|
Post by nikosperisteri on Oct 2, 2022 9:13:06 GMT 2
Τι τιπο λάμπες φοράμε στα προβολακια μπροστά;
|
|
nemesis
Junior Member

Μοντέλο: Duster II
Κινητήρας: 1.5 dci
Έκδοση: Sportive
Χρώμα: White
Κίνηση: 4x4
Μετάδοση: Χειροκίνητο
Κατοχή από: 10/05/18
|
Post by nemesis on Oct 10, 2022 17:50:59 GMT 2
Τι τιπο λάμπες φοράμε στα προβολακια μπροστά; H11 ταιριάζουν.
|
|
|
Post by lele on Oct 22, 2022 18:07:58 GMT 2
Μετά απο ενάμιση περίπου χρόνο κάηκε η μία λάμπα στα φώτα πορείας. Μετά απο μελέτη όλους τους θέματος έγινε αντικατάσταση με τις Philips - X-Treme Vision Pro150 H7 150%. Πολύ καλή η πρώτη εντύπωση, πιο δυνατό και πιο λευκό φως απο τις εργοστασιακές χωρίς να επηρεάζει τους απέναντι.
|
|
|
Post by vnikolaidis73 on Jan 18, 2023 11:20:07 GMT 2
ψάχνοντας και εγώ λάμπες για τον μονόφθαλμο μου dustera, διαβάζοντας το νήμα κατέληξα να μη βάλω led αλλά τις Philips X-tremeVision +130% H7 3700K 12V 55W.
ο προβληματισμός μου είναι ότι σε ένα χρόνο κατοχής του αυτοκινήτου, έχει καεί 3 φορές η αριστερή λάμπα. Πρέπει να το διερευνήσω παραπάνω?
|
|
|
Post by nikosduster 2 on Jan 18, 2023 13:10:55 GMT 2
Τι λάμπα έβαζες; Μήπως από βενζινάδικο; Γιατί το δικό μου έκαψε λάμπα ( μαμά osram ) στα τρία χρόνια και κάτι μήνες!!! Και με την ευκαιρία άλλαξα και τις δυο με Philips Diamond vision Ultimate White light να ταιριάζουν με τα led ημέρας!!!
|
|
|
Post by vnikolaidis73 on Jan 18, 2023 13:56:16 GMT 2
έκαψε την αριστερή osram(μαμά? δε το γνωρίζω) και έβαλα phillips white vision (intense white effect).
μου έκαψε την αριστερή Phillips και στην θέση της έβαλα την παλιά oscram που είχα κρατήσει. Σε 1-2 μήνες την έκαψε και αυτή. Τις phillips τις είχα βάλει σε συνεργείο και είχα προσέξει το παιδί όταν την έπιανε να μην πιάσει το γυαλί. το ίδιο έκανα και τώρα έγω. τις ακουμπάω μόνο από το μεταλλικό τους μέρος
|
|
|
Post by nikosduster 2 on Jan 18, 2023 14:09:34 GMT 2
έκαψε την αριστερή osram(μαμά? δε το γνωρίζω) και έβαλα phillips white vision (intense white effect). μου έκαψε την αριστερή Phillips και στην θέση της έβαλα την παλιά oscram που είχα κρατήσει. Σε 1-2 μήνες την έκαψε και αυτή. Τις phillips τις είχα βάλει σε συνεργείο και είχα προσέξει το παιδί όταν την έπιανε να μην πιάσει το γυαλί. το ίδιο έκανα και τώρα έγω. τις ακουμπάω μόνο από το μεταλλικό τους μέρος Ναι έτσι πρέπει να τις πιάνεις απαγορεύεται από το γυαλί γιατί μειώνεται δραματικά ο χρόνος ζώης τους!!! Για δες τώρα πώς θα πάει μήπως έφταιγε αυτό. Γιατί δεν νομίζω να έχει κάποιο άλλο θέμα που να σου καίει συγκεκριμένα την αριστερή λάμπα😉
|
|
|
Post by petran2 on Jan 20, 2023 14:36:19 GMT 2
Παιδια κατα συμπτωση εκαψε και εμενα την αριστερη λαμπα προχθες και ηταν LED κινεζικη βεβαια. Εβαλα μια ιδια και ολα δειχνουν μια χαρα βεβαια εκανε 4 χρονια να καει. Πρεπει να ανησυχώ?
