|
Post by Dusterakias on Dec 24, 2019 19:07:59 GMT 2
Εγω πάλι επανερχόμενος στο θέμα "κορνα" έχω παρόμοιο αλλά "κουφό¨ πρόβλημα. Κατ αρχάς να πω ευχαριστώ γιά το βιντεάκι γιατί με βοήθησε να λύσω εύκολα τον διακόπτη. Το πρόβλημα τώρα είναι το εξής: Η κόρνα δουλεύει μόνο με σβηστά τα φώτα!!! Μόλις γυρίσω σε μικρή ή μεγάκη σκάλα δεν κορνάρει. Το έψαξα το άνοιξα βρήκα ενα καλωδιάκι μισοκομμένο , είπα αυτό θα είναι , το κολλησα , αλλά , το ίδιο ακριβώς. Μεχρι που σκέφτηκα ότι το έχουν κάνει επίτηδες έτσι , αλλά όπως με διαβεβαίωσε ο ηλεκτρολόγος που ρώτησα , δεν ισχύει. Ξέρει κανείς φίλος κάτι; Το αυτοκίνητο είναι μοντέλο facelift του '14. Strato το ίδιο πρόβλημα είχα και γώ, ίδιο μοντέλο με το δικό σου. Δοκιμάσαμε να τον επισκευάσουμε με φίλο ηλεκτρολόγο αλλά τίποτα. Δούλεψε για λίγο διάστημα και ξανά τα ίδια. Τελικά τον αντικατέστησα με καινούργιο και ησύχασα, γύρω στα 50€ αν θυμάμαι καλά.
|
|
stratos
Junior Member

Μάρκα: dacia
Μοντέλο: Duster I
Χρονολογία παραγωγής: 2014
Κινητήρας: 1.5 dci
Έκδοση: sportive
Χρώμα: comet grey
Κίνηση: 4x4
Μετάδοση: Χειροκίνητο
Κατοχή από: 6/10/2019
|
Post by stratos on Dec 26, 2019 0:44:26 GMT 2
Χρόνια πολλά καλά Χριστούγεννα. Ευχαριστώ για την απάντηση Βρίσκω γύρω στα70-80€ γνησιο valeo και γύρω στα 40 μαϊμού. Εσύ τι έβαλες;
|
|
|
Post by Dusterakias on Dec 26, 2019 10:17:37 GMT 2
Χρόνια πολλά καλά Χριστούγεννα. Ευχαριστώ για την απάντηση Βρίσκω γύρω στα70-80€ γνησιο valeo και γύρω στα 40 μαϊμού. Εσύ τι έβαλες; Καλημέρα και χρόνια πολλά! Valeo έβαλα κι εγώ. Βρήκα και κάτι άλλο πολύ πιο οικονομικό: www.wish.com/share/1475iprploΔεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει...
|
|
teohunter
Junior Member

Μάρκα: DACIA
Χρονολογία παραγωγής: 2011
Κινητήρας: 1.5 DCI
Έκδοση: 1.5 DCI 110 4X4 EYRO 5
Κατοχή από: 4/09/2011
|
Post by teohunter on Jan 7, 2021 19:43:21 GMT 2
Γεια σας παιδια απεκτησα και εγω το γνωστο προβλημα της κορνας με ανναμενα τα φωτα δεν κορναρει με σβηστα κορναρει.Τι επιλογες εχουμε περα του γνησιου που εχει κοντα στα 200 ευρω  Αν υπαρχει και κανα site ευπροσδεκτο.
|
|
|
Post by parnon65 on Jan 7, 2021 20:42:40 GMT 2
Γεια σας παιδια απεκτησα και εγω το γνωστο προβλημα της κορνας με ανναμενα τα φωτα δεν κορναρει με σβηστα κορναρει.Τι επιλογες εχουμε περα του γνησιου που εχει κοντα στα 200 ευρω  Αν υπαρχει και κανα site ευπροσδεκτο.
|
|
teohunter
Junior Member

|
Post by teohunter on Jan 7, 2021 22:02:04 GMT 2
Πολύ ωραία σας ευχαριστω.
|
|
|
Post by parnon65 on Jan 8, 2021 18:44:52 GMT 2
Αυτό που εμένα με εξέπληξε σε αυτόν τον διακόπτη, είναι η λειτουργικότητά του...
... και εξηγούμαι:
Πόσοι κατασκευαστές έχουν σκεφθεί αυτό που κάνει αυτός, δηλαδή να επανέρχεται στην κλειστή θέση το πίσω φως ομίχλης όταν σβήνεις τα φώτα;
Λεπτομέρεια θα μου πείτε...
... μια λεπτομέρεια όμως, που γλυτώνει αυτούς που σε ακολουθούν, από το ξεχασμένο κόκκινο φως (σε άλλα μοντέλα είναι και 2) των 21W που τους στραβώνει.
Άσχετο μεν, αλλά εξυπνο επίσης, είναι και το γεγονός ότι η αντίσταση του πίσω τζαμιού λειτουργεί ΜΌΝΟΝ με τον κινητήρα σε λειτουργία, για προφανή λόγο.
|
|
teohunter
Junior Member

|
Post by teohunter on Jan 8, 2021 19:24:52 GMT 2
Πολυ εξυπνο πραγματι το εχω προσεξει και εγω.
|
|
teohunter
Junior Member

