|
Post by Ανδρεας on Jun 19, 2018 9:10:25 GMT 2
Γεια σας κι απο μενα. Εχω ενα Duster πετρελαιο τετρακινητο, το πηρα μεταχειρισμενο απο Γερμανια, εχω κανει σε ενα χρονο 40.000 χλμ με 2 τετραδες ζαντολαστιχα,καλοκαιρινα και χειμερινα. Απο τα λιγα που ξερω το 4Χ4 θελει 4 αλυσιδες, εαν εχουμε δυο τις βαζουμε παντα στα πισω λαστιχα . Εγω βρηκα ελληνικη εταιρια που κατασκευαζει ειδικα και για 4Χ4 και πηρα ενα ζευγαρι στα 70 ευρω. Ειναι πολυ καλες, πολυ βαριες κι ενισχυμενες και αξιζει.http://alysides.gr/VAN-4x4-Jeep Φιλε Σωκρατη ειδα οτι η εταιρια ειναι Θεσσαλονικη, αμα δωσεις διαστασεις τις στελνουν με αντικαταβολη? Να σε καλα για την πληροφορια γιατι στην AutoPlus ειναι πολυ ποιο ακριβες. Ειδα οτι απο διαστασεις εχουν 215/70/16 ενω εμεις ειμαστε 215/65/16 υπαρχει διαφορα? θα μπαινουν στα δικα μας λαστιχα η θα πρεπει να αλλαξω λαστιχα σε 215/70/16? Εσυ ποιο Group Διαλεξες?
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jun 19, 2018 19:52:18 GMT 2
Η εταιρια ειναι ελληνικη και πολυ καλη. Φιλος μου εβρισκε για το Toyota Land Cruiser αλυσιδες(ζευγαρι) με 400 ευρω και γι`αυτο δεν τις αγοραζε.Τελικα πηρε με 250 ευρω. εγω την βρηκα τυχαια.Πριν παραγγειλεις να τους παρεις τηλεφωνο και θα σου πουν αυτοι τι να παραγγειλεις. Εγω εκανα ηλεκτρονικη παραγγελια, αλλα με πηραν για επιβεβαιωση. Οι αλυσιδες ειναι βαρεως τυπου για SUV, 4X4, αρκετα πιο βαριες και πιο χοντρες απο των ιχ. Απλα δεν εχουν συσκευασια της προκοπης(εμενα μου ηρθαν σε ενα σακι σαν αυτα που βαζουν λιρες), αλλα ειναι πολυ καλες.Σκεφτομαι να παρω αλλο ενα ζευγος.
|
|
thomasp
Junior Member

Μάρκα: Dacia duster
Μοντέλο: Duster I
Χρονολογία παραγωγής: 2011
Κινητήρας: 1.5 dci
Χρώμα: Λευκό
Κίνηση: 4x4
Μετάδοση: Χειροκίνητο
Κατοχή από: 31/8/2011
|
Post by thomasp on Jun 20, 2018 10:50:21 GMT 2
Εγώ έχω πάρει αυτές . 
