jimbo
New Member
Μάρκα: DACIA
Μοντέλο: Duster II
Χρονολογία παραγωγής: 2018
Κινητήρας: 1500 DIESEL
Έκδοση: PRESTIGE
Χρώμα: ΛΕΥΚΟ
Κίνηση: 4x2
Μετάδοση: Χειροκίνητο
Κατοχή από: 2/10/2018
|
Post by jimbo on Feb 23, 2019 0:17:41 GMT 2
Έχει παιδιά ημιαυτόματους εμένα μόλις σταματήσω ας πούμε σε φανάρι σταματάνε και οι υαλοκαθαριστήρες και ξεκινάνε μόλις ξεκινήσω!
|
|
babisdr
Newbie
Κινητήρας: 1,5 BDCI
Έκδοση: Prestige
Χρώμα: Ανθρακί
Κίνηση: 4x4
Κατοχή από: 12/2018
|
Post by babisdr on Apr 22, 2019 14:33:54 GMT 2
Καλησπέρα στην παρέα. Επειδή με απασχόλησε το θέμα και το έψαξα αρκετά, σας παραθέτω τα παρακάτω: 1. Όσα μοντέλα DUSTER έχουν σένσορα για αυτόματα φώτα έχουν και σένσορα για αυτόματη ενεργοποίηση υαλοκαθαριστήρων. 2. Ο σένσορας και για τις δύο λειτουργέιες βρίσκεται στο μέρος του καθρέπτη στο παρμπρίζ. ( είναι μάρκας NISSAN). 3. To γιατί δεν έχουν σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα που ήρθαν Ελλάδα την αυτόματη λειτουργία υαλοκαθαριστήρων ενώ έχουν την αντίστοιχη των φώτων είναι καθαρά θέμα προγραμματισμού από το εργοστάσιο. Ο λόγος ... 4. Μπορεί να γίνει? Φυσικά, χρησιμοποιώντας το κατάλληλο πρόγραμμα σε έναν υπολογιστή και με διασύνδεση μέσω της θύρας OBD, που βρίσκεται στον χώρο των ασφαλειών αριστερά από το τιμόνι (στο DUSTER 2) 5. Ο σύνδεσμος που ακολουθεί δείχνει την λειτουργία 6. Επειδή το έχω κάνει επιβεβαιώνω την λειτουργία. αναζήτηση για DDT4ALL στο internet. Κατέβασμα εγκατάσταση (δωρεάν) στον υπολογιστή. Αγορά συσκευής OBD2 ή ELM 327, για να συνδεθεί το πρόγραμμα με το αυτοκίνητο. Αναζητήστε tutorials στο ΥΤ ( η βάση δεδομένων του προγράμματος DDT4ALL έχει μέσα και τα renault )
|
|
|
Post by lksduster on Apr 22, 2019 15:08:30 GMT 2
Επίσης παιδιά έχετε παρατηρήσει ότι όταν βρέχει και κουμπώσεις την όπισθεν,ενεργοποιείται αυτόματα ο πίσω υαλοκαθαριστήρας;
|
|
Dusterinthewind
Junior Member

Μάρκα: Dacia
Κινητήρας: Πετρέλαιο
Έκδοση: Sportive
Χρώμα: Λευκό
Κατοχή από: 06/2018
Όνομα: Νίκος
|
Post by Dusterinthewind on Apr 22, 2019 16:41:24 GMT 2
Επίσης παιδιά έχετε παρατηρήσει ότι όταν βρέχει και κουμπώσεις την όπισθεν,ενεργοποιείται αυτόματα ο πίσω υαλοκαθαριστήρας; Νομίζω οταν δουλευεις ήδη τους μπροστά και βάλεις οπισθεν ενεργοποιείται αυτόματα και ο πίσω...
