|
Post by Κώστας Παπακωνσταντίνου on Jun 6, 2018 22:11:05 GMT 2
Duster Μονο και τα μυαλα στα καγκελα. Δεν θα μπω στην διαδικασια να πω τα ιδια με τους παραπανω φιλους γιατι δεν εχω βασικα κατι αλλο να προσθεσω. Στον τομεα του παιζει μπαλα μονο, ισως μονο το τερριος απο θεμα δυνατοτητων αλλα και το οτι δεν βγαινει ντιζελ ειναι μεγαλο μειονεκτημα + λιγοτεροι και μικροτεροι εσωτερικοι χωροι. Ο σκονιστης ειναι τουμπανο και ποσο μαλιστα το νεο μοντελο που εργονομικα στο εσωτερικο εχει τεραστια διαφορα με το προηγουμενο. Ο costas λέει οτι το off road δεν τον πολυενδειαφέρει.Έχω να πώ λοιπόν οτι αφου βγάζουμε εκτός αυτό το κομμάτι,το Duster απέναντι στο qq μόνο σε θέμα εμφάνισης (υποκειμενικό) και λίγο καλύτερων χώρων,(αντικειμενικό),υπερτερεί.Και εργονομικά και σε ποιότητα κατασκευής το qq είναι σαφώς ανώτερο.Και τα 60000 χλμ.του μεταχειρισμένου,αν δεν το έχει ξεσκίσει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης,δεν λένε απολύτως τίποτα.Τα λέω αυτά,γιατί το qq αν και δεν είναι δικό μου,το ζω απο κοντά.
|
|
|
Post by Ανδρεας on Jun 7, 2018 5:47:14 GMT 2
Duster Μονο και τα μυαλα στα καγκελα. Δεν θα μπω στην διαδικασια να πω τα ιδια με τους παραπανω φιλους γιατι δεν εχω βασικα κατι αλλο να προσθεσω. Στον τομεα του παιζει μπαλα μονο, ισως μονο το τερριος απο θεμα δυνατοτητων αλλα και το οτι δεν βγαινει ντιζελ ειναι μεγαλο μειονεκτημα + λιγοτεροι και μικροτεροι εσωτερικοι χωροι. Ο σκονιστης ειναι τουμπανο και ποσο μαλιστα το νεο μοντελο που εργονομικα στο εσωτερικο εχει τεραστια διαφορα με το προηγουμενο. Ο costas λέει οτι το off road δεν τον πολυενδειαφέρει.Έχω να πώ λοιπόν οτι αφου βγάζουμε εκτός αυτό το κομμάτι,το Duster απέναντι στο qq μόνο σε θέμα εμφάνισης (υποκειμενικό) και λίγο καλύτερων χώρων,(αντικειμενικό),υπερτερεί.Και εργονομικά και σε ποιότητα κατασκευής το qq είναι σαφώς ανώτερο.Και τα 60000 χλμ.του μεταχειρισμένου,αν δεν το έχει ξεσκίσει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης,δεν λένε απολύτως τίποτα.Τα λέω αυτά,γιατί το qq αν και δεν είναι δικό μου,το ζω απο κοντά. Καλα τα 60000 χλμ. Αν ειχε καλη χρηση το αμαξι οντως δεν ειναι τιποτα. Παντως μιας και το duster II εχει βελτιωθει τοσο πολυ εγω προσωπικα θα πηγενα για το καινουργιο για να ειχα ολο το πακετο.