|
Post by teohunter on Jan 8, 2021 20:09:30 GMT 2
Φιλε dusterakias ειναι ευκολο να ανοιχτει και να επισκευαστει η ειναι κατι μη εφικτο 
|
|
theologos
Newbie
Μάρκα: Dacia
Χρονολογία παραγωγής: Δεκεμβριος 2014
Κινητήρας: Diesel
Έκδοση: Dci 1.5 4X4
Χρώμα: Γκρι Ανθρακι
Κατοχή από: Νοεμβριος 2019
|
Post by theologos on Jan 17, 2021 18:41:19 GMT 2
|
|
|
Post by dusterman on Jan 18, 2021 0:31:38 GMT 2
Σε συγχαίρω για το βίντεο και την εργασία! Εγώ δεν τόλμησα να ανοίξω εσωτερικά τον διακόπτη γιατί είχα κακή εμπειρία από αντίστοιχους μοτοσυκλέτας. Άμα σου χυθούν τα κομμάτια βγάζεις τα μάτια σου μέχρι να βρεις πως να τα ξαναταιριάξεις.
Τα προ facelift Duster σαν το δικό μου φοράνε παρόμοιο διακόπτη με μικρές διαφορές. Τα πιο καινούρια δεν ξέρω! Δεν ξέρω επίσης αν είναι συμβατοί μεταξύ τους. Μάλλον όχι. Πάντως όλοι οι διακόπτες απ ότι φαίνεται παρουσιάζουν την ίδια βλάβη. Ο κωδικός του διακόπτη του προ facelift Duster είναι: 681721976R
Να ολοκληρώσω επί τη ευκαιρία τι απέγινε με την επισκευή του δικού μου διακόπτη. (νόμιζα σας τα είχα πει αλλά τελικά "οὐ γάρ ἔρχεται μόνον"...) Λοιπόν, ο διακόπτης μου σε μερικούς μήνες ξαναχάλασε. Τον ξαναεπισκεύασα καλύτερα αυτή την φορά. Αμ δε! Μετά από κανα χρόνο χάλασε πάλι... Άρχισα να ψάχνω και ανακάλυψα αυτόν στο AliExpress:
Τον παράγγειλα από περιέργεια. Κάποια στιγμή ήρθε και τον έβαλα επάνω. Ο διακόπτης μέχρι στιγμής, εδώ και τουλάχιστον ένα και μισό χρόνο δουλεύει άψογα. Και έχει την ίδια αίσθηση ποιότητας του Valeo στους χειρισμούς. Μήπως η Valeo αγοράζει από τους ίδιους και τους βαφτίζει "Valeo"?
Πάντως υπάρχει ένα πρόβλημα που μάλλον δεν οφείλεται στον διακόπτη αλλά σε μένα. Δεν έχει επαναφορά στα φλας. Πίστεύω ότι δεν τον τοποθέτησα σωστά γιατί όταν τον τοποθετούσα το τιμόνι ήταν στραμμένο κατα λάθος 360 μοίρες. Δεν το κατάλαβα τότε και μετά βαρέθηκα να ξαναλύνω πλαστικά και να ξαναμοντάρω διακόπτες. Με κούρασε αυτή η κατάσταση. Σε λίγο καιρό μάλιστα το συνήθισα και δεν ξαναασχολήθηκα.
Και επειδή "κάηκα στο χυλό" κάνω την σκέψη να παραγγείλω άλλους δύο να τους έχω σπέαρ. Δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς να τον επισκευάσει.
Πάντως αν ήμουν "ανταλλακτικατζής" θα αγόραζα μία ποσότητα διακόπτες από Κίνα και θα τους πουλούσα μετά 10 φορές πάνω, σαν ιμιτασιόν καλής ποιότητας! (όχι Κινεζιές). Λέτε να είμαι πιο έξυπνος από αυτούς;...
|
|
|
Post by dusterman on Mar 7, 2021 1:12:17 GMT 2
Βρέθηκαν βίντεο που δείχνουν πως λύνει ο διακόπτης.
Να υπενθυμίσω πως πρόκειται για τον διακόπτη του προ του 12 μοντέλου. Ίσως οι επόμενοι να έχουν διαφορές.
Έχω κρατήσει τον οριτζιναλ. Θα του αλλάξω καλωδίωση και θα τον γεμίσω γράσο σιλικόνης. Θα γίνει καινούριος!
|
|
akisz
New Member
|
Post by akisz on Dec 31, 2021 9:00:23 GMT 2
Καλησπέρα παιδιά.. Να παραθέσω και εγώ την εμπειρία μου..Στο νέο μου νταστερ(μεταχ) πάνω στο δίμηνο η κόρνα σταμάτησε να δουλεύει μόνο όταν είχα τα φώτα στην τελ σκάλα. Το κατάλαβα σε διασταύρωση που πήγε να πεταχτεί ένας.. και με πιάσε πίεση χάχα.. Ψάχνοντας είδα ότι είναι συχνό φαινόμενο και το ανταλλακτικό Valeo στα 120 χωρίς πέρασμα με εργασία αλλά 50..έκατσα το λυσα ολο ώρες.. μήπως κοπηκε καλώδιο, καθάρισα επαφές κλπ τπτ απλά ελαττωματικο.. Τελικά ξανά ψάχνοντας, έβλεπα τιμή σε ανταλλακτικα αφτερμαρκετ:άλλος 30 άλλος 50 άλλος 80 άλλος 90 τα οποία όπως ανακάλυψα τα περνούν οι φίλοι μας από Κίνα και είχε τα ίδια ακριβώς aliexpress κλπ με 17 ευρώ απλώς αναμονή 1 μήνα.. Οπότε πήρα 1 που βρηκα 25..το Βάλα μόνος με προσοχή εύκολο και γλίτωσα 150 έυρω.. Γι όλα υπάρχει λύση με λίγο ψάξιμο στα απλά θέματα, μόνο μοτέρ δεν κατεβάζουμε 😂😂
|
|