|
Post by makedon110 on Jun 12, 2019 21:17:36 GMT 2
|
|
|
Post by gouris on Jun 12, 2019 21:43:09 GMT 2
Επιβεβαιώνω και εγώ ότι δεν βγάζει ένδειξη στο ταμπλό!
|
|
|
Post by ktgeo on Jun 14, 2019 23:44:15 GMT 2
Ο μόνος μου ενδιασμος είναι μηπως ανεβάζουν λίγο περισσότερη θερμοκρασία και σε βάθος χρόνου κιτρινιζουν το κρύσταλλο του φανάριου. Τις ίδιες χρησιμοποιώ στο σκουτερ και είμαι πολύ ευχαριστημένος από το το χρώμα και την αποδωση πάντως.
|
|
zetakias
Full Member

Μάρκα: Dacia
Χρονολογία παραγωγής: 2019
Κινητήρας: 1.5dci
Έκδοση: Duster
Χρώμα: Άσπρο
Κίνηση: 4x4
Μετάδοση: Χειροκίνητο
Όνομα: Panos
|
Post by zetakias on Aug 14, 2019 18:41:13 GMT 2
Philips 130% σε ταξίδι Αθήνα-Ηγουμενίτσα νύχτα πολύ καλή βελτίωση από τις μαμά λάμπες με φοβερή απόδοση χωρίς να κουράσουν καθόλου τα μάτια..τις συστήνω!!! 
|
|
johnbin
Junior Member

Highland
Μοντέλο: Duster II
Χρονολογία παραγωγής: 2019
Κινητήρας: 1.5 diesel
Έκδοση: Prestige
Χρώμα: Highland grey
Κατοχή από: 18-09-19
|
Post by johnbin on Sept 16, 2019 8:12:52 GMT 2
Εκτός της μεσαίας σκάλας που πέρνει H7 αξίζει να ασχοληθώ με την μεγάλη σκάλα; αν Ναι πιο τύπο πέρνει; έχω πάρει είδη τις extreme vision +130% . Α αναφέρομαι στο duster 2
|
|
nemesis
Junior Member

Κινητήρας: 1.5 dci
Έκδοση: Sportive
Χρώμα: White
Κατοχή από: 10/05/18
|
Post by nemesis on Oct 13, 2019 0:39:31 GMT 2
Εκτός της μεσαίας σκάλας που πέρνει H7 αξίζει να ασχοληθώ με την μεγάλη σκάλα; αν Ναι πιο τύπο πέρνει; έχω πάρει είδη τις extreme vision +130% . Α αναφέρομαι στο duster 2 Το duster II στην μεγάλη σκάλα έχει Η1 λάμπες.
|
|
|
Post by Duster4X4 on Dec 17, 2019 22:53:13 GMT 2
Καλησπέρα. Θελω και εγω να αλλαξω τις λαμπες μου. Εχω καταληξει σε Philips. Moυ αρεσει το λευκο φως. Ειδα τις crystalVision στα 4300K. Σε σχεση με τις xtreme vision +130% (3500Κ) ποιες οι διαφορες τους ξερετε; Σε ενταση φωτος υστερούνε;
|
|
stavampel
Junior Member

Κινητήρας: 1.5 Blue dCi
Χρώμα: Γκρι Comet
Κίνηση: 4x2
Κατοχή από: 10/01/2020
|
Post by stavampel on Jan 30, 2020 13:49:27 GMT 2
Καλησπέρα. Θελω και εγω να αλλαξω τις λαμπες μου. Εχω καταληξει σε Philips. Moυ αρεσει το λευκο φως. Ειδα τις crystalVision στα 4300K. Σε σχεση με τις xtreme vision +130% (3500Κ) ποιες οι διαφορες τους ξερετε; Σε ενταση φωτος υστερούνε; Kαλησπέρα, έβαλα πριν μια βδομάδα τις crystal vision. Η ένταση φωτός στο δρόμο είναι πάρα πολύ καλή. Έκανα ταξίδι νύχτα Θεσσαλονίκη-Σέρρες και δεν είχα πρόβλημα αλλά θέλω να τις δω και με βροχή. Επίσης βγάζει ένα ωραίο λευκό φως που κάνει το dusteraki όμορφο. Θα επανέλθω με φωτογραφία.
