txdkts
Junior Member

Μάρκα: Dacia
Μοντέλο: Duster II
Χρονολογία παραγωγής: 2018
Κινητήρας: 1.5 dCi
Έκδοση: Sportive
Χρώμα: Λευκό
Κίνηση: 4x2
Μετάδοση: Χειροκίνητο
Κατοχή από: 6/2018
|
Post by txdkts on Jun 18, 2018 15:03:52 GMT 2
Τα αυτοκίνητά μας, διαθέτουν σύστημα αυτόματης ενεργοποίησης υαλοκαθαριστήρων και αν ναι, πώς απενεργοποιούνται σε περιπτώσεις που δεν χρειάζεται, όπως για παράδειγμα στο πλυντήριο αυτοκινήτων;
|
|
|
Post by Κώστας Παπακωνσταντίνου on Jun 18, 2018 15:28:30 GMT 2
Το δικό μου (fl) δεν έχει,αλλά ένας απλός τρόπος είναι να σβήσεις την μηχανή
|
|
|
Post by gouris on Jun 18, 2018 16:33:52 GMT 2
Τα αυτοκίνητά μας, διαθέτουν σύστημα αυτόματης ενεργοποίησης υαλοκαθαριστήρων και αν ναι, πώς απενεργοποιούνται σε περιπτώσεις που δεν χρειάζεται, όπως για παράδειγμα στο πλυντήριο αυτοκινήτων; Ναι έχουν. Στην πάνω θέση είναι απενεργοποιημένοι. Στην δεύτερη είναι στο αυτόματο και μετά είναι οι σκάλες.
|
|
txdkts
Junior Member

|
Post by txdkts on Jun 18, 2018 19:22:26 GMT 2
Το δικό μου (fl) δεν έχει,αλλά ένας απλός τρόπος είναι να σβήσεις την μηχανή Κώστα, στα πλυντήρια αυτοκινήτων συνήθως έχεις ανοιχτή τη μηχανή για να μπορεί το τιμόνι να είναι ελεύθερο ώστε να ισιώνει το αυτοκίνητο ανάλογα με τις ράγες κάτω. @ gouris: Σε ευχαριστώ για την πληροφορία. Η αλήθεια είναι ότι το αυτοκίνητο το παρέλαβα πρόσφατα και δεν είχα χρόνο να το ελέγξω.
|
|
|
Post by Κώστας Παπακωνσταντίνου on Jun 18, 2018 19:30:09 GMT 2
Σεόσα αυτόματα πλυντήρια έχω πάει σβήνω την μηχανή και το αμάξι το προχωράει ένας μηχανισμός.Την μηχανή την έχω ανοιχτή μέχρι να ευθυγραμμιστεί το αυτοκίνητο στις ράγες.Μετά μια μικρή ευθεία είναι μέχρι να τελειώσει το πλύσιμο.
|
|
txdkts
Junior Member

|
Post by txdkts on Jun 18, 2018 21:36:27 GMT 2
Στο προηγούμενο αυτοκίνητό μου που ήταν παλιάς τεχνολογίας, δεν υπήρχαν τέτοιοι αυτοματισμοί. Οπότε, δεν είχα ποτέ προβληματιστεί για αυτό το θέμα. Ανοιχτή ήταν η μηχανή μέχρι να έρθει η σειρά μου, ανοιχτή μέχρι να ευθυγραμμιστεί με τις ράγες, ανοιχτή και μέχρι να τελειώσει το πλύσιμο. Τέλος καλό, όλα καλά, αφού τελικά υπάρχει η επιλογή απενεργοποίησης στο Duster.
|
|
|
Post by fanis on Jun 18, 2018 22:58:33 GMT 2
Έχει αυτόματους υαλοκαθαριστήρες και το νέο duster;
|
|
|
Post by makis on Jun 18, 2018 23:26:40 GMT 2
Έχει αυτόματους υαλοκαθαριστήρες και το νέο duster; Όχι δεν έχει.Μόνο αυτόματα φώτα.
|
|
|
Post by ktgeo on Jun 18, 2018 23:44:55 GMT 2
Έχει αυτόματους υαλοκαθαριστήρες και το νέο duster; Όχι δεν έχει.Μόνο αυτόματα φώτα. Πες το ρε φιλε και ψαχνόμουν τι δεν έκανα καλά! Αυτό το κεφάλαιο το προσπέρασα στο manual το παραδέχομαι
|
|
|
Post by gouris on Jun 19, 2018 6:00:42 GMT 2
Όχι δεν έχει.Μόνο αυτόματα φώτα. Πες το ρε φιλε και ψαχνόμουν τι δεν έκανα καλά! Αυτό το κεφάλαιο το προσπέρασα στο manual το παραδέχομαι Ρε παιδιά έχει αυτόματους υαλοκαθαριστήρες! Το ίδιο αμάξι έχουμε όλοι! Αν το βάλεις στην πρώτη σκάλα οι καθαρίστριες δουλεύουν μια φορά και μετά περιμένουν να πέσει νερό και ανάλογα την ποσότητα αλλάζουν την ταχύτητα τους. Αφήστε τα μανουάλ δοκιμάστε το αυτές τις μέρες που είναι βροχερός ο καιρός. Μιλάμε πάντα για το duster II
|
|
vpduster2018
Junior Member

