|
Post by indian21 on Jan 21, 2021 11:24:08 GMT 2
Καλησπερα σε όλλους, μετά από ένα χρόνο σκληρής δουλειάς σε αντίξοες συνθήκες, μαζεψα το ποσο για το prestige 4x4 diesel που είχα κάνει test drive τον Νοέμβριο. Πάω πριν λίγες μέρες στην αντιπροσωπία και μου λένε ανέβηκαν οι τιμές κατα 2000€+ . Παιδιά ξενερωσα πραγματικα σε τέτοιες εποχές το θεωρώ τρελή αδικία και εκμετάλευση. Είχα ξεφυγει από το μπατζετ έτσι κι αλλιώς αλλά 25.000 δυστηχως δεν θα διαθεσω. Στα 22.000 περιπου βγαίνει το δικινητήριο , αφου η τετρακίνηση έγινε όνειρο για εμενα με αυτά τα δεδομένα θα στραφώ στο renegate της Jeep 1600 diesel 130hp κίνηση 2 τροχών. Παρακαλώ να με διαγράψετε από μέλος μιας και το dacia πλέον αποκλείστηκε για μένα. Σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλές σας να περνατε καλα και καλές εκδρομές.
|
|
DIMITRIS
Full Member

Μάρκα: Dacia sandero stepway
Χρονολογία παραγωγής: 2019
Κινητήρας: 1.5 dci
Χρώμα: ΛΕΥΚΟ
Κίνηση: 4x2
Μετάδοση: Χειροκίνητο
|
Post by DIMITRIS on Jan 21, 2021 13:14:49 GMT 2
Για εσενα και για αρκετο κοσμο ακομα δυστυχώς, που δεν ανεχεται αυτη την εξωπραγματικη και αδικαιολογητη αυξηση..
|
|
|
Post by ρωμύρι on Jan 21, 2021 22:32:29 GMT 2
και να διαγραφεις ακομα αδερφε δεν νομιζω να ριξει τις τιμες η renault.. εδω ειμαστε μια στενη παρεα κοσμου σοβαρου ανοιχτη σε νεα μελη με κεφι και διαθεση,που διασκεδαζει μεσα απο την αυτοκινηση 4Χ4,4X2 DUSTER και καποιοι με sandero η αλλα αυτοκινητα και πανω απο ολα ανταλλασει ιδεες και πληροφοριες για τα αυτοκινητα μας και το κυριοτερο αλληλουποστιριζονται τα μελη της μεταξυ τους,για εμενα τουλαχιστον δεν εχεις κανενα λογο να μας αντιμετωπησεις με αυτη την κινηση σαν να ειμαστε εμεις οι υπευθηνοι αυξησης τιμης..
|
|
|
Post by ellobo on Jan 21, 2021 22:48:42 GMT 2
Θέλω να ελπίζω οτι ο φιλος έχει απογοητευτεί από τις αποφάσεις της εταιρίας και όχι από την συμπεριφορά των μελών του forum.Όλο και περισσοτεροι κάνουν πίσω στην επιλογή του Duster μετά από την αύξηση των τιμών.Και ειλικρινά ακόμη δεν έχω καταλάβει για ποιόν λόγο έχει γίνει τόσο μεγάλη αύξηση.Δεν μπορούν να καταλάβουν οτι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο απευθύνεται σε μέσους ανθρώπους στην πλειοψηφία τους οικογενειάρχες στους οποίους τα χρήματα δεν τρέχουν από τις τσέπες τους?Και τους ζητούν να κάνουν υπέρβαση προυπολογισμού κατα 2 ή 3 χιλιάδες ευρώ?
|
|
|
Post by ρωμύρι on Jan 21, 2021 23:09:26 GMT 2
Θέλω να ελπίζω οτι ο φιλος έχει απογοητευτεί από τις αποφάσεις της εταιρίας και όχι από την συμπεριφορά των μελών του forum.Όλο και περισσοτεροι κάνουν πίσω στην επιλογή του Duster μετά από την αύξηση των τιμών.Και ειλικρινά ακόμη δεν έχω καταλάβει για ποιόν λόγο έχει γίνει τόσο μεγάλη αύξηση.Δεν μπορούν να καταλάβουν οτι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο απευθύνεται σε μέσους ανθρώπους στην πλειοψηφία τους οικογενειάρχες στους οποίους τα χρήματα δεν τρέχουν από τις τσέπες τους?Και τους ζητούν να κάνουν υπέρβαση προυπολογισμού κατα 2 ή 3 χιλιάδες ευρώ? κατα την προσωπικη μου γνωμη η μια εκδοχη ειναι οτι αφου δεν βγαζει ιδιαιτερα προβληματα(αυτοκινητο σκυλι αταιγο)για να βγαλει απο ανταλλακτικα δεν γινεται αυξανει τιμη η αλλη εκδοχη ειναι οτι θα αλλαξει εμπορικο μοντελλο και η τριτη εκδοχη δεν ειμαστε μεσα στον εγκεφαλο του managment renault για ξερουμε τα εμπορικα τους σχεδια. η απαντηση στον φιλο αφορουσε την αντιμετωπιση στην παρεα,δεν αγοραζω duster αρα δεν εχω λογο να σας συναναστρεφομαι,οκ απλα μην ξαναμπεις στο forum, και καποια στιγμη τα ανενεργα μελη διαγραφονται,το βρισκω λιγο καπως και ειναι ο λογος που απαντησα.
|
|
billm
Junior Member

