|
Post by Θωμάς on Sept 17, 2019 20:19:51 GMT 2
Παιδιά μην χαλάμε το πολύ ουσιαστικό θέμα της οδηγικής παιδείας με τα αστέρια του duster...Όλα ξεκινούν από και τελειώνουν στον οδηγό αντίστοιχα... Συμφωνώ απόλυτα. Απλά επρεπε να αποσαφηνιστεί κι αυτό μιας και τέθηκε
|
|
|
Post by Kostas on Sept 17, 2019 22:01:44 GMT 2
Προσεκτική και συνεπή οδήγηση, ωστε να μη προκαλέσεις ατύχημα και να αποφύγεις επιπολαιότητες άλλων οδηγών-ρεμαλιών-"δεν επιτρέπεται να πω". Όσο για τα αστέρια, δε θα το σχολιάσω και πολύ, απλά είναι αστείο να ποσοτικοποείται η προκληθέισα αναπηρία ή η ευκολία θανάτου, για την επιτυχή επιλογή ενός σύγχρονου κατα βάση ασφαλούς αυτοκινήτου.
|
|
|
Post by Θωμάς on Sept 18, 2019 10:16:16 GMT 2
Ακούω σήμερα στίς ειδήσεις "ασυνείδητος οδηγός μηχανής πέρασε με κόκκινο και χτύπησε 11Χρόνη κ το εγκατέλειψε στην Β. Σοφίας " πιο κέντρο Αθήνα δεν γίνεται... Ευτυχώς το κοριτσάκι δεν χτύπησε σοβαρά.Σίγουρα θα τον βρούν απο κάμερες εκεί ξέρω οτι υπάρχουν πολλές, και λέω τώρα δεν έπρεπε να υπάρχει νόμος που αφου το πιάσουν να του πάρουν αμέσως το δίπλωμα να το σκίσουν μπροστά του να μπεί μέσα κ αν βγεί ποτέ μα ποτέ να μην ξανά βγάλει πιά δίπλωμα... Κ στο Κόκκινο - μεθυσμένος - ανασφάλιστος - χωρίς δίπλωμα. Αλλά εδώ δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα γιατί υπάρχει πολυ 'λαδι' και το κακό είναι ότι γίνεται όλο κ πιό έντονο το φαινόμενο τον παραπάνω παραδειγμάτων. Πραγματικά με εξοργίζει κ μόνο η λέξη "εγκαταλείψει "...σε όλα τα επίπεδα . Δεν το συζητώ, ο,τι και να γίνει όσο και να φταίμε προσπαθούμε να βοηθήσουμε και μένουμε στον χώρο. Ειδικά όταν κάποιος είναι σύννομος (ασφαλισμένο όχημα, οδήγηση χωρίς αλκοόλ κτλ) όσο σοβαρό ατύχημα και να προκαλεί θα πρεπει ο ίδιος να ειδοποιεί τις αρχές. Δεν έχει να φοβηθεί κάτι. Γι αυτο άλλωστε πληρώνεις την ασφάλεια, για την "κακιά ωρα".
|
|
|
Post by Θωμάς on Sept 18, 2019 10:17:40 GMT 2
|
|
|
Post by marios on Sept 18, 2019 12:08:09 GMT 2
Εγώ απλά αναφέρθηκα στα αποτελέσματα του euroncap. Σε όσους δεν τα θεωρούν αξία λόγου, δικαίωμα τους! Αν ειμαστε οφτοπικ δεν το συνεχίζουμε, αν και εγω θεωρώ ότι η ασφαλής οδηγηση παει συνδυαστικά με τα ασφαλή οχήματα!