|
|
|
Post by Azimuth (konstantinos) on Jun 7, 2018 8:42:14 GMT 2
Πάντως, ακόμα προσπαθώ να βρω ένα λόγο (εμφάνιση και κόλλημα για τζιπακι είναι εκτός συνάρτησης) που κάποιος θα επιλέξει ένα 2WD Dutser αντί κάποιου ψηλομενου station που θα υπερτερεί σε όλα.... Δυστυχώς ένα 4χ4 που απλά του αφαιρεις 3 άξονες έχει σχεδόν τα ίδια κουσούρια με το 4χ4(τραχυτητα, κατανάλωση, μειωμένοι χώροι λόγω θολων, κακό αεροδ συντελεστή, μέτρια οδική συμπεριφορά). Και ενώ έχεις αποδειχτεί όλα αυτά θα κολλήσες σε 5 πόντους χιόνι και σε 10 μέτρα άμμο.... Μην πέσετε να με φάτε οι 2wd, την απορία μου διατυπώνω. Εξάλλου και έγω έχω 2-3 μπλε bosch και makita και ανοίγω 5 τρύπες το χρόνο... :-)
|
|
txdkts
Junior Member

Μάρκα: Dacia
Μοντέλο: Duster II
Χρονολογία παραγωγής: 2018
Κινητήρας: 1.5 dCi
Έκδοση: Sportive
Χρώμα: Λευκό
Κίνηση: 4x2
Μετάδοση: Χειροκίνητο
Κατοχή από: 6/2018
|
Post by txdkts on Jun 7, 2018 9:59:50 GMT 2
Πάντως, ακόμα προσπαθώ να βρω ένα λόγο (εμφάνιση και κόλλημα για τζιπακι είναι εκτός συνάρτησης) που κάποιος θα επιλέξει ένα 2WD Dutser αντί κάποιου ψηλομενου station που θα υπερτερεί σε όλα.... Δυστυχώς ένα 4χ4 που απλά του αφαιρεις 3 άξονες έχει σχεδόν τα ίδια κουσούρια με το 4χ4(τραχυτητα, κατανάλωση, μειωμένοι χώροι λόγω θολων, κακό αεροδ συντελεστή, μέτρια οδική συμπεριφορά). Και ενώ έχεις αποδειχτεί όλα αυτά θα κολλήσες σε 5 πόντους χιόνι και σε 10 μέτρα άμμο.... Μην πέσετε να με φάτε οι 2wd, την απορία μου διατυπώνω. Εξάλλου και έγω έχω 2-3 μπλε bosch και makita και ανοίγω 5 τρύπες το χρόνο... :-) Αν και ο τίτλος του thread είναι "Ανταγωνιστές του Duster" και όχι "Duster 4x4 vs Duster 4x2", θα προσπαθήσω να σου απαντήσω ισορροπώντας ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Ο συνδυασμός της κατηγορίας που ανήκει το αυτοκίνητο με το κόστος κτήσης του (μιλάω γενικά, για όλες τις εκδόσεις του Duster) είναι τέτοιο που εξυπηρετεί τις ανάγκες είτε κάποιου που θέλει ένα SUV γιατί του αρέσει που είναι ψηλό και περνάει τις ανωμαλίες των Ελληνικών δρόμων με άνεση, είτε αυτού που είναι off road "animal" και ξεχύνεται στα δάση και τις βουνοπλαγιές, με κάθε ευκαιρία. Μακάρι να μπορούσαμε όλοι να είχαμε το budget να αποκτούσαμε την έκδοση Prestige 4x4 (θα το ήθελα πολύ και ας μην χρειαζόμουν τις 4 καμερες, για παράδειγμα)! Όταν όμως δεν υπάρχουν τα χρήματα να καλύψουν αυτή την έκδοση, βάζεις όλα τα δεδομένα στην εξίσωση και βγάζεις το αποτέλεσμα (όπου πάντα, κάτι χάνεις-κάτι κερδίζεις). Αυτή είναι η επιτυχία αυτού του αυτοκινήτου έναντι των ανταγωνιστών! Στις τιμές που πωλείται δεν υπάρχει άλλο καινούργιο! Και ναι, αμφιταλαντεύτηκα μεταξύ ενός καινούργιου Duster ή ενός ποιοτικότερου μεταχειρισμένου άλλης μάρκας, αλλά σε κάθε περίπτωση η ζυγαριά έκλινε προς το καινούργιο Duster!
