|
Post by Ανδρεας on Mar 16, 2020 7:23:05 GMT 2
Μπράβο ρε Αντρίκο, να το χαρείς με την καρδιά σου. Ευχαριστω Πολυ!!
|
|
|
Post by dg109 on Mar 16, 2020 23:52:40 GMT 2
Αντρικο κουκλί έγινε καλά χιλιόμετρα να έχεις !!!
|
|
|
Post by Ανδρεας on Mar 17, 2020 13:10:14 GMT 2
Αντρικο κουκλί έγινε καλά χιλιόμετρα να έχεις !!! Ευχαριστω Φιλε μου
|
|
ilias86
Full Member

Μάρκα: Dacia
Μοντέλο: Duster II
Χρονολογία παραγωγής: 8/2019
Κινητήρας: 1.3 TCe 130 HP
Έκδοση: Sportive
Χρώμα: Black Nacre
Κίνηση: 4x4
Μετάδοση: Χειροκίνητο
Κατοχή από: 8/2019
|
Post by ilias86 on Mar 24, 2020 22:18:30 GMT 2
Επειδή φαίνεται πολύ ενδιαφέρον σαν πρότζεκτ. Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει τι κερδίζεις, τι χάνεις, για ποιο λόγο να το κάνει κάποιος... Γενικά προτάσεις για βελτιώσεις χωρίς να πηγαίνουμε σε customιες και να χάνουμε το αμάξι της καθημερινότητας μας
|
|
|
Post by Ανδρεας on Mar 26, 2020 18:53:06 GMT 2
Επειδή φαίνεται πολύ ενδιαφέρον σαν πρότζεκτ. Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει τι κερδίζεις, τι χάνεις, για ποιο λόγο να το κάνει κάποιος... Γενικά προτάσεις για βελτιώσεις χωρίς να πηγαίνουμε σε customιες και να χάνουμε το αμάξι της καθημερινότητας μας Φιλε Ηλια, Μετα απο 100.000km οι αναρτησεις μου ηταν αρκετα καταπονημενες και η οδηγηση του αυτοκινητου σε σχεση με την αγορα ειχε επιρεαστη. Οποτε ειχε ερθει η στιγμη για αλλαγη, ωστε να βελτιωθη η οδηγικη συμπεριφορα. Τα ελατηρια τα αλλαξα για να το ψηλωσω 3cm. Αυτο γιατι στα εκτος δρομου που κανω οχι μονο με το club αλλα και στα κυνηγια, το κατι παραπανω βοηθαει παρα πολυ. Οι αποστατες μπηκαν για να διορθωσουν την αλλαγη στο κεντρο βαρος τους αυτοκινητου απο τα εξτρα 3cm στο υψος. Αυτα σε πολυ γενικες γραμμες. Οσο για την επιλογη των αμορτισερ πηγα σε κατι δοκιμασμενο απο τον φιλου μου τον Κωστη (ειχα ειδη μπει στο αμαξι του, και ειχα νιωσει την τεραστια διαφορα απο τα μαμισια).
