|
Post by Γιάννης (Dusterix) on Mar 20, 2018 0:21:59 GMT 2
Πάει λέω η ξενοιασιά του καινούργιου, άρχισαν τα όργανα κ.ο.κ. Ευτυχώς ήμουν εντός Θεσσαλονίκης και πηγαίνω στην επίσημη αντιπροσωπεία εδώ. Εξυπηρετικότατος ο υπεύθυνος συνεργείου έρχεται άμεσα στο αμάξι και κάνουμε μαζί βόλτα. Το λαμπάκι παραμένει αναμμένο και μου λέει, ηλεκτρικό πρόβλημα. Πάμε μέσα στο συνεργείο και το κουμπώνουν αμέσως στο κομπιούτερ. Δε βγάζει απολύτως κανένα πρόβλημα. Από τη μία χαίρομαι που δε βγάζει κάποιο μήνυμα και από την άλλη λέω τι στο καλό συμβαίνει (και να πω ότι είχα πιει και κανα τσίπουρο.... πρωί ήταν ούτε τον καφέ δεν πρόλαβα να τελειώσω...  ) Φωνάζουν τον αρχιμάστορα ο οποίος με τρομακτική ηρεμία με ρωτάει "Πόσα χιλιόμετρα έχεις;"" Του λέω ότι μόλις πριν λίγο συμπλήρωσα 20.000 και μου εξηγεί ότι αντί να βγάλει το σήμα με το κλειδάκι (στη δεξιά μικρή οθόνη δίπλα από τα χιλιόμετρα), έβγαλε το σήμα της αντίστασης. Γενικά μου λέει το πορτοκαλί χρώμα στα λαμπάκια είναι καθαρά προειδοποιητικό, ότι επίκειται αλλαγή σε κάτι. Φυσικά του τόνισα την απορία μου για το ρόλο που παίζει τότε το κλειδάκι κι αν στο επόμενο μεγάλο σέρβις θα πρέπει να αναμένω να ανάψει το κλειδάκι ή η αντίσταση. Η απάντηση είναι ότι μπορεί να έρθει ενημέρωση λογισμικού από τα κεντρικά και να το περάσουν στον εγκέφαλο. Πάντως η απάντηση-λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν άμεση, σα να το είχαν αντιμετωπίσει ξανά.
|
|
|
Post by Γιάννης (Dusterix) on Mar 20, 2018 0:26:49 GMT 2
Μόλις ηρέμησα και το ξανασκέφτηκα το όλο σκηνικό κατάλαβα ότι κάποιο μπέρδεμα έγινε στον εγκέφαλο γιατί στα 19.999 δεν έβγαζε τπτ σε μήνυμα και μόλις έκανα κάποια μέτρα μέσα στα στενά μέχρι να βγω σε κεντρικό δρόμο και να εστιάσω ξανά στο καντράν άναψε το μήνυμα της αντίστασης. Πάντως μια τρομάρα την πήρα. Επι τη ευκαιρία έκλεισα ραντεβού για σέρβις οπότε την Παρασκευή θα ρωτήσω περισσότερα τον αρχιμάστορα (αν αντιμετώπισε ξανά κάποιος άλλος τέτοιο θέμα) γιατί μου φάνηκε πολύ υποψιασμένος και με ρώτησε κατευθείαν για τα χιλιόμετρα. Η πορτοκαλί αντίσταση παρεμπιπτόντως ανάβει όταν προσπαθεί να μην ανεβάσει πολλές στροφές ο κινητήρας (σαν περιοριστής περίπου), ενώ όπως διάβασα μπορεί να ανάψει ταυτόχρονα και με το λαμπάκι τσεκ-κινητήρα. Έχετε κατά νου το όριο των 20.000 χλμ.-κυρίως οι καινούργιοι που παρέλαβαν από καλοκαίρι και μετά-μήπως σας βγάλει κι εσάς κάτι τέτοιο, απλά για να μην τρομάξετε. Το αυτοκίνητο πάντως λειτουργούσε άψογα σα να μην είχε συμβεί απολύτως τπτ.
