zetakias
Full Member

Μάρκα: Dacia
Χρονολογία παραγωγής: 2019
Κινητήρας: 1.5dci
Έκδοση: Duster
Χρώμα: Άσπρο
Κίνηση: 4x4
Μετάδοση: Χειροκίνητο
Όνομα: Panos
|
Post by zetakias on Oct 24, 2021 12:57:24 GMT 2
Καλές αλλά στα χαρακτηριστικά δεν τις προτείνει για off road,οπότε δεν αξίζει για το duster κ δεν είναι κ φθηνές Για offroad νομίζω πως είναι μονόδρομος μια μπάρα ή προβολάκια led. Για λόγους αντοχής δεν τις προτείνει στο off road
|
|
|
Post by dusterman on Oct 24, 2021 16:05:57 GMT 2
Πάντως στο παρακάτω τεστ αποδίδουν κατώτερα από τις αλογόνου. Και γι αυτό ίσως είναι και οι μοναδικές νόμιμες για χρήση δρόμου.
Θεωρώ πως η τεχνολογία led για ρετροφιτ σε φωτιστικά με κάτοπτρο δεν είναι ακόμα ώριμη.
|
|
|
Post by dusterman on Oct 24, 2021 16:17:52 GMT 2
Για offroad νομίζω πως είναι μονόδρομος μια μπάρα ή προβολάκια led. Για λόγους αντοχής δεν τις προτείνει στο off road Δεν νομίζω να είναι η αντοχή τους το πρόβλημα. Γενικά τα led είναι ιδιαιτέρως ανθεκτικά στους κραδασμούς. Εκτός ίσως από κάτι φτηνά κινέζικα που ξεκολάνε και διαλύονται.
Μάλλον η Osram ξέρει ότι δεν έχουν και τόσο δυνατό φως και δεν θέλει να γίνει ρεζίλι στους off roaders. Που αν δεν έχουν τουλάχιστον χίλια βαττ προβολείς δεν μπορούν να οδηγήσουν με τις ιλιγγιώδεις ταχύτητες των 10-20 χαω που οδηγάνε στο χώμα....
|
|
zetakias
Full Member

Χρονολογία παραγωγής: 2019
Κινητήρας: 1.5dci
Έκδοση: Duster
Χρώμα: Άσπρο
Όνομα: Panos
|
Post by zetakias on Oct 24, 2021 20:11:58 GMT 2
Για λόγους αντοχής δεν τις προτείνει στο off road Δεν νομίζω να είναι η αντοχή τους το πρόβλημα. Γενικά τα led είναι ιδιαιτέρως ανθεκτικά στους κραδασμούς. Εκτός ίσως από κάτι φτηνά κινέζικα που ξεκολάνε και διαλύονται.
Μάλλον η Osram ξέρει ότι δεν έχουν και τόσο δυνατό φως και δεν θέλει να γίνει ρεζίλι στους off roaders. Που αν δεν έχουν τουλάχιστον χίλια βαττ προβολείς δεν μπορούν να οδηγήσουν με τις ιλιγγιώδεις ταχύτητες των 10-20 χαω που οδηγάνε στο χώμα....
Σε μια σύντομη έρευνα σε τι τιμή ύπαρχουν απλά σχολίασα τι γράφουν στα χαρακτηριστικά για τις osram 
|
|
GRC
Newbie
305.000 km
Μοντέλο: Duster I
Χρονολογία παραγωγής: 2010
Κινητήρας: 1500
Κίνηση: 4x2
Κατοχή από: 1/2020
|
Post by GRC on Dec 28, 2021 19:14:11 GMT 2
Καλησπερα και χρονια πολλα! Εχω το εξεις προβλημα,το καλοκαιρι εβαλα μεμβρανες στο duster αλλα πλεον την νυχτα σε δρομους χωρις φωτα ζοριζομαι να δω μπροστα μου! Πριν μερες ετυχα βραδυ στην εθνικη και εβρεχε δυνατα (ΒΟΑΚ για οσους ξερουν) και για να φτασω στον προορισμο μου τραβηξα μεγαλο ζορε.. τι λαμπες μπορω να βαλω για να βελτιωσω τον φωτισμο μου?