|
|
ilias86
Full Member

Μάρκα: Dacia
Μοντέλο: Duster II
Χρονολογία παραγωγής: 8/2019
Κινητήρας: 1.3 TCe 130 HP
Χρώμα: Black Nacre
Κατοχή από: 8/2019
|
Post by ilias86 on Mar 26, 2020 20:15:01 GMT 2
Επειδή φαίνεται πολύ ενδιαφέρον σαν πρότζεκτ. Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει τι κερδίζεις, τι χάνεις, για ποιο λόγο να το κάνει κάποιος... Γενικά προτάσεις για βελτιώσεις χωρίς να πηγαίνουμε σε customιες και να χάνουμε το αμάξι της καθημερινότητας μας Φιλε Ηλια, Μετα απο 100.000km οι αναρτησεις μου ηταν αρκετα καταπονημενες και η οδηγηση του αυτοκινητου σε σχεση με την αγορα ειχε επιρεαστη. Οποτε ειχε ερθει η στιγμη για αλλαγη, ωστε να βελτιωθη η οδηγικη συμπεριφορα. Τα ελατηρια τα αλλαξα για να το ψηλωσω 3cm. Αυτο γιατι στα εκτος δρομου που κανω οχι μονο με το club αλλα και στα κυνηγια, το κατι παραπανω βοηθαει παρα πολυ. Οι αποστατες μπηκαν για να διορθωσουν την αλλαγη στο κεντρο βαρος τους αυτοκινητου απο τα εξτρα 3cm στο υψος. Αυτα σε πολυ γενικες γραμμες. Οσο για την επιλογη των αμορτισερ πηγα σε κατι δοκιμασμενο απο τον φιλου μου τον Κωστη (ειχα ειδη μπει στο αμαξι του, και ειχα νιωσει την τεραστια διαφορα απο τα μαμισια). Κατανάλωση, θόρυβο? Οδηγική συμπεριφορά- αν και ψηλότερο - είναι καλύτερη? Και γενικά αν χάνει από την αστική καθημερινότητα το αυτοκίνητο. Και επειδή ήταν ωραία η ανάλυση για τα λάστιχα, ας κάνουμε αντίστοιχο για τα αμορτισέρ, με τεχνικές πληροφορίες
|
|
|
Post by Ανδρεας on Mar 27, 2020 8:45:58 GMT 2
Φιλε Ηλια, Μετα απο 100.000km οι αναρτησεις μου ηταν αρκετα καταπονημενες και η οδηγηση του αυτοκινητου σε σχεση με την αγορα ειχε επιρεαστη. Οποτε ειχε ερθει η στιγμη για αλλαγη, ωστε να βελτιωθη η οδηγικη συμπεριφορα. Τα ελατηρια τα αλλαξα για να το ψηλωσω 3cm. Αυτο γιατι στα εκτος δρομου που κανω οχι μονο με το club αλλα και στα κυνηγια, το κατι παραπανω βοηθαει παρα πολυ. Οι αποστατες μπηκαν για να διορθωσουν την αλλαγη στο κεντρο βαρος τους αυτοκινητου απο τα εξτρα 3cm στο υψος. Αυτα σε πολυ γενικες γραμμες. Οσο για την επιλογη των αμορτισερ πηγα σε κατι δοκιμασμενο απο τον φιλου μου τον Κωστη (ειχα ειδη μπει στο αμαξι του, και ειχα νιωσει την τεραστια διαφορα απο τα μαμισια). Κατανάλωση, θόρυβο? Οδηγική συμπεριφορά- αν και ψηλότερο - είναι καλύτερη? Και γενικά αν χάνει από την αστική καθημερινότητα το αυτοκίνητο. Και επειδή ήταν ωραία η ανάλυση για τα λάστιχα, ας κάνουμε αντίστοιχο για τα αμορτισέρ, με τεχνικές πληροφορίες H καταναλωση δεν αλλαζει. Οδηγικη συμπεριφορα πραγματικα καμοια σχεση. Μπαινει σε στροφη σαν να ειναι κουρσα. Γενικα το αμαξι απλα κερδιζει και δεν υπερβαλω καθολου. Με το +3 δεν χανει τιποτα απο το εργοστασιακο στησιμο. Τωρα ποιο τεχνικα για αμορτισερ κτλπ δεν ειμαι ο ποιο ειδικος. Οπως ειπα και ποιο πανω το εχει ακριβως το ιδιο ο Κωστης με την μονη διαφορα οτι δεν εχει βαλει αποστατες. Για μενα ηταν λοιπον δοκιμασμενο απο φιλο και εοχα και την ευκαιρια να παμε και βολτα. Οποτε γενικα οπως το ειδα το αμαξι και το νιωσα μου αρεσε παρα πολυ.
