|
Post by odyDuster on Nov 11, 2017 11:20:57 GMT 2
Έχει βάλει κανείς λάμπες LED στο Duster; Είναι εύκολο;
|
|
|
Post by Kostas X on Nov 11, 2017 12:06:17 GMT 2
Το σκεφτομαι πολυ...λαμπες ομως οχι χενον...ισως παω απο εβδομαδα να δοκιμασω σε εναν φιλο πιο κατω απο εμενα να δω αν κ το λευκο φως σε ομιχλη η χιονια χανεται...
|
|
|
Post by marios on Nov 11, 2017 12:17:19 GMT 2
Προτείνω τις philips xtreme vision απ οσο έχω ψάξει.. Θα τις βάλω κάποια στιγμη.. Αλλάζουν εύκολα
|
|
|
Post by dusterman on Nov 11, 2017 13:27:02 GMT 2
Προτείνω τις philips xtreme vision απ οσο έχω ψάξει.. Θα τις βάλω κάποια στιγμη.. Αλλάζουν εύκολα Συμφωνώ απόλυτα! Τις +130% που είναι άριστες. Και αν βρει κάποιος τις +100% που έχουν καταργηθεί, είναι ακόμα καλύτερες!!! Συγκεκριμένα οι +100% έχουν καλύτερη απόδοση στη μεγάλη σκάλα που λόγω ελαφρώς πιο ροζέ απόχρωσης το φως τους φτάνει μακρύτερα. Οι +130% έχουν πιο λευκό εντυπωσιακό φως και είναι καλύτερες ίσως για πόλη. Στα ταξίδια υστερούν ελάχιστα σε σχέση με τις +100%. Τις έχω ψάξει πολύ και στη μηχανή και στο Duster και είμαι σίγουρος γι αυτά που σας λέω. Εγώ φοράω τις +100% και μάλιστα έχω καβάντζα άλλα δύο ζευγάρια... Μου περισσεύει και ένα σετ +130% το οποίο το δοκίμασα αλλά δεν μου άρεσε. Αν το θέλει κανένας να το δούμε τώρα που το αναφέραμε... Το βασικότερο είναι ότι τροφοδοτώ τις λάμπες από την μπαταρία μέσω ρελέ και γλυτωνω έτσι τις απώλειες του μαμά κυκλώματος. Και μόνο αυτό σχεδόν διπλασιάζει το φως ασχέτως λάμπας. Σκεφτήτε τώρα και με τις +100% τι γίνεται!.... Σχετικά με τα Led είμαι κάθετα αρνητικός! α) Δεν ταιριάζουν γεωμετρικά με τα φανάρια μας με αποτέλεσμα η δέσμη να είναι λάθος. β) Το φως τους έχει κακή ή ακατάλληλη απόχρωση που δεν βοηθάει πραγματικά. Είναι μόνο για εμφάνιση.. γ) Η ένταση του φωτός τους δεν είναι μεγαλύτερη από αυτήν των λαμπτήρων αλογόνου μέχρι στιγμής. δ) Τα καλής ποιότητας επώνυμα Led είναι πανάκριβα! Μιλάμε για 200 ευρώ το ζευγάρι. Κάποια στιγμή θα βρω χρόνο και θα σας παρουσιάσω τα φώτα μου γιατί έχω κάνει δουλειά εκεί... Να αναφέρω επίσης ότι οι Η7 της μικρής σκάλας αλλάζουν εύκολα. Οι Η1 της μεγάλης σκάλας αλλάζουν πολύ δύσκολα και ίσως χρειαστεί να βγει η μάσκα για να αλλαχτούν. Αυτά τουλάχιστον στο δικό μου μοντέλο γιατί μετά το 13 άλλαξαν τα φανάρια.
|
|
acab
Newbie
Μάρκα: Dacia
Μοντέλο: Duster I
Χρονολογία παραγωγής: 2016
Κινητήρας: 1,5dci
Έκδοση: Sportive
Χρώμα: Grey comet
Κίνηση: 4x4
Μετάδοση: Χειροκίνητο
Όνομα: Κώστας
|
Post by acab on Nov 12, 2017 8:00:55 GMT 2
Με τα φώτα ημέρας τι έχετε κάνει;; Γιατί μετά δεν θα ταιριάζει το κίτρινο φως τους με τις philips
Duster 1.5 dci 4x4 sportive 2016
|
|
|
Post by Kostas X on Nov 12, 2017 10:31:24 GMT 2
Μαλλον θα 'παιξω' μπαλα με πορειας philips οπως λεει ο φιλος μας dusterman και φωτα ημερας-μικρα τα αντιστοιχα τις μαρκας..για τελος του μηνα να πεσει το μπικικινι οπως λεμε!!!
