Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Mar 22, 2018 22:15:03 GMT 2
Απο το σαιτ της renault βλεπω τεορεν μονο στη μεταμορφωση. Δεν φταιω εγω ρε Μαριε...😅
|
|
|
Post by gouris on Mar 28, 2018 21:54:47 GMT 2
Ξέρει κάποιος για το καινούργιο κάθε πότε πρέπει να γίνεται σέρβις και κάθε πότε αλλάζουν λάδια. Από την αντιπροσωπεία που το πήρα ο πωλητής δεν μου το ξεκαθάρισε και στο βιβλιαράκι δεν βλέπω να γράφει κάτι. Για το παλιό τι ισχύει?
|
|
|
Post by alkaios on Mar 29, 2018 11:41:00 GMT 2
Ό,τι και να σου πουν άλλαζέ λάδια φίλτρα κλπ κάθε (περίπου) 10.000 χλμ και μιά χαρά θα είσαι. Εγώ αυτό κάνω στο diesel που έχω και μια χαρά πάει (δεν είναι duster όμως).
|
|
|
Post by marios on Mar 29, 2018 16:05:29 GMT 2
Ό,τι και να σου πουν άλλαζέ λάδια φίλτρα κλπ κάθε (περίπου) 10.000 χλμ και μιά χαρά θα είσαι. Εγώ αυτό κάνω στο diesel που έχω και μια χαρά πάει (δεν είναι duster όμως). Γιατι οχι καθε 5; εισαι μηχανικος της ρενο ;😛
|
|
|
Post by alkaios on Mar 29, 2018 17:36:48 GMT 2
από μετρήσεις που έχουν γίνει σε diesel alfa romeo gulietta, τις οποίες γνωρίζω, στις 8000 χλμ τα λάδια ήταν πεντακάθαρα. Αυτό που γνωρίζω από μηχανικούς, για τα diesel καλό είναι να γίνονται αυτές οι αλλαγές κάθε περίπου 10000 χλμ. Όποιος θέλει το ακολουθεί, όποιος δεν θέλει όχι. Δεν θα σκάσουμε κιόλας.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Mar 29, 2018 17:53:10 GMT 2
Μα τι καθεστε κ λετε  Ειναι δυνατον να μη εδωσαν το ποτε πρεπει να γινονται τα σερβις και τι περιλαμβαλουν αυτα αναλογα με τα χιλιομετρα που εχει διανυσει το αυτοκινητο? Ειναι δυνατον να ρωτατε ακομη για το προηγουμενο οταν ηδη εχουν γραφει τοσες σελιδες  Ελεος πια!!! Ειναι δυνατον να καθομαι να απαντω για ολα αυτα 
|
|
|
Post by marios on Mar 29, 2018 21:18:16 GMT 2
Ουτε εμενα μου ειχαν δωσει διαστηματα σερβις. Στο πρωτο σερβις μου εδωσαν. Υπο κανονικες συνθηκες σε νορμαλ οδηγηση ειναι στα 20χιλ ή χρονο. Αν ο αλλος παει στα χωματα μαμιωντας μπορει να θελει και στα 3000χλμ. Αν παει εθνικη με 100 μπορειστα 30χιλ. Επισης. Αλλος ο κινητηρας της fiat αλλος της renault
|
|
|
Post by gouris on Mar 29, 2018 22:02:45 GMT 2
Ουτε εμενα μου ειχαν δωσει διαστηματα σερβις. Στο πρωτο σερβις μου εδωσαν. Υπο κανονικες συνθηκες σε νορμαλ οδηγηση ειναι στα 20χιλ ή χρονο. Αν ο αλλος παει στα χωματα μαμιωντας μπορει να θελει και στα 3000χλμ. Αν παει εθνικη με 100 μπορειστα 30χιλ. Επισης. Αλλος ο κινητηρας της fiat αλλος της renault Στο πρώτο σερβίς ή στην πρώτη αλλαγή λαδιών στο ειπαν? Σκέφτομαι να πάω σε ένα συνεργείο dacia να ρωτήσω απλά έλεγα μπας και το είχε κάνει κανείς ήδη. Η αντιπροσωπεία που το πήρα είχε μόνο έκθεση οπότε δεν τους πολύ εμπιστεύομαι και δεν τους είδα και γνωστές.
|
|
|
Post by marios on Mar 29, 2018 22:44:47 GMT 2
Πας στο συνεργειο δινεις κωδικο οχηματος και σου εκτυπωνουν οπως αυτο που ανεβασα στην πρωτη σελιδα του τοπικ
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Mar 29, 2018 22:45:21 GMT 2
Τι ειπες τωρα!!! Απο που το πηρες  Οποιος εχει μαγαζι ειναι κ αντιπροσωπεία?