|
|
|
Post by nikosduster 2 on Jan 20, 2023 14:43:02 GMT 2
Παιδια κατα συμπτωση εκαψε και εμενα την αριστερη λαμπα προχθες και ηταν LED κινεζικη βεβαια. Εβαλα μια ιδια και ολα δειχνουν μια χαρα βεβαια εκανε 4 χρονια να καει. Πρεπει να ανησυχώ? Μια χαρά σε κόβω!!! China power👍😉.
|
|
|
Post by dusterpillar on Jan 21, 2023 21:46:19 GMT 2
Από το 2015 που το αγόρασα ακόμη έχω τις μαμίσιες λάμπες!! Κι αν ποτέ τ' άλλαζα πάλι φουντούνια θα 'παιρνα να ούμε (αθάνατε Χάρρυ Κλυνν).
|
|
|
Post by dusterman on Jan 21, 2023 22:14:37 GMT 2
Από το 2015 που το αγόρασα ακόμη έχω τις μαμίσιες λάμπες!! Κι αν ποτέ τ' άλλαζα πάλι φουντούνια θα 'παιρνα να ούμε (αθάνατε Χάρρυ Κλυνν). Tα "φουντούνια" σου δεν κάηκαν ακόμα αλλά έχουν χάσει σίγουρα ένα 20% της φωτεινότητάς τους. Άλλαξέ τες με καλύτερης ποιότητας, +150% ας πούμε και θα δεις σημαντική διαφορά! Μακριά από led, είναι η αποψή μου, και συχνές αλλαγές κάθε δύο-τρία χρόνια, καθώς οι "αλογόνου" πριν ακόμα καούν, χάνουν σε φωτεινότητα καθώς γερνάνε.
|
|
|
Post by dusterpillar on Jan 22, 2023 0:22:02 GMT 2
Από το 2015 που το αγόρασα ακόμη έχω τις μαμίσιες λάμπες!! Κι αν ποτέ τ' άλλαζα πάλι φουντούνια θα 'παιρνα να ούμε (αθάνατε Χάρρυ Κλυνν). Tα "φουντούνια" σου δεν κάηκαν ακόμα αλλά έχουν χάσει σίγουρα ένα 20% της φωτεινότητάς τους. Άλλαξέ τες με καλύτερης ποιότητας, +150% ας πούμε και θα δεις σημαντική διαφορά! Μακριά από led, είναι η αποψή μου, και συχνές αλλαγές κάθε δύο-τρία χρόνια, καθώς οι "αλογόνου" πριν ακόμα καούν, χάνουν σε φωτεινότητα καθώς γερνάνε.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Led δεν έχω σκοπό να βάλω ποτέ. Τα φανάρια δεν είναι φτιαγμένα για τέτοιες (κάτοπτρα, πλαστικά κλπ). Σε παλαιότερο αυτοκίνητο που είχα, όταν άλλαξα τις συμβατικές λάμπες με ενισχυμένες μού καίγονταν συχνά. Τέλος θα σου πω ότι η φωτεινότητα είναι ακόμη εξαιρετική, ούτε κιτρίνισμα ούτε σκοτείνιασμα. Δεν ξέρω αν είναι όπως ακριβώς η αρχική (δεν έχω φωτόμετρο), είναι όμως πράγματι εξαιρετική.
|
|
antonis65
New Member
Μάρκα: dacia duster
Χρονολογία παραγωγής: 2022
Κινητήρας: 1.5 diesel ad blue
Χρώμα: λευκο
Κατοχή από: 09-2022
|
Post by antonis65 on Mar 4, 2023 11:02:51 GMT 2
Duster 1.5 srortive ad blue. Aγορα Σεπτεμβριος 2022 . Η μεγαλη σκαλα στα φωτα δεν εχει την ενταση και την φωτεινοτητα που χρειαζεται. Επισης υστερει και χρωματικα δηλ. δεν εχει το λευκο φως της μεσαιας σκαλας που ειναι πολυ καλη. Γνωριζει καποιος κατι ? Και επειδη μαλλον θα τις αλλαξω ακουω προτασεις.
|
|
|
Post by dusterman on Mar 4, 2023 17:59:48 GMT 2
Duster 1.5 srortive ad blue. Aγορα Σεπτεμβριος 2022 . Η μεγαλη σκαλα στα φωτα δεν εχει την ενταση και την φωτεινοτητα που χρειαζεται. Επισης υστερει και χρωματικα δηλ. δεν εχει το λευκο φως της μεσαιας σκαλας που ειναι πολυ καλη. Γνωριζει καποιος κατι ? Και επειδη μαλλον θα τις αλλαξω ακουω προτασεις. Επειδή είναι πολύ καινούριο το αυτοκίνητο, είναι μάλλον δύσκολο να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στα φανάρια. Ωστόσο θα σε συμβούλευα να κάνεις έναν έλεγχο στο σέρβις μήπως κάτι όντως δεν πάει καλά.