|
|
|
Post by konstantinos on Jun 20, 2018 10:54:31 GMT 2
Εγώ και στο jimny και στο duster φοράω αυτές   Φέτος τις φορεσα μια φορά και αυτή χωρίς να είναι απαραίτητες. Με το σουζουκι έχουν βγάλει χιλιόμετρα. Σημαντικό πάντως είναι ότι μετά από κάθε χρήση τους ρίχνω wd40 και τις βάζω στα κουτάκια τους
|
|
|
Post by Ανδρεας on Jun 20, 2018 14:08:49 GMT 2
Η εταιρια ειναι ελληνικη και πολυ καλη. Φιλος μου εβρισκε για το Toyota Land Cruiser αλυσιδες(ζευγαρι) με 400 ευρω και γι`αυτο δεν τις αγοραζε.Τελικα πηρε με 250 ευρω. εγω την βρηκα τυχαια.Πριν παραγγειλεις να τους παρεις τηλεφωνο και θα σου πουν αυτοι τι να παραγγειλεις. Εγω εκανα ηλεκτρονικη παραγγελια, αλλα με πηραν για επιβεβαιωση. Οι αλυσιδες ειναι βαρεως τυπου για SUV, 4X4, αρκετα πιο βαριες και πιο χοντρες απο των ιχ. Απλα δεν εχουν συσκευασια της προκοπης(εμενα μου ηρθαν σε ενα σακι σαν αυτα που βαζουν λιρες), αλλα ειναι πολυ καλες.Σκεφτομαι να παρω αλλο ενα ζευγος. Ετσι θα κανω και εγω τοτε, θα τους παρω ενα τηλ και θα τις παραγγειλω ετσι.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Nov 22, 2018 16:06:52 GMT 2
Αυτα τα πλαστικά τα έχεις δοκιμάσει  Γιατί ήθελα να πάρω και εγώ για το ΙΧ αλλα τελικά προτίμησα της κανονικές αλυσίδες. Μιλάμε πάντα για χρήση σε κανονικές και ήπιες συνθηκές και όχι κάτι extreme Οπως διαβασες εχω παρει κανονικες αλυσιδες για 4Χ4 που ειναι η βασικη μου επιλογη.Τα πλαστικα τα πηρα σαν δευτερη λυση για τους μπροστινους τροχους.θα τα δοκιμασω φετος το χειμωνα ολα και θα σας ενημερωσω με λεπτομεριες και φωτογραφιες.Υπομονη γιατι εδω στην Ηπειρο ακομη εχει λιακαδα και εχει να βρεξει 3 μηνες
|
|
|
Post by Ανδρεας on Nov 23, 2018 13:42:50 GMT 2
οι αλυσιδες βεβαια που εβαλε αυτος ειναι για κανονικα ιχ κι οχι για τετρακινητα SUV. Σε ζορικες συνθηκες πιθανοτατα θα τα παιξουν και θα κοπουν. Χτες ετοιμασα την τετραδα με τα χειμερινα μου λαστιχα( BF All Terain) και δοκιμασα και τις αλυσιδες που εχω παρει απο ελληνικο εργοστασιο για 4Χ4. Ειναι οντως εντυπωσιακες σαν των φορτηγων με χοντρους κρικους και καθονται πολυ καλα στο λαστιχο. Και ολα αυτα με μολις 70 ευρω. Και εγω αυτες πηρα απο Θεσσαλονικη 69 ευρο. Θα κοιταξω να ανεβασω μια φωτογραφια το ΣΚ. Αντε να κανονισουμε να κανουμε καμοια βολτα.
|
|
darkster
Junior Member

Μάρκα: DACIA
Χρονολογία παραγωγής: 2017
Κινητήρας: 1.5 dCi 110 Εuro 6
Έκδοση: Sportive
Χρώμα: γκρί-κομέτ
Κατοχή από: 6/09/2017
|
Post by darkster on Nov 23, 2018 15:32:16 GMT 2
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Nov 23, 2018 18:27:42 GMT 2
Καμια σχεση...αυτες ειναι απλες αυτοκινητου απλα για μεγαλυτερες διαστασεις. Αυτες που εχουμε ζυγιζουν 5 κιλα η μια κι εχουν χοντρους κρικους ,δες εδω και βρες τη διασταση σου.
|
|
Mitsosx
Junior Member

|
Post by Mitsosx on Nov 23, 2018 19:33:29 GMT 2
Εγώ θα έλεγα να κοιτάξεις το manual τι διάσταση σε mm λέει ο κατασκευαστής ότι μπορείς να βάλεις πριν κάνεις αγορά και μετά βλέπεις ανάλογα το μπάτζετ σε τι κλίμακα οικονομική θες να κινηθείς.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Nov 23, 2018 21:05:17 GMT 2
|
|
|
Post by Ανδρεας on Nov 24, 2018 10:55:40 GMT 2
οι αλυσιδες βεβαια που εβαλε αυτος ειναι για κανονικα ιχ κι οχι για τετρακινητα SUV. Σε ζορικες συνθηκες πιθανοτατα θα τα παιξουν και θα κοπουν. Χτες ετοιμασα την τετραδα με τα χειμερινα μου λαστιχα( BF All Terain) και δοκιμασα και τις αλυσιδες που εχω παρει απο ελληνικο εργοστασιο για 4Χ4. Ειναι οντως εντυπωσιακες σαν των φορτηγων με χοντρους κρικους και καθονται πολυ καλα στο λαστιχο. Και ολα αυτα με μολις 70 ευρω. Και εγω αυτες πηρα απο Θεσσαλονικη 69 ευρο. Θα κοιταξω να ανεβασω μια φωτογραφια το ΣΚ. Αντε να κανονισουμε να κανουμε καμοια βολτα.  Με δυσκολευουν λιγο στο κατω κοματι. Δεν ξερω αν ειναι η καλυτερη εφαρμογη αυτη. Κανας αλλος που να τις εχει να ριξει κανα σχολιο για βελτιωση τοποθετησης! Θανξ!!