|
|
|
Post by Azimuth (konstantinos) on Jan 30, 2020 15:21:31 GMT 2
Η θερμοκρασία φωτός (kelvin) είναι πολύ σημαντική ιδιαίτερα σε συνθήκες οδήγησης όπου η σωστή απόδοση των χρωμάτων βοηθάει ώστε να εντοπίζονται καλύτερα τα αντικείμενα αλλά και να είναι πιο ξεκούραστη η οδήγηση. Η ιδανική θερμοκρασία είναι τα 4300 Κ σύμφωνα με τους περισσότερους κατασκευαστές αυτοκίνητων. Οτιδήποτε πάνω από αυτό είναι κουραστικό για τον οδηγό και ενοχλητικό για τους απέναντι όσο και αν ομορφαίνει το αυτοκίνητο μας. Αν τώρα μιλήσουμε για δύσκολες συνθήκες φωτισμού (βροχή, ομίχλη), οι λευκές αποχρώσεις έχουν μεγάλο πρόβλημα ορατότητας.
|
|
|
Post by dusterman on Jan 30, 2020 15:48:15 GMT 2
Καλησπέρα. Θελω και εγω να αλλαξω τις λαμπες μου. Εχω καταληξει σε Philips. Moυ αρεσει το λευκο φως. Ειδα τις crystalVision στα 4300K. Σε σχεση με τις xtreme vision +130% (3500Κ) ποιες οι διαφορες τους ξερετε; Σε ενταση φωτος υστερούνε; Είναι κατώτερες σε ένταση φωτισμού από τις xtreme vision +130%! Και αυτό διότι ένα μέρος του φάσματος του εκπεμπόμενου φωτός απορροφάται από το φίλτρο (μπλε γυαλί) που τις καλύπτει.
Έχουν μία σειρά μειονεκτήματα:
Χαμηλότερη ένταση φωτός λόγω φίλτρου.
Χαμηλότερη υποκειμενική ένταση λόγω του ότι το μάτι είναι πιο ευαίσθητο στα μεγάλα μήκη κύματος (κόκκινο, κίτρινο). Τα οποία απορροφόνται από το φίλτρο.
Χαμηλότερη απόδοση σε κακές καιρικές συνθήκες. Διότι το μπλέ γυαλί απορρορφά τις χρωματικές συνιστώσες μεγαλύτερου μήκους κύματος (κόκκινο, κίτρινο) που έχουν την πιο μεγάλη διεισδυτικότητα στην ατμόσφαιρα. Το πράσινο και μπλέ λόγω μεγαλύτερης συχνότητας (μικρότερου μήκους κύματος) σκεδάζεται ευκολότερα πάνω στα σωματίδια της ατμόσφαιρας, υγρασία, σκόνη..., και ή λοξοδρομεί και δεν επιστρέφει στο μάτι ή προκαλεί θάμβωση.
Προκαλούν επίσης μεγαλύτερη θάμβωση στους άλλους οδηγούς όταν το φανάρι είναι βρόμικο, φθαρμένο ή αρύθμιστο.
Και τέλος μη πιστή απόδοση της χρωματικής παλέτας. (αν και αυτό δεν είναι σοβαρό)
Δεν είναι "κακές" λάμπες. Δεν είναι όμως και οι καλύτερες από άποψη άνεσης και ασφάλειας. Σκεφτείτε να οδηγάτε νύχτα με τις xtreme vision +130% και να φοράτε ένα ζευγάρι γαλάζια γυαλιά στα μάτια. Ακριβώς το ίδιο είναι.
Ο μοναδικός λόγος που υπάρχουν αυτές οι λάμπες είναι η εμφάνιση. Για να προσομοιάζουν το λευκό των HID λαμπτήρων που το έχουμε συνδυάσει με πολυτέλεια και "κουλ" εμφάνιση.
Παλαιότερα υπήρχαν οι xtreme vision +100% που ήταν εντελώς διάφανες. Ίδια ένταση φωτισμού με τις +130% αλλά ακόμα πιο "ζεστή" απόχρωση. Η καλύτερη λάμπα που φτιάχτηκε ποτέ! Η πιο αποτελεσματική και ευχάριστη στο μάτι. Η Philips την κατάργησε λόγω μάρκετινγκ. Το "κουλ" λευκό πουλάει περισσότερο βλέπετε...
Με τα φώτα έχω ασχοληθεί πολύ. Τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στη μοτοσυκλέτα. Κάνω αρκετά ολονύκτια ταξίδια το χρόνο σε δρόμους του δευτερεύοντος οδικού δικτύου που είναι θεοσκότεινοι. Δοκιμάζω συχνά καινούριες λάμπες. Το τελευταίο μου σετ απ είναι Η7 xtreme vision +150% στα διασταύρωσης και Η1 Osram Night Breaker Laser +150% στα πορείας. Επίσης στα ομίχλης έχω τις Osram H11 Night Breaker +130%. Δεν είναι η καλύτερη επιλογή για ομίχλη λόγω πολύ άσπρου φωτός αλλά με βοηθάνε στις αναβάσεις. Αυτές μην τις αναβαθμίζετε αν θέλετε το καλύτερο στην ομίχλη. Σκέφτομαι να παίξω ξανά με κίτρινες για φώτα ομίχλης. Παλιά ήταν στάνταρ.
