|
Post by Κώστας Παπακωνσταντίνου on Sept 21, 2018 10:26:59 GMT 2
Συμφωνώ σε όλα φίλε μου.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Sept 21, 2018 12:56:22 GMT 2
Να μην ξεχνάμε οτι το duster δεν κάνει για σκληρό off-road. Είναι περισσότερο όχημα παντός δρόμου, απο εκεί και πέρα οι 17" στο μόνο που μπορούν να έχουν επίπτωση είναι στην άνεση και στην εμφάνιση.
Παναγιώτης
|
|
|
Post by annouvis on Sept 21, 2018 14:04:07 GMT 2
Παιδιά...σεβαστή η άποψη του καθενός...αλλά μην ακούγονται ότι να ναι..!! Ποιός σας είπε πώς οι 17αρες δεν κάνουν για off road..??Όσοι το ισχυρίζεστε το έχετε δοκιμάσει..?? Επειδή το έχω δοκιμάσει...σας λέω ότι είναι μια χαρά...απλά θέλει προσοχή μιας και το αλουμίνιο στραβώνει εύκολα. Μην τα ισοπεδώνετε όλα....
|
|
Vaggelis
Junior Member

Μάρκα: Dacia
Μοντέλο: Duster II
Χρονολογία παραγωγής: 2018
Κινητήρας: 1.5 dci
Έκδοση: Prestige
Χρώμα: Grey comet
Κίνηση: 4x4
Μετάδοση: Χειροκίνητο
Κατοχή από: 2018
|
Post by Vaggelis on Sept 21, 2018 14:56:31 GMT 2
Καλησπέρα Συμφωνώ και εγώ με τον annouvis και ερπύστριες να βάλεις αν δεν προσεχείς σίγουρα θα έχεις πρόβλημα. Απλά λίγη προσοχή παραπάνω ποτέ δεν έκανε κακό ,σε όλα τα βίντεο που κυκλοφορούν δεν σπάνε πέτρες με τα ζαντολάστιχα σε νταμάρι. Εξάλλου λίγα είναι με 17αρες όλα τα αλλά είναι με 16 άρες αλουμινίου όλα την δουλειά τους την κάνουν
|
|
|
Post by lksduster on Sept 21, 2018 15:22:38 GMT 2
Καλησπέρα κι από εμένα. Το duster κατά την δική μου άποψη δείχνει πολύ πιο "δεμένο" με τις 17άρες.Τώρα τι εννοεί κάποιος όταν λέει offroad είναι άλλη ιστορία...Προφανώς δεν μιλάμε για απλούς χωματόδρομους...Επίσης όταν κινούμαστε εκτός μας ενδιαφέρει το μεγάλο προφίλ και οι 17άρες δεν μας δίνουν επιλογές.Ιδανική λύση είναι ένα δεύτερο σετ ατσάλινες ζάντες (ακόμα και 15άρες αν γίνεται)με ένα πιο οff ελαστικό.Έτσι δεν κινδυνεύουμε να τραυματίσουμε τις αλουμινένιες ζάντες ή τα κανονικά ελαστικά μας.
|
|
|
Post by marios on Sept 21, 2018 15:52:08 GMT 2
Ανταλασσω δωρεαν τις 16ρες μου με τις 17ρες ενος hardcore offroader. Χαλαρώστε. Duster ειναι οχι landcruiser
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Sept 23, 2018 13:31:47 GMT 2
Σσσσσσς......μην λες τετοια πραγματα! Τζις κακα!