|
|
darkster
Junior Member

Μάρκα: DACIA
Χρονολογία παραγωγής: 2017
Κινητήρας: 1.5 dCi 110 Εuro 6
Έκδοση: Sportive
Χρώμα: γκρί-κομέτ
Κατοχή από: 6/09/2017
|
Post by darkster on Nov 25, 2018 3:25:49 GMT 2
Καμια σχεση...αυτες ειναι απλες αυτοκινητου απλα για μεγαλυτερες διαστασεις. Αυτες που εχουμε ζυγιζουν 5 κιλα η μια κι εχουν χοντρους κρικους ,δες εδω και βρες τη διασταση σου.
δεν είναι οι απεικονιζόμενες αυτές που πουλάει για SUV.. στα 60 ευρώ δίνει 16 mm πάχος, όσο και οι δικές σας δηλαδή (απλά βάζει την ίδια φώτο παντού  ). Για μικρότερα ΙΧ συνήθως είναι των 9 εως 12 mm (και 32αρες, για τα φορτηγά κάποιων τόνων). Όσα καταστήματα αναγράφουν "αλυσίδες για 4x4 - SUV", πάντα 16mm δίνουν απ' ό,τι βλέπω. Εν πάσει περιπτώσει, εργαστασιακές διαστάσεις φοράω (215-65-16) αλλά στο ελληνικό site δεν υπάρχουν αυτές οι διαστάσεις! 400 ή 410 "group" έχετε πάρει ; Επίσης, και οι THULE που προτείνει ο sokratis, made in China είναι, αλλά υπερδιπλάσια τιμή.. χχμμ
|
|
|
Post by fsword on Nov 25, 2018 8:23:00 GMT 2
τις αλυσιδες αυτες τις βαζω παντα πισω.Για τα μπροστινα εχω αυτα τα πλαστικα με τα ατσαλινα καρφια που μπαινουν σχετικα ευκολα και γρηγορα με τους ιμαντες. Από περιέργεια γιατί πάντα πίσω; Θέλω να πω το αυτοκίνητο είναι κατά βάση μπροστοκίνητο (άλλο αν εμπλέκεται η τετρακίνηση ανάλογα πρόσφυσης), εκτός αν το έχεις μόνιμα στο lock για τις συνθήκες που χρειάζονται αλυσίδες. Βέβαια έχεις και τις πλαστικές μπροστά οπότε είσαι καλυμμένος, αλλά θα φανταζόμουν ότι οι "κύριες" αλυσίδες πάνε στους "κύριους" κινητήριους τροχούς. Το manual τι λέει; Βέβαια εγώ μιλάω θεωρητικά ενώ εσύ τα έχεις δοκιμάσει στην πράξη, οπότε κάτι παραπάνω θα ξέρεις. Απλά ρωτάω για να ενημερωνόμαστε κι οι υπόλοιποι.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Dec 1, 2018 13:41:13 GMT 2
Μιας κι αρχισαν τα πρωτα χιονια και οι βροχες, αλλαξα την καλοκαιρινη τετραδα με τα χειμωνιατικα BF και δοκιμασα της αλυσιδες για να ειμαι ετοιμος.Καλες εκδρομες και ασφαλεις περιπετειες σε ολους μας.
|
|