|
|
|
Post by Ανδρεας on Jun 7, 2018 10:41:25 GMT 2
Πάντως, ακόμα προσπαθώ να βρω ένα λόγο (εμφάνιση και κόλλημα για τζιπακι είναι εκτός συνάρτησης) που κάποιος θα επιλέξει ένα 2WD Dutser αντί κάποιου ψηλομενου station που θα υπερτερεί σε όλα.... Δυστυχώς ένα 4χ4 που απλά του αφαιρεις 3 άξονες έχει σχεδόν τα ίδια κουσούρια με το 4χ4(τραχυτητα, κατανάλωση, μειωμένοι χώροι λόγω θολων, κακό αεροδ συντελεστή, μέτρια οδική συμπεριφορά). Και ενώ έχεις αποδειχτεί όλα αυτά θα κολλήσες σε 5 πόντους χιόνι και σε 10 μέτρα άμμο.... Μην πέσετε να με φάτε οι 2wd, την απορία μου διατυπώνω. Εξάλλου και έγω έχω 2-3 μπλε bosch και makita και ανοίγω 5 τρύπες το χρόνο... :-) Αν και ο τίτλος του thread είναι "Ανταγωνιστές του Duster" και όχι "Duster 4x4 vs Duster 4x2", θα προσπαθήσω να σου απαντήσω ισορροπώντας ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Ο συνδυασμός της κατηγορίας που ανήκει το αυτοκίνητο με το κόστος κτήσης του (μιλάω γενικά, για όλες τις εκδόσεις του Duster) είναι τέτοιο που εξυπηρετεί τις ανάγκες είτε κάποιου που θέλει ένα SUV γιατί του αρέσει που είναι ψηλό και περνάει τις ανωμαλίες των Ελληνικών δρόμων με άνεση, είτε αυτού που είναι off road "animal" και ξεχύνεται στα δάση και τις βουνοπλαγιές, με κάθε ευκαιρία. Μακάρι να μπορούσαμε όλοι να είχαμε το budget να αποκτούσαμε την έκδοση Prestige 4x4 (θα το ήθελα πολύ και ας μην χρειαζόμουν τις 4 καμερες, για παράδειγμα)! Όταν όμως δεν υπάρχουν τα χρήματα να καλύψουν αυτή την έκδοση, βάζεις όλα τα δεδομένα στην εξίσωση και βγάζεις το αποτέλεσμα (όπου πάντα, κάτι χάνεις-κάτι κερδίζεις). Αυτή είναι η επιτυχία αυτού του αυτοκινήτου έναντι των ανταγωνιστών! Στις τιμές που πωλείται δεν υπάρχει άλλο καινούργιο! Και ναι, αμφιταλαντεύτηκα μεταξύ ενός καινούργιου Duster ή ενός ποιοτικότερου μεταχειρισμένου άλλης μάρκας, αλλά σε κάθε περίπτωση η ζυγαριά έκλινε προς το καινούργιο Duster! Νομιζω τα καλυψες ολα.
|
|
|
Post by ktgeo on Jun 7, 2018 14:29:11 GMT 2
Έχασα το 50% της ικανότητας του αυτοκινήτου; Ίσως! Το στήσιμο όμως του αυτοκινήτου είναι τέτοιο που με καλύπτει το υπόλοιπο το 50%, και με το παραπάνω! Είτε μιλάμε για soft off road διαδρομές, είτε για χρήση στη καθημερινότητα. Εννοουσαμε, οτι ειτε το 2κινητο πάρεις είτε το 4κινητο, αν δεν το πας και σε κανα χωματάκι, χάνεις το 50% των δυνατοτητων του. Οχι, οτι αν πάρεις το 2κινητο χάνεις το 50% οπως μάλλον κατάλαβες.
Αν και εγω προσωπικά που πήρα το 4κινητο, το πήρα περισσοτερο για να εχω τις φουλ δυνατότητες και να μπορω να κάνω κάτι πιο τραβηγμένο, οποτε κάτσει, παρά μου χρειάζεται στην καθημερινοτητά μου. Και με το 2κινητο φουλ κομπλε θα ημουν.
|
|
txdkts
Junior Member

Μάρκα: Dacia
Μοντέλο: Duster II
Χρονολογία παραγωγής: 2018
Κινητήρας: 1.5 dCi
Έκδοση: Sportive
Χρώμα: Λευκό
Κατοχή από: 6/2018
|
Post by txdkts on Jun 7, 2018 15:26:15 GMT 2
To ίδιο λέμε με διαφορετικά λόγια. Ενδεχομένως να μην αποτυπώθηκε ευκρινώς αυτό που ήθελα να πω.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jun 7, 2018 18:10:56 GMT 2
Dacia duster 1.5d 4x4 καινούργιο ή Nissan qashqai 1.6d 4x4 μεταχειρισμένο σε κατάσταση καινούργιου αλλά του 2015 με 60.000χλμ.  Το ότι το ένα είναι euro5 ενώ το άλλο euro6 (6d σε λίγο?), πόσο σημαντικό είναι?
|
|
|
Post by ktgeo on Jun 7, 2018 21:10:49 GMT 2
Για μένα όσο νεοτερο euro εισαι... τόσο λιγότερος ο κινδυνος απο φορεπιδρομές και μελλοντικές απαγορεύεσεις. Κατά τα άλλα δεν θα έδινα σημασία
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jun 7, 2018 21:21:38 GMT 2
Επειδή ακουγονται πολλα για τα diesel, παιζει να εχουν την τυχη των διλιτρων?
|
|
|
Post by Κώστας Παπακωνσταντίνου on Jun 7, 2018 22:01:10 GMT 2
Δεν πιστεύω,αλλά ποτέ δεν ξέρεις...