|
|
|
Post by Θωμάς on Sept 18, 2019 12:28:41 GMT 2
Εγώ απλά αναφέρθηκα στα αποτελέσματα του euroncap. Σε όσους δεν τα θεωρούν αξία λόγου, δικαίωμα τους! Αν ειμαστε οφτοπικ δεν το συνεχίζουμε, αν και εγω θεωρώ ότι η ασφαλής οδηγηση παει συνδυαστικά με τα ασφαλή οχήματα! Δεν αναφέρθηκες απλά στα αποτελέσματα. Έκανες και ερμηνεία γι αυτό ξεκίνησε ο διάλογος. Το "δεν τα θεωρούν αξία λογου"... επισης το βρίσκω λίγο "ατοπο". Εν πάσει περιπτώσει, μπορεί να ανοίξει άλλο thread γι αυτό και με χαρά να εκθέσουμε τις απόψεις μας εκεί.
|
|
|
Post by hlias3 on Jun 13, 2021 23:27:18 GMT 2
Ξανανοίγω το θέμα αν και έχω γράψει τα ίδια πριν 2 χρόνια πάλι εδώ στο ίδιο θέμα. Δεν περιμένω να αλλάξει κάτι βέβαια ... Εσύ με το Duster II ΧΕ. .... που ερχόσουν στην Αττική Οδό από Ασπρόπυργο και βγήκες στην έξοδο προς Λαμία/Πειραιά στις 13:50. Εγώ μπήκα στην Αττική Οδό από Φυλής με κατεύθυνση Μαρκόπουλο και σε είδα. Ερχόσουν από πίσω στην αριστερή λωρίδα, εγώ ήμουν στη μεσαία. Δεν υπήρχε είναι η αλήθεια άλλο αυτοκίνητο πολύ κοντά ούτε μπροστά, ούτε πίσω. Με πέρασες και καπάκι έκανες δεξιά για να βγεις στην έξοδο Λαμία - Πειραιάς χωρίς να βγάλεις φλας. Νομίζω επίσης ότι δεν άναψες και τα φώτα στη σήραγγα αμέσως μόλις περνάς την έξοδο Φυλής. Δεν ξέρω αν στην έκδοση Sportive ανάβουν τα φώτα αυτόματα. Θα μου πεις, σώπα ρε μεγάλε, σιγά το πράγμα. Εντάξει, σιγά το πράγμα για το ένα, σιγά το πράγμα για το άλλο και έχουμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει.
Εντωμεταξύ λίγο μετά βγαίνοντας στην έξοδο Δ.Πλακεντίας και περνώντας το μεγάλο τούνελ, ο καιρός έχει συννεφιάσει και μέσα στο τούνελ ήταν μπροστά μου δυο αυτοκίνητα χωρίς να έχουν ανάψει κανένα φως. Φορώντας γυαλιά ηλίου με λίγο σκούρο φακό, ασχέτως αν ο φακός έχει και τη στραβομάρα μου, πραγματικά φίλοι μου όταν τους πλησίαζα από πίσω ψιλοφαινόντουσαν γιατί είχαν ανάψει τα φώτα μου, όταν όμως τους πέρασα και είδα πίσω από τον μεσαίο καθρέφτη, ΔΕΝ ΦΑΊΝΟΝΤΑΝ ΤΊΠΟΤΑ. Όποιος θέλει το πιστεύει. Το απόλυτο σκοτάδι. Φάνηκε μόνο όταν ο ένας άναψε το δεξί φλας γιατί θα έβγαινε κι αυτός στην ίδια έξοδο. Πραγματικά τρόμαξα. Σκεφτείτε να κινείται κάποιος δίπλα σου με 80,90+ χιλιόμετρα και να μην τον δεις. Ίσως να ακούγομαι υπερβολικός. Το θέμα είναι ότι βάση νόμου, όσοι μπαίνουν σε τούνελ - σήραγγα πρέπει να ανάβουν τα φώτα. Υπάρχουν και οι σχετικές πινακίδες !