|
|
acab
Newbie
|
Post by acab on Nov 12, 2017 11:44:04 GMT 2
φωτα ημερας-μικρα τα αντιστοιχα τις μαρκας.. Μπορείς να στειλεις ένα link πια λες; Duster 1.5 dci 4x4 sportive 2016
|
|
|
Post by dusterman on Nov 12, 2017 14:16:42 GMT 2
Με τα φώτα ημέρας τι έχετε κάνει;; Γιατί μετά δεν θα ταιριάζει το κίτρινο φως τους με τις philips Duster 1.5 dci 4x4 sportive 2016 To Duster δεν έχει "φώτα ημέρας" ??...
|
|
acab
Newbie
|
Post by acab on Nov 12, 2017 16:22:04 GMT 2
 Λέω για τη λάμπα στη θέση 1 με τύπο w21/5w Duster 1.5 dci 4x4 sportive 2016
|
|
|
Post by Kostas X on Nov 12, 2017 17:42:23 GMT 2
To Duster δεν έχει "φώτα ημέρας" ??... Εχω φωτα ημερας..ετσι το πηρα,η μικρη σκαλα αν δειτε εχει δυο λειτουργιες 1η ημερας 2η μικρη σκαλα το βραδυ,αν δειτε εχει δυο 'ελατηριακια δηλαδη επαφες μεσα'ετσι ειναι σε εμενα τωρα αν λογο το οτι εχω την full εκδοση...τι να πω!
|
|
|
Post by Kostas X on Nov 12, 2017 17:49:17 GMT 2
Δηλαδη για να καταλαβω σε εσενα την ημερα οταν το βαζεις μπροστα δεν αναβουν μπροστα τα 'μικρα' σου΄¨
|
|
|
Post by dusterman on Nov 12, 2017 23:13:41 GMT 2
Δηλαδη για να καταλαβω σε εσενα την ημερα οταν το βαζεις μπροστα δεν αναβουν μπροστα τα 'μικρα' σου΄¨ Εγώ φοράω aftermarket φανάρια με led για φώτα ημέρας Το δικό μου πάντως είναι το πρώτο μοντέλο που κυκλοφόρησε. Αυτά δεν είχαν φώτα ημέρας από την μάνα τους. Το επόμενο μοντέλο "Δεύτερη Φάση" που είχε διαφορετικά φανάρια φαίνεται πως έχει πλέον φώτα ημέρας. Η λάμπα Ρ21/5W έχει δύο νήματα. Συνήθως αυτή η λάμπα χρησιμοποιείται πίσω στην θέση stop (τα 21W) και φώτα θέσης (τα 5W). Στην προκειμένη περίπτωση υποθέτω πως το νήμα των 5W ανάβει σαν φως θέσης το βράδυ. Και το νήμα των 21W ανάβει σαν φως ημέρας την ημέρα. Ίσως όμως να είναι λίγα τα 21W συγκρινόμενα με τα πολύ φωτεινά led που χρησιμοποιούνται στις περισσότερες περιπτώσεις. Δεν έχει τύχει πάντως να δω κάποιο κανούριο Duster με αναμμένα φώτα ημέρας.
|
|
|
Post by dusterman on Nov 12, 2017 23:39:41 GMT 2
Μαλλον θα 'παιξω' μπαλα με πορειας philips οπως λεει ο φιλος μας dusterman και φωτα ημερας-μικρα τα αντιστοιχα τις μαρκας..για τελος του μηνα να πεσει το μπικικινι οπως λεμε!!! Τα ημέρας-μικρά δεν υπάρχει λόγος να τα πειράξεις. Κάθε λάμπα κάνει την δουλειά της και δεν είναι ανάγκη να έχουν όλες την ίδια απόχρωση λευκού. Ψάχνοντας είδα πως έχουν βγει και οι λάμπες P21/5W PHILIPS VISION PLUS +60% με ελαφρώς δυνατότερο και λευκότερο φως. Υπάρχουν και καινούρια Led από την Philips και άλλες μάρκες πιθανά αλλά θέλει έρευνα και θα είναι ακριβούτσικα!... Αν βρω κάτι καλό θα ενημερώσω...
|
|
acab
Newbie
|
Post by acab on Nov 13, 2017 6:27:57 GMT 2
Δυστυχώς παίρνει τις W21/5w που δεν έχει πολλές επιλογές εκτός από led
Duster 1.5 dci 4x4 sportive 2016
|
|
|
Post by dusterman on Nov 13, 2017 10:03:55 GMT 2
Δυστυχώς παίρνει τις W21/5w που δεν έχει πολλές επιλογές εκτός από led Duster 1.5 dci 4x4 sportive 2016 Δύσκολα θα βρεις και led γιατί και αυτά είναι συνήθως κόκκινα. (Stop-Tail Light) Τα Led της Philips πάντως είναι πολύ ακριβά και δεν είναι δυνατότερα από τις λάμπες. Δεν ξέρω σε άλλη μάρκα επώνυμη osram sylvania κλπ... Τα φτηνά κινέζικα είναι κατά 90% αποτυχία και χαλάνε πολύ εύκολα
|
|