|
|
|
Post by ChrisPap SKG on Dec 28, 2021 19:51:16 GMT 2
Καλησπερα και χρονια πολλα! Εχω το εξεις προβλημα,το καλοκαιρι εβαλα μεμβρανες στο duster αλλα πλεον την νυχτα σε δρομους χωρις φωτα ζοριζομαι να δω μπροστα μου! Πριν μερες ετυχα βραδυ στην εθνικη και εβρεχε δυνατα (ΒΟΑΚ για οσους ξερουν) και για να φτασω στον προορισμο μου τραβηξα μεγαλο ζορε.. τι λαμπες μπορω να βαλω για να βελτιωσω τον φωτισμο μου? Καλησπέρα φίλε μου και χρόνια πολλά. Οι μεμβράνες που έβαλες λογικά είναι στα περιμετρικά παράθυρα του Duster και όχι στο παρμπρίζ, σωστά?? Η δυσκολία που παρατηρείς το βράδυ είναι στη πορεία σου μπροστά?? Στο παρκάρισμα? Στη περιφέρειακη όραση ? Γιατί το να αλλάξεις λάμπες μπροστά θα σε βοηθήσει στη πορεία αλλά δεν έχει σχέση με τις μεμβράνες των υπολοίπων παραθύρων..
|
|
GRC
Newbie
305.000 km
|
Post by GRC on Dec 28, 2021 22:46:09 GMT 2
εχω βαλει στο παρμπριζ και εκει εχω το προβλημα ορασης.
|
|
|
Post by petran2 on Dec 28, 2021 22:58:54 GMT 2
Καλησπερα και χρονια πολλα Μαλλον ηρθε η ωρα να βγαλεις το φιλμ απο το παρμπριζ
|
|
|
Post by dusterman on Dec 28, 2021 23:48:22 GMT 2
Χρόνια πολλά σε όλους φίλοι μου! Η μεμβράνη στο παρμπρίζ είναι παράνομη. Δεν πρόκειται να περάσεις κτεο. Δεν νομίζω να σου χαριστούνε σ αυτό. Είναι πολύ σοβαρό! Αλλά το ουσιατικό είναι ότι είσαι επικίνδυνος και πρώτα πρώτα για τον εαυτό σου. Είναι σαν να οδηγάς νύχτα με γιαλιά ηλίου. Τι φώτα να βάλεις.... Κάνε το αυτονόητο: Βγάλε τα γιαλιά! Ότι λάμπες και να βάλεις δεν θα βλέπεις σωστά. Και θα τυφλώνεις όλον τον κόσμο.
|
|
GRC
Newbie
305.000 km
|
Post by GRC on Dec 29, 2021 20:19:46 GMT 2
Παιδες μεμβρανες μπροστα εβαλα γιατι το καλοκαιρι μεσημερι νταλα ηλιος,ψηνομουν 30λεπτα δρομος δουλεια-σπιτι.πραγματικα με εσωσαν.. θα ηθελα να δοκιμασω νεες λαμπες πριν μπω στην διαδικασια αφαιρεσης μεμβρανης.
|
|
|
Post by dusterman on Dec 29, 2021 21:21:56 GMT 2
Όπως όλοι μας φίλε μου. Όλοι οδηγάμε το καλοκαίρι και μάλιστα ταξιδεύουμε για ώρες με καυσωνα κλπ. Για Ελλάδα δε μιλάμε;
Είναι επικίνδυνο να τοποθετείς μεμβράνη στο παρμπριζ. Ότι φώτα και να βάλεις πάντα θα υπάρχουν κακοφωτισμένες γωνίες, πεζοί με μαύρα ρουχα, ποδηλάτες χωρίς φώτα, ζώα, πέτρες κλπ... Και φυσικά άλλοι οδηγοί που θα τυφλώνονται από τα φώτα σου.
|
|
|
Post by Azimuth (konstantinos) on Dec 30, 2021 19:09:24 GMT 2
Πρόσεξε πολύ! Ένα 20-30% μείωση της ορατότητας μπορεί να σημαίνει στην καλύτερη περίπτωση μια σπασμένη ζάντα από λακούβα σε σκοτεινό δρόμο, στη χειρότερη ένα παιδάκι με ποδήλατο....