|
|
|
Post by lksduster on Apr 22, 2019 22:06:06 GMT 2
Επίσης παιδιά έχετε παρατηρήσει ότι όταν βρέχει και κουμπώσεις την όπισθεν,ενεργοποιείται αυτόματα ο πίσω υαλοκαθαριστήρας; Νομίζω οταν δουλευεις ήδη τους μπροστά και βάλεις οπισθεν ενεργοποιείται αυτόματα και ο πίσω... Μπορεί φίλε μου.Δεν θυμάμαι αν είχα ενεργοποιήσει τους μπροστά όταν το παρατήρησα!Με την πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσω πάλι!
|
|
titos3
Newbie
Χρονολογία παραγωγής: 2019
Κινητήρας: 1.5 Blue dCi 4X4
Κατοχή από: Ιανουάριος 2019
|
Post by titos3 on Apr 25, 2019 16:39:37 GMT 2
Νομίζω οταν δουλευεις ήδη τους μπροστά και βάλεις οπισθεν ενεργοποιείται αυτόματα και ο πίσω... Μπορεί φίλε μου.Δεν θυμάμαι αν είχα ενεργοποιήσει τους μπροστά όταν το παρατήρησα!Με την πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσω πάλι! Όπως τα λέει είναι...
|
|
vpduster2018
Junior Member

Κινητήρας: 1.5 DCI
Κατοχή από: 8/6/2018
Όνομα: Βαγγέλης
|
Post by vpduster2018 on Apr 29, 2019 13:44:20 GMT 2
Καλησπέρα στην παρέα. Επειδή με απασχόλησε το θέμα και το έψαξα αρκετά, σας παραθέτω τα παρακάτω: 1. Όσα μοντέλα DUSTER έχουν σένσορα για αυτόματα φώτα έχουν και σένσορα για αυτόματη ενεργοποίηση υαλοκαθαριστήρων. 2. Ο σένσορας και για τις δύο λειτουργέιες βρίσκεται στο μέρος του καθρέπτη στο παρμπρίζ. ( είναι μάρκας NISSAN). 3. To γιατί δεν έχουν σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα που ήρθαν Ελλάδα την αυτόματη λειτουργία υαλοκαθαριστήρων ενώ έχουν την αντίστοιχη των φώτων είναι καθαρά θέμα προγραμματισμού από το εργοστάσιο. Ο λόγος ... 4. Μπορεί να γίνει? Φυσικά, χρησιμοποιώντας το κατάλληλο πρόγραμμα σε έναν υπολογιστή και με διασύνδεση μέσω της θύρας OBD, που βρίσκεται στον χώρο των ασφαλειών αριστερά από το τιμόνι (στο DUSTER 2) 5. Ο σύνδεσμος που ακολουθεί δείχνει την λειτουργία 6. Επειδή το έχω κάνει επιβεβαιώνω την λειτουργία. αναζήτηση για DDT4ALL στο internet. Κατέβασμα εγκατάσταση (δωρεάν) στον υπολογιστή. Αγορά συσκευής OBD2 ή ELM 327, για να συνδεθεί το πρόγραμμα με το αυτοκίνητο. Αναζητήστε tutorials στο ΥΤ ( η βάση δεδομένων του προγράμματος DDT4ALL έχει μέσα και τα renault ) Καλησπέρα και χρονια πολλα! Χριστος ανέστη! Για να κάνεις τη ρυθμιση παιζει ρολο αν ειναι αναμενη η μηχανη η σε ποια θεση ειναι το κλειδι; Επισης μηπως δοκιμασες να ενεργοποιησεις και τα cornering lights? Γνωριζεις αν τιθεται θεμα εγγυησης μετα απο αυτη την αλλαγη;
|
|
|
Post by gouris on Apr 29, 2019 20:11:47 GMT 2