Έχεις το δεξί χέρι στον τεμπέλη, στο λεβιέ, στο πόδι σου. Το αριστερό πρέπει να το έχεις λογικά στο τιμόνι ! Άπλωσε τα δαχτυλάκια σου και άναψε τα φώτα, βγάλε ένα φλας ! Σιγά το πράγμα ! Και ένα ενημερωτικό βιντεάκι
Υ.Γ. Κυρίως προς κυρίες αλλά και κάποιους κυρίους. Εδώ θα πάμε στο άλλο άκρο. Μπαίνετε στο αμάξι και ανάβετε όλα τα φώτα. Πορείας, μεσαία, ομίχλης μπροστά, ομίχλης πίσω λες και είστε Φλεβάρη στη Σιβηρία ή στο Βόρειο Καναδά ! Έλεος δηλαδή. Κάποιοι δεν ξέρετε ακριβώς τη λειτουργία κάποιον λεβιέδων στο τιμόνι και πάτε με τα μεγάλα και κάποιοι δεν έχετε πάρει χαμπάρι ότι έχουν καεί τα στοπ σας !!
Στο επόμενο θέμα θα πιάσω την παραβίαση της ΛΕΑ αν και εκεί έχουμε να κάνουμε με παντελείς έλλειψη ελέγχων και κακή αντιμετώπιση από την πολιτεία
Και σε πιο επόμενο θέμα την εγκληματική ενέργεια οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ ή όχι, την πρόκληση θανατηφόρου ατυχήματος, την εγκατάλειψη των θυμάτων, την ανάληψη αυτών των υποθέσεων από γνωστούς δικηγόρους και εν τέλει την απαράδεκτη ΜΗ απονομή δικαιοσύνης μιας και οι 9 στους 10 ΔΕΝ μπαίνουν φυλακή και ευνοείται την απάθεια της πολιτείας ....
|
|
|
Post by parnon65 on Jun 14, 2021 13:14:45 GMT 2
Θα συμφωνήσω ΑΠΌΛΥΤΑ με τα πιο πάνω εκτεθέντα! Στα ΔΥΟ νέα "τούνελ" ανάμεσα σε ΣΕΦ και Δέλτα Φαλήρου, η κατάσταση είναι ΤΡΑΓΙΚΗ! Με δεδομένο ότι περνάν καθημερινά χιλιάδες οχήματα! Όσον αφορά στις λάμπες των stop, αυτές κι αν είναι! Τους τελευταίους μήνες, συναντώ καθημερινά, σε διαδρομή 40 χλμ, 4-5 αυτοκίνητα με μια τουλάχιστον καμένη... ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ!!
|
|
|
Post by PanPal on Jun 14, 2021 21:54:32 GMT 2
Να προσθέσω κι εγώ με τη σειρά μου ένα άρθρο, σχετικά με τη συμπεριφορά μας στο δρόμο, που με εκφράζει σε μεγάλο βαθμό, απο την Ισμήνη Φαμπιάτου*. Εύστοχα αναφέρει πως σε αυτες τις περιπτώσεις "η Ανοχή θρέφει το Θηρίο της Αγένειας". "Με την λήξη των υγειονομικών περιορισμών η κίνηση στους δρόμους αυξήθηκε κατακόρυφα -και έτσι σήμερα που κατέβαινα το ποτάμι είδα ότι οι μπαγλαμάδες επέστρεψαν στην συνήθεια της παραβίασης των ΛΕΑ –την ώρα μάλιστα που οι τροχονόμοι απολάμβαναν το θέαμα πίνοντας φρέντους στα σούπερ-ντούπερ καινούρια «μπεριπολικά τς» !! Τίποτε δεν άλλαξε και ένα άρθρο που γράφτηκε πριν 2 χρόνια μοιάζει σημεροπρωινό …. Πάμε πάλι λοιπόν!": autoholix.com/2019/11/13/kta/?fbclid=IwAR02QVQHL39Yy12YlOAm_UTYbuy6Ns_c7fF7I-DtPx2qFBU9ZKIS6mlsw6k*H Ισμήνη, κόρη του Παναγιώτη Φαμπιάτου της ψυχής του ελληνικού καρτ και πολλάκις πρωταθλητή ενιαίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην... πίστα.
