|
Post by Duster4X4 on Jul 23, 2019 19:39:11 GMT 2
Τα βρίσκουμε Ελλάδα καπου;
|
|
ktylipak
Newbie
Μάρκα: Dacia
Μοντέλο: Duster II
Χρονολογία παραγωγής: 2018
Κινητήρας: 1.5 DCI
Έκδοση: Prestige
Χρώμα: Λευκό
Κίνηση: 4x4
Μετάδοση: Χειροκίνητο
Κατοχή από: 06/2018
|
Post by ktylipak on Jul 24, 2019 13:59:05 GMT 2
Εγώ τα παρείγγειλα όλα πολύ πιο φτηνά από εξωτερικό κομμάτι κομμάτι από τους κωδικούς & έκανα την τοποθέτηση μόνος μου. Είναι φοβερές οι διαφορές στην τιμή από είδη π υπάρχουν στην Ελλάδα. Να σημειώσω πως τα ηχεία γενικά ήταν τα δύσκολα στην τοποθέτηση γιατί είναι στις πόρτες με πριτσίνια!
|
|
|
Post by fanis on Jul 24, 2019 19:58:54 GMT 2
|
|
|
Post by fanis on Jul 24, 2019 20:05:55 GMT 2
Εγώ τα παρείγγειλα όλα πολύ πιο φτηνά από εξωτερικό κομμάτι κομμάτι από τους κωδικούς & έκανα την τοποθέτηση μόνος μου. Είναι φοβερές οι διαφορές στην τιμή από είδη π υπάρχουν στην Ελλάδα. Να σημειώσω πως τα ηχεία γενικά ήταν τα δύσκολα στην τοποθέτηση γιατί είναι στις πόρτες με πριτσίνια! Στην ιστοσελίδα της focal αναφέρει "Not compatible if the car is already equipped with an existing HIFI optional equipment." Τι εννοεί; Εσύ έχεις το media nav;
|
|
ktylipak
Newbie
|
Post by ktylipak on Aug 7, 2019 11:29:03 GMT 2
Έχω το Media Nav evolution πριν κάνει το Update που παίρνει και Google auto. Όλα στις συσκευασίες έρχονται με ειδικές φίσες ISO που όμως δεν κουμπώνουν στα εργοστασιακά φις του MEDIA NAV. Το πρόβλημα λύνεται με 15 € φύσα ISO που θα συνδέσει τα Pin της εξόδου του media nav σε ISO είσοδο η οποία θα καταλήγει στον ενισχυτή. Στα θετικά της λύσης αυτής είναι ότι ρεύμα παίρνει απευθείας από τα καλώδια και δεν θέλει σύνδεση με μπαταρία και ασφάλεια, για όσους έχουν προηγούμενη εμπειρία με ενισχυτές.
Να σημειώσω πως εγώ διαφοροποίσα λίγο την λύση που προτείνει η focal και πήγα σε ενίσχυση και των πίσω ηχείων. Σύνδεσα Impulse 4.320 που οδηγούσε τα ηχεία του kit & Focal IBus 20 σε σειρά για extra μπάσο & μονώσεις με STP.
|
|
|
Post by Duster4X4 on Aug 7, 2019 11:49:32 GMT 2
Έχω το Media Nav evolution πριν κάνει το Update που παίρνει και Google auto. Όλα στις συσκευασίες έρχονται με ειδικές φίσες ISO που όμως δεν κουμπώνουν στα εργοστασιακά φις του MEDIA NAV. Το πρόβλημα λύνεται με 15 € φύσα ISO που θα συνδέσει τα Pin της εξόδου του media nav σε ISO είσοδο η οποία θα καταλήγει στον ενισχυτή. Στα θετικά της λύσης αυτής είναι ότι ρεύμα παίρνει απευθείας από τα καλώδια και δεν θέλει σύνδεση με μπαταρία και ασφάλεια, για όσους έχουν προηγούμενη εμπειρία με ενισχυτές. Να σημειώσω πως εγώ διαφοροποίσα λίγο την λύση που προτείνει η focal και πήγα σε ενίσχυση και των πίσω ηχείων. Σύνδεσα Impulse 4.320 που οδηγούσε τα ηχεία του kit & Focal IBus 20 σε σειρά για extra μπάσο & μονώσεις με STP. Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Με την φισα που αναφέρεις μπορείς στην υπάρχουσα πηγη να συνδέσεις τελικό ενισχυτή; Επίσης δεν κατάλαβα πολύ καλά τι έκανες στα πίσω ηχεία. Κάποιες φωτογραφίες μπορείς να ανεβάσεις;
|
|
ktylipak
Newbie
|
Post by ktylipak on Aug 7, 2019 12:50:28 GMT 2
Αναλυτικές φωτογραφίες δεν έχω, ενδεικτικά βρήκα μια που έχω βγάλει το εργοστασιακό ηχείο κ έχω περάσει μονώσεις. Με τη φίσα ναι μπορείς να συνδέσεις MEDIA NAV με ενισχυτή που έχει καλώδιο ISO, όλα τα προτεινόμενα focal έχουν καλώδιο ενισχυτή με ISO (in/out). Είναι πολύ εύκολο το set up, μερικές φίσες κλικ.