|
|
|
Post by Dusterider on Mar 27, 2020 9:41:00 GMT 2
Επειδή φαίνεται πολύ ενδιαφέρον σαν πρότζεκτ. Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει τι κερδίζεις, τι χάνεις, για ποιο λόγο να το κάνει κάποιος... Γενικά προτάσεις για βελτιώσεις χωρίς να πηγαίνουμε σε customιες και να χάνουμε το αμάξι της καθημερινότητας μας Γεια σου φίλε Ηλία. Εκτός απ' όλ' αυτά που πολύ σωστά λέει ο Ανδρέας ότι κερδίζεις βάζοντας αμορτισέρ, ελατήρια και αποστάτες, η αλήθεια είναι πως υπάρχουν και κάποια πράγματα που χάνονται εξαιτίας των νέων εξαρτημάτων. Από τα λίγα που έχω υπόψη μου είναι ότι η τοποθέτηση αποστατών δημιουργεί μεγαλύτερη φθορά στα ρουλεμάν των τροχών τα οποία θα χρειαστούν αντικατάσταση νωρίτερα. Το ίδιο συμβαίνει με τους μπιλιοφόρους και τις φωλιές των διαφορικών λόγω της αλλαγής των ελατηρίων. Επίσης, όλα τα σινεμπλόκ καταπονούνται περισσότερο και θα πρέπει να αλλαχθούν νωρίτερα αφού θα εμφανίσουν πρόωρη φθορά. Η καταπόνηση και φθορά τους είναι αποτέλεσμα των σκληρότερων αμορτισέρ που απορροφούν λιγότερο τους κραδασμούς αφήνοντας περισσότερους από αυτούς να φτάσουν στους ελαστικούς συνδέσμους του αμαξώματος. Τέλος, αν θέλουμε να φτάσουμε το θέμα στη λεπτομέρειά του, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι επειδή αλλάζουν οι δυνάμεις που ενεργούν στο όχημα εξαιτίας της αύξησης του ύψους του, επηρεάζεται λιγότερο ή περισσότερο η συμπεριφορά του ως προς την ολίσθηση προς όλες τις πλευρές του καθώς και η ικανότητά του στην αναρρίχηση και το φρενάρισμα.
Ο λόγος να κάνει κάποιος αύξηση του ύψους και τοποθέτηση αποστατών είναι το κέρδος που έχει στην ικανότητα του αυτοκινήτου να κινείται σε δύσκολα εδάφη.
|
|
|
Post by dusterwarrior on Mar 29, 2020 12:52:23 GMT 2
Σχεδόν μετά την κοπή της πίτας έβαλα και εγώ στο dusterάκι μου αποστάτες... Αλλά λόγο όλης αυτής της κατάστασης που ζούμε δεν είχα τον χρόνο με τον όγκο δουλειάς να κάτσω να γράψω εδώ στο forum! Δόξα τον Θεό όμως είμαι καλά και τώρα που βρήκα λίγο χρόνο θα μοιραστώ μαζί σας μερικές φωτό απ την εγκατάσταση!!! Αρχικά με μια συρματόβουρτσα αφαίρεσα την "χαλαρή" σκουριά που είχε στην επιφάνεια του το μουαγιέ  Και εν συνεχεία άπλωσα μια στρώση γράσου χαλκού προκειμένου 1ον: Να αποτρέψω σε βάθος χρόνου την εμφάνιση σκουριάς στο ίδιο σημείο και 2ον λόγο του ότι ο αποστάτης είναι από αλουμίνιο και το μουαγιέ από χυτοσίδηρο με την σύσφιξη και την σκουριά σε βάθος χρόνου το αλουμίνιο θα "δάγκωνε" επάνω στο χυτοσίδηρο και θα γινόταν πονοκέφαλος η αφαίρεση του αποστάτη για τον οποιοδήποτε λόγο χρειαζόταν να αφαιρεθεί!!!  Έπειτα τοποθέτησα τον αποστάτη στο μουαγιέ με την χρήση των εργοστασιακών μπουλονιών... Επίσης να πω ότι ο συγκεκριμένος αποστάτης είναι hub centric σε lug centric... Εν αντιθέσει με τους αποστάτες του φίλου και αδερφού Ανδρεας που είναι hub centric σε hub centric!!! 