|
|
|
Post by hlias3 on Jun 15, 2021 7:19:26 GMT 2
Να προσθέσω κι εγώ με τη σειρά μου ένα άρθρο, σχετικά με τη συμπεριφορά μας στο δρόμο, που με εκφράζει σε μεγάλο βαθμό, απο την Ισμήνη Φαμπιάτου*. Εύστοχα αναφέρει πως σε αυτες τις περιπτώσεις "η Ανοχή θρέφει το Θηρίο της Αγένειας". "Με την λήξη των υγειονομικών περιορισμών η κίνηση στους δρόμους αυξήθηκε κατακόρυφα -και έτσι σήμερα που κατέβαινα το ποτάμι είδα ότι οι μπαγλαμάδες επέστρεψαν στην συνήθεια της παραβίασης των ΛΕΑ –την ώρα μάλιστα που οι τροχονόμοι απολάμβαναν το θέαμα πίνοντας φρέντους στα σούπερ-ντούπερ καινούρια «μπεριπολικά τς» !! Τίποτε δεν άλλαξε και ένα άρθρο που γράφτηκε πριν 2 χρόνια μοιάζει σημεροπρωινό …. Πάμε πάλι λοιπόν!": *H Ισμήνη, κόρη του Παναγιώτη Φαμπιάτου της ψυχής του ελληνικού καρτ και πολλάκις πρωταθλητή ενιαίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην... πίστα.
Με αφορμή την ανάρτησή σου, θα παραθέσω το δεύτερο σχόλιό μου στο θέμα οδηγώ υπεύθυνα που αφορά τις ΛΕΑ. Η αφορμή για να γράψω για τις ΛΕΑ ήταν το συγκεκριμένο άρθρο της Ισμήνης που το ανέβασε στη σελίδα της στο facebook στις 11 Μαΐου.
Στην ανάρτηση του άρθρου της η Ισμήνη έγραψε : << Με την λήξη των υγειονομικών περιορισμών η κίνηση στους δρόμους αυξήθηκε κατακόρυφά-και έτσι σήμερα που κατέβαινα το ποτάμι είδα ότι οι μπαγλαμάδες επέστρεψαν στην συνήθεια της παραβίασης των ΛΕΑ –την ώρα μάλιστα που οι τροχονόμοι απολάμβαναν το θέαμα πίνοντας φρέντους στα σούπερ-ντούπερ καινούρια «μπεριπολικά τς» !! Τίποτε δεν άλλαξε και ένα άρθρο που γράφτηκε πριν 2 χρόνια μοιάζει σημεροπρωινό …. Πάμε πάλι λοιπόν! >>
Η πλάκα ήταν ότι εκείνο το μεσημέρι είχα φάει απίστευτο πακέτο στην κάθοδο του Κηφισού και μόλις είδα στο facebook το άρθρο της Ισμήνης, έγραψα από κάτω:
Όταν δεν υπάρχει βούληση, θέληση και ικανότητα αυτά θα συνεχίσουν να γίνονται. Επίσης κάποιος έγραψε σε ένα άλλο άρθρο για ένα αντίστοιχο θέμα τη λέξη <παιδεία> Η παιδεία δε μπορεί να αλλάξει σε έναν 40χρονο, 50χρονο ή 70χρονο. Την παιδεία την ξεκινάς σήμερα στα παιδιά και περιμένεις το αποτέλεσμα σε 10-20 χρόνια, όταν θα έρθει η ώρα να πιάσουν τιμόνι.
Μέχρι τότε η λύση είναι μία. Πρόστιμα + κάμερες. Υψηλά πρόστιμα και αν κάποιος υποπέσει και δεύτερη ή τρίτη φορά στην ίδια παράβαση αντιλαμβάνεστε ότι θα πρέπει να υπάρχει αφαίρεση διπλώματος για κάποιο διάστημα.
Και αν κάποιος θεωρεί υπερβολή αυτά τα πρόστιμα για μια τόσο μικρή παράβαση όπως η παραβίαση της ΛΕΑ ( για όποιον τη θεωρεί μικρή παράβαση ), σκεφτείτε ότι ΔΕΝ είναι φυλακή κάποιοι που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ και σκότωσαν γιαγιά και εγγονή στο Αίγιο, μοτοσικλετιστή στη Βουλιαγμένης, μοτοσικλετιστή στην Κηφισιά και η λίστα είναι μακριά ….
