nikitas
Junior Member

Μάρκα: Dacia
Μοντέλο: Duster II
Χρονολογία παραγωγής: 2018
Κινητήρας: 1,5DCI
Έκδοση: Prestige
Χρώμα: Blue Navy
Κίνηση: 4x4
Μετάδοση: Χειροκίνητο
Κατοχή από: Δεκέμβριος 2018
|
Post by nikitas on May 10, 2019 14:16:01 GMT 2
Πολύ ωραίο ακούγεται!!! Με την εγγύηση θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα?
|
|
|
Post by Κώστας Παπακωνσταντίνου on May 10, 2019 14:53:34 GMT 2
Το αποφάσισα,το έκανα.Τα αλόγατα τώρα είναι 141 και η ροπή έφτασε τα 32 χιλιογραμμόμετρα.Άλλη αίσθηση και πολλά χαμόγελα ο γέροντας. Κώστα για πες μας πρώτες εντυπώσεις.. Φαντάζομαι η λειτουργία στο 'eco' έμεινε όπως είχε σωστά? Από κατανάλωση βλέπεις κάποια διαφορά? Tην λειτουργεία eco δεν την είχα πριν ούτε τώρα ενεργοποιήσει,άρα δεν μπορώ να απαντήσω.Στην κατανάλωση διαφορά δεν έχω δεί,γιατί αν πράγματι είναι δυνατή η επίτευξη μείωσης,την υπερκαλύπτει η αύξηση των επιδόσεων.Μια τέτοια κίνηση την κάνεις για τις επιπλέον επιδόσεις και όχι για οικονομία.
|
|
stefgoon
Newbie
Έκδοση: prestige
Χρώμα: comet gray
|
Post by stefgoon on May 10, 2019 15:10:06 GMT 2
Κωστα ενας φιλος που το συζηταγα μου εβαλε φυτιλια σχετικα με τα καυσαερια. Σε δικο του (βενζινη) ναι μεν το αυτοκινητο πεταγε αλλα ΚΤΕΟ δεν περναγε... Εχεις δει τι παιζει?
|
|
stefgoon
Newbie
|
Post by stefgoon on May 10, 2019 15:11:58 GMT 2
Κώστα για πες μας πρώτες εντυπώσεις.. Φαντάζομαι η λειτουργία στο 'eco' έμεινε όπως είχε σωστά? Από κατανάλωση βλέπεις κάποια διαφορά? Tην λειτουργεία eco δεν την είχα πριν ούτε τώρα ενεργοποιήσει,άρα δεν μπορώ να απαντήσω.Στην κατανάλωση διαφορά δεν έχω δεί,γιατί αν πράγματι είναι δυνατή η επίτευξη μείωσης,την υπερκαλύπτει η αύξηση των επιδόσεων.Μια τέτοια κίνηση την κάνεις για τις επιπλέον επιδόσεις και όχι για οικονομία. Ούτως η άλλως η ρυθμιση eco δεν κανει κατι αλλο απο το να περιοριζει την επιταχυνση δηλαδη την αποκριση του γκαζιου. Σε κινηση μεσα στην πολη αρκετα βολικο.
|
|
berettakias
Full Member

