Odysseas
Junior Member

Μοντέλο: Duster I
Χρονολογία παραγωγής: 2016
Κινητήρας: 1500
Έκδοση: 4x4
Χρώμα: Blue
Κίνηση: 4x4
Μετάδοση: Χειροκίνητο
|
Post by Odysseas on Nov 19, 2020 9:29:38 GMT 2
Καλημερα και σε ευχαριστώ πήρε παραπάνω απο οτι περιμενα. 70.000 χλμ εχει το αμαξι. Τον ρωτησα για το DPF και μου ειπε δεν θα εχω κανένα θέμα . Στην ουσία απο οτι κατάλαβα αλλάζουν την ποσότητα του καύσιμου μετά απο κάποιες στροφές του κινητήρα . Αλλα σκέφτομαι ότι λογικά μεγαλώνει και η ποσότητα των καυσαερίων και έτσι θα έχει ως αποτέλεσμα να βουλώσει πιο γρήγορα το dpf. Πιστεύω όμως ότι εάν βγαίνει το αμάξι στην εθνική 1-2 φόρες το μήνα δεν υπαρχει θεμα με το Dpf.
|
|
billm
Junior Member

Μάρκα: Μη κάτοχος Duster
|
Post by billm on Nov 19, 2020 11:58:27 GMT 2
Έτσι ακριβώς, οπότε επειδή δεν έχεις κάνει πολλά χλμ από τότε που το έβαλες (λογικά) καλό είναι να πας και να ζητησεις να σου δώσει το ιστορικό των αναγεννήσεων (τις δέκα τελευταίες μπορείς να δεις). Οπότε μετά από 2000 χλμ θα ξανά πας και θα ζητήσεις εκ νέου και να συγκρίνεις.. Αν δεν αλλαξε κάτι, πάει να πει ότι σου έκανε σωστό πρόγραμμα. (Αν το κάνεις ενημέρωσε αν θελεις και εδώ το φόρουμ ώστε να ξέρει ο κόσμος πριν προχωρήσει σε κάτι, να έχει το νου του σε τέτοιες χρήσιμες πληροφορίες) Δυστυχώς η λύση του να βγαίνει το αυτοκίνητο μια ή δύο φορές τον μήνα στην εθνική δεν λύνει το πρόβλημα συσσώρευσης στάχτης στο dpf. Ειδικά αν μεταβληθεί ο ρυθμός αναγεννήσεων σε πολύ συχνές λόγω περισσότερου καυσίμου πλέον. Γι'αυτό λέω ότι έχουν μαύρα μεσάνυχτα οι περισσότεροι (δεν εννοώ προφανώς εσένα, Οδυσσέα). Το σωστό είναι πρώτα να δεις το αυτοκίνητο του πελάτη πως δουλεύει. Αν πχ κάνει συχνές αναγεννήσεις δεν προχωράς σε προγραμματισμό χωρίς να ενημερώσεις για την κατάσταση του.
|
|
kirduster
Newbie
Μάρκα: dacia
Χρονολογία παραγωγής: 2017
Κινητήρας: k9k
|
Post by kirduster on Jan 8, 2021 12:00:57 GMT 2
εχουμε καποιο νεο μετα την αναβαθμιση;προβληματα,καταναλωση;
|
|
teohunter
Junior Member

Μάρκα: DACIA
Χρονολογία παραγωγής: 2011
Κινητήρας: 1.5 DCI
Έκδοση: 1.5 DCI 110 4X4 EYRO 5
Κατοχή από: 4/09/2011
|
Post by teohunter on Jan 8, 2021 12:39:46 GMT 2
Με τις αναγεννησεις βρηκες ακρη.Θα ηταν ενδιαφερον να μαθουμε.
|
|
|
Post by dg109 on Mar 22, 2021 22:33:16 GMT 2
Επειδή έχω ένα νταστερακι του 2011 με 170,000 χιλ , χωρίς προβλήματα θεωρείτε ότι αν τον κάνω τον προγραμματισμο μπορει να υπάρχει θέμα? Ισχύει ότι ανεβαζει πολύ την πιεση τουρμπίνας ή μυθος? Κάποιος που το έχει κάνει....?
|
|
berettakias
Full Member