Αυτό για να κάνετε μια σύγκριση για το τί ισχύει στην Ελλάδα με το θέμα παράβαση του Κ.Ο.Κ. και τιμωρία.
Για να λειτουργήσουν όλα τα παραπάνω πρέπει να τηρείται ένα τρίπτυχο. 1) Σωστοί και δίκαιοι νόμοι, στην περίπτωσή μας Κ.Ο.Κ. 2) Έλεγχος 3) Τιμωρία - Γρήγορη και δίκαιη απονομή δικαιοσύνης.
Αυτό το τρίπτυχο, αν τηρούνταν όχι μόνο στον Κ.Ο.Κ, αλλά σε όλη τη λειτουργία της χώρας, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα …. Προς το παρόν θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτούς που παραβιάζουν τη ΛΕΑ, θα γράψουμε εδώ τα σχόλιά μας και η ζωή συνεχίζεται ….
|
|
|
Post by petran2 on Jun 16, 2021 17:59:22 GMT 2
Συγνωμη αλλα εγω δεν πιστευω στον μπαμπουλα και δεν θεωρω οτι πρεπει να φοβομαστε για να ειμαστε σωστοι στον τροπο που οδηγαμε. Πιστευω οτι πρεπει να βαλουμε τη λογικη πανω απο ολα διαφορετικα θα εχουμε εναν εκλειποντα ολοι στο σπιτι μας. Δεν εχω προχειρο αυτη τη στιγμη ενα βιντεακι του Ιαβερη (Τασος Μαρκουιζος) που τα λεει με τον δικο του τροπο αλλα αν ψαξετε λιγο θα το βρητε στο ιντερνετ η στη σελιδα της σχολης ασφαλους οδηγησης που εχει. Απλη λογικη 1) Τα αυτοκινητα υποκεινται στους νομους της φυσικης που ισχιουν στη γη για καπου αλλου δεν ξερω. 2) Δραση και αντιδραση ποτε δεν ξερεις πως θα αντιδρασει καποιος οταν κανεις κατι που δεν του αρεσει η ειναι λαθος κατα την αποψη του. 3) .... 4) ...
υπαρχουν πολλα που μπορω να γραψω αλλα θα παμε στο τελος σε αλλο θεμα. Ευχαριστω για το χρονο σας.
|
|
|
Post by vagg75 on Jun 16, 2021 19:08:39 GMT 2
Συγνωμη αλλα εγω δεν πιστευω στον μπαμπουλα και δεν θεωρω οτι πρεπει να φοβομαστε για να ειμαστε σωστοι στον τροπο που οδηγαμε. Πιστευω οτι πρεπει να βαλουμε τη λογικη πανω απο ολα διαφορετικα θα εχουμε εναν εκλειποντα ολοι στο σπιτι μας. Δεν εχω προχειρο αυτη τη στιγμη ενα βιντεακι του Ιαβερη (Τασος Μαρκουιζος) που τα λεει με τον δικο του τροπο αλλα αν ψαξετε λιγο θα το βρητε στο ιντερνετ η στη σελιδα της σχολης ασφαλους οδηγησης που εχει. Απλη λογικη 1) Τα αυτοκινητα υποκεινται στους νομους της φυσικης που ισχιουν στη γη για καπου αλλου δεν ξερω. 2) Δραση και αντιδραση ποτε δεν ξερεις πως θα αντιδρασει καποιος οταν κανεις κατι που δεν του αρεσει η ειναι λαθος κατα την αποψη του. 3) .... 4) ... υπαρχουν πολλα που μπορω να γραψω αλλα θα παμε στο τελος σε αλλο θεμα. Ευχαριστω για το χρονο σας. Πέτρο ο Ιαβέρης είναι ο γκουρού της αληθινής εικόνας του Έλληνα οδηγού. Τα λέει όλα τόσο σωστά και ωμά που σου γυρίζει το μυαλό με τα βιντεάκια του για την οδήγηση. Μακάρι να τα δούμε όλα όλοι μας και να σταματήσουμε να κάνουμε βλακείες στους δρόμους.