|
|
|
Post by Γιάννης (Dusterix) on Mar 20, 2018 0:32:02 GMT 2
Και για να κλείσω το θέμα αναφέρω και το εξής... Καμιά φορά πως λέει η παροιμία "σπάει ο διάολος το ποδάρι του..." Την Πέμπτη το βράδυ όταν επέστρεφα σπίτι σταμάτησα για το πετρέλαιο προσφοράς και γέμισα και μάλιστα σκεφτόμουν να βάλω ένα από τα κλασικά ενισχυτικά (δεν έχω βάλει καθόλου έως τώρα). Καθόμουν μετά και αναλογιζόμουν τι σκέψεις θα έκανα και τι συνειρμούς αν είχα βάλει τελικά και το επόμενο πρωί μου άναβε το λαμπάκι της αντίστασης..... Στάνταρ θα το συνδύαζα στο μυαλό μου μέχρι να το ξεκαθαρίσω στο συνεργείο...
ΥΓ Η επεισοδιακή εβδομάδα περιελάμβανε και αλλαγή ελαστικού μετά από καρφί που πάτησα Τρίτη και 13.... Οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν παιχνιδάκι...
|
|
|
Post by Κώστας Παπακωνσταντίνου on Mar 20, 2018 6:37:29 GMT 2
Τέλος καλό,όλα καλά λοιπόν.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Mar 20, 2018 6:39:55 GMT 2
Πολύ καλή η ενημέρωσή σου! Όταν λες πορτοκαλι αντίσταση εννοείς την ένδειξη για την προθέρμανση; πως αναφέρεται στο βιβλίο; σόρυ αλλά ψιλομπερδευτηκα...δεν κατάλαβα το ποιο θα έπρεπε να ανάψει και ποιο άναψε...ειναι πρωί ακομα
|
|
|
Post by spiduster on Mar 20, 2018 8:38:54 GMT 2
Νομίζω Πέτρο πως έχεις δίκιο και αυτό το λαμπάκι εννοεί ο Γιάννης. Αν είναι το ίδιο εμένα μου συνέβη κάπου στα 60000 χλμ και χρειάστηκε να γίνει update στον εγκέφαλο ώστε να σβήσει. Από εκεί και μετά κανένα δεν πρέπει να ανάβει επ ουδενί αν δεν υπάρχει λόγος ούτε στα 20000, αλλά ούτε και στα 120000 κοκ.
|
|
|
Post by Κώστας Παπακωνσταντίνου on Mar 20, 2018 8:59:00 GMT 2
Αυτό το λαμπάκι νομίζω είχε ανάψει 2-3 φορές στο προηγούμενό μου Duster χωρίς καμία επίπτωση.Το ίδιο είχε ανάψει και σε qq φίλου με τον ίδιο κινητήρα.Το έχει φαίνεται χούι...
|
|
|
Post by maniac on Mar 20, 2018 10:27:05 GMT 2
Το κλειδάκι που αναφερει ο Γιαννης προφανως ειναι η ενδειξη στο καντραν πληροφοριων δεξια οταν συμπληρωθουν τα 20000 χλμ. Σε μενα επειδη συμπληρωσα τις 20000χλμ απο το προηγουμενο σερβις αναβει κανονικα. Μαλιστα καθε φορα που ξεκιναω εχει αυτη την ενδειξη χωρις ομως αριθμο χιλιομετρων, το κλειδακι και κατι παυλες.
|
|
|
Post by spiduster on Mar 21, 2018 7:25:19 GMT 2
Συγνώμη αλλά δεν γράφει πως του άναψε η ένδειξη πως ήρθε η ώρα για service των 20000. Του άναψε ένα συγκεκριμένο - αντίστασης πορτοκαλί το οποίο για να σβήσει όπως έγινε και στην περίπτωση του δικού μου, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ένα update στον εγκέφαλο όπως εξήγησε και ο μηχανικός του. Εγώ προσωπικά δεν θα έφευγα από το συνεργείο δίχως να πραγματοποιηθεί η εν λόγω ενημέρωση. Η οδηγία σε αυτές τις περιπτώσεις από την DACIA είναι μέσες άκρες αυτή. Με χαμηλές τις στροφές στον κινητήρα κινούμενοι με πολύ ήπιους ρυθμούς πλησιάζουμε στο κοντινότερο εξουσιοδοτημένο ώστε να πραγματοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες επισκευές. Εάν το πλησιέστερο συνεργείο βρίσκεται αρκετά χλμ μακρυά όπως συνέβη στην δική μου περίπτωση η DACIA στέλνει οδική βοήθεια να παραλάβει το όχημα.