Καλησπέρα στην παρέα. Επειδή με απασχόλησε το θέμα και το έψαξα αρκετά, σας παραθέτω τα παρακάτω: 1. Όσα μοντέλα DUSTER έχουν σένσορα για αυτόματα φώτα έχουν και σένσορα για αυτόματη ενεργοποίηση υαλοκαθαριστήρων. 2. Ο σένσορας και για τις δύο λειτουργέιες βρίσκεται στο μέρος του καθρέπτη στο παρμπρίζ. ( είναι μάρκας NISSAN). 3. To γιατί δεν έχουν σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα που ήρθαν Ελλάδα την αυτόματη λειτουργία υαλοκαθαριστήρων ενώ έχουν την αντίστοιχη των φώτων είναι καθαρά θέμα προγραμματισμού από το εργοστάσιο. Ο λόγος ... 4. Μπορεί να γίνει? Φυσικά, χρησιμοποιώντας το κατάλληλο πρόγραμμα σε έναν υπολογιστή και με διασύνδεση μέσω της θύρας OBD, που βρίσκεται στον χώρο των ασφαλειών αριστερά από το τιμόνι (στο DUSTER 2) 5. Ο σύνδεσμος που ακολουθεί δείχνει την λειτουργία 6. Επειδή το έχω κάνει επιβεβαιώνω την λειτουργία. αναζήτηση για DDT4ALL στο internet. Κατέβασμα εγκατάσταση (δωρεάν) στον υπολογιστή. Αγορά συσκευής OBD2 ή ELM 327, για να συνδεθεί το πρόγραμμα με το αυτοκίνητο. Αναζητήστε tutorials στο ΥΤ ( η βάση δεδομένων του προγράμματος DDT4ALL έχει μέσα και τα renault ) Καλησπέρα και χρονια πολλα! Χριστος ανέστη! Για να κάνεις τη ρυθμιση παιζει ρολο αν ειναι αναμενη η μηχανη η σε ποια θεση ειναι το κλειδι; Επισης μηπως δοκιμασες να ενεργοποιησεις και τα cornering lights? Γνωριζεις αν τιθεται θεμα εγγυησης μετα απο αυτη την αλλαγη; Εμένα είναι ενεργά από την πρώτη μέρα και τα cornering lights και οι αυτόματοι καθαριστήρες από το εργοστάσιο. Επίσης έχω δει σε κάποια άλλα duster όταν ανάβεις φλας να σβήνει το αντίστοιχο φως ημέρας. Οπότε όπως καταλαβαίνω όλο το θέμα είναι πολύ φλου.. Εξαρτάται από τα κέφια που είχε εκείνη την μέρα το εργοστάσιο. Επίσης έχω κάνει 2 σερβις και το γνωστό update για τα χειριστήρια στο τιμόνι χωρίς να έχει επηρεαστεί κάποια λειτουργία στα παραπάνω και χωρίς να έχει πει τίποτα η αντιπροσωπεία.
|
|
babisdr
Newbie
|
Post by babisdr on Apr 29, 2019 20:26:54 GMT 2
Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά. Η ρύθμιση γίνεται και με αναμμένη την μηχανή αλλά και στην θέση πριν την εκκίνηση. Εγώ την έκανα με αναμμένη (λόγω kealess συστήματος). Εχω ενεργοποιήσει και ΤΟ CORNERING. Δεν τίθεται θέμα εγγύησης καθώς δεν προσθέτεις κάτι extra.
|
|
|
Post by gouris on Apr 29, 2019 21:12:31 GMT 2
Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά. Η ρύθμιση γίνεται και με αναμμένη την μηχανή αλλά και στην θέση πριν την εκκίνηση. Εγώ την έκανα με αναμμένη (λόγω kealess συστήματος). Εχω ενεργοποιήσει και ΤΟ CORNERING. Δεν τίθεται θέμα εγγύησης καθώς δεν προσθέτεις κάτι extra. Μιας και έχεις ψαχτει.. εμένα έχει μόνιμα αναμμένα και τα πίσω φώτα. μερα και νύχτα! Μήπως έχεις δει πουθενά αν μπορώ να τα απενεργοποιήσω μέσω dtt4all?