|
|
|
Post by petran2 on Jun 18, 2021 19:39:44 GMT 2
Συγνωμη αλλα εγω δεν πιστευω στον μπαμπουλα και δεν θεωρω οτι πρεπει να φοβομαστε για να ειμαστε σωστοι στον τροπο που οδηγαμε. Πιστευω οτι πρεπει να βαλουμε τη λογικη πανω απο ολα διαφορετικα θα εχουμε εναν εκλειποντα ολοι στο σπιτι μας. Δεν εχω προχειρο αυτη τη στιγμη ενα βιντεακι του Ιαβερη (Τασος Μαρκουιζος) που τα λεει με τον δικο του τροπο αλλα αν ψαξετε λιγο θα το βρητε στο ιντερνετ η στη σελιδα της σχολης ασφαλους οδηγησης που εχει. Απλη λογικη 1) Τα αυτοκινητα υποκεινται στους νομους της φυσικης που ισχιουν στη γη για καπου αλλου δεν ξερω. 2) Δραση και αντιδραση ποτε δεν ξερεις πως θα αντιδρασει καποιος οταν κανεις κατι που δεν του αρεσει η ειναι λαθος κατα την αποψη του. 3) .... 4) ... υπαρχουν πολλα που μπορω να γραψω αλλα θα παμε στο τελος σε αλλο θεμα. Ευχαριστω για το χρονο σας. Πέτρο ο Ιαβέρης είναι ο γκουρού της αληθινής εικόνας του Έλληνα οδηγού. Τα λέει όλα τόσο σωστά και ωμά που σου γυρίζει το μυαλό με τα βιντεάκια του για την οδήγηση. Μακάρι να τα δούμε όλα όλοι μας και να σταματήσουμε να κάνουμε βλακείες στους δρόμους. Ειμαι απο τους τυχερους που δουλευα σε μια εταιρια και μας πηγε δυο φορες να παρακολουθησουμε τα σεμιναρια και την πρακτικη εφαρμογη αυτων στη σχολη του Ιαβερη. Συνολικα εχω παρακολουθησει 5 σχολες ασφαλους οδηγησης. Δεν λεω βεβαια οτι ειμαι τελειος καθε αλλο μαλιστα ανθρωπος ειμαι και κανω ακομα λαθη αλλα πολυ πιο ηπια και χωρις συνεπειες. Πριν δεν θελω να τα θυμαμαι. Περισσοτερα απο κοντα οταν με το καλο βρεθουμε.
|
|
|
Post by vagg75 on Jun 18, 2021 19:43:18 GMT 2
Έτσι προσπαθώ και εγώ Πέτρο να είμαι στον δρόμο με μικρά λάθη όσο περισσότερο μπορώ. Είμαστε σε ηλικία που δεν χωράει 'τσαμπουκας' στους δρόμους. Με το καλό από κοντά έχουμε να πούμε πολλά και ευχάριστα.
|
|
|
Post by Nik on Jun 18, 2021 21:02:44 GMT 2
Εγώ όσο σκέφτομαι τι έκανα πιο μικρός μέχρι πριν κάποια χρόνια που είχα πιο γρήγορο αυτοκίνητο(το πούλησα πριν 1,5 χρόνο), βλέπω ότι είμαι τυχερός που ζω, που ζουν οι γύρω μου και οι άγνωστοι που συνάντησα στο δρόμο μου. Δυστυχώς δεν το αντιλαμβάνεσαι όταν τα κάνεις, ίσως λόγω ηλικίας; Δεν ξέρω.. Τώρα τα βλέπω διαφορετικά. Εννοείται ότι έχω το μικρόβιο μέσα μου για τα αυτοκίνητα αλλά φοβάμαι να κάνω πλέον ταρζανιες. Πράγματα του τύπου δεν ανάβω φλας, μπαίνω πρώτος στο φανάρι που στρίβει, μπαίνω στη λεα κλπ δεν έκανα ποτέ όμως. 
|
|