|
|
|
Post by maniac on Mar 21, 2018 14:53:36 GMT 2
Συγνώμη αλλά δεν γράφει πως του άναψε η ένδειξη πως ήρθε η ώρα για service των 20000. Του άναψε ένα συγκεκριμένο - αντίστασης πορτοκαλί το οποίο για να σβήσει όπως έγινε και στην περίπτωση του δικού μου, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ένα update στον εγκέφαλο όπως εξήγησε και ο μηχανικός του. Εγώ προσωπικά δεν θα έφευγα από το συνεργείο δίχως να πραγματοποιηθεί η εν λόγω ενημέρωση. Η οδηγία σε αυτές τις περιπτώσεις από την DACIA είναι μέσες άκρες αυτή. Με χαμηλές τις στροφές στον κινητήρα κινούμενοι με πολύ ήπιους ρυθμούς πλησιάζουμε στο κοντινότερο εξουσιοδοτημένο ώστε να πραγματοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες επισκευές. Εάν το πλησιέστερο συνεργείο βρίσκεται αρκετά χλμ μακρυά όπως συνέβη στην δική μου περίπτωση η DACIA στέλνει οδική βοήθεια να παραλάβει το όχημα. Αυτο που κατάλαβα απο την απάντηση του συνεργείου είναι πως αντί να του ανάψει το κλειδάκι του άναψε η αντίσταση. Αυτό εγινε μόλις εγραψε 20000χλμ που ειναι η στιγμη που εμφανιζει κανονικα το κλειδάκι. Εκτός αν δεν κατάλαβα καλά..
|
|
|
Post by Γιάννης (Dusterix) on Mar 21, 2018 23:25:31 GMT 2
Λογικά κάτι παραλήφθηκε από το αρχικό μου Post. Λοιπόν Με το που συμπληρώθηκαν 20.000 χλμ. άναψε αυτή η πορτοκαλί αντίσταση στο ταμπλό (ναι Πέτρο αυτή που είναι για την προθέρμανση του κινητήρα). Εκείνη την ώρα δεν συνδύασα το timing ( το ότι άναψε ακριβώς στα 20.000) καθότι ήμουν σε πανικό προσπαθώντας να σταματήσω κάπου με ασφάλεια και να δω το βιβλιαράκι. Με το που είδα ότι αναφέρεται στο βιβλιαράκι ότι είναι για προθέρμανση κινητήρα αλλά και για περιορισμό των στροφών του κινητήρα όταν χρειάζεται (κάπως έτσι το έλεγε αν θυμάμαι καλά, δεν παίρνω και όρκο) και μιλούσε να κατευθυνθώ σε συνεργείο της αντιπροσωπείας αυτό έπραξα. Εν τέλει ο αρχιμάστορας με καθησύχασε ότι έβγαλε μπερδεμένο μήνυμα και αντί να ανάψει το κλειδάκι (στη μικρή οθόνη που έχει όλες τις πληροφορίες (χλμ. κατανάλωση, θερμοκρασία κ.λ.π), άναψε το λαμπάκι της αντίστασης στην αριστερή οθόνη όπως κοιτάμε το καντράν του ταμπλό. Το αυτοκίνητο δεν άλλαξε συμπεριφορά στο ελάχιστο, παρά μόνο το λαμπάκι που προσωρινά έστειλε την ψυχή μου στην κούλουρη. Παρασκευή πρωί έχω ραντεβού για σέρβις οπότε θα προσπαθήσω να είμαι πιο αναλυτικός για το θέμα με τους ανθρώπους του συνεργείου και θα ενημερώσω με την πρώτη ευκαιρία.
Ζητώ συγγνώμη που δεν απαντώ αμέσως αλλά έχω κάτι σοβαρά τρεξίματα με συγγενικό πρόσωπο.
|
|
|
Post by Γιάννης (Dusterix) on Mar 21, 2018 23:27:40 GMT 2
maniac καλά κατάλαβες. Αυτό ακριβώς έγινε...