Η μεγάλη σκάλα είναι δύσκολο να συναγωνιστεί την μεσαια σε ένταση και λευκότητα γιατί το φως της εστιάζει μακριά και χάνεται στο βάθος. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που είχα κι εγώ. Ακόμα κι όταν εγκατέστησα "ενισχυτή φώτων" (ένα ρελέ είναι), σε συνδυασμό με πολύ φωτεινές λάμπες, πάλι η μεσαία σκάλα κάλυπτε την μεγάλη. Πειραματικά βρήκα πως έβλεπα καλύτερα μακριά όταν έσβυνα τα φώτα και άναβα με το σινιάλο μόνο την μεγάλη σκάλα.
Αυτό συμβαίνει γιατί το αρκετά δυνατό φως που προβάλει μπροστά μας η μεσαία σκάλα, αναγκάζει το μάτι να κλείσει την ίριδα. Το μάτι μας δηλαδή γίνεται πιο αναίσθητο στο αντικειμενικά λιγότερο φως της μεγάλης σκάλας που έρχεται από πολύ μακρυά. Όμως πρέπει ταυτόχρονα να έχουμε και κάποιον φωτισμό μπροστά μας. Προφανώς τα φανάρια του Duster είναι κι αυτά αποτέλεσμα κάποιων συμβιβασμών στο κόστος. Πάντως σίγουρα είναι καλά για την κατηγορία τιμής του αυτοκινήτου.
Εγώ έλυσα αυτό το πρόβλημα ντιμάροντας ελαφρά την ένταση της μεσαίας σκάλας με μία αντίσταση σε σειρά. Και με έναν διακόπτη δίπλα στο τιμόνι ενεργοποιώ την αντίσταση όταν χρειάζομαι να εστιάσω ακόμα καλύτερα μακριά. Βέβαια έγινε λιγάκι πιο πολύπλοκος ο χειρισμός. Αλλά με βοηθάει αρκετά να βλέπω καλύτερα σε μεγάλες θεοσκότεινες ευθείες όταν ταξιδεύω βράδυ.
Τι θα μπορούσες να κάνεις; Να αντικαταστήσεις τις λάμπες της μεγάλης σκάλας με πιο φωτεινές. Δοκίμασε κάποιες Philips ή Osram +150% Να τοποθετήσεις ρελέ στη μεγάλη σκάλα. Και τα δύο μαζί
Και μια που το παρόν νήμα αφορά τα led, εγώ είμαι πολύ επιφυλακτικός μ΄αυτά. Δεν θα σου πρότεινα δηλαδή να βάλεις led στη μεγάλη σκάλα. Ο λόγος είναι ο εξής: Η μεγάλη σκάλα συγκεντρώνει το φως και το εστιάζει πολύ μακριά και με μεγάλη ακρίβεια. Απαιτεί δηλαδή μεγάλη ακρίβεια στα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της πηγής. Ελάχιστα να αποκλίνει η φωτεινή πηγή από την εστιακή απόσταση του κατόπτρου και θα γίνει η δέσμη μαντάρα. Και τα led δεν εχουν ποτέ τα ίδια ακριβώς γεωμετρικά χαρακτηριστικά με τις λάμπες αλογόνου. Στο περίπου είναι. Υπάρχει δηλαδή σοβαρό ενδεχόμενο να μετατραπεί η μεγάλη σκάλα σου σε μια πολύ δυνατή και εντυπωσιακή μεσαία-μεγάλη σκάλα που θα φέγγει έντονα και κοντά και μακριά αλλά ουσιαστικά να σε τυφλώνει και να μην βλέπεις όσο μακριά έβλεπες με την αλογόνου.
|
|
antonisd
New Member
Μάρκα: Dacia
Μοντέλο: Duster I
Χρονολογία παραγωγής: 2016
Κινητήρας: 1.5 dCi
Χρώμα: Μπλε
|
Post by antonisd on Mar 4, 2023 21:46:21 GMT 2
Ακολουθώντας τις υποδείξεις πολλών παιδιών σχετικά με τις λάμπες, προχώρησα σε αντικατάσταση των κιτρινιάρικων μαμίσιων στη μεσσαία σκάλα, με τις crystal vision της philips. Ωραίος κιτρινολευκός φωτισμός, ο οποίος αποδίδει καλύτερα από τις απλές h7 στο σκοτεινό δρόμο.
|
|