|
|
|
Post by dusterman on Jan 30, 2020 15:58:45 GMT 2
|
|
|
Post by dusterman on Jan 30, 2020 16:04:11 GMT 2
Ο μόνος μου ενδιασμος είναι μηπως ανεβάζουν λίγο περισσότερη θερμοκρασία και σε βάθος χρόνου κιτρινιζουν το κρύσταλλο του φανάριου. Τις ίδιες χρησιμοποιώ στο σκουτερ και είμαι πολύ ευχαριστημένος από το το χρώμα και την αποδωση πάντως. Δεν ανεβάζουν. Τουλάχιστον είναι μέσα στις προδιαγραφές. Εγώ χρόνια τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα και τις δουλεύω σε μεγαλύτερη τάση με "ενισχυτή φώτων".
|
|
stavampel
Junior Member

Κινητήρας: 1.5 Blue dCi
Χρώμα: Γκρι Comet
Κίνηση: 4x2
Κατοχή από: 10/01/2020
|
Post by stavampel on Jan 31, 2020 17:31:11 GMT 2
Καλησπέρα. Θελω και εγω να αλλαξω τις λαμπες μου. Εχω καταληξει σε Philips. Moυ αρεσει το λευκο φως. Ειδα τις crystalVision στα 4300K. Σε σχεση με τις xtreme vision +130% (3500Κ) ποιες οι διαφορες τους ξερετε; Σε ενταση φωτος υστερούνε; Kαλησπέρα, έβαλα πριν μια βδομάδα τις crystal vision. Η ένταση φωτός στο δρόμο είναι πάρα πολύ καλή. Έκανα ταξίδι νύχτα Θεσσαλονίκη-Σέρρες και δεν είχα πρόβλημα αλλά θέλω να τις δω και με βροχή. Επίσης βγάζει ένα ωραίο λευκό φως που κάνει το dusteraki όμορφο. Θα επανέλθω με φωτογραφία. files.fm/u/mvwykdnj
|
|
|
Post by dusterman on Feb 1, 2020 17:12:55 GMT 2
Οι καλύτερες λάμπες που είχα ποτέ ήταν κάτι Osram πριν 30 χρόνια. Είχα τότε ένα Yugo 45. Έφτιαξα εγκατάσταση με ρελέ (ενισχυτής φώτων) και τοποθέτησα μέσα στα φτηνά αλλά γυάλινα φαναράκια του Yugo δύο Η4 Osram 100/90 Watt που τις τροφοδοτούσα με 14+ volt. Ήταν βέβαια παράνομες τυπικά, ακόμα και τότε αλλά τέτοιο φως δεν ξανα είχα ποτέ σε κανένα αυτοκίνητο! Και ούτε είδα σε κάποιο άλλο που έτυχε να βρεθώ ακόμα και σαν συνεπιβάτης. Ήταν καλύτερες και από τις HID των 35watt. Ποιο δυνατές αλλά και το σημαντικότερο με απόλυτα σωστή θερμοκρασία (απόχρωση) του λευκού.
Ανάμεσα σε μία λάμπα τεχνολογίας HID ή LED και σε μία αλογόνου ίδιας φωτεινής ισχύος, η αλογόνου έχει μακράν την καλύτερη ποιότητα φωτισμού. Το ότι δεν εξελίχθηκαν περαιτέρω έχει να κάνει με την ανάγκη της βιομηχανίας να φτιάχνει καινούργια χαι τεκ "φύκια" και να τα πουλάει για "μεταξωτές κορδέλες". Λόγοι οικολογικής ευαισθησίας δεν αγγίζουν την βιομηχανία. Αλλά σίγουρα δεν ήταν από τα φώτα οι αυξημένες καταναλώσεις της εποχής. Θεωρώ την τεχνολογία HID εντελώς αποτυχημένη. Μία σαπουνόφουσκα που την πληρώσαμε και την πληρώνουμε αρκετά κάθε βράδυ στους δρόμους. Βέβαια τα σύγχρονα φωτιστικά σώματα με led είναι άλλη περίπτωση. Αλλά και εκεί οι φτηνές κατασκευές είναι για τα μπάζα. Γι αυτό ακόμα η λάμπα αλογόνου βασιλεύει στα φτηνότερα αυτοκίνητα. Και είναι μονόδρομος στις μοτοσυκλέτες ανεξαρτήτως κόστους απόκτησης.