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jun 23, 2018 20:19:14 GMT 2
Αν δεν το θέλεις για off road τότε θα χάσεις το 50% του αυτοκινήτου. Έχει δοθεί εμφάνιση σε αυτόν τον τομέα και θεωρώ ότι αν κάποιος δεν το αξιοποιησει, από value for money γίνεται αυτόματα μια μέτρια αγορά ενός ακόμα suv. Φίλος που είχε ψηθεί να πάρει duster μόνο και μόνο για την τιμή και για τους χώρους, του έδωσα το δικό μου για μεγάλη ασφάλτινη βόλτα στο Τατοι και μου είπε ότι έχει πολύ μαλακή ανάρτηση, είναι κοντό το σασμαν του, θορυβωδες και η ποιότητα κυλισης του μετριότατη. Μετά που τον έκανα ένα ανέβασμα στην αντιπυρικη ζώνη και του έφυγαν τα τσισα, μου είπε όκ το αμάξι είναι all terrain. Τελικά πήρε το octavia scout με λίγα χλμ και είναι χαρούμενος. Συνεπώς το duster δεν είναι για όλους, ασχέτως αν το marketing το παρουσιάζει ως τέτοιο. Μετά από τεστ drive που έκανα κατέληξα (δυστυχώς), ακριβώς στο παραπάνω post .
|
|
polarotas21
Newbie
Μάρκα: Peugeot 307
Χρονολογία παραγωγής: 2004
Χρώμα: Γκρι
Κατοχή από: 2012
|
Post by polarotas21 on Jun 23, 2018 20:39:32 GMT 2
Επειδή ακουγονται πολλα για τα diesel, παιζει να εχουν την τυχη των διλιτρων? Επειδή στα καινούρια diesel θα ζητήσουν να έχουν πιστοποίηση euro7 (δεν ξερω ακριβώς ποτε) και για να γίνει αυτό πρέπει να πέσει πολύ χρήμα οι πιο πολες εταιρείες σταματούν την παραγωγή τους
|
|
|
Post by maniac on Jun 23, 2018 20:42:49 GMT 2
Γιατί δυστυχώς; Ευτυχώς θα έλεγα δεν έχουμε όλοι τα ίδια γούστα και ανάγκες. αλλιώς θα περναμε όλοι το ίδιο. Καλή επιλογή!!!
|
|
|
Post by annouvis on Jun 23, 2018 21:02:00 GMT 2
Επειδή ακουγονται πολλα για τα diesel, παιζει να εχουν την τυχη των διλιτρων? Επειδή στα καινούρια diesel θα ζητήσουν να έχουν πιστοποίηση euro7 (δεν ξερω ακριβώς ποτε) και για να γίνει αυτό πρέπει να πέσει πολύ χρήμα οι πιο πολες εταιρείες σταματούν την παραγωγή τους Το πετρέλαιο δεν πρόκειται να πεθάνει τόσο εύκολα...θα πάρει πολλές δεκαετίες ακόμη. Όλα είναι παιχνίδια των αυτοκινητοβιομηχανιών για το κέρδος και όχι τόσο για το περιβάλλον. Τα πάντα κινούνται με πετρέλαιο...και όχι μόνο τα ΙΧ...οπότε φαντάζεστε τι αλλαγές πρέπει να γίνουν. Φανταστείτε να πάτε μια εξόρμηση σε βουνό με κάποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο...να μείνετε από ρεύμα και να γελούν όλα τα ζώα της φύσης...και που να ψάξεις για φόρτιση..χαχα Το μόνο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν (πιστεύω), είναι πως σταδιακά θα προσπαθήσουν να τα απαγορεύσουν μέσα σε μεγάλες πόλεις....
|
|