Μάρκα: Dacia
Κινητήρας: 1.5 dci
Έκδοση: Sportive
Χρώμα: Μαύρο
Κατοχή από: Ιούλιο 2017
|
Post by berettakias on Mar 2, 2022 16:00:50 GMT 2
Ρε παιδιά ποιανού ήταν το λευκό τούμπανο duster που έβαλε πρόγραμμα στο κέντρο Προγραμματισμού αυτοκινητων στο Χαλάνδρι? Να μας πει εντυπώσεις γιατι το ψήνω και εγώ για εκει
|
|
|
Post by lele on Mar 2, 2022 19:47:45 GMT 2
Ρε παιδιά ποιανού ήταν το λευκό τούμπανο duster που έβαλε πρόγραμμα στο κέντρο Προγραμματισμού αυτοκινητων στο Χαλάνδρι? Να μας πει εντυπώσεις γιατι το ψήνω και εγώ για εκει Προσωπικά με φοβίζει αρκετά ότι δεν έχει δυναμόμετρο για τετρακίνητα. Ή έστω ότι δεν τοποθετηθεί τους πίσω τροχούς σε ράουλα για ασφάλεια ως προς το διαφορικό.
|
|
|
Post by Azimuth (konstantinos) on Mar 2, 2022 20:15:03 GMT 2
Μην βάλετε το αυτοκίνητο σε δυναμόμετρο για 2wd..... 
|
|
berettakias
Full Member

|
Post by berettakias on Mar 2, 2022 22:22:04 GMT 2
Ρε παιδιά ποιανού ήταν το λευκό τούμπανο duster που έβαλε πρόγραμμα στο κέντρο Προγραμματισμού αυτοκινητων στο Χαλάνδρι? Να μας πει εντυπώσεις γιατι το ψήνω και εγώ για εκει Προσωπικά με φοβίζει αρκετά ότι δεν έχει δυναμόμετρο για τετρακίνητα. Ή έστω ότι δεν τοποθετηθεί τους πίσω τροχούς σε ράουλα για ασφάλεια ως προς το διαφορικό. γιατί ρε παιδιά αν είναι στη ρύθμιση της μπροστινής κίνησης μόνο τι να πάθει
|
|
|
Post by Azimuth (konstantinos) on Mar 2, 2022 22:35:27 GMT 2
Προσωπικά με φοβίζει αρκετά ότι δεν έχει δυναμόμετρο για τετρακίνητα. Ή έστω ότι δεν τοποθετηθεί τους πίσω τροχούς σε ράουλα για ασφάλεια ως προς το διαφορικό. γιατί ρε παιδιά αν είναι στη ρύθμιση της μπροστινής κίνησης μόνο τι να πάθει Δίνει και πίσω ακόμα και στο 2wd. Δοκιμασμένο.
|
|
|
Post by petran2 on Mar 3, 2022 20:06:12 GMT 2
Ναι δινει και πισω λιγο αλλα δινει νομιζει οτι στην αρχη γλυστραει και εμπλεκει και το πισω διαφορικο.
|
|
berettakias
Full Member