H focal προτείνει το ibus 2.1 που στην ουσία είναι δικάναλος ενισχυτής & sub (2 σε 1) και οδηγεί το ενεργό sub & τα 2 μπροστινά διαιρούμενα ηχεία. Τα πίσω ηχεία συνεπώς μένουν χωρίς ενίσχυση και παίζουν σε πιο χαμηλές εντάσεις απευθείας από την πηγή. Εγώ πήρα τετρακάναλο ψηφιακό Impulse 4.320 και οδήγησα τα 4 ηχεία απευθείας & μετά πήρα και το ibus 20 που μοιάζει με το 2.1 αλλά είναι μονοκάναλο ενεργό sub για εξτρα μπάσο.
Ελπίζω να βοήθησα..
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Aug 7, 2019 22:39:37 GMT 2
Τους ενισχυτές που τους έβαλες? Γιατί πλέον δεν θέλω κ σε αυτό το αμάξι να τρώω χώρο απο το έτσι κ αλλιώς μικρό πορτ παγκάζ........
|
|
|
Post by Azimuth (konstantinos) on Aug 8, 2019 7:28:02 GMT 2
Τους ενισχυτές που τους έβαλες? Γιατί πλέον δεν θέλω κ σε αυτό το αμάξι να τρώω χώρο απο το έτσι κ αλλιώς μικρό πορτ παγκάζ........ Και τα δύο μπαίνουν κάτω από τα καθίσματα. Το idus 2.1 είναι sub και βγάζει έξοδο για 2 ηχεία. Ιδανική αλλά ακριβή λύση θα ήταν η χρήση δύο τέτοιων σετ. Περιμένω να πέσει στο Amazon η τιμή του....
|
|
ktylipak
Newbie
|
Post by ktylipak on Aug 8, 2019 12:44:23 GMT 2
To ibus 2.1 μπαίνει κάτω από κάθισμα αλλά περιορίζει λίγο τα πόδια του πίσω επιβάτη εάν θέλεις να τεντώσεις από κάτω. Το Impulse 4.320 δεν χρειάζεται να βγάλεις καλώδιο μέχρι το κάθισμα, έχει πάρα πολύ χώρο πίσω από το ντουλαπάκι. Επίσης να πω ότι εγώ ψώνισα από εδω: www.cdiscount.com/search/10/focal+ibus+2+1.html#_his_ 180 € Γαλλία.. 500€+ skroutz..https://www.skroutz.gr/s/4402150/Focal-IBUS-2-1.html τα σχόλια για Ελληνική αισχροκέρδεια δικά σας..
|
|
|
Post by Azimuth (konstantinos) on Aug 8, 2019 15:19:23 GMT 2
Η D class έχει δώσει λύση σε πολλές εφαρμογές με ελάχιστο όγκο και πολύ ποιοτικό ήχο. Πολύ ενδιαφέρον το eshop, θα το έχω κατά νου γιατί όλο απο γερμάνια ψωνίζω.
|
|
|
Post by Azimuth (konstantinos) on Aug 8, 2019 15:29:17 GMT 2
sklep.basser.pl/en/fit-box-enclosure/622-dacia-duster-fit-box-subwoofer-enclosure.htmlυπάρχουν και έτοιμα κουτιά για 8αρι sub, αλλά θες δουλειά/χρήμα με ασφαλειοθήκες καλώδια ενισχυτές κτλ.Μετά Βέβαια θα σου φταίει η πηγή η οποία δεν επαρκεί γιατί δε βγάζει amp out και θα πρέπει να σκάσεις άλλα λεφτά για μια αξιοπρεπή πηγή με καλύτερο ήχο και φυσικά να ηχομονώσεις και τις πόρτες γιατί με το μπάσο ακούγονται ολα τα ελαττώματα συναρμογής των οικονομικών πλαστικών του duster κτλ κτλ φτάνεις το 1500αρι για πλάκα.
|
|
|
Post by Duster4X4 on Aug 8, 2019 16:24:46 GMT 2
Αν παίξει καμία ομαδική αγορά από εξωτερικό για ήχο είμαι μέσα με τα χίλια. Μήπως να το κοιτάξουμε;
|
|
|
Post by parnon65 on Nov 29, 2020 9:18:53 GMT 2
Καλημέρα,
Εμείς που δεν έχουμε ιδιαίτερες απαιτήσεις, με ποιο 13άρι μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα υπάρχοντα;
|
|
|
Post by fanis on Nov 30, 2020 13:45:34 GMT 2
Καλημέρα, Εμείς που δεν έχουμε ιδιαίτερες απαιτήσεις, με ποιο 13άρι μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα υπάρχοντα; Είχα χρησιμοποιήσει σε duster I τα Pioneer TS-G1310F. Επειδή ήταν leasing ήθελα κάτι φθηνό και αξιοπρεπές.
|
|