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Sept 23, 2018 17:27:32 GMT 2
Πάντως η "πατέντα" που έκανε ο συμφορουμίστας nikou85 είναι κορυφαία. Αν δε μπορέσω να το πάρω με 17αρες...οοοοοόταν φιλοτιμηθούν να μου δώσουν προσφορά....σίγουρα θα ακολουθήσω ό,τι έκανε.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Oct 1, 2018 13:13:37 GMT 2
Αντιφάσεις φίλε. Το ποταμάκι, ΕΙΔΙΚΑ αυτό, κρύβει πέτρες κ πολλά πράγματα που δε τα βλέπεις. Κ πάντα είναι τα χειρότερα.... Οπότε να μου λες θα περνάω ποταμάκια, αλλα όχι πέτρες κοφτερές κ γουστάρω 17άρες δεν είσαι αντικειμενικός ούτε οριζόντια ουτε κάθετα. Είσαι σε λάθος κατεύθυνση ακόμα χειρότερα....... Δικαίωμα του καθενός βέβαια να βάλει τα χεράκια του να βγάλει τα ματάκια του, άλλα μη τραβάς γραμμές. Προφανώς σου λείπουν εμπειρίες. Φυσικά δεν πρόκειται η πλειοψηφία των ιδιοκτητών να κανουν σκληρό off road,οπότε οι 17άρες ζάντες είναι ωραιότατες,(υποκειμενικά).Γιά όσους όμως αδιαφορούν για τα μεγάλα νεροφαγώματα,τις κοφτερές πέτρες και γουστάρουν να περάσουνμέσα απο ένα ποταμάκι,οι 16άρες είναι πιό καλές,(αντικειμενικά οριζοντίως και καθέτως).
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Oct 1, 2018 13:23:04 GMT 2
Παιδιά...σεβαστή η άποψη του καθενός...αλλά μην ακούγονται ότι να ναι..!! Ποιός σας είπε πώς οι 17αρες δεν κάνουν για off road..??Όσοι το ισχυρίζεστε το έχετε δοκιμάσει..?? Επειδή το έχω δοκιμάσει...σας λέω ότι είναι μια χαρά...απλά θέλει προσοχή μιας και το αλουμίνιο στραβώνει εύκολα. Μην τα ισοπεδώνετε όλα.... Όποιος μπορεί να βάλει 17άρα με 70 κ πάνω προφίλ ελαστικού, ας πούμε ότι χωνεύεται το θέμα. Οι 17άρες συνεπάγεται μικρό προφίλ. Κ αυτό απο ότι φαίνεται κανείς δε το έχει διανοηθεί. Κ βουνό,πέτρα, λάσπη με προφιλάκια δεν πας. Οπότε εκτός ότι θες μικρές ζάντες μη σου χαλάσουν, σπάσουν και μείνεις σούμπιτος, θες επίσης για να μεγαλώσεις το προφίλ, χωρίς να σκίσεις την μετάδοση του αυτοκινήτου. Για όποιον αυτά φαίνονται ψιλά γράμματα, μάλλον η σχέση του με το βουνό είναι ελάχιστη. Κ μη τα πάρετε ως εξυπνάδες, πάρτε τα ως συμβουλές, για όσους θέλουν πραγματικά να το παίξουν βουνίσιοι. Γιατί το νταστεράκι όπως ο ίδιος διαπίστωσα, έχει δυνατότητες να κάνεις καλές εκδρομές, αρκεί να ξέρεις .. Εκδρομές έ? Οχι trial..Αλλα το βουνό είναι απρόβλεπτο. Γι αυτά, υπάρχουν αλλα οχήματα κ άλλοι οδηγοί.
|
|
|
Post by annouvis on Oct 1, 2018 13:44:26 GMT 2
Παιδιά...σεβαστή η άποψη του καθενός...αλλά μην ακούγονται ότι να ναι..!! Ποιός σας είπε πώς οι 17αρες δεν κάνουν για off road..??Όσοι το ισχυρίζεστε το έχετε δοκιμάσει..?? Επειδή το έχω δοκιμάσει...σας λέω ότι είναι μια χαρά...απλά θέλει προσοχή μιας και το αλουμίνιο στραβώνει εύκολα. Μην τα ισοπεδώνετε όλα.... Όποιος μπορεί να βάλει 17άρα με 70 κ πάνω προφίλ ελαστικού, ας πούμε ότι χωνεύεται το θέμα. Οι 17άρες συνεπάγεται μικρό προφίλ. Κ αυτό απο ότι φαίνεται κανείς δε το έχει διανοηθεί. Κ βουνό,πέτρα, λάσπη με προφιλάκια δεν πας. Οπότε εκτός ότι θες μικρές ζάντες μη σου χαλάσουν, σπάσουν και μείνεις σούμπιτος, θες επίσης για να μεγαλώσεις το προφίλ, χωρίς να σκίσεις την μετάδοση του αυτοκινήτου. Για όποιον αυτά φαίνονται ψιλά γράμματα, μάλλον η σχέση του με το βουνό είναι ελάχιστη. Κ μη τα πάρετε ως εξυπνάδες, πάρτε τα ως συμβουλές, για όσους θέλουν πραγματικά να το παίξουν βουνίσιοι. Γιατί το νταστεράκι όπως ο ίδιος διαπίστωσα, έχει δυνατότητες να κάνεις καλές εκδρομές, αρκεί να ξέρεις .. Εκδρομές έ? Οχι trial..Αλλα το βουνό είναι απρόβλεπτο. Γι αυτά, υπάρχουν αλλα οχήματα κ άλλοι οδηγοί. Γράφοντας πάνω στο δικό μου ποστ...καταλαβαίνω πως το ειρωνικό σου σχόλιο πάει σε μένα..χαχα...καλώς..!! Οι ζάντες είναι εργοστασιακές...οπότε κάτι θα ξέρει και το εργοστάσιο όσο να ναι....αλλιώς κακώς που δεν σε ρώτησαν. Ας κάνει ο καθένας ότι καταλαβαίνει και ας βάλει ότι ζάντα νομίζει καλύτερη....