Τώρα που το σκέφτομαι στην αντιπροσωπεία που θα πάω είναι ταυτόχρονα και αντιπροσωπεία της NISSAN οπότε θα ρωτήσω για τα QASHQAI αν εμφάνισαν το ίδιο πρόβλημα με το λάθος λαμπάκι.
|
|
|
Post by spiduster on Mar 22, 2018 8:23:44 GMT 2
Συγνώμη αλλά προσωπικά στην λογική ότι το λαμπάκι που άναψε είναι της αντίστασης και αφορά service ...τέτοια παρερμηνεία από μηχανικό εξουσιοδοτημένου δεν έχω ακούσει ξανά. Υπάρχει θέμα (προφανώς μικρό) όπως συνέβη και στο δικό μου αλλά δεν παίζει ούτε μία στο εκατομμύριο να έχουν αλλάξει οι αιτίες που ανάβουν τα λαμπάκια. Το μόνο λογικό που μπορώ να αντιληφθώ είναι με το ακόλουθο σκεπτικό. Υπάρχει μια δυσλειτουργία που προέκυψε ανεξάρτητα των χλμ και απλά συνέπεσε χρονικά και στα χιλιόμετρα με το service των 20000χλμ. Ο μηχανικός γνωρίζει πως με ένα update μπορεί να καθαρίσει το μήνυμα λάθους και απλά προτείνει η διόρθωση να γίνει μαζί με το service. Φιλικά προτείνω να μη ρωτήσεις τπτ για το qq για τον απλούστατο λόγο πως όπως και στο δικό σου έτσι και στο qq κάθε λαμπάκι ανάβει για τον ίδιο λόγο. Δηλαδή αν άναβε το λαμπάκι των φρένων τι θα έλεγε αυτός ο μηχανικός; Μήπως να δούμε την θερμοκρασία του κινητήρα; Στα 20000 τίποτε από τα ελάχιστα αναλώσιμα που θα αλλάξεις δεν σχετίζεται με το συγκεκριμένο λαμπάκι.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Mar 22, 2018 18:22:29 GMT 2
Συγνώμη αλλά προσωπικά στην λογική ότι το λαμπάκι που άναψε είναι της αντίστασης και αφορά service ...τέτοια παρερμηνεία από μηχανικό εξουσιοδοτημένου δεν έχω ακούσει ξανά. Υπάρχει θέμα (προφανώς μικρό) όπως συνέβη και στο δικό μου αλλά δεν παίζει ούτε μία στο εκατομμύριο να έχουν αλλάξει οι αιτίες που ανάβουν τα λαμπάκια. Το μόνο λογικό που μπορώ να αντιληφθώ είναι με το ακόλουθο σκεπτικό. Υπάρχει μια δυσλειτουργία που προέκυψε ανεξάρτητα των χλμ και απλά συνέπεσε χρονικά και στα χιλιόμετρα με το service των 20000χλμ. Ο μηχανικός γνωρίζει πως με ένα update μπορεί να καθαρίσει το μήνυμα λάθους και απλά προτείνει η διόρθωση να γίνει μαζί με το service. Φιλικά προτείνω να μη ρωτήσεις τπτ για το qq για τον απλούστατο λόγο πως όπως και στο δικό σου έτσι και στο qq κάθε λαμπάκι ανάβει για τον ίδιο λόγο. Δηλαδή αν άναβε το λαμπάκι των φρένων τι θα έλεγε αυτός ο μηχανικός; Μήπως να δούμε την θερμοκρασία του κινητήρα; Στα 20000 τίποτε από τα ελάχιστα αναλώσιμα που θα αλλάξεις δεν σχετίζεται με το συγκεκριμένο λαμπάκι. Ti είχε συμβεί στο δικό σου Σπύρο; Ποιά ήταν η αιτία (το μικρό θέμα όπως αναφέρεις) και τι λύση έδωσαν;
|
|
|
Post by spiduster on Mar 23, 2018 12:00:54 GMT 2
Εκμαθηση υπολογιστη ψεκασμου. Αυτο ακριβως εγραψαν ως κωδικοποιημενη βλαβη. Διεγραφηκε το Logue και ολα παλι οκ. Το λαμπακι εσβησε. Ουτε χλμ service ουτε λαδοξιδα ή αλλα αναλωσιμα.
|
|