Μοντέλο: Duster I
Χρονολογία παραγωγής: 2017
Κινητήρας: 1.5 dci
Έκδοση: Sportive
Χρώμα: Μαύρο
Κατοχή από: Ιούλιο 2017
|
Post by berettakias on May 10, 2019 22:25:23 GMT 2
Tην λειτουργεία eco δεν την είχα πριν ούτε τώρα ενεργοποιήσει,άρα δεν μπορώ να απαντήσω.Στην κατανάλωση διαφορά δεν έχω δεί,γιατί αν πράγματι είναι δυνατή η επίτευξη μείωσης,την υπερκαλύπτει η αύξηση των επιδόσεων.Μια τέτοια κίνηση την κάνεις για τις επιπλέον επιδόσεις και όχι για οικονομία. Ούτως η άλλως η ρυθμιση eco δεν κανει κατι αλλο απο το να περιοριζει την επιταχυνση δηλαδη την αποκριση του γκαζιου. Σε κινηση μεσα στην πολη αρκετα βολικο. stefgoon θεωρώ πως στην ρύθμιση eco έχει άλλον χάρτη που ενεργοποιειται όταν πατάς το κουμπί και αποδίδει συγκεκριμένα άλογα και ροπή και δν κόβει απλώς την επιτάχυνση αλλά κάνει εξακριβωμένα οικονομία. Όπως είπες για κίνηση μέσα στην πόλη, ειδικά αν έχεις βάλει και πρόγραμμα, βολεύει πάρα πολύ
|
|
stefgoon
Newbie
|
Post by stefgoon on May 10, 2019 22:54:58 GMT 2
Ούτως η άλλως η ρυθμιση eco δεν κανει κατι αλλο απο το να περιοριζει την επιταχυνση δηλαδη την αποκριση του γκαζιου. Σε κινηση μεσα στην πολη αρκετα βολικο. stefgoon θεωρώ πως στην ρύθμιση eco έχει άλλον χάρτη που ενεργοποιειται όταν πατάς το κουμπί και αποδίδει συγκεκριμένα άλογα και ροπή και δν κόβει απλώς την επιτάχυνση αλλά κάνει εξακριβωμένα οικονομία. Όπως είπες για κίνηση μέσα στην πόλη, ειδικά αν έχεις βάλει και πρόγραμμα, βολεύει πάρα πολύ Κανε ενα απλο τεστ... Βγαλτο σε ανοιχτο δρομο (εθνικη, αττικη οδο κλπ) και βαλε cruise control. Γυρνα τον υπολογιστη σε στιμιαια καταναλωση και παιξε με το eco. Δεν εχει καμια επιδραση. Ουτε στην αισθηση ουτε στην καταναλωση. Κανε το ιδιο χωρις cruise control και παιξε με το eco. Θα δεις διαφορα στην αισθηση και στην καταναλωση. Ασχετο με αυτα σε εμενα βγαζει τα ιδια χιλιομετρα είτε με eco είτε χωρις. Απλα στην κινηση στο σταματα ξεκινα με το eco ειναι πιο ράθυμο και πιο βολικο για τη δικη μου οδήγηση.
|
|
|
Post by Κώστας Παπακωνσταντίνου on May 11, 2019 5:26:29 GMT 2
Κωστα ενας φιλος που το συζηταγα μου εβαλε φυτιλια σχετικα με τα καυσαερια. Σε δικο του (βενζινη) ναι μεν το αυτοκινητο πεταγε αλλα ΚΤΕΟ δεν περναγε... Εχεις δει τι παιζει? ΚΤΕΟ θέλω δύο χρόνια ακόμα για να περάσω.Το προηγούμενο πάντως που είχα,πέρασε χωρίς πρόβλημα και σε αυτό είχα κάνει επαναπρογραμματισμό.
|
|
|
Post by nickgio84 on May 12, 2019 1:37:26 GMT 2
Κωστα ενας φιλος που το συζηταγα μου εβαλε φυτιλια σχετικα με τα καυσαερια. Σε δικο του (βενζινη) ναι μεν το αυτοκινητο πεταγε αλλα ΚΤΕΟ δεν περναγε... Εχεις δει τι παιζει? ΚΤΕΟ θέλω δύο χρόνια ακόμα για να περάσω.Το προηγούμενο πάντως που είχα,πέρασε χωρίς πρόβλημα και σε αυτό είχα κάνει επαναπρογραμματισμό. Εαν δεν αφαιρεσεις καταλυτη ή maf ωστε να δουλεψει το αμαξι mafless και να κανει οτι θελει απο βενζινες και ψεκασμους οτι ναναι περνας μια χαρα κτεο!περασα προχθες το octavia μου που ειναι 400 αλογα...το μονο προβλημα που αντιμετωπιζω στο κτεο ειναι τα db απτην μεγαλη διατομη της εξατμισης(Φ76 σωληνα δν τη λες και μικρη)και το τελικο(που ειναι Φ100) 😂😂😂
|
|
Mitsosx
Junior Member

|
Post by Mitsosx on May 12, 2019 13:52:27 GMT 2
ΚΤΕΟ από τα lidl
|
|
|
Post by Κώστας Παπακωνσταντίνου on May 12, 2019 17:30:03 GMT 2
Ίσως κάποιοι να τα προτιμούν.Εγώ όχι.
|
|
stefgoon
Newbie
|
Post by stefgoon on May 15, 2019 16:26:23 GMT 2
Επανερχομαι... Το duster 2 ακομα δεν εχει ξεκλειδωτο εγκεφαλο για προγραμματισμο απο obd. Λογικα εντος του χρονου θα εχει βγει προγραμμα θεωρει. Οποτε αναμονη προς το παρον.
|
|
berettakias
Full Member