Τότε όλες οι λάμπες ήταν διάφανες και άχρωμες. Ή μάλλον υπήρχαν και οι κίτρινες που τις βάζαμε για ομίχλης και ήταν πολύ αποτελεσματικές. Μάλιστα τα γαλλικά αυτοκίνητα είχαν κίτρινα φανάρια από το εργοστάσιο την δεκαετία του 70. Εκεί γύρω στο 95 άρχισαν να κυκλοφορούν κάτι λάμπες με μπλέ κρύσταλο. Πέρασα κι από αυτές. Στο Kadett που είχα τότε δεν έβαλα τις 100/90 για να μην είμαι "παράνομος". Και φόρεσα δύο μπλέ Η4 και με "ενισχυτή φώτων" επιπλέον για να ανάβουν "κάργα"! Βαυκαλιζόμουν για κανα δύο χρόνια ότι έχω "φωτάρες" επειδή είχαν πολύ λευκό φώς και επειδή έδειχναν και πολύ "κουλ"! Τόσο μου πήρε να καταλάβω ότι άλλο πράγμα το λευκό φως και άλλο πράγμα το σωστό φώς. Έτυχε τότε να ανεβαίνω συχνά στην Κοζάνη και περνώντας την Καστανιά βράδυ με ομίχλη, βροχή ή χιόνι τα φώτα μου ήταν ανύπαρκτα. Ευτυχώς είχα κίτρινα προβολάκια ομίχλης. Ώσπου αγανάκτησα και άλλαξα τις λάμπες με δύο απλές διάφανες Η4 και επιτέλους σώθηκα!
Βέβαια οι επώνυμες λάμπες όπως οι Philips CrystalVision και οι αντίστοιχες Osram κα... είναι πολύ προσεκτικά φτιαγμένες με μία πολύ απαλή επίστρωση γαλάζιου στο γυαλί τους. Και είναι καλές και απόλυτα ασφαλείς στη χρήση. Και ίσως μάλιστα σε αστικό περιβάλλον να είναι ακόμα καλύτερες. Υπολείπονται όμως σαφώς των X-treme ή Laser Vision +130 ή +150 σε απόλυτα σκοτεινά περιβάλλοντα.
Και επειδή το θέμα μας είναι οι led σ αυτό το θρεντ, να επισημάνω ακόμα μία φορά ότι οι λάμπες αλογόνου είναι άφθαστες όταν κανείς χρειάζεται ποιοτικό φωτισμό. Δοκιμάστε να φωτίσετε για λίγες μέρες ένα σαλόνι με αλογόνου και μετά γυρίστε το στις led. Παρατηρήστε τα χρώματα τριγύρω πως χάνουν τον κορεσμό τους. Παρατηρήστε τα χέρια σας ή τα πρόσωπα των αγαπημένων σας πόσο χλωμα φαίνονται. Και αν κανείς ισχυριστεί ότι αυτό είναι δευτερεύον στην οδήγηση μπορεί να έχει δίκιο σε κάποιο βαθμό. Προσωπικά συμφωνώ όμως με τον konstantinos ότι οι σωστές αποχρώσεις μας βοηθάνε να εντοπίζουμε καλύτερα και άρα νωρίτερα τα αντικείμενα στο οδόστρωμα. Και όποιος τύχει να οδηγήσει βράδυ δίπλα σε κατακκόκινα λουλούδια και έχει σωστές λάμπες αλογόνου, θα νοιώσει σαν να βρέθηκε ξαφνικά μέσα σε ζωγραφικό πίνακα. Για μένα αυτό είναι σοβαρό γιατί η ζωή είναι και απόλαυση των αισθήσεων.
|
|
qube
New Member
|
Post by qube on Mar 29, 2020 19:48:43 GMT 2
Δεν υπάρχει τίποτα που αξίζει τον κόπο στην ιστοσελίδα "bulbfacts". Παραδείγματος χάριν, υποστηρίζουν ότι μέτρησαν 7080 λουξεμβούργο από έναν βολβό των οδηγήσεων που εγκαθίσταται σε έναν χαμηλό προβολέα ακτίνων. Η απόσταση μέτρησης τους είναι 3,6 μέτρα. 7080 lux στα 3,6 μέτρα σημαίνει ότι ο χαμηλός προβολέας δέσμης χτύπησε σχεδόν 100.000 candela. Αυτό είναι απλά παράλογο. Θα μπορούσα κάλλιστα να πω ότι χτύπησα 900 km / h για την Autobahn στο αυτοκίνητό μου. Για αναφορά, τα καλύτερα συστήματα υψηλής δέσμης LED της BMW χτύπησαν περίπου 110.000 candela. Για ένα φτηνό κιτ για να ταιριάζει με αυτό που κάνει η BMW απλά δεν είναι αλήθεια.
|
|