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Oct 3, 2018 20:29:50 GMT 2
Aυτοι στη Ρουμανια που το εστησαν ετσι οπως το εστησαν και του εβαλαν 17αρες ζαντες ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν ειχαν στο νυαλο τους ενα σκληροτραχηλο οff road, ειδαλλως θα του εβαζαν και αλλα πραγματα, πχ κοντο.
Το οτι υπαρχουν καποιοι που στηνουν επι τουτου το duster για off road δεν σημαινει και οτι το αυτοκινητο ειναι στο στοιχειο του εκει, πολλω δε μαλλον με ελαστικα με χαμηλο προφιλ και κυριλε ζαντες.
Το δικο μου πλανο ειναι (αν αξιωθω και παρω το Duster καθε μερα βγαινει και νεα καθυστερηση, μια οι νεοι diesel, μια ο νεος 1.3, γκρρρρρ) να εχω δυο σετ ελαστικων. Ενα δρομου-χωματος με τις μαμισιες ζαντες και ενα σετ με ατσαλινες ζαντες και offroad ελαστικα για αν/οταν θελω να ανεβω στις μαδαρες.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Oct 9, 2018 10:52:10 GMT 2
Όποιος μπορεί να βάλει 17άρα με 70 κ πάνω προφίλ ελαστικού, ας πούμε ότι χωνεύεται το θέμα. Οι 17άρες συνεπάγεται μικρό προφίλ. Κ αυτό απο ότι φαίνεται κανείς δε το έχει διανοηθεί. Κ βουνό,πέτρα, λάσπη με προφιλάκια δεν πας. Οπότε εκτός ότι θες μικρές ζάντες μη σου χαλάσουν, σπάσουν και μείνεις σούμπιτος, θες επίσης για να μεγαλώσεις το προφίλ, χωρίς να σκίσεις την μετάδοση του αυτοκινήτου. Για όποιον αυτά φαίνονται ψιλά γράμματα, μάλλον η σχέση του με το βουνό είναι ελάχιστη. Κ μη τα πάρετε ως εξυπνάδες, πάρτε τα ως συμβουλές, για όσους θέλουν πραγματικά να το παίξουν βουνίσιοι. Γιατί το νταστεράκι όπως ο ίδιος διαπίστωσα, έχει δυνατότητες να κάνεις καλές εκδρομές, αρκεί να ξέρεις .. Εκδρομές έ? Οχι trial..Αλλα το βουνό είναι απρόβλεπτο. Γι αυτά, υπάρχουν αλλα οχήματα κ άλλοι οδηγοί. Γράφοντας πάνω στο δικό μου ποστ...καταλαβαίνω πως το ειρωνικό σου σχόλιο πάει σε μένα..χαχα...καλώς..!! Οι ζάντες είναι εργοστασιακές...οπότε κάτι θα ξέρει και το εργοστάσιο όσο να ναι....αλλιώς κακώς που δεν σε ρώτησαν. Ας κάνει ο καθένας ότι καταλαβαίνει και ας βάλει ότι ζάντα νομίζει καλύτερη.... Ειρωνικό δεν είναι το στυλ μου, είπα είναι συμβουλευτικό. Είναι φανερή η μικρή σχέση σου με το βουνό. Εκτός απο κανέναν πατημένο χωματόδρομο. Κ καλά κάνεις, αφού ως εκεί γουστάρεις. Αλλα καλό είναι να λέγονται τα γεγονότα ως έχουν για όσους θέλουν να μπούνε λίγο παραμέσα στο βουνό. Μην πάρουμε κ κανέαν άνθρωπο στο λαιμό. Μόνο να ήξερες πόσες φορές έχω συναντήσει άτομα με λάθος εικόνα γι το βουνό, το αμάξι τους κ τις δυνατοτητές τους, σε απελπισμένη κατάσταση κ να μην καταλαβαίνουν τι έκαναν λάθος, αφού πήραν 4χ4............ Το εργοστάστιο πουλάει αυτό που θέλει η αγορά...... όχι αυτό που πρέπει. Στη τελική,όπως είδες εμμένει στις 16άρες. Αλλα κάποιοι θέλουν να σπαταλήσουν λεφτά για άχρηστες κ κοστοβόρες 17άρες. Μιλάμε για το 4χ4 πάντα ε? Αν ο άλλος πάρει 4χ2 κ να του βάλει εξατμίσεις, φιμέδες, χαμηλώματα κ να το παίζει ο thug life της Κυψέλης, ας βάλει κ 30άρες.
