|
Post by nikosduster 2 on Feb 16, 2022 20:34:50 GMT 2
Σωστά!!!
|
|
|
Post by dg109 on Feb 21, 2022 21:32:37 GMT 2
Εμένα με 215 70 16 bf allterain, δοκίμασα αλυσιδες και έκαναν κανονικα (4 κομματια σιδερένιες στο καθε λαστιχο) και στην μαμα διασταση ζαντας με +3cm αποστατες
|
|
gianniskantar
Newbie
Dacia duster 1,5 diesel 4×4
|
Post by gianniskantar on Mar 7, 2022 11:52:50 GMT 2
Σκέφτομαι να βάλω ελατήρια h r 3εκ στο duster χωρίς να αλλάζω αμορτισέρ. Θα ήθελα να ακούσω εντυπώσεις από κάποιον που τα έχει τοποθέτησή
|
|
|
Post by ellobo on Mar 7, 2022 22:04:39 GMT 2
Ασυγκριτη αισθηση ως προς το υψος.Το αισθανεσαι και σου αρεσει.Οδηγικη αισθηση λιγο πιο σκληρη σε εγκαρσιες ανωμαλιες.Λιγοτερες κλισεις στις στροφες κατι που βελτιωνει την αισθηση βαρκα γυαλο της εργοστασιακης.
|
|
gianniskantar
Newbie
Dacia duster 1,5 diesel 4×4
|
Post by gianniskantar on Mar 8, 2022 22:07:09 GMT 2
Ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση σου να είσαι καλά
|
|
|
Post by lele on Mar 11, 2022 10:46:02 GMT 2
Σκέφτομαι να βάλω ελατήρια h r 3εκ στο duster χωρίς να αλλάζω αμορτισέρ. Θα ήθελα να ακούσω εντυπώσεις από κάποιον που τα έχει τοποθέτησή Ότι σου είπε και ο φίλςο παραπάνω, σίγουρα ειδικά εντός πόλης "κοπανάει παρπάνω ειδικά με τα 17άρια", απίστευτο σε στροφές δεν έχει την αίσθηση της βάρκας, και ωραία αίσθηση το ύψος στο βουνό. Θα βρεις αρκετές πληροφορίες στο ανίστοιχο Thread: hellasduster.freeforums.net/thread/675/
|
|
|
Post by stam3761 on Jul 20, 2022 23:17:46 GMT 2
Σχεδόν μετά την κοπή της πίτας έβαλα και εγώ στο dusterάκι μου αποστάτες... Αλλά λόγο όλης αυτής της κατάστασης που ζούμε δεν είχα τον χρόνο με τον όγκο δουλειάς να κάτσω να γράψω εδώ στο forum! Δόξα τον Θεό όμως είμαι καλά και τώρα που βρήκα λίγο χρόνο θα μοιραστώ μαζί σας μερικές φωτό απ την εγκατάσταση!!! Αρχικά με μια συρματόβουρτσα αφαίρεσα την "χαλαρή" σκουριά που είχε στην επιφάνεια του το μουαγιέ  Και εν συνεχεία άπλωσα μια στρώση γράσου χαλκού προκειμένου 1ον: Να αποτρέψω σε βάθος χρόνου την εμφάνιση σκουριάς στο ίδιο σημείο και 2ον λόγο του ότι ο αποστάτης είναι από αλουμίνιο και το μουαγιέ από χυτοσίδηρο με την σύσφιξη και την σκουριά σε βάθος χρόνου το αλουμίνιο θα "δάγκωνε" επάνω στο χυτοσίδηρο και θα γινόταν πονοκέφαλος η αφαίρεση του αποστάτη για τον οποιοδήποτε λόγο χρειαζόταν να αφαιρεθεί!!!  Έπειτα τοποθέτησα τον αποστάτη στο μουαγιέ με την χρήση των εργοστασιακών μπουλονιών... Επίσης να πω ότι ο συγκεκριμένος αποστάτης είναι hub centric σε lug centric... Εν αντιθέσει με τους αποστάτες του φίλου και αδερφού Ανδρεας που είναι hub centric σε hub centric!!! 
