|
Post by PanPal on Oct 18, 2021 11:09:32 GMT 2
Εντυπώσεις από τα pmr σας από την εκδρομή; Εμένα μετά από μια δεκαετία μου έμεινε η κεραία στο χέρι (έγινε κομμάτια το πλαστικό), εκτός ότι άκουγα μόνο παράσιτα.  Όσοι ακούγατε καλά και σας άκουγαν ποια έχετε; Για pmr βέβαια που δε χρειάζεται άδεια. Είχα πάρει στην περίοδο της πρώτης καραντίνας το παρακάτω σετ των 4 για τις βόλτες με την οικογένεια στις ερημιές και στο δάσος για την επιτρεπόμενη "σωματική άσκηση". Ήθελα έτσι να μπουν στο πνέυμα της ομάδας, της επικοινωνίας και της οργάνωσης τα παιδιά και να έχω τα PMR για μελλοντικές βόλτες όπως αυτές με το Club εδώ.
www.midlandeurope.com/en_150/products/xt5#C1425.01Στην πρόσφατη βόλτα της ομάδας στη Στενή Ευβοίας, ανταποκρίθηκε πολύ καλά. Επειδή χρειάστηκε, είχα δανείσει τη μία συσκευή σε άλλο όχημα της παρέας έχοντας κι από εκεί καλές εντυπώσεις. Όντας τεχνικός κι εργαζόμενος στο χώρο της επικοινωνίας, θεωρώ πως οτιδήποτε επιλέξεις από Motorola, Midland, Cobra θα είναι κατάλληλο για τις απαιτήσεις σου. Αυτό που θα παίξει ρόλο και πρέπει να αποφασίσεις είναι το είδος της μπαταρίας που θέλεις να έχει η συσκευή σου.
|
|
|
Post by vagg75 on Oct 18, 2021 16:10:14 GMT 2
Καλησπέρα στην παρέα. Τα φώτα σας.. πήρα από Σκρούτζ pmr τα οποία στην εκδρομή χθές προσπάθησα στο κανάλι 4 αλλά δεν έπιανε τίποτα. Οι συχνότητες που αναφέρονται στην συσκευασία είναι UHF: 400-470 MHZ (RX/TX). Γνωρίζει κανένας γιατί δεν μπορούσα να πιάσω;
|
|
|
Post by PanPal on Oct 18, 2021 19:47:34 GMT 2
Καλησπέρα στην παρέα. Τα φώτα σας.. πήρα από Σκρούτζ pmr τα οποία στην εκδρομή χθές προσπάθησα στο κανάλι 4 αλλά δεν έπιανε τίποτα. Οι συχνότητες που αναφέρονται στην συσκευασία είναι UHF: 400-470 MHZ (RX/TX). Γνωρίζει κανένας γιατί δεν μπορούσα να πιάσω; Για δες, πιό πάνω σε αυτό το θέμα Βαγγέλη. Κάποιος έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν ζήτημα με BaoFeng. Διάβασε στις προηγούμενες σελίδες του θέματος μήπως υπάρχει λύση και για το δικό σου.
|
|
|
Post by vagg75 on Oct 18, 2021 19:50:41 GMT 2
Καλησπέρα στην παρέα. Τα φώτα σας.. πήρα από Σκρούτζ pmr τα οποία στην εκδρομή χθές προσπάθησα στο κανάλι 4 αλλά δεν έπιανε τίποτα. Οι συχνότητες που αναφέρονται στην συσκευασία είναι UHF: 400-470 MHZ (RX/TX). Γνωρίζει κανένας γιατί δεν μπορούσα να πιάσω; Για δες, πιό πάνω σε αυτό το θέμα Βαγγέλη. Κάποιος έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν ζήτημα με BaoFeng. Διάβασε στις προηγούμενες σελίδες του θέματος μήπως υπάρχει λύση και για το δικό σου. Ναι κάπου το είδα για αγορά baofeng. Θα ανατρέξω παραπάνω να το διαβάσω. Ευχαριστώ πολύ.
|
|
|
Post by vagg75 on Oct 18, 2021 19:55:37 GMT 2
Παναγιώτη παρεπιπτόντως σε ευχαριστώ πολύ για την εξυπηρέτηση χθές στην εκδρομή. Διάβασα για τον baofeng παραπάνω, πρόκειται για άλλο μοντέλο καλύτερο βεβαίως από το δικό μου.
|
|
|
Post by Dusterider on Oct 19, 2021 9:42:44 GMT 2
Παναγιώτη παρεπιπτόντως σε ευχαριστώ πολύ για την εξυπηρέτηση χθές στην εκδρομή. Διάβασα για τον baofeng παραπάνω, πρόκειται για άλλο μοντέλο καλύτερο βεβαίως από το δικό μου. Καλημέρα Βαγγέλη! Ποιο είναι το δικό σου μοντέλο;
|
|
|
Post by vagg75 on Oct 19, 2021 9:46:33 GMT 2
Παναγιώτη παρεπιπτόντως σε ευχαριστώ πολύ για την εξυπηρέτηση χθές στην εκδρομή. Διάβασα για τον baofeng παραπάνω, πρόκειται για άλλο μοντέλο καλύτερο βεβαίως από το δικό μου. Καλημέρα Βαγγέλη! Ποιο είναι το δικό σου μοντέλο; Καλημέρα Χάρη. Είναι το Baofeng M7.
|
|
|
Post by alkaios on Nov 14, 2022 14:12:05 GMT 2
Ξερει κάνεις από συσκευές VHF/UHF; έχω το εξής πρόβλημα: ενώ ακούω τις συνομιλίες από άλλες αντίστοιχες συσκευές η PMR, δεν μπορώ να εκπέμπω πάνω από λίγα μέτρα. Λογικά κάποια ρύθμιση φταίει.
Ευχαριστώ!
|
|
darisg
Junior Member

Μάρκα: Dacia Duster
Μοντέλο: Duster II
Χρονολογία παραγωγής: 2021
Κινητήρας: 1.5 Blue dCi 115hp
Έκδοση: Prestige
Χρώμα: Comet Grey
Κίνηση: 4x4
Μετάδοση: Χειροκίνητο
Κατοχή από: 7/2021
|
Post by darisg on Nov 15, 2022 11:54:17 GMT 2
Ξερει κάνεις από συσκευές VHF/UHF; έχω το εξής πρόβλημα: ενώ ακούω τις συνομιλίες από άλλες αντίστοιχες συσκευές η PMR, δεν μπορώ να εκπέμπω πάνω από λίγα μέτρα. Λογικά κάποια ρύθμιση φταίει. Ευχαριστώ! Δώσε και καμιά πληροφορία..... μοντέλο - κεραία - κτλ
είναι το ίδιο και στα V και στα U ή στο ένα έχεις καλύτερη εκπομπή? (άλλο μήκος κύματος τα V άλλο τα U - διαφορετική διάδοση- (κανονικά και διαφορετική κεραία )
define το "λίγα μέτρα" ... το είδος του πεδίου (στην πόλη μπορεί να μην μπορείς να ξεπεράσεις τα λίγα μέτρα, και στην εξοχή -χωρίς εμπόδια- να πιάνεις χιλιόμετρα ....
|
|