως παίζει ρόλο που η Γερμανική οικονομία είναι κυρίαρχη στην Ευρώπη και είναι και η μεγαλύτερη αυτοκινητοπαραγωγός χώρα. Νομίζω πως και τα ανταλλακτικά είναι φθηνότερα. Κάτι αντίστοιχο που γίνεται και στις ΗΠΑ.
Όταν λέω ότι μπορούν να βρεθούν γνήσια ανταλλακτικά στο ebay και σε άλλα μαγαζιά κυριολεκτώ. Υπάρχουν πηγές που τους δίνεις το part number και σου στέλνουν το αυθεντικό ανταλλακτικό σε κανονική συσκευασία Ρενώ. Δεν ξέρω συγκριτικά οι τιμές τους ποιες είναι μα δεν θα με παραξένευε να τα βρίσκει κανείς φτηνότερα. Κυρίως από Γερμανία. Αυτό χρειάζεται διερεύνηση. Έχω ψωνίσει διάφορα ψιλολόγια από πλαστικά κλιπς ταπετσαρίας, τάπες και βίδες μέχρι και την κεραία του ραδιοφώνου που έλειπε όταν το αγόρασα. Μου ήρθαν όλα σε συσκευασία της Ρενω με barcode με κωδικούς κλπ. Δεν ξέρω τα αναλώσιμα πόσο κοστίζουν...
Και τι θα σου πει το σερβις αν εμφανιστείς με μία σακούλα γνήσια ανταλλακτικά της Ρενώ στο χέρι; "Τα αγόρασα από την Ρενώ Γερμανίας γιατί τα πουλάει φτηνότερα" Θα τους πεις. Αν εγώ αγοράζω το λάδι 6 ευρώ το λίτρο, η αντιπροσωπεία σίγουρα το αγοράζει 4 ευρώ. Δεν είναι δυνατόν να μας το πουλάει 12 ευρώ! Πρέπει να βρεθεί τρόπος να τους πιέσουμε. Εσωτερική υποτίμηση λέμε! Εγώ έχασα το 40% των αποδοχών μου μέσα στην κρίση. Κι αν τα ζυγίσω καλύτερα μπορεί και περισσότερο. Αυτοί;....
|
|
|
Post by odyDuster on Dec 7, 2017 15:57:14 GMT 2
Στην Γερμανία τα λάδια γενικά είναι πολύ φτηνά. Το δικό μας πουλιέται από 28-35 ευρώ το 5λιτρο. Στην Αγγλία αντιθέτως είναι ακριβά. Ίσως και ακριβώτερα από τα δικα μας. Δεν ξέρω που οφείλεται αυτό. Πάντως παίζει ρόλο που η Γερμανική οικονομία είναι κυρίαρχη στην Ευρώπη και είναι και η μεγαλύτερη αυτοκινητοπαραγωγός χώρα. Νομίζω πως και τα ανταλλακτικά είναι φθηνότερα. Κάτι αντίστοιχο που γίνεται και στις ΗΠΑ. Όταν λέω ότι μπορούν να βρεθούν γνήσια ανταλλακτικά στο ebay και σε άλλα μαγαζιά κυριολεκτώ. Υπάρχουν πηγές που τους δίνεις το part number και σου στέλνουν το αυθεντικό ανταλλακτικό σε κανονική συσκευασία Ρενώ. Δεν ξέρω συγκριτικά οι τιμές τους ποιες είναι μα δεν θα με παραξένευε να τα βρίσκει κανείς φτηνότερα. Κυρίως από Γερμανία. Αυτό χρειάζεται διερεύνηση. Έχω ψωνίσει διάφορα ψιλολόγια από πλαστικά κλιπς ταπετσαρίας, τάπες και βίδες μέχρι και την κεραία του ραδιοφώνου που έλειπε όταν το αγόρασα. Μου ήρθαν όλα σε συσκευασία της Ρενω με barcode με κωδικούς κλπ. Δεν ξέρω τα αναλώσιμα πόσο κοστίζουν... Και τι θα σου πει το σερβις αν εμφανιστείς με μία σακούλα γνήσια ανταλλακτικά της Ρενώ στο χέρι; "Τα αγόρασα από την Ρενώ Γερμανίας γιατί τα πουλάει φτηνότερα" Θα τους πεις. Αν εγώ αγοράζω το λάδι 6 ευρώ το λίτρο, η αντιπροσωπεία σίγουρα το αγοράζει 4 ευρώ. Δεν είναι δυνατόν να μας το πουλάει 12 ευρώ! Πρέπει να βρεθεί τρόπος να τους πιέσουμε. Εσωτερική υποτίμηση λέμε! Εγώ έχασα το 40% των αποδοχών μου μέσα στην κρίση. Κι αν τα ζυγίσω καλύτερα μπορεί και περισσότερο. Αυτοί;.... Σίγουρα θα τους πιέσουμε. Απλά πρέπει να οργανωθούμε λίγο πρώτα, να κάνουμε 1-2 συναντήσεις μεταξύ μας (άρχισε δειλά-δειλά να γίνεται αυτό), να κατασταλάξουμε τι θέλουμε , να δούμε τις "πραγματικές" τιμές αυτών που μας αφορούν, ώστε να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη για το τι τους ζητάμε για να μας πάρουν και στα σοβαρά.
|
|
|
Post by dusterman on Dec 7, 2017 16:02:49 GMT 2
|
|