Η ίδια διαδικασία έγινε και στον πίσω άξονα..... (Για όποιον παρατηρήσει τυχόν την θέση του ημίμπαρου της ζαμφόρ μπορώ να του εξηγήσω την επιλογή αυτή αλλά δεν το κάνω εδώ καθώς είναι άλλος ο σκοπός του post)
 Και ιδού το τελικό αποτέλεσμα!!! +3cm στον κάθε τροχό +6cm στον άξονα!!! Το αμάξι μπορώ να πω ότι ναι τώρα πατάει καλύτερα, πολύ πολύ καλύτερα!!! Βέβαια θέλω να αλλάξω τα μπουλόνια που συνοδεύαν τους αποστάτες καθώς η γωνία τους είναι μικρότερη των 60 μοιρών, καθιστώντας τα άψογα για μεταλλικές ζάντες αλλά όχι για αλουμινίου όπου τα μπουλόνια είναι 60 μοίρες οπότε και έχω ένα ελαφρύ τρέμουλο στο τιμόνι στα 150 με 160... οπότε όποιος βάλει αποστάτες προσοχή στα μπουλόνια που τον συνοδεύουν!!!!! 
|
|
|
Post by Dusterider on Jul 22, 2022 8:22:59 GMT 2
Φίλε stam, αν θες, έχε υπόψιν μια μικρή παρατήρηση σχετική με τις φωτογραφίες που αναδημοσίευσες από την τοποθέτηση των αποστατών στο αυτοκίνητο του πολύ αγαπητού μου φίλου dusterwarrior. Στην επιφάνεια του μουαγιέ που πρόκειται να "καθήσει" ο αποστάτης (ή η ζάντα αν δεν τοποθετήσουμε αποστάτη), απαγορεύεται ρητώς και απολύτως να βάλουμε οποιοδήποτε υλικό (γράσσο ή άλλο) γιατί ο αποστάτης δε θα κάτσει σωστά και θα έχουμε μικρο-ταλαντώσεις του τροχού. Αυτός είναι ο λόγος που επιβάλει τον προσεκτικό καθαρισμό με συρματόβουρτσα της επιφάνειας του μουαγιέ ακόμα και από τη σκόνη της σκουριάς όπως πολύ σωστά δείχνει ο dusterwarrior. Αλλά, επαναλαμβάνω, ποτέ μα ποτέ δεν τοποθετούμε τίποτα σ' αυτήν την επιφάνεια που είναι εργοστασιακά κατεργασμένη με ρεκτιφιέ επιφανείας και επιβάλεται να παραμείνει απολύτως λεία και καθαρή!
|
|
|
Post by Γιάννης (Dusterix) on Aug 16, 2022 0:22:23 GMT 2
Γνωρίζει κάποιος ποια είναι η προτεινόμενη χιλιομετρική αλλαγή σε αμορτισέρ και ελατήρια;;; Λογικά δεν είναι απαραίτητο να γίνουν μαζί. ρωτώ επειδή ενδιαφέρομαι για αλλαγή των ελατηρίων αρχικά σε H R 3cm, και ίσως αργότερα και αμορτισέρ (bilstein). Από όσα διάβασα εδώ στο νήμα, είναι η ενδεδειγμένη-δοκιμασμένη λύση. Ευχαριστώ.
|
|
|
Post by dusterwarrior on Aug 16, 2022 21:43:33 GMT 2
Φίλε stam, αν θες, έχε υπόψιν μια μικρή παρατήρηση σχετική με τις φωτογραφίες που αναδημοσίευσες από την τοποθέτηση των αποστατών στο αυτοκίνητο του πολύ αγαπητού μου φίλου dusterwarrior. Στην επιφάνεια του μουαγιέ που πρόκειται να "καθήσει" ο αποστάτης (ή η ζάντα αν δεν τοποθετήσουμε αποστάτη), απαγορεύεται ρητώς και απολύτως να βάλουμε οποιοδήποτε υλικό (γράσσο ή άλλο) γιατί ο αποστάτης δε θα κάτσει σωστά και θα έχουμε μικρο-ταλαντώσεις του τροχού. Αυτός είναι ο λόγος που επιβάλει τον προσεκτικό καθαρισμό με συρματόβουρτσα της επιφάνειας του μουαγιέ ακόμα και από τη σκόνη της σκουριάς όπως πολύ σωστά δείχνει ο dusterwarrior. Αλλά, επαναλαμβάνω, ποτέ μα ποτέ δεν τοποθετούμε τίποτα σ' αυτήν την επιφάνεια που είναι εργοστασιακά κατεργασμένη με ρεκτιφιέ επιφανείας και επιβάλεται να παραμείνει απολύτως λεία και καθαρή! Καλησπέρα αδερφέ μου... Πάει καιρός που έχω να συνδεθώ στο forum λόγω του μπομπιράκου που μας θέλει 24/7 από πάνω του (δεν βλέπω την ώρα να μιλήσει και να περπατήσει  ) Με αφορμή τα όσα γράφεις δράττομαι της ευκαιρίας να γράψω τα εξής και να ανοίξω ενδεχομένως