|
Post by marios on Dec 6, 2017 17:30:01 GMT 2
Τα continental lx έχουν ένδειξη mud+snow. Αμαρτία για τετρακίνητο duster να φορέσει αλυσίδες.. Και τα m+s ελαστικά στην Ευρώπη πχ στη Γερμανία είναι τα μονο που επιτρέπονται μαζί με αυτά με τη χιονονιφαδα. Και στην Ελλάδα στη βορεια Ελλαδα που ξερω οταν χιονιζει επιτρέπονται αμάξια με χιονολαστιχα (* ή m+s) ή με αλυσίδες.
Προφανώς εξαρτωνται πολλά για το αν χρειαστούν ακόμα και αλυσίδες, όπως ικανότητες του οδηγου, ποσότητα χιονιού και αλλα..
|
|
|
Post by konstantinos on Jan 9, 2018 14:00:23 GMT 2
Πριν τις διακοπές ξεθαψα τις αλυσίδες και τις δοκίμασα. Γενικά πάντως οι μόνες φορές που χρειάστηκα να βάλω αλυσίδες στο jimny ήταν σε extreme καταστάσεις με πάγο. Εκεί είναι που χρειάζεται να σπάσεις το στρώμα παγου και να πιάσεις άσφαλτο. Βέβαια επειδή ο καιρός είναι απρόβλεπτος και κάποτε κολλησαμε σε άσχημο σημείο για ώρες μέχρι να έρθει βοήθεια, πάντα έχω μαζί μου το recovery box 60L με ιμάντες pedma 5T, ναυτικα κλειδιά, γάντια, πτυσσομενο φτυαρι, φωτοβολιδες, φακό κεφαλής, κομπρεσερακι 12v και αδιάβροχα.
|
|
|
Post by Κώστας Παπακωνσταντίνου on Jan 9, 2018 16:29:29 GMT 2
Πλήρως οργανομένο σε βλέπω!
|
|
|
Post by konstantinos on Jan 9, 2018 17:17:21 GMT 2
Πλήρως οργανομένο σε βλέπω! Κώστα, παλιά που πηγαίναμε βόλτες με το jimnyclub, το 4χ4 fun και τους μπρατερς (2007-10) ήταν υποχρεωτικο να έχεις μαζί σου ιμάντες, κλειδιά και αναλόγως τη βόλτα mud ή ΑΤ λάστιχα. Τότε έφτιαξα ένα κουτί με όλα όσα μπορεί να μου χρειαστούν (περίπου όλα). Πίστεψε με όλα αυτά + ενα σκασμό εργαλεία μας έχουν χρειαστεί. Για παράδειγμα το σαμουράι του κουμπαρου μου τρυπησε ψυγείο στο πάντα βρέχει, στη μέση του πουθενά. Βρήκαμε μεταχειρισμενο στο Καρπενήσι που μας το έφερε η πανελλαδική ομάδα βοήθειας 4χ4 και το αλλάξαμε επί τόπου. Τότε που η τρέλα μας έπαιρνε τα βουνά ξεκινουσαμε απο Ελικωνα Πέμπτη πρωί και φταναμε Νεστόριο Καστοριάς Σάββατο βράδυ διασχιζοντας Παρνασσό, Γκιωνα, βαρδουσια, αγραφα και Πινδο.... Φυσικά διαμονή σε σκηνακια και μαγείρεμα με ορειβατικο εξοπλισμό.... :-)
|
|
|
Post by Κώστας Παπακωνσταντίνου on Jan 9, 2018 20:12:07 GMT 2
Τι μου θύμισες τώρα! Στους BRATERS είχα γραφτεί κι εγώ,δεν έτυχε να κάνω κάποια βόλτα μαζί τους. Τότε ήμουν στο Vitara club, είχα το NGV 2.0. Ζόρικες ιδιέταιρα βόλτες δεν έτυχε να κάνω.Κάποιες λίγο δύσκολες ναι,και πιό πρίν όταν είχα το RAV...