|
|
babisdr
Newbie
|
Post by babisdr on Apr 30, 2019 19:17:20 GMT 2
Πιθανό το βλέπω, γιατί από ότι καταλαβαίνω στο δικό σου ήταν όλα ενεργοποιημένα ενώ στον υπολοίπων όχι. Δεν το έχω ψάξει όταν βρω λίγο χρόνο θα το κοιτάξω.
|
|
|
Post by nickgio84 on May 1, 2019 19:58:40 GMT 2
Εμενα εχθες παντως που πηγα για να παρω προσφορα για Prestige 1.5dci 4x4 και ρωταγα αναλητικα τον εξοπλισμο κτλ μου ειπε για αυτοματα φωτα και πως κανενα duster δεν εχει αυτοματους υαλοκαθαριστηρες ή τα corner light και επεμενε και ηταν 10000% σιγουρος!
|
|
|
Post by gouris on May 1, 2019 22:53:40 GMT 2
Εμενα εχθες παντως που πηγα για να παρω προσφορα για Prestige 1.5dci 4x4 και ρωταγα αναλητικα τον εξοπλισμο κτλ μου ειπε για αυτοματα φωτα και πως κανενα duster δεν εχει αυτοματους υαλοκαθαριστηρες ή τα corner light και επεμενε και ηταν 10000% σιγουρος! Αυτό το 10000% σιγουριά με τρελαίνει... Άμα ξανά πας από εκεί δείξε του τις παρακάτω φωτογραφίες Για του λόγου το αληθές σας παραθέτω 2 εικονες με το ένα προβολακι κάθε φορά αναμένω αναλογα που είναι το τιμόνι. ![]()  ibb.co/czJZLTibb.co/jGyen8Δεν ξέρω πώς αλλιώς να τις ανεβασω ελπίζω να φαίνονται. Τα cornering lights υπάρχουν. Δεν ξέρω γιατι τα άλλα δεν έχουν.. εμένα έχει! Μια ερώτηση αντιπροσωπεία θα ήταν χρήσιμη και αν πουν όχι ας δουν τις φωτογραφίες Και εμενα στην αρχή ο πωλητής που μου το πούλησε όταν το είδε έλεγε πως μάλλον έχει καεί το ένα προβολακι.. εν ολίγοις δεν νομίζω να το έχουν και πολύ το θέμα οι πωλητές της Ρενό.. αν ήταν Ρενό δεν ξέρω αν θα ήταν τόσο αδιαβαστοι.. πάντως κυκλοφορούν πολλά βίντεο στο YouTube που δείχνουν και τα δύο..
|
|
|
Post by ktgeo on May 1, 2019 23:09:02 GMT 2
Αν δε το γράφει στα έντυπα χαρακτηριστικά του μοντέλου, ούτε καν το manual του αυτοκινήτου το αναφέρει, έχει δίκιο ο πωλητής να μην το ξερει. Ότι μπορεί να έχει την δυνατότητα να ενεργοποιηθεί βάση προδιαγραφών και να μην το ενεργοποίησαν στο εργοστάσιο, δεν νομίζω ότι ξεχάστηκε. Μπορεί υπό συνθήκες να μην ήταν τόσο αξιόπιστο ή μπορεί να το θέλουν να το δώσουν σαν αναβάθμιση σε κανα facelift.
|
|
|
Post by nickgio84 on May 2, 2019 1:08:56 GMT 2
Δυστυχως ή ευτυχως δν καθομαι να κοντραριστω με τον καθε πωλητη οταν γνωριζω κατι σιγουρα(διαβασα τα σχετικα ποστ και για τα προβολακια και για τους υαλοκαθαριστηρες!)γιατι στο τελος θα τσακωθω(το ξανακανα με το outlander του πατερα μου το 2011' οταν μεσα στο Χανιαδακη στη citroen επεμεναν πως το C-Crosser ειναι original citroen μοντελο και οχι 'δανεισμενο' Mitsubishi outlander 😂😂😂😂
|
|