Μάρκα: Μη κάτοχος Duster
|
Post by billm on Jan 22, 2021 14:48:02 GMT 2
Δεν ανέβηκαν μόνο στο duster οι τιμές απλά στο duster φάνηκε περισσότερο αυτή η αλλαγή και απογοήτευσε αρκετούς καθώς μας είχε συνηθίσει σε άλλα επίπεδα τιμών. Τώρα αν το αποδεδειγμένα σκυλί duster μπορεί να συγκριθεί με το "ιταλικό" fiat, συγγνώμη jeep, renegade θα το δείξει ο χρόνος. 
|
|
|
Post by marios on Jan 22, 2021 21:13:34 GMT 2
Έχουν αυξηθεί και οι τιμές στο captur, κάπου διάβασα ότι κάθε εταιρία πρέπει να πιάνει όριο στις πωλήσεις ανά χώρα σύμφωνα με τους ρύπους κλπ αλλιώς έχουν πρόστιμο, μακάρι να είναι αυτή η αιτία, αλλιώς κρίμα.
|
|
|
Post by ellobo on Jan 22, 2021 23:50:04 GMT 2
Θέλω να ελπίζω οτι ο φιλος έχει απογοητευτεί από τις αποφάσεις της εταιρίας και όχι από την συμπεριφορά των μελών του forum.Όλο και περισσοτεροι κάνουν πίσω στην επιλογή του Duster μετά από την αύξηση των τιμών.Και ειλικρινά ακόμη δεν έχω καταλάβει για ποιόν λόγο έχει γίνει τόσο μεγάλη αύξηση.Δεν μπορούν να καταλάβουν οτι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο απευθύνεται σε μέσους ανθρώπους στην πλειοψηφία τους οικογενειάρχες στους οποίους τα χρήματα δεν τρέχουν από τις τσέπες τους?Και τους ζητούν να κάνουν υπέρβαση προυπολογισμού κατα 2 ή 3 χιλιάδες ευρώ? κατα την προσωπικη μου γνωμη η μια εκδοχη ειναι οτι αφου δεν βγαζει ιδιαιτερα προβληματα(αυτοκινητο σκυλι αταιγο)για να βγαλει απο ανταλλακτικα δεν γινεται αυξανει τιμη η αλλη εκδοχη ειναι οτι θα αλλαξει εμπορικο μοντελλο και η τριτη εκδοχη δεν ειμαστε μεσα στον εγκεφαλο του managment renault για ξερουμε τα εμπορικα τους σχεδια. η απαντηση στον φιλο αφορουσε την αντιμετωπιση στην παρεα,δεν αγοραζω duster αρα δεν εχω λογο να σας συναναστρεφομαι,οκ απλα μην ξαναμπεις στο forum, και καποια στιγμη τα ανενεργα μελη διαγραφονται,το βρισκω λιγο καπως και ειναι ο λογος που απαντησα. Δεν χρειαζεται να δικαιολογείσαι φίλε μου,είναι απόλυτα κατανοητή η σκέψη σου και στην βάση που την θέτεις με βρίσκεις σύμφωνο!
|
|
SP
Newbie
Μάρκα: Dacia
Μοντέλο: Duster II
Χρονολογία παραγωγής: 2020
Κινητήρας: 1000
Έκδοση: Lpg
Χρώμα: Μαυρο
Κατοχή από: 2020
Όνομα: Σταθης
|
Post by SP on Jan 30, 2021 16:25:55 GMT 2
Εγώ αγόρασα τον Οκτώβριο το duster για το ίδιο λόγο. Από το Σεπτέμβριο είχαν σταματήσει όλα τα εργοστάσια την παραγωγή νέων αυτοκινητων, λόγω ότι θα άλλαζαν τους κινητήρες (θα κατέβαζαν τα άλογα) για να μπορέσουν να ανταπεξελθουν στα νέα όρια καυσαερίων την νέα χρονιά. Ενημερωθηκα από την αντιπροσωπεία ότι οι τιμές θα ανεβουν σίγουρα αρκετά, λόγω ότι θα αλλαζαν τα τέλη ταξινόμησης και κυκλοφορίας, συν ότι οι εταιρείες έχουν φάει ή θα φάνε πρόστιμα για τα καυσαέρια. Άρα ήταν γνωστό ότι θα ανέβουν οι τιμές και δυστυχώς ρίξανε και λίγο τα άλογα στα αμάξια του 2021. Δεν είναι μόνο η dacia και το Fiat panda ανέβηκε 2000 πάνω και νομίζω όλες οι μάρκες πάνω κάτω έχουν μια αύξηση 1000-2000. Είμαι σίγουρος ότι πιο μετά θα τα κατεβάσουν ξανά με προσφορές, η αγορά τώρα στην αρχή του 2021 είναι λίγο ασύμφορη.
|
|
|
Post by parnon65 on Jan 31, 2021 11:52:08 GMT 2
Παραθέτω μια διεύθυνση στη Γαλλία:
Είμαι της γνώμης ότι αξίζει να το ψάξουν οι ενδιαφερόμενοι. Με την συνδρομή εκτελωνιστή, για τα έξοδα και τα τέλη ταξινόμησης.
Δεν είναι μόνο αυτός. Όπως έγραψα στο νήμα "Αγορά νέου Duster", υπάρχει μια σειρά mandataires/négociants (αυτοί που διαπραγματεύονται με τους αντιπροσώπους, πετυχαίνοντας καλύτερες τιμές).
Το ενδιαφέρον, πέρα από τη χαμηλή τιμή, είναι ότι διατίθενται 4 διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού. Για κάθε βαλάντιο...
|
|
onlyduster
Junior Member