|
|
|
Post by annouvis on Oct 9, 2018 12:42:28 GMT 2
Γράφοντας πάνω στο δικό μου ποστ...καταλαβαίνω πως το ειρωνικό σου σχόλιο πάει σε μένα..χαχα...καλώς..!! Οι ζάντες είναι εργοστασιακές...οπότε κάτι θα ξέρει και το εργοστάσιο όσο να ναι....αλλιώς κακώς που δεν σε ρώτησαν. Ας κάνει ο καθένας ότι καταλαβαίνει και ας βάλει ότι ζάντα νομίζει καλύτερη.... Ειρωνικό δεν είναι το στυλ μου, είπα είναι συμβουλευτικό. Είναι φανερή η μικρή σχέση σου με το βουνό. Εκτός απο κανέναν πατημένο χωματόδρομο. Κ καλά κάνεις, αφού ως εκεί γουστάρεις. Αλλα καλό είναι να λέγονται τα γεγονότα ως έχουν για όσους θέλουν να μπούνε λίγο παραμέσα στο βουνό. Μην πάρουμε κ κανέαν άνθρωπο στο λαιμό. Μόνο να ήξερες πόσες φορές έχω συναντήσει άτομα με λάθος εικόνα γι το βουνό, το αμάξι τους κ τις δυνατοτητές τους, σε απελπισμένη κατάσταση κ να μην καταλαβαίνουν τι έκαναν λάθος, αφού πήραν 4χ4............ Το εργοστάστιο πουλάει αυτό που θέλει η αγορά...... όχι αυτό που πρέπει. Στη τελική,όπως είδες εμμένει στις 16άρες. Αλλα κάποιοι θέλουν να σπαταλήσουν λεφτά για άχρηστες κ κοστοβόρες 17άρες. Μιλάμε για το 4χ4 πάντα ε? Αν ο άλλος πάρει 4χ2 κ να του βάλει εξατμίσεις, φιμέδες, χαμηλώματα κ να το παίζει ο thug life της Κυψέλης, ας βάλει κ 30άρες. Τελως πάντων...δεν έχει νόημα πλέον.. Ίσως όντως να πηγαίνω στον κάμπο και να νομίζω ότι είναι βουνό...έχεις δίκιο..!! Πάντως τις 16αρες το εργοστάσιο τις βάζει για Ελλάδα και όχι στις υπόλοιπες αγορές....για άλλους λόγους φυσικά. Καλή συνέχεια..........
|
|
|
Post by maniac on Oct 9, 2018 12:56:57 GMT 2
Μπορείτε να βάζετε οτι ζάντες θελετε για το βουνο, σημασία έχει το προφίλ και στην συγκεκριμένη περίπτωση του duster μόνο οι 16αρες είναι διαθέσιμες με σχετικά μεγάλο προφίλ. Αν ηταν 70αρι θα ηταν ακόμα πιο ανετο στο χώμα. Το Σ/Κ ειμουν σε χώμα με 18αρες και 55αρι προφίλ, κοπανάει κανονικά και ο κινδυνος να ακουμπήσει ειναι μεγαλύτερος. Το μεγάλο προφίλ στο χώμα είναι κάτι σαν κανόνας...
|
|