έναν εποικοδομητικό διάλογο πάνω στο θέμα αυτό. Λοιπόν έχουμε και λέμε, λέμε και έχουμε... Προφανώς κάθε μορφής γράσσο ή λιπαντική ουσία (ακόμη και το αθώο WD-40) αλλοιώνει την δύναμη σύσφιξης... δηλαδή αν ο τροχός πχ σφίγγετε με 30 Ν.m με την χρήση γράσσου χαλκού ή άλλου anti-seize λιπαντικού η τελική ροπή να είναι 25N.m και όχι 30. Αντίστοιχα αυτό μπορεί να το προκαλέσει ακόμη και η τυπική σκουργία που πιάνουν αυτές οι επιφάνειες... Αυτό ναι είναι ένα σημαντικό θέμα που προκύπτει για αυτό και δεν βάζουμε αντίστοιχα ποτέ τέτοια υλικά σε βίδες πλυν μερικών εξαιρέσεων. Για αυτό και προσωπικά χρησιμοποιώ την δική μου δύναμη με σταυρό (συγκεκριμένο μήκος μοχλικού αρά και συγκεκριμένη ροπή) για να σφίξω τον αποστάτη στο μουαγιέ και όχι δυναμόκλειδο (δίνω το κάτι παραπάνω και είμαι εξασφαλισμένος ότι είμαι εντάξει) Τώρα σε ότι αφορά το ομοιογενές πάτημα του αποστάτη με το μουαγίε πραγματικά δεν έχω βρει κάποια βιβλιογραφία που να το αναφέρει αυτό που λες περί μικροταλαντώσεων του τροχού... άλλωστε μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως μετά από τόσο καιρό που χρησιμοποιώ γράσσο χαλκού το φιλμ που μένει μετά την σύσφιξη είναι ελάχιστο και ομοιόμορφα κατανεμημένο (τόσο όσο να αποτρέπει το κόλλημα των επιφανειών) καθώς κατά την σύσφιξη το περίσσιο υλικό ξεχειλίζει τόσο προς το κέντρο όσο και την περίμετρο του μουαγιέ. Τέλος να σου πω πως από οχήματα που δουλεύουν πολύ μέσα σε νερά, λάσπες κλπ (ATV, αγροτικά κλπ) έχω χαλάσει άπειρους αποστάτες και ζάντες γιατί είχαν γίνει ένα σώμα μια ψυχή με το μουαγιέ (και χρειαζόταν χτύπημα, ζέσταμα κλπ) αλλά ούτε ένα σε οχήματα με anti-seize ανάμεσα από μουαγιέ και αποστάτη ή μουαγιέ και ζάντα. Σκέψου σε fiat 500 που είναι αμάξι πόλης χρειάστηκα τάκο και βαριοπούλα για να ξεκολλήσω την ζάντα φαντάσου τι μπορεί να συμβεί σε όχημα που είναι μονίμως μέσα στα λαγκάδια. Αυτά από εμένα ζητώ συγνώμη για το σύντομο χαρακτήρα και ενδεχομένως κακογραμμένο ύφος του κειμένου μου αλλά είμαι μεταξύ πάνας, μπιμπερού και αϋπνίας οπότε και ελπίζω στην κατανόηση σου.... Τα φιλιά και τους χαιρετισμούς από όλους μας...
|
|
|
Post by stam3761 on Sept 28, 2022 22:27:50 GMT 2
Φίλε stam, αν θες, έχε υπόψιν μια μικρή παρατήρηση σχετική με τις φωτογραφίες που αναδημοσίευσες από την τοποθέτηση των αποστατών στο αυτοκίνητο του πολύ αγαπητού μου φίλου dusterwarrior. Στην επιφάνεια του μουαγιέ που πρόκειται να "καθήσει" ο αποστάτης (ή η ζάντα αν δεν τοποθετήσουμε αποστάτη), απαγορεύεται ρητώς και απολύτως να βάλουμε οποιοδήποτε υλικό (γράσσο ή άλλο) γιατί ο αποστάτης δε θα κάτσει σωστά και θα έχουμε μικρο-ταλαντώσεις του τροχού. Αυτός είναι ο λόγος που επιβάλει τον προσεκτικό καθαρισμό με συρματόβουρτσα της επιφάνειας του μουαγιέ ακόμα και από τη σκόνη της σκουριάς όπως πολύ σωστά δείχνει ο dusterwarrior. Αλλά, επαναλαμβάνω, ποτέ μα ποτέ δεν τοποθετούμε τίποτα σ' αυτήν την επιφάνεια που είναι εργοστασιακά κατεργασμένη με ρεκτιφιέ επιφανείας και επιβάλεται να παραμείνει απολύτως λεία και καθαρή! σόρρυ φίλε μου αλλά τώρα προσπαθώ να μάθω πως λειτουργεί το forumκαι καταλάθος το πάτησα μιας και δεν ασχολούμαι και ιδιαίτερα με το forum και πάλι χίλια συγνώμη....
|
|