Κινητήρας: 1.5 DCI
Έκδοση: Prestige
Κίνηση: 4x4
Κατοχή από: 8/6/2018
Όνομα: Βαγγέλης
|
Post by vpduster2018 on Oct 24, 2018 15:37:11 GMT 2
Φίλε gouris στην αντιπροσωπεία μου είπαν οτι η πρώτη σκάλα είναι το αυτόματο. Παρ'ολα αυτά το δοκίμασα με το εξής αποτέλεσμα: Στην πρώτη σκάλα λειτουργούν οι υαλοκαθαριστήρες πολύ αργά αλλα δέν σταματούν σε περίπτωση που δεν βρέχει. Στη δεύτερη σκάλα λειτουργούν λίγο πιο γρήγορα και εάν ελαττωθεί η βροχή λειτουργούν πολύ αργά όπως στην πρώτη σκάλα και όταν σταματάω πχ στο φανάρι ή σε στοπ, σταματούν τελείως. Πράγμα εκνευριστικό γιατί γεμίζει το παρμπρίζ και δε βλέπω τίποτα. Στην τρίτη σκάλα λειτουργούν πόλύ γρήγορα και εάν ελαττωθέι η βροχή λειτουργούν όπως στην πρώτη ή τη δεύτερη σκάλα αναλόγως τη βροχόπτωση και πάλι σε φανάρι ή σε στοπ σταματούν τελείως. Μπορεί να είναι ελλατωματικοί οι δικοί γιατί δέν είναι καθόλου λογικός τρόπος λειτουργίας αυτός. Σκοπέυω να το αναφέρω και αυτό μαζί με άλλες παρατηρήσεις που έχω όταν πάω στην αντιπροσωπεία.
|
|
vpduster2018
Junior Member

|
Post by vpduster2018 on Oct 24, 2018 15:46:57 GMT 2
Φίλε gouris στην αντιπροσωπεία μου είπαν οτι η πρώτη σκάλα είναι το αυτόματο. Παρ'ολα αυτά το δοκίμασα με το εξής αποτέλεσμα: Στην πρώτη σκάλα λειτουργούν οι υαλοκαθαριστήρες πολύ αργά αλλα δέν σταματούν σε περίπτωση που δεν βρέχει. Στη δεύτερη σκάλα λειτουργούν λίγο πιο γρήγορα και εάν ελαττωθεί η βροχή λειτουργούν πολύ αργά όπως στην πρώτη σκάλα και όταν σταματάω πχ στο φανάρι ή σε στοπ, σταματούν τελείως. Πράγμα εκνευριστικό γιατί γεμίζει το παρμπρίζ και δε βλέπω τίποτα. Στην τρίτη σκάλα λειτουργούν πόλύ γρήγορα και εάν ελαττωθέι η βροχή λειτουργούν όπως στην πρώτη ή τη δεύτερη σκάλα αναλόγως τη βροχόπτωση και πάλι σε φανάρι ή σε στοπ σταματούν τελείως. Μπορεί να είναι ελλατωματικοί οι δικοί γιατί δέν είναι καθόλου λογικός τρόπος λειτουργίας αυτός. Σκοπέυω να το αναφέρω και αυτό μαζί με άλλες παρατηρήσεις που έχω όταν πάω στην αντιπροσωπεία. Ξέχασα να αναφέρω οτι στο manual δεν αναφέρει τίποτα για αυτόματη λειτουργία των υαλοκαθαριστήρων
|
|
|
Post by hlias3 on Oct 24, 2018 21:16:11 GMT 2
Αυτόματη λειτουργία δεν παίζει !!! στο δικό μου … Πρώτη σκάλα διακοπτόμενη λειτουργία Δεύτερη σκάλα νορμάλ λειτουργία Τρίτη σκάλα γρήγορη λειτουργία Όντως όπως γράφει και από πάνω ο φίλος vpduster2018, η ταχύτητα των υαλοκαθαριστήρων επηρεάζεται όταν το αμάξι είναι σταματημένο. Δεν είναι κάτι παράξενο γιατί το είχε και το προηγούμενό μου αυτοκίνητο.
|
|
|
Post by gouris on Oct 24, 2018 21:16:23 GMT 2
Φίλε gouris στην αντιπροσωπεία μου είπαν οτι η πρώτη σκάλα είναι το αυτόματο. Παρ'ολα αυτά το δοκίμασα με το εξής αποτέλεσμα: Στην πρώτη σκάλα λειτουργούν οι υαλοκαθαριστήρες πολύ αργά αλλα δέν σταματούν σε περίπτωση που δεν βρέχει. Στη δεύτερη σκάλα λειτουργούν λίγο πιο γρήγορα και εάν ελαττωθεί η βροχή λειτουργούν πολύ αργά όπως στην πρώτη σκάλα και όταν σταματάω πχ στο φανάρι ή σε στοπ, σταματούν τελείως. Πράγμα εκνευριστικό γιατί γεμίζει το παρμπρίζ και δε βλέπω τίποτα. Στην τρίτη σκάλα λειτουργούν πόλύ γρήγορα και εάν ελαττωθέι η βροχή λειτουργούν όπως στην πρώτη ή τη δεύτερη σκάλα αναλόγως τη βροχόπτωση και πάλι σε φανάρι ή σε στοπ σταματούν τελείως. Μπορεί να είναι ελλατωματικοί οι δικοί γιατί δέν είναι καθόλου λογικός τρόπος λειτουργίας αυτός. Σκοπέυω να το αναφέρω και αυτό μαζί με άλλες παρατηρήσεις που έχω όταν πάω στην αντιπροσωπεία. Εμένα κάνει αυτό που σου είπε η αντιπροσωπεία. Για περνά μια βόλτα από εκεί να στο δούνε.. αποψη μου..
|
|
vpduster2018
Junior Member

|
Post by vpduster2018 on Dec 18, 2018 14:20:34 GMT 2
Πήγα στην αντιπρωσωπεία και τελικά το αυτοκίνητό μου δεν διαθέτει αυτόματους υαλοκαθαριστήρες.
|
|