η ζωή ξέρει κ' εγώ την εμπιστεύομαι...
Μάρκα: Dacia Duster
Μοντέλο: Duster I
Χρονολογία παραγωγής: 2011
Κινητήρας: dci 110
Έκδοση: Prestige
Χρώμα: Μαύρο
Κατοχή από: 02/2021
|
Post by onlyduster on Jan 31, 2021 11:59:02 GMT 2
Εγώ θα πήγαινα κ σε κάτι ελαφρώς μεταχειρισμένο, να πω την αλήθεια μου ...
|
|
neoptolemus
Junior Member

Μάρκα: DACIA
Μοντέλο: Duster II
Χρονολογία παραγωγής: 2020
Κινητήρας: 1.5 blue dci
Έκδοση: Prestige
Χρώμα: Μπορντό
Κίνηση: 4x4
|
Post by neoptolemus on Feb 16, 2021 13:56:40 GMT 2
Από την έρευνα που έκανα δεν είδα άλλη εταιρεία να έχει αυξήσει τις τιμές. Εγώ εκτός από το duster 4χ4 dci όταν το πήρα στα 21.500 με 22.000 € έπαιζαν και τα kadjar, qashqai, karoq, Grandland X και T-roc. Όλα πετρέλαιο Καο ίδια έκδοση περίπου. Αυτά βλέπω τώρα και έχουν τις ίδιες τιμές. Η τετρακίνηση έπαιξε ρόλο για μένα στην επιλογή του duster. Το μόνο τετρακίνητο diesel που έπαιζε στα ίδια λεφτά ήταν το Ford ecosport που ήταν αρκετά μικρότερο και το οποίο δεν έχει αλλάξει ούτε αυτό τιμη. Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι πολλά μοντέλα πλέον δεν διαθέτουν κινητήρες diesel. Πάμε για ηλεκτροκίνηση μαζικά;
|
|
DIMITRIS
Full Member

Μάρκα: Dacia sandero stepway
Χρονολογία παραγωγής: 2019
Κινητήρας: 1.5 dci
Χρώμα: ΛΕΥΚΟ
|
Post by DIMITRIS on Feb 16, 2021 14:44:37 GMT 2
Η αληθεια ειναι οτι πλεον πολλα μοντελα προσφερονται σε υβριδικη έκδοση, οπου οι πισω τροχοι ενεργοποιουνται απο καποιον ηλεκτροκινητηρα οταν επιλεξει αυτη την λειτουργία ο οδηγός. Το μονο σιγουρο ειναι οτι ναι, παμε ολοταχως και μαζικα στην ηλεκτροκινηση.. Τα τελευταια πετρελαιοκινητα ισως ειναι οσα λειτουργουν με την προσθηκη adblue,δεν βλεπω να υπάρχει περαιτέρω εξελιξη τους..
|
|
|
Post by Nik on Feb 16, 2021 16:27:50 GMT 2
Οι υπόλοιπες εταιρίες έχουν πολλά μικρά με λίγους ρύπους ή ακόμα και ηλεκτροκινητήρες και έτσι μπορεί να μην έχουν πρόστιμα..
|
|
|
Post by fsword on Feb 16, 2021 17:08:58 GMT 2
Δηλαδή η Dacia πήρε πρόστιμο επειδή έχει αυξημένους ρύπους; Υποθέτω αν συμβαίνει αυτό θα είναι σε παγκόσμια κλίμακα, όχι μόνο στην Ελλάδα. Στη Γαλλία πάντως βλέπω το 4x4 dCi έχει 22000 ευρώ, ξέρει κανείς αν τόσο κόστιζε και το καλοκαίρι ή έχει αυξηθεί η τιμή του από τότε;
Φυσικά παίζουν κι άλλοι παράγοντες ρόλο για τη διαμόρφωση της τελικής τιμής, ΦΠΑ, δασμοί κτλ. αλλά μια ιδέα θα την πάρουμε.
|
|