Η ίδια διαδικασία έγινε και στον πίσω άξονα..... (Για όποιον παρατηρήσει τυχόν την θέση του ημίμπαρου της ζαμφόρ μπορώ να του εξηγήσω την επιλογή αυτή αλλά δεν το κάνω εδώ καθώς είναι άλλος ο σκοπός του post)
 Και ιδού το τελικό αποτέλεσμα!!! +3cm στον κάθε τροχό +6cm στον άξονα!!! Το αμάξι μπορώ να πω ότι ναι τώρα πατάει καλύτερα, πολύ πολύ καλύτερα!!! Βέβαια θέλω να αλλάξω τα μπουλόνια που συνοδεύαν τους αποστάτες καθώς η γωνία τους είναι μικρότερη των 60 μοιρών, καθιστώντας τα άψογα για μεταλλικές ζάντες αλλά όχι για αλουμινίου όπου τα μπουλόνια είναι 60 μοίρες οπότε και έχω ένα ελαφρύ τρέμουλο στο τιμόνι στα 150 με 160... οπότε όποιος βάλει αποστάτες προσοχή στα μπουλόνια που τον συνοδεύουν!!!!! 
|
|
|
Post by nikosduster 2 on Mar 29, 2020 13:32:38 GMT 2
Μπράβο Ραφαήλ. Εσύ να χαίρεσαι το θηρίο σου και εμείς εσένα μαζί με το θηρίο!!!
|
|
|
Post by dusterwarrior on Mar 29, 2020 13:41:38 GMT 2
Μπράβο Ραφαήλ. Εσύ να χαίρεσαι το θηρίο σου και εμείς εσένα μαζί με το θηρίο!!! Να 'σαι καλά Νικόλα! Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου!!!
|
|
|
Post by teo on Mar 29, 2020 15:43:15 GMT 2
Πολύ καλό Ραφαήλ, ελπίζω και στο δρόμο τόσο καλό όσο δείχνει και στις φωτογραφίες.
|
|
|
Post by dusterwarrior on Mar 29, 2020 16:25:31 GMT 2
Πολύ καλό Ραφαήλ, ελπίζω και στο δρόμο τόσο καλό όσο δείχνει και στις φωτογραφίες. Να 'σαι καλά Θοδωρή!!! Σε ευχαριστώ πολύ! Στον δρόμο είναι άψογο... σταθερό και στιβαρό μα συνάμα και ευκίνητο!!!
|
|
christodoulos
Junior Member

Μάρκα: DACIA
Μοντέλο: Duster I
Χρονολογία παραγωγής: 2017
Κινητήρας: 1.5 dCi 110PS
Χρώμα: white
Κατοχή από: 4/2019
|
Post by christodoulos on Mar 30, 2020 2:34:23 GMT 2
Μπραβο Ραφαηλ περιμενα πως και πως να ανεβασεις το post.... Η αληθεια ειναι οτι με τοσο υψος ηθελε να το φαρδυνεις .... Αλλα και παλη με τους αποστατες δεν του φαινεται !!! ΚΑΤΣΙΚΙ σκετο.
|
|
christodoulos
Junior Member

Μάρκα: DACIA
Μοντέλο: Duster I
Χρονολογία παραγωγής: 2017
Κινητήρας: 1.5 dCi 110PS
Χρώμα: white
Κατοχή από: 4/2019
|
Post by christodoulos on Apr 3, 2020 5:52:53 GMT 2
Αντε να παιρνουμε και εμεις σειρα . . . .  Επιτελους ηρθαν και οι δικοι μου αποστατες  Να δουμε τωρα πως θα καταφερουμε να τους βαλουμε (λογο μετακινησεων-κορονοιου)
|
|