|
Post by fanis on Dec 19, 2020 14:02:24 GMT 2
Μετά από επιπόλαια επιλογή μου να απευθυνθώ για ξεζαντάρισμα σε φθηνό λαστιχά (συνταξιούχος πρώην λαστιχάς με αποθήκη στην οποία περνάει την ώρα του με μαύρο χαρτζιλίκι), υπέστησαν οι ζάντες όλες ζημιά από το μηχάνημά του. Από ότι είδα, κατά τη στιγμή που ξεζαντάρει το λάστιχο από τη ζάντα, χτυπάει η ζάντα με δύναμη πάνω σε μεταλλικό τμήμα του μηχανήματος, το οποίο προφανώς θα έπρεπε να έχει κάποια επικάλυψη προστατευτική. Στις φωτογραφίες φαίνονται οι φθορές στις ζάντες. Είναι βαθιές χαρακιές. Η ερώτηση είναι αν τέτοιου είδους και βάθους - έκτασης φθορές σε αλουμινένιες ζάντες μπορούν να αποκατασταθούν.  
|
|
|
Post by parnon65 on Dec 19, 2020 14:44:03 GMT 2
Μετά από επιπόλαια επιλογή μου να απευθυνθώ για ξεζαντάρισμα σε φθηνό λαστιχά (συνταξιούχος πρώην λαστιχάς με αποθήκη στην οποία περνάει την ώρα του με μαύρο χαρτζιλίκι), υπέστησαν οι ζάντες όλες ζημιά από το μηχάνημά του. Από ότι είδα, κατά τη στιγμή που ξεζαντάρει το λάστιχο από τη ζάντα, χτυπάει η ζάντα με δύναμη πάνω σε μεταλλικό τμήμα του μηχανήματος, το οποίο προφανώς θα έπρεπε να έχει κάποια επικάλυψη προστατευτική. Στις φωτογραφίες φαίνονται οι φθορές στις ζάντες. Είναι βαθιές χαρακιές. Η ερώτηση είναι αν τέτοιου είδους και βάθους - έκτασης φθορές σε αλουμινένιες ζάντες μπορούν να αποκατασταθούν.   Βεβαίως και μπορούν Φάνη!
Εδώ στον Πειραιά έχει (τουλάχιστον) δυο ζαντάδικα, που κάνουν αυτή τη δουλειά.
Δεν γνωρίζω αν υπάρχει τέτοιο ζαντάδικο στο Ηράκλειο...
|
|
|
Post by lksduster on Dec 19, 2020 17:56:39 GMT 2
Επισκευάζονται Φάνη.Μην αγχώνεσαι.Αλλά είναι κρίμα να μπεις σε αυτήν την διαδικασία από τέτοια δουλειά...Να τις κοπάναγες σε τίποτα πέτρες να έλεγα χαλάλι!
|
|
|
Post by teo on Dec 20, 2020 10:32:21 GMT 2
Φάνη, όπως σου είπαν και τα άλλα παιδιά, οι ζάντες επισκευάζονται. Για αυτό μην σκας. Και το κόστος θα είναι πολύ μικρό. Εχεις τις εξής 3 επιλογές: Να ρωτήσεις ποιός κάνει επισκευές στο νησί σου (θεωρώ απίθανο να μην υπάρχει κανένας). Να κάνεις φορτωτική τις ζάντες σε ένα πρακτορείο μεταφορών, να τις παραλάβω εγώ, να τις δώσω για επισκευή και να στις ξαναστείλω με τον ίδιο τρόπο. Να μην κάνεις τίποτα και να τις αφήσεις ως έχουν.
|
|
|
Post by fanis on Dec 20, 2020 11:38:48 GMT 2
Παιδιά σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Και ειδικότερα εσένα Θοδωρή για άλλη μια φορά για την προθυμία να μας βοηθάς! Μιας που τα ζαντολάτιχα κάθονταν στην αποθήκη είπα να πουλήσω τα λάστιχα αλλά τελικά πιο ακριβή θα βγει η ζημιά. Προς το παρόν δε θα κάνω κίνηση αφού δεν χρησιμοποιώ τις ζάντες. Όταν πάνε για χρήση ή για πώληση, θα επανέρθω για βοήθεια εάν δε βρω κάποιον επισκευαστή εδώ στο Ηράκλειο. Η αλήθεια όμως είναι ότι γενικά λείπει ο επαγγελματισμός σε όλους τους κλάδους στην πόλη μου. Ίσως η "απομόνωση" λόγω νησιού, ίσως οι λίγες απαιτήσεις των ντόπιων...
|
|