Μοντέλο: Duster I
Χρονολογία παραγωγής: 2017
Κινητήρας: 1.5 dci
Έκδοση: Sportive
Χρώμα: Μαύρο
Κατοχή από: Ιούλιο 2017
|
Post by berettakias on May 3, 2020 11:04:53 GMT 2
Επανερχομαι... Το duster 2 ακομα δεν εχει ξεκλειδωτο εγκεφαλο για προγραμματισμο απο obd. Λογικα εντος του χρονου θα εχει βγει προγραμμα θεωρει. Οποτε αναμονη προς το παρον. Καλημέρα στην ομάδα.. Stefgoon έκανες τπτ τλκ με το πρόγραμμα? Για πείτε ρε παιδιά όσοι έχετε βάλει σε duster και κάνατε μερικά χλμ, είχατε κάποιο θέμα?? Η κατανάλωση κατά πόσο αυξήθηκε πραγματικά μετά την συγκεκριμένη εργασία? 🤔
|
|
billm
Junior Member

Μάρκα: Μη κάτοχος Duster
|
Post by billm on May 23, 2020 21:57:52 GMT 2
Μια διευκρίνιση και συνάμα προβληματισμό. Επαναπρογραμματισμός σημαινει περισσότερο καύσιμο, άρα περισσότερη παραγωγή αιθάλης. Έχουμε και ένα μαραφετι που λέγεται dpf το οποίο όσο περισσότερη αιθάλη παράγεται τόσο εύκολα βουλώνει. Βραχυπρόθεσμα μπορεί να μη σημαίνει κατι, αλλά θεωρητικά η στάχτη που μένει και δεν εξαφανίζεται με τις αναγεννησεις μειώνει το όριο ζωής του φίλτρου αυτού.
|
|
|
Post by nickgio84 on Jun 17, 2020 10:39:40 GMT 2
Επανερχομαι... Το duster 2 ακομα δεν εχει ξεκλειδωτο εγκεφαλο για προγραμματισμο απο obd. Λογικα εντος του χρονου θα εχει βγει προγραμμα θεωρει. Οποτε αναμονη προς το παρον. Ο εγκεφαλος του duster 2 οντως δεν προγραμματιζεται απο obd λογο κλειδωματος(επισης ο εγκεφαλος ειναι της Bosch )ο δικος μου ο προγραμματιστης επειδη ασχοληθηκε λιγο βρηκε ακρη και τον προγραμματιζει χωρις να ανοιχτει καν το κουτι του εγκεφαλου και αν για οποιοδηποτε λογο γινει στραβη(δεν εννοω με τον εγκεφαλο,με οποιοδηποτε αλλο μηχανικο μερος,ξαναπαω και μου ξαναπερναει τη μαμα χαρτογραφηση!)απο βδομαδα λοιπον θα παω το αμαξι για δυναμομετρηση πριν το προγραμμα και αφου δουμε τι εβγαλε,θα κανουμε το reprogramming πανω στα ραουλα κατευθειαν...παντως απο μια μικρη κουβεντα που καναμε με Αγγλια γυρω στα 145+ αλογα και 6kg ροπη επανω!
|
|
billm
Junior Member

Μάρκα: Μη κάτοχος Duster
|
Post by billm on Jun 22, 2020 9:07:07 GMT 2
Επανερχομαι... Το duster 2 ακομα δεν εχει ξεκλειδωτο εγκεφαλο για προγραμματισμο απο obd. Λογικα εντος του χρονου θα εχει βγει προγραμμα θεωρει. Οποτε αναμονη προς το παρον. Ο εγκεφαλος του duster 2 οντως δεν προγραμματιζεται απο obd λογο κλειδωματος(επισης ο εγκεφαλος ειναι της Bosch )ο δικος μου ο προγραμματιστης επειδη ασχοληθηκε λιγο βρηκε ακρη και τον προγραμματιζει χωρις να ανοιχτει καν το κουτι του εγκεφαλου και αν για οποιοδηποτε λογο γινει στραβη(δεν εννοω με τον εγκεφαλο,με οποιοδηποτε αλλο μηχανικο μερος,ξαναπαω και μου ξαναπερναει τη μαμα χαρτογραφηση!)απο βδομαδα λοιπον θα παω το αμαξι για δυναμομετρηση πριν το προγραμμα και αφου δουμε τι εβγαλε,θα κανουμε το reprogramming πανω στα ραουλα κατευθειαν...παντως απο μια μικρη κουβεντα που καναμε με Αγγλια γυρω στα 145+ αλογα και 6kg ροπη επανω! Καλημέρα και καλή εβδομάδα.. Τι έκανες τελικά με το πρόγραμμα; Αν σε πρόλαβα, πριν τον προγραμματισμό ζητα σε εκτύπωση ή έστω screenshot τις τελευταίες δέκα αναγεννήσεις του DPF (υπάρχει η δυνατότητα στον k9k) και όταν συμπληρώσεις 2000 χλμ περίπου ξανά δες το, ώστε να βγάλεις συμπέρασμα για την σωστή λειτουργία του.
|
|