|
|
|
Post by dusterpillar on Dec 31, 2021 0:45:42 GMT 2
Παιδες μεμβρανες μπροστα εβαλα γιατι το καλοκαιρι μεσημερι νταλα ηλιος,ψηνομουν 30λεπτα δρομος δουλεια-σπιτι.πραγματικα με εσωσαν.. θα ηθελα να δοκιμασω νεες λαμπες πριν μπω στην διαδικασια αφαιρεσης μεμβρανης. Αν δε θες να ψήνεσαι το καλοκαίρι βγάλε τη μεμβράνη που κάκιστα τοποθέτησες και βάλε μια ποιοτική εντελώς διάφανη. ΚΑΙ θα βλέπεις και ΔΕ θα περνά η κάψα του ήλιου στο αυτοκίνητο.
|
|
|
Post by ChrisPap SKG on Jan 3, 2022 12:30:35 GMT 2
Παιδες μεμβρανες μπροστα εβαλα γιατι το καλοκαιρι μεσημερι νταλα ηλιος,ψηνομουν 30λεπτα δρομος δουλεια-σπιτι.πραγματικα με εσωσαν.. θα ηθελα να δοκιμασω νεες λαμπες πριν μπω στην διαδικασια αφαιρεσης μεμβρανης. Φίλε μου να ξεκαθαρίσω και εκ μέρους των παιδιών παραπάνω ότι στα λέμε αυτά καλοπροαίρετα φυσικά απλά και ως οντότητα του Hellenic Duster Club προάγουμε τη σωστή οδική συμπεριφορά και θέλουμε όλα τα μέλη αυτής της κοινότητας ασφαλή.. Η μεμβράνη μπροστά η σκούρη όπως προείπαν και τα παιδιά είναι παράνομη εκ του Νόμου, απο την άλλη αν στο συνεργείο που πήγες τους ενημέρωσες για το πρόβλημα σου το καλοκαίρι με τη ζέστη και σου έβαλαν σκούρη μεμβράνη αλήθεια θα πρέπει να αναρωτηθείς για τη ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν ως επιχείρηση... Υπάρχουν διαφορετικοί και αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης για το συγκεκριμένο πρόβλημα.. Προσωπικά έχω μαύρο Duster οπότε θα φανταστείς ότι το αμάξι θεωρητικά ανεβάζει διπλάσια θερμοκρασία απο ένα όχημα άλλου χρώματος.. Έχω μεμβράνες στα πλαινά και στο πίσω και έχω βάλει θερμική (κεραμικής επιστρώσεως) μεμβράνη στο μπροστά διάφανη.. Το αμάξι όλο το καλοκαίρι στις παραλίες πάμε και το έχω να το χτυπάει ο ήλιος, όταν φεύγουμε το μονο που κάνω είναι το βάζω μπρος, ανοίγω το A/C μέχρι να φορτώσω πράγματα και φεύγω! Στο θέμα μας απλά πιστεύω ότι οποιαδήποτε αλλαγή φωτων δεν είναι η λύση στο πρόβλημα σου αλλά ουσιαστικά η δημιουργία ενός νέου προβλήματος προς του απέναντι σου.. Υπάρχουν λάμπες όπου θα σου κάνουν τη νύχτα μέρα ακόμη και με τη μεμβράνη αλλά πλέον περνάς στην αντίπερα όχθη ενοχλώντας τους απέναντι απο τη δυναμη της δέσμης σου... Οι λάμπες αυτές κοστίζουν απο 50-140€ αναλόγως της ποιότητας τους... Ουσιαστικά όμως με 30-40 βγάζεις τη σκούρη μεμβράνη και βάζεις μια διάφανη με προστασία για τη ζέστη και την ακτινοβολία.. Όπως είπα και στην αρχή τα σχόλια μας είναι καλοπροαίρετα χωρίς θέμα παρεξήγησης..
|
|
vasilis85
Junior Member

Μοντέλο: Duster II
Χρονολογία παραγωγής: 2021
Κινητήρας: 1.5 blue dci diesel
Έκδοση: Prestige Ph.3
Χρώμα: Λευκό