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jan 9, 2018 21:08:09 GMT 2
|
|
|
Post by Κώστας Παπακωνσταντίνου on Jan 9, 2018 22:13:01 GMT 2
ενώ τώρα ρε Κώστάκηδες; ούτε με Αλέκο; :::λίγο ζαλισμένος (όχι απο τσίπουρα) και δεν κατάλαβα...
|
|
|
Post by konstantinos on Jan 9, 2018 22:40:14 GMT 2
ενώ τώρα ρε Κώστάκηδες; ούτε με Αλέκο; Πέτρο, τώρα με τα μικρά ο χρόνος είναι τόσο περιορισμένος που και μια βόλτα μέχρι την Πάρνηθα είναι πολυτέλεια...
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jan 10, 2018 6:41:04 GMT 2
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jan 10, 2018 6:43:29 GMT 2
ενώ τώρα ρε Κώστάκηδες; ούτε με Αλέκο; Πέτρο, τώρα με τα μικρά ο χρόνος είναι τόσο περιορισμένος που και μια βόλτα μέχρι την Πάρνηθα είναι πολυτέλεια... καταλαβαίνω, για τους περισσότερους όχι μόνο ο χρόνος... δυστυχώς!
|
|
|
Post by fsword on Feb 27, 2018 9:16:30 GMT 2
Στο manual αναφέρει κάτι περί ενδεικνυόμενου μεγέθους αλυσίδας (εννοώ πόσα mm να είναι); Το λέω γιατί σε πολλά αυτοκίνητα υπάρχει μέγιστο/ελάχιστο πάχος για ν' αποφευχθούν ζημιές στη ζάντα (και φυσικά να έχουμε τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια).
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jun 11, 2018 14:07:40 GMT 2
Γεια σας κι απο μενα. Εχω ενα Duster πετρελαιο τετρακινητο, το πηρα μεταχειρισμενο απο Γερμανια, εχω κανει σε ενα χρονο 40.000 χλμ με 2 τετραδες ζαντολαστιχα,καλοκαιρινα και χειμερινα. Απο τα λιγα που ξερω το 4Χ4 θελει 4 αλυσιδες, εαν εχουμε δυο τις βαζουμε παντα στα πισω λαστιχα . Εγω βρηκα ελληνικη εταιρια που κατασκευαζει ειδικα και για 4Χ4 και πηρα ενα ζευγαρι στα 70 ευρω. Ειναι πολυ καλες, πολυ βαριες κι ενισχυμενες και αξιζει.http://alysides.gr/VAN-4x4-Jeep
|
|
|
Post by Κώστας Παπακωνσταντίνου on Jun 11, 2018 15:26:15 GMT 2
Δύο ζευγάρια νομίζω είναι υπερβολή,εκτός κι αν τις θες για ειδικές συνθήκες.Με μόνο ένα ζευγάρι τοποθετούμε μπροστά για να ακούει και το τιμόνι.
|
|
mimis
Junior Member

Μάρκα: DACIA
Κινητήρας: 1500 dci 110 euro 6
Έκδοση: SPORTIVE
Χρώμα: ΛΕΥΚΟ
Κίνηση: 4x4
Μετάδοση: Χειροκίνητο
Κατοχή από: Ιανουάριο 2018
|
Post by mimis on Jun 19, 2018 3:28:40 GMT 2
Με μόνο ένα ζευγάρι τοποθετούμε μπροστά για να ακούει και το τιμόνι. +1 Ένα ζευγάρι, τοποθέτηση μόνο προστα....
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jun 19, 2018 6:55:52 GMT 2
Ενα πολυ ωραιο βιντεακι, για εμας τους τετρακινητους. Το αναφερει στο πρωτο λεπτο για τις αλυσιδες, αλλα ο καθενας μπορει να κανει οτι θελει.
|
|