|
|
|
Post by Γιάννης (Dusterix) on Mar 29, 2018 23:48:10 GMT 2
Πέτρο μην απορείς. Ούτε σε εμένα είχαν δώσει. Βέβαια εγώ είμαι και ειδική περίπτωση καθότι παρέλαβα 14/8 το μεσημέρι πριν κλείσει η αντιπροσωπεία για 15Αυγουστο με ότι αυτό συνεπάγεται...Και που το πήρα εκείνη τη μέρα τυχερός ήμουν. 
|
|
|
Post by Γιάννης (Dusterix) on Mar 29, 2018 23:53:27 GMT 2
Στα 7.500 είχα αλλάξει λάδια φίλτρα μετά από προτροπή της αντιπροσωπείας (το κλασικό "καλό θα ήταν") Την περασμένη Παρασκευή ολοκλήρωσα το προβλεπόμενο σέρβις των 20.000 χλμ. Συνολικό κόστος 146,33€ στη LION στη Θεσσαλονίκη Λάδια Υγρό παρμπρίζ Ροδέλα τάπας λαδιού Φίλτρο λαδιού Φίλτρο καμπίνας 74€ κόστος ανταλλακτικών και 71€ τα εργατικά (το προβλεπόμενο που ισχύει σε όλες). Έγινε μια έκπτωση στα ανταλλακτικά της τάξης των 10€. Στις τιμές που γράφω συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ Όση ώρα έμεινε το αμάξι στο συνεργείο χρεώθηκε επακριβώς (ούτε λεπτό παραπάνω). Σε γενικές γραμμές έμεινα πολύ ευχαριστημένος
|
|
|
Post by Γιάννης (Dusterix) on Mar 29, 2018 23:59:53 GMT 2
τώρα επειδή συνεχώς συζητάμε για το πότε πρέπει να αλλάζουν τα λάδια κ.λ.π και ρώτησε σχετικά και ο νές φίλος ο gouris, προσωπικά θα αναφέρω τι σκέφτομαι. Όσο κι αν είμαστε σε δύσκολες εποχές θεωρώ ότι για ένα εργαλείο που έχω δώσει κοντά 18.000€ δε θα λυπηθώ τα 50-70€ ανά 10.000χλμ. για να κάνω μια αλλαγή λαδιών. Έτσι φροντίζω καλύτερα το μοτέρ μου (ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα που με έκαναν να αγοράσω το Duster) και ταυτόχρονα πηγαίνοντας στο συνεργείο για την αλλαγή λαδιών ρίχνουν και μια γενικότερη ματιά οι μηχανικοί για την εύρυθμη λειτουργία του αυτοκινήτου. Για πολλούς το διάστημα των 20.000χλμ. φαντάζει πολύυ μεγάλο, άσχετα αν εγώ"γράφω" περίπου 25.000 χλμ. κάθε χρόνο, οπότε ανά έτος που πηγαίνω για το μεγάλο σέρβις μου φαίνεται κοντινό το διάστημα αυτό.
|
|
|
Post by spiduster on Apr 6, 2018 5:22:46 GMT 2
Τα μέρη που κινείται ένα αυτοκίνητο καθώς και οι συνθήκες, ρυθμοί όπως έγραψε και ο Μάριος είναι σημαντικοί παράγοντες στην επιλογή του πότε και γιατί θα πρέπει να αλλάζουν όχι μόνο τα λάδια αλλά και διάφορα άλλα πραγματάκια (πχ φίλτρα αέρος, λαδιού ακόμη και πετρελαίου). Συνήθως νομίζω οι κατασκευαστές δίνουν χλμ ή έτος βάσει κάποιων στατιστικών χρήσης κάθε μοντέλου. Για παράδειγμα στον dci του clio αν θυμάμαι η αλλαγή ιμάντα προβλέπεται στα 150000 χλμ. Στο πιο περιπετειώδες σουβακι μας κάθε 120000. Ίδιος κινητήρας αλλά διαφορετικές χρήσεις και θεωρητικά μεγαλύτερο ζόρισμα επιτάσσουν πιο συχνές αλλαγές και ειδικά όταν ξεφεύγουν από ένα γενικό πλαίσιο μεικτής χρήσης.
|
|
|
Post by nxat on Apr 8, 2018 1:29:17 GMT 2
Λαδια Φ.λαδιου Φ.πετρελεου Φ.αερος Φ.καμπινας Τρομπα νερου Παραφλου Ημαντες κεντροφορου +εργασια=700€ φιλικι τιμη λογου γνοστου !!!! Εννοειται οτι δεν ξαναπαταω ουτε απο εξω...!!! Αν δεν ηταν ο ημαντας του ηκεντροφορου δεν θα το εκανα εκει το servis!!! Καλησπέρα, Την Τρόμπα νερού γιατί την άλλαξες? Περιλαμβάνεται σε προγραμματισμένη συντήρηση ή απλά είχε πρόβλημα?
|
|