|
Post by berettakias on Mar 3, 2022 22:23:25 GMT 2
Ναι δινει και πισω λιγο αλλα δινει νομιζει οτι στην αρχη γλυστραει και εμπλεκει και το πισω διαφορικο. μπορεί να πάθουμε ζημιά από αυτό το λίγο στα 30 δευτερόλεπτα που κρατάει μια δυναμομετρηση?
|
|
|
Post by dg109 on Mar 3, 2022 23:43:40 GMT 2
Ρε παιδιά ποιανού ήταν το λευκό τούμπανο duster που έβαλε πρόγραμμα στο κέντρο Προγραμματισμού αυτοκινητων στο Χαλάνδρι? Να μας πει εντυπώσεις γιατι το ψήνω και εγώ για εκει Εγω έκανα επαναπρογραμματισμό πριν ένα χρόνο περίπου εκεί. Πριν κάποιες μέρες το πήγα για τσεκαρισμα , μετα απο γενικο service. Εγώ είμαι ευχαριστημένος στην πράξη από την μέρα που το έκανα. Ζητησα συγκεκριμένα πράγματα και προσωπικά τα είδα. Πήγα εκει διότι μου προταθηκε από συμφορμίτη με το ίδιο duster. Δεν του έκανα δυναμομέτρηση διότι (το είδαμε στην πράξη πάνω στο αναβατόριο ότι ακόμα και σε 2wd δίνει ένα ποσοστό κίνησης και πίσω). Ο εγκαταστάτης μου είπε ότι αν θέλω και επιμένω με στέλνει κ σε δυναμόμετρο συνεργάτη του μέσα στην τιμή για πριν και μετα τον προγραμματισμό , αλλά πάντα μ δικιά μου ευθύνη. Ρωτόντας λοιπόν κάποιους που γνωρίζουν καλύτερα μου είπαν ότι ακόμα και μέ 4κινητο δυναμόμετρο υπάρχει πάντα η περίπτωση βλάβης . Αυτό που κάναμε ήταν ότι με υπολογιστη βγαλαμε την ροπή που ηταν 22nm (περίεργο αλλά το ακουσα και για άλλα νταστερ που δεν εβγαζαν 26nm αλλά ούτε τα 115 άλογα που λέει η ντατσια) Τεσπα το καναμε να μετραει 28nm . Τώρα η ουσία που ήθελα , χαμηλα δίνει πολύ καλά κάτω από 2000στροφές , νοιώθεις το κόλλημα στο κάθισμα (που δεν το ένιωθα στο απότομο γκάζι . Με 3ες 4ες πήρε ζωή και επιταχυνει και σε 3800 / 4200. Αν δεν είχα οδήγηση του φίλου Νίκου το ίδιο μοντέλο μετα τον προγραμματισμό, δεν θα το είχα κάνει, τουλάχιστον εγω νοιώθω διαφορα στο δικό μου όχημα και είμαι ικανοποιημενος. Τωρα για κατανάλωση κλπ δεν έχω δει καμια μείωση αλλά ίσως φταιει και όλη η φαση με τις μετατροπές που έχω κάνει.
|
|
berettakias
Full Member

|
Post by berettakias on Mar 4, 2022 12:21:25 GMT 2
Ρε παιδιά ποιανού ήταν το λευκό τούμπανο duster που έβαλε πρόγραμμα στο κέντρο Προγραμματισμού αυτοκινητων στο Χαλάνδρι? Να μας πει εντυπώσεις γιατι το ψήνω και εγώ για εκει Εγω έκανα επαναπρογραμματισμό πριν ένα χρόνο περίπου εκεί. Πριν κάποιες μέρες το πήγα για τσεκαρισμα , μετα απο γενικο service. Εγώ είμαι ευχαριστημένος στην πράξη από την μέρα που το έκανα. Ζητησα συγκεκριμένα πράγματα και προσωπικά τα είδα. Πήγα εκει διότι μου προταθηκε από συμφορμίτη με το ίδιο duster. Δεν του έκανα δυναμομέτρηση διότι (το είδαμε στην πράξη πάνω στο αναβατόριο ότι ακόμα και σε 2wd δίνει ένα ποσοστό κίνησης και πίσω). Ο εγκαταστάτης μου είπε ότι αν θέλω και επιμένω με στέλνει κ σε δυναμόμετρο συνεργάτη του μέσα στην τιμή για πριν και μετα τον προγραμματισμό , αλλά πάντα μ δικιά μου ευθύνη. Ρωτόντας λοιπόν κάποιους που γνωρίζουν καλύτερα μου είπαν ότι ακόμα και μέ 4κινητο δυναμόμετρο υπάρχει πάντα η περίπτωση βλάβης . Αυτό που κάναμε ήταν ότι με υπολογιστη βγαλαμε την ροπή που ηταν 22nm (περίεργο αλλά το ακουσα και για άλλα νταστερ που δεν εβγαζαν 26nm αλλά ούτε τα 115 άλογα που λέει η ντατσια) Τεσπα το καναμε να μετραει 28nm . Τώρα η ουσία που ήθελα , χαμηλα δίνει πολύ καλά κάτω από 2000στροφές , νοιώθεις το κόλλημα στο κάθισμα (που δεν το ένιωθα στο απότομο γκάζι . Με 3ες 4ες πήρε ζωή και επιταχυνει και σε 3800 / 4200. Αν δεν είχα οδήγηση του φίλου Νίκου το ίδιο μοντέλο μετα τον προγραμματισμό, δεν θα το είχα κάνει, τουλάχιστον εγω νοιώθω διαφορα στο δικό μου όχημα και είμαι ικανοποιημενος. Τωρα για κατανάλωση κλπ δεν έχω δει καμια μείωση αλλά ίσως φταιει και όλη η φαση με τις μετατροπές που έχω κάνει. Ποιο μοντέλο duster έχεις? Οπότε να φανταστώ ότι είδες διαφορά και στην δύναμη σε offroad σε παχιά λάσπη, απότομες ανηφόρες κτλ και στην εθνική οδό σε μεγάλες ταχύτητες 120-130 που φαινόταν να μην έχει δύναμη να επιταχύνει σωστά?? Στο eco είναι το ίδιο με πριν ή και εκεί είναι πιο ζωηρό από πριν. Αν όλα αυτά συνδυάζονται και με την ίδια κατανάλωση/αυτονομία χοντρικά ακουγεται μια χαρά. Έχεις μετρήσει την αυτονομία από τοτε? Βγάζει δλδ καμιά 700αρια χλμ χοντρικα μέχρι το λαμπάκι από γεμάτο?
|
|
berettakias
Full Member

|
Post by berettakias on Mar 4, 2022 12:25:38 GMT 2
Εγω έκανα επαναπρογραμματισμό πριν ένα χρόνο περίπου εκεί. Πριν κάποιες μέρες το πήγα για τσεκαρισμα , μετα απο γενικο service. Εγώ είμαι ευχαριστημένος στην πράξη από την μέρα που το έκανα. Ζητησα συγκεκριμένα πράγματα και προσωπικά τα είδα. Πήγα εκει διότι μου προταθηκε από συμφορμίτη με το ίδιο duster. Δεν του έκανα δυναμομέτρηση διότι (το είδαμε στην πράξη πάνω στο αναβατόριο ότι ακόμα και σε 2wd δίνει ένα ποσοστό κίνησης και πίσω). Ο εγκαταστάτης μου είπε ότι αν θέλω και επιμένω με στέλνει κ σε δυναμόμετρο συνεργάτη του μέσα στην τιμή για πριν και μετα τον προγραμματισμό , αλλά πάντα μ δικιά μου ευθύνη. Ρωτόντας λοιπόν κάποιους που γνωρίζουν καλύτερα μου είπαν ότι ακόμα και μέ 4κινητο δυναμόμετρο υπάρχει πάντα η περίπτωση βλάβης . Αυτό που κάναμε ήταν ότι με υπολογιστη βγαλαμε την ροπή που ηταν 22nm (περίεργο αλλά το ακουσα και για άλλα νταστερ που δεν εβγαζαν 26nm αλλά ούτε τα 115 άλογα που λέει η ντατσια) Τεσπα το καναμε να μετραει 28nm . Τώρα η ουσία που ήθελα , χαμηλα δίνει πολύ καλά κάτω από 2000στροφές , νοιώθεις το κόλλημα στο κάθισμα (που δεν το ένιωθα στο απότομο γκάζι . Με 3ες 4ες πήρε ζωή και επιταχυνει και σε 3800 / 4200. Αν δεν είχα οδήγηση του φίλου Νίκου το ίδιο μοντέλο μετα τον προγραμματισμό, δεν θα το είχα κάνει, τουλάχιστον εγω νοιώθω διαφορα στο δικό μου όχημα και είμαι ικανοποιημενος. Τωρα για κατανάλωση κλπ δεν έχω δει καμια μείωση αλλά ίσως φταιει και όλη η φαση με τις μετατροπές που έχω κάνει. Ποιο μοντέλο duster έχεις? Οπότε να φανταστώ ότι είδες διαφορά και στην δύναμη σε offroad σε παχιά λάσπη, απότομες ανηφόρες κτλ και στην εθνική οδό σε μεγάλες ταχύτητες 120-130 που φαινόταν να μην έχει δύναμη να επιταχύνει σωστά?? Στο eco είναι το ίδιο με πριν ή και εκεί είναι πιο ζωηρό από πριν. Αν όλα αυτά συνδυάζονται και με την ίδια κατανάλωση/αυτονομία χοντρικά ακουγεται μια χαρά. Έχεις μετρήσει την αυτονομία από τοτε? Βγάζει δλδ καμιά 700αρια χλμ χοντρικα μέχρι το λαμπάκι από γεμάτο? Τι άλλες μετατροπές